icon

Bol rozchod správnym rozhodnutím v tejto situácii?

smutnadeva
17. jún 2026

Ahojte dievčatá,

potrebujem počuť aj iný pohľad na situáciu, pretože mi môj už bývalý priateľ povedal, že mám „liberálne názory“, nie som normálna a nechápe môj postoj.

Stretávala som sa s mužom 40+ niečo vyše troch mesiacov. Vzťah bol, až na pár názorových nezhôd, veľmi pekný. Bol milý, pozorný, vedeli sme sa rozprávať celé hodiny a fungovalo nám to aj v intímnej oblasti. Jednoducho sme si sadli. On sa sám stará o malého syna, ja mám staršieho syna, ktorého si striedame s exmanželom.

Postupne sa však objavilo niekoľko vecí, ktoré mi prekážali. Najmä jeho každodenné pitie piva (niekedy tri, niekedy viac), fajčenie (ja nefajčím), občasné fajčenie marihuany a názor, že bez extázy nie je dobrá žúrka. Viackrát som si všimla, že keď kombinoval pivo a trávu, mal „husté reči“, bol konfliktnejší a odvážnejší v konfrontáciách. Vadili mi aj občasné rasistické narážky a konšpiračné názory.

Na druhej strane mi bol veľkou oporou v ťažkom období. Vedel ma podržať, podporiť a byť pri mne, keď som to potrebovala.

Cez víkend však prišiel za mnou po žúrke a správal sa drzo, arogantne a opäť mal svoje „husté reči“. Pohádali sme sa a odišiel. Na druhý deň mi volal, ospravedlnil sa a uznal, že to prehnal. Povedala som mu, že niektoré veci nebudem tolerovať a že sa musí rozhodnúť, či chce na sebe pracovať, alebo nemá zmysel pokračovať. Sľúbil mi zmenu a tvrdil, že ma nechce stratiť.

Včera sa však stalo niečo, z čoho som doteraz v šoku. Volal mi, že sa vracal so synom z ihriska a na autobusovej zastávke boli podnapití asi 16-roční chlapci. Jeden z nich hodil o zem fľašu s alkoholom, ktorá sa rozbila. Neútočili na neho ani na jeho syna, nikoho priamo neohrozovali. On mi však povedal, že im dal facku (za ucho) a následne zavolal políciu.

Najskôr som si myslela, že som zle počula. Upozorniť ich alebo zavolať políciu ešte chápem, ale fyzicky napadnúť cudzie dieťa?

Vysvetľoval mi to tým, že keď si ich rodičia nevychovali, vychová ich on a aspoň si to zapamätajú.

Okamžite som mu povedala, že takto sa to riešiť nemalo. Že nemá právo vychovávať cudzie deti ani kohokoľvek biť. A už vôbec nie pred vlastným malým synom. Na to sa urazil s tým, že sú to zase moje „liberálne názory“ a že to nebude počúvať.

Následne som mu napísala, že za takýchto okolností by som ho k svojmu synovi nepustila (ešte sa ani nestretli) a že toto je pre mňa za hranou. Nakoniec som mu oznámila, že po víkende a po tomto incidente prekročil všetky hranice mojej tolerancie a že takého partnera vo svojom živote nechcem. Vzťah som ukončila.

A teraz rozmýšľam, či naozaj preháňam. Do vzťahu som išla veľmi opatrne. Najskôr sme si len písali, potom chodili na obedy, až neskôr prišla pusa a intímne zblíženie. Po skúsenosti s exmanželom, ktorý bol manipulátor, som bola sedem rokov sama a dávala som si veľký pozor na to, aký človek ku mne prichádza.

Na prvý pohľad pôsobil ako zodpovedný, vyzretý muž s dobrou prácou, príťažlivý, starajúci sa o dieťa. O to viac ma to celé zaskočilo.

Čo si o tom myslíte? Naozaj preháňam, alebo by vám toto tiež prišlo za hranou?

Strana
z6
margotka17
18. jún 2026

@smutnadeva buď rada, že ťa konečne "osvietilo" a všetko si ukončila. Určite si nájdeš niekoho, kto bude 1 000 x lepší, ako tento chlap. Držím ti palce 👍.

smutnadeva
autor
18. jún 2026
@anonym_912cea

@smutnadeva
100% sa ti ozve, s tým počítaj, trosku pohonit na tebe ego.Nedaj sa zlákať do pasce a jeho hier.Je to vadny kus chlapa a bude mat ťažké normálnu zenu najst.Takze to bude skúšať na teba, ozve sa akoby sa nechumelilo.Aj keď by o Teba záujem nemal, ale aspoň pre svoje neodolateľne ego sa ti ozve, či ho ešte chces, aby sa lepšie cítil.
Tento typ muzov je ako cez kopirak.Ich nafuknute ego nevie spracovat odmietnutie a preto sa pokúšajú zistiť, či je o nich ešte zaujem.Len čo zistia, že je, ego stúpa, je to len taka EGO narcisticka hra.
Držím ti palce!

@anonym_912cea Tak si mala pravdu ozval sa 🙈 zhodil vinu na mňa, veď on mi toho toľko dal a mne na ňom nikdy nezáležalo lebo inak by som to neriešila takto a ja som mala prehnanú reakciu a bla bla o tom, že ma zoznámil so synom, kamošmi a rodinou a ja som taká "necitlivá sviňa" netolerantná (toto pomenovanie som si vymyslela ja) a nakonci napísal, že bude lepšie keď si každý pôjdeme svojou cestou 😂 Ja som mala pocit, že som sa s ním dosť jasne rozišla ale nie chlapec musel dať teatrálne bodku 🙈. Už je bloknutý, nech si myslí čo chce...

bluka2
18. jún 2026
@smutnadeva

@anonym_912cea Tak si mala pravdu ozval sa 🙈 zhodil vinu na mňa, veď on mi toho toľko dal a mne na ňom nikdy nezáležalo lebo inak by som to neriešila takto a ja som mala prehnanú reakciu a bla bla o tom, že ma zoznámil so synom, kamošmi a rodinou a ja som taká "necitlivá sviňa" netolerantná (toto pomenovanie som si vymyslela ja) a nakonci napísal, že bude lepšie keď si každý pôjdeme svojou cestou 😂 Ja som mala pocit, že som sa s ním dosť jasne rozišla ale nie chlapec musel dať teatrálne bodku 🙈. Už je bloknutý, nech si myslí čo chce...

@smutnadeva 😂😂😂 aj pri rozchode človek si potvrdí, ako dobre spravil

oneinamillion
19. jún 2026
@smutnadeva

@bluka2 Pozor, teraz ho neospravedlňujem, aby to tak zase nevyznelo. Oni to boli skôr také reči typu, že samí ukrajinec a ind v Boltoch jazdí, že prečo stále černochov a gejov dávajú do seriálov a tak. Potom bol taký názor, že keby si jeho syn doniesol černošku, tak ho vydedí... nie že si už dával masku ako Ku Klux Klan na hlavu a šiel ich lynčovať.

@smutnadeva presne to čo uvádzaš sú (pre mňa) už riadne debilne názory a mne osobne prekážajú už u známych, nieto u kamarátov, nedajbože partnera..

anonym_6310ce
19. jún 2026

Par x ste sa videli, nejaké rande, večera.. za 12t kedze kazdy ma svoje dueta, ste sa videli malo.
Ved si ho nepoznala, človeka nespoznáš za roky, takze nemáš byt z coho prekvapena.
Normalne si zistila, ze ti nesedi, koniec, bodka.

Z teba ide také sklamanie, sok, ako keby si zistila, zs tvoj muz po 30r manželstve, ma v cr druhu rodinu.
A vy ste sa sem tam stretávali 3mesuace.

mischy00
19. jún 2026
@smutnadeva

@smutnadeva hej hej, presne takto sa správa zamilovaný chlap 😄. Nahadzem vinu na ineho a este sa budem tváriť ako king. Nikde ani náznak toho, ze ok mozno som mohol aj ja niektoré veci riešiť inak. Ukoncil to akože on, snáď si nemyslíš ze take terno môžeš poslať k vode ty, zena nedokonalá 😀.
On čakal ze ti akože milosrdne odpustí....traged jeden🙄.
A nie,cudzie dieťa sa nevychovava, nech nezabuda na to, ze aj jeho syn raz bude mat 16 a moze kadečo povystrajat. A pride ho mozno niekto len tak preventivne preplesknut, paráda👌

luccija
19. jún 2026
@noemi155

@smutnadeva pytas sa na názor od inych žien a neustále ho ospravedlnujes a obhajuješ.
Ja by som muža čo užíva marihuanu a iné drogy nechcela ani vidieť
A môže vyzerať ako play boy a mat aj 5 titulov
To ,že má vysokú nerobí z neho múdreho a správneho človeka.
Povedz mi,ktorý dospelý a zrelý muž po 40tke,ktorý sa stará o syna potrebuje chodit na”žúrky” a pritom si dať drogy…
Kto vie,čo na tých žurkach stvára…

A potom hentaky výstup na ulici
On je čo,aby opitej mládeži dával “výchovnú”
To ako keby ty si mu dala výchovnú, že si “zahulíĺ”

Chápem,že si isto videla nádej v ňom po rokoch s manipulátorom a po tolkom čase,čo si bola sama a cítila si lásku a porozumenie,ale toto bol len začiatok jeho pravej tvare

Pekná postava, titul a dieťa nerobí automaticky z neho dobrého a správneho muža
Buď rada,že si to ukončila a radšej ho zo svojho života vyrad…
A myslím,že keby si si bola ním taká istá,už by si ho predstavila svojmu synovi a nečakala toľko,keď je taký správny a parádny a pohľadný muž …

@noemi155 práveže je veľmi rozumná, že ho po 3m nezoznamila so synom

noemi155
19. jún 2026
@luccija

@noemi155 práveže je veľmi rozumná, že ho po 3m nezoznamila so synom

@luccija ja som napísala,že pre niečo ho nezoznamila
Že mala v sebe takú stopku,aj keď podľa opisu to bol pán dokonalý

luccija
19. jún 2026
@noemi155

@luccija ja som napísala,že pre niečo ho nezoznamila
Že mala v sebe takú stopku,aj keď podľa opisu to bol pán dokonalý

@noemi155 áno, prepac

anonym_912cea
19. jún 2026
@smutnadeva

@smutnadeva
No vidíš, že som mala pravdu, týchto namyslenych trapkov z akoze “vyššej spoločnosti” so vzdelaním, mám už za tie roky prečítaných.Akoby ich jedna mater mala.Maju neskutočne vysoká ega, nedajbože im niečo povedat, čo sa im nepáči, zacnu trestať.Lebo ako si to môže nejaká zena dovoliť.Dva vztahy sa mu rozpadli, ty si ho tiež poslala k vode, to bude mat dovod, niečo s nim nieje v poriadku.
Bud rada, že to trvalo len pár mesiacov, kľudne sa mohol pretvarovať roky a ty strácať cas.Ano su zufale zeny, čo sa budu držať hocijakého blbecka, hlavne, že majú chlapa lebo bez neho nemaju hodnotu si myslia.
Ty vyzeráš, že si si vedomá svojej hodnoty a nemáš za potrebu sa zahadzovat s hocijakým niemandom len aby nejaky bol

zmrzlinka8
19. jún 2026
@smutnadeva

@zmrzlinka8 On zase nie je opitý na mol. Je to chlap ako hora, 3 pivá ním len preletia a tvrdé nepije. Stalo sa, že bol malý chorý a normálne sa postaral. Veď on sa netacká, ani by som si to nevšimla na ňom keby som nevidela ako ich pije.

@smutnadeva neznášam, ak sa nemôžem spoľahnúť, ze chlap je triezvy a v prípade potreby rychlo môže odsoferovat napríklad, vsimnut si zmenu zdravotneho stavu. Uz som zažila všelijaké situacie. po troch pivach triezvy nie je

anonym_c6e6c2
19. jún 2026
@noemi155

@smutnadeva pytas sa na názor od inych žien a neustále ho ospravedlnujes a obhajuješ.
Ja by som muža čo užíva marihuanu a iné drogy nechcela ani vidieť
A môže vyzerať ako play boy a mat aj 5 titulov
To ,že má vysokú nerobí z neho múdreho a správneho človeka.
Povedz mi,ktorý dospelý a zrelý muž po 40tke,ktorý sa stará o syna potrebuje chodit na”žúrky” a pritom si dať drogy…
Kto vie,čo na tých žurkach stvára…

A potom hentaky výstup na ulici
On je čo,aby opitej mládeži dával “výchovnú”
To ako keby ty si mu dala výchovnú, že si “zahulíĺ”

Chápem,že si isto videla nádej v ňom po rokoch s manipulátorom a po tolkom čase,čo si bola sama a cítila si lásku a porozumenie,ale toto bol len začiatok jeho pravej tvare

Pekná postava, titul a dieťa nerobí automaticky z neho dobrého a správneho muža
Buď rada,že si to ukončila a radšej ho zo svojho života vyrad…
A myslím,že keby si si bola ním taká istá,už by si ho predstavila svojmu synovi a nečakala toľko,keď je taký správny a parádny a pohľadný muž …

@noemi155 ty aj čítaš s porozumením ?
Iba raz ho opísala, pre porovnanie, a ty tu ešte aj na 5 strane stále fabuluješ ? Halooo

smutnadeva
autor
19. jún 2026
@earlgrey

@smutnadeva o zrušenie sa takto nežiada...sama nahlas svoju tému a požiadaj tam o vymazanie.

@earlgrey Admini a moderátori ani podpora vôbec nereáguju. Už som ich kontaktovala na všetkých kanáloch ☹

earlgrey
19. jún 2026
@smutnadeva

@earlgrey Admini a moderátori ani podpora vôbec nereáguju. Už som ich kontaktovala na všetkých kanáloch ☹

@smutnadeva Možno nevidia dôvod na to, aby tému zrušili 🤷‍♀️

earlgrey
19. jún 2026
@smutnadeva

@smutnadeva Skúsila som nahlásiť diskusiu s tým, že o jej zmazanie žiadaš ty, tak uvidíme, či pomôže 🤷‍♀️

smutnadeva
autor
19. jún 2026
@earlgrey

@smutnadeva Možno nevidia dôvod na to, aby tému zrušili 🤷‍♀️

@earlgrey Jaj, že by som si nemohla vymazať vlastnú diskusiu 🙈. To už kde sme...

anonym_4cc229
Včera o 05:29
@smutnadeva

@earlgrey Jaj, že by som si nemohla vymazať vlastnú diskusiu 🙈. To už kde sme...

@smutnadeva Hm, keby každý chcel zamazať svoju diskusiu, tak na čo by bol koník? Mne zmazali, ked som potrebovala. Ale musíš ísť na to tak ako treba, inak tu môžeš nahlasovať do aleluja. Tak cez tento link si to kukni, tam máš v texte "napíš nám", klikni, napíš a na 100 pro sa ti ozvú a diskusiu podľa mňa vymažú: https://www.modrykonik.sk/faq/mozem-zmazat-diskusiu-alebo-moje-odpovede-komentare-v-nej/ Za máličko 😀

Strana
z6