Bol rozchod správnym rozhodnutím v tejto situácii?
Ahojte dievčatá,
potrebujem počuť aj iný pohľad na situáciu, pretože mi môj už bývalý priateľ povedal, že mám „liberálne názory“, nie som normálna a nechápe môj postoj.
Stretávala som sa s mužom 40+ niečo vyše troch mesiacov. Vzťah bol, až na pár názorových nezhôd, veľmi pekný. Bol milý, pozorný, vedeli sme sa rozprávať celé hodiny a fungovalo nám to aj v intímnej oblasti. Jednoducho sme si sadli. On sa sám stará o malého syna, ja mám staršieho syna, ktorého si striedame s exmanželom.
Postupne sa však objavilo niekoľko vecí, ktoré mi prekážali. Najmä jeho každodenné pitie piva (niekedy tri, niekedy viac), fajčenie (ja nefajčím), občasné fajčenie marihuany a názor, že bez extázy nie je dobrá žúrka. Viackrát som si všimla, že keď kombinoval pivo a trávu, mal „husté reči“, bol konfliktnejší a odvážnejší v konfrontáciách. Vadili mi aj občasné rasistické narážky a konšpiračné názory.
Na druhej strane mi bol veľkou oporou v ťažkom období. Vedel ma podržať, podporiť a byť pri mne, keď som to potrebovala.
Cez víkend však prišiel za mnou po žúrke a správal sa drzo, arogantne a opäť mal svoje „husté reči“. Pohádali sme sa a odišiel. Na druhý deň mi volal, ospravedlnil sa a uznal, že to prehnal. Povedala som mu, že niektoré veci nebudem tolerovať a že sa musí rozhodnúť, či chce na sebe pracovať, alebo nemá zmysel pokračovať. Sľúbil mi zmenu a tvrdil, že ma nechce stratiť.
Včera sa však stalo niečo, z čoho som doteraz v šoku. Volal mi, že sa vracal so synom z ihriska a na autobusovej zastávke boli podnapití asi 16-roční chlapci. Jeden z nich hodil o zem fľašu s alkoholom, ktorá sa rozbila. Neútočili na neho ani na jeho syna, nikoho priamo neohrozovali. On mi však povedal, že im dal facku (za ucho) a následne zavolal políciu.
Najskôr som si myslela, že som zle počula. Upozorniť ich alebo zavolať políciu ešte chápem, ale fyzicky napadnúť cudzie dieťa?
Vysvetľoval mi to tým, že keď si ich rodičia nevychovali, vychová ich on a aspoň si to zapamätajú.
Okamžite som mu povedala, že takto sa to riešiť nemalo. Že nemá právo vychovávať cudzie deti ani kohokoľvek biť. A už vôbec nie pred vlastným malým synom. Na to sa urazil s tým, že sú to zase moje „liberálne názory“ a že to nebude počúvať.
Následne som mu napísala, že za takýchto okolností by som ho k svojmu synovi nepustila (ešte sa ani nestretli) a že toto je pre mňa za hranou. Nakoniec som mu oznámila, že po víkende a po tomto incidente prekročil všetky hranice mojej tolerancie a že takého partnera vo svojom živote nechcem. Vzťah som ukončila.
A teraz rozmýšľam, či naozaj preháňam. Do vzťahu som išla veľmi opatrne. Najskôr sme si len písali, potom chodili na obedy, až neskôr prišla pusa a intímne zblíženie. Po skúsenosti s exmanželom, ktorý bol manipulátor, som bola sedem rokov sama a dávala som si veľký pozor na to, aký človek ku mne prichádza.
Na prvý pohľad pôsobil ako zodpovedný, vyzretý muž s dobrou prácou, príťažlivý, starajúci sa o dieťa. O to viac ma to celé zaskočilo.
Čo si o tom myslíte? Naozaj preháňam, alebo by vám toto tiež prišlo za hranou?
@smutnadeva dala si na svoju intuiciu....co ponúkaš, to ziadas aj naspäť.
Za mna len jedna poznámka: ak sa muz naozaj zamiluje a zalezimu na tom vztahu, tak sam od seba obmedzuje určité neduhy. Ani ho nemusis upozorniť , samému mu záleží byť prirodzene lepší. A nie ze ty ho upozornujes a on teda povie ok, obmedzim to.
To ze sa nezhodnete v názoroch je do budúcna veľký problém, on zjavne nebude z tých, co slovo kompromis majú vo svojom portfóliu.
Mne pride ako typický narcis, viem ze vyzerám, viem ze viem oblbnut ale nevydrží mu to dlho.
@mischy00 Veľmi pekne si to popísala. Ďakujem, áno chvíľku som tu intuíciu potláčala ale nakoniec zafungovala.
Keby ma ľúbil ako len hovoril, tak už by som mala 100 správ a telefonátov. On však zaujal pozíciu mŕtveho chrobáka a tým mi vlastne robí medvediu službu 🙏.
Áno narcis, dobre vystihnuté. No nič pustila som ho do obehu, takže ženy pozor na vysokého šarmantného s krásnym úsmevom a modrými očami 🙈.
@mischy00 Veľmi pekne si to popísala. Ďakujem, áno chvíľku som tu intuíciu potláčala ale nakoniec zafungovala.
Keby ma ľúbil ako len hovoril, tak už by som mala 100 správ a telefonátov. On však zaujal pozíciu mŕtveho chrobáka a tým mi vlastne robí medvediu službu 🙏.
Áno narcis, dobre vystihnuté. No nič pustila som ho do obehu, takže ženy pozor na vysokého šarmantného s krásnym úsmevom a modrými očami 🙈.
@smutnadeva on sa ozve, neskôr..ked ty uz ani nebudeš čakať. S úsmevom, ako pohodak...este sa bude tvarit, ci si urazená 😀.
To su tieto typy, poznám to. On si len potrebuje casom dokázať, ze ho stále chceš a je neodolateľný.
Tam nejde ani o teba, len čisto o ego.
@smutnadeva on sa ozve, neskôr..ked ty uz ani nebudeš čakať. S úsmevom, ako pohodak...este sa bude tvarit, ci si urazená 😀.
To su tieto typy, poznám to. On si len potrebuje casom dokázať, ze ho stále chceš a je neodolateľný.
Tam nejde ani o teba, len čisto o ego.
@mischy00 Pre jeho dobro dúfam, že sa neozve. Lebo smútok som pretranformovala do hnevu a to by chlapec a jeho ego neprežili 😀 Ja ho už určite nechcem. Moje rozhodnutie je konečné. Ja tu v podstate cez vás prechádzam terapiou, aby som sa mohla po vyhodnotení posunúť vpred a neurobila v budúcnosti rovnaké chyby, ak teda ešte naberiem odvahu niekomu veriť...
@anonym_d7819a S tým som ho presne konfrontovala, že už to preháňa nech to obmedzí, teda aj večerné pivká aj tú marišku. A áno sám uznal, že to musí stopnúť. Ale vravím, či by to aj dodržal to už nezistím. Mňa to vyplašilo nenormálne keď mi to volal čo urobil. A aj to ako ma zahriakol, že zas tie moje liberálne názory a on to nebude počúvať, to už bol dosť ostrý. A potom to s tým vychovaváním cudzích detí, to bola konečná. Šiel si svoje a ja som nemormálna a mám divný postoj, veď čo on urobil, nastolil poriadok a svet teraz bude lepší lebo dospelý chlap vyfliaskal dvoch pubišov. Ja som taký šok dostala, že som to proste ukončila. Celé mi to akoby docvaklo a proste závora, 10 krokov späť, múr a konečná.
@smutnadeva buď šťastná, že sa to ukázalo hneď na začiatku.Ale áno, mrzí to a áno, bolo to správne rozhodnutie💗
A tá tráva...ja poznám VŠ pedadoga, ktorý pracuje na top škole v Ba a huli trávu a je otec, manžel na stránkach skoly s oceneniami robí vyskum
@smutnadeva super! 👌takže pánko uživa marisku s extazou, ked ma maleho syna a pred ním dá vychovnu facku inemu chlapcovi za trocha bordelu. Niet čo dodať. On sam sa nevie vmestit do kože ,ale inych vychovava. K svojmu synovi a ani k sebe by som ho už nepustila.
@smutnadeva super! 👌takže pánko uživa marisku s extazou, ked ma maleho syna a pred ním dá vychovnu facku inemu chlapcovi za trocha bordelu. Niet čo dodať. On sam sa nevie vmestit do kože ,ale inych vychovava. K svojmu synovi a ani k sebe by som ho už nepustila.
@romiada Extázu som ho nevidela brať, mal len taký postoj, že potom je "iná" žúrka. Zase to nie sú jointy, len si pridával troška do cigy "pre chuť". Ale áno droga ako droga. Neboj nepustím, v tom mám úplne jasno a som rada, že som ho ani nepustila, stále som mala taký pocit, že ešte nie a ten pocit bol zjavne správny.
@sisska96 Veď ja viem. Len som chcela poukázať na to, že to nie je nejaký feťák z ulice. Vravím keby ste ho stretli a neviete toto všetko odpadnete všetky. A to sa neobhajujem, len naozaj tak pôsobí.
@smutnadeva stále tu basnis a jeho vzdelaní. Myslíš, že ľudia s 3stupnovym vzdelaním nemôžu byť alkači, feťáci, psychopati.. Mne osobné by stačilo, že mal dve partnerky s oboma si nerozumel.. No bodaj by si rozumel, keď je konfliktnýtyp.
Dievča zlaté kto tu básni. Ja som len upresňovala informácie aby ste mali ucelený pohľad. Mne napr. to že má 2 deti s dvoma ženami neprišlo mimo. Ja sama som rozvedená. Proste sa to niekdy tak vyvinie. S prvou boli spolu roky a vyprchalo to, s druhou to bolo niečo čo on nezapríčinil a to ho neobhajujem len opäť upresňujem. Zase súdiš z jednej strany a nedočítala si zvyšok. A chcela by som teba vidieť takú hrdinku, lebo opakujem dobre to kryl a ja som na to všetko prišla až postupne. Neviem ale ty vieš spoznať človeka za pár obedov, večerí a nejakého toho víkendu? Lebo ja som s ním nebývala, takže odkiaľ som mala vedieť čo robí keď je sám... zase múdra...
Dievča zlaté kto tu básni. Ja som len upresňovala informácie aby ste mali ucelený pohľad. Mne napr. to že má 2 deti s dvoma ženami neprišlo mimo. Ja sama som rozvedená. Proste sa to niekdy tak vyvinie. S prvou boli spolu roky a vyprchalo to, s druhou to bolo niečo čo on nezapríčinil a to ho neobhajujem len opäť upresňujem. Zase súdiš z jednej strany a nedočítala si zvyšok. A chcela by som teba vidieť takú hrdinku, lebo opakujem dobre to kryl a ja som na to všetko prišla až postupne. Neviem ale ty vieš spoznať človeka za pár obedov, večerí a nejakého toho víkendu? Lebo ja som s ním nebývala, takže odkiaľ som mala vedieť čo robí keď je sám... zase múdra...
@smutnadeva
100% sa ti ozve, s tým počítaj, trosku pohonit na tebe ego.Nedaj sa zlákať do pasce a jeho hier.Je to vadny kus chlapa a bude mat ťažké normálnu zenu najst.Takze to bude skúšať na teba, ozve sa akoby sa nechumelilo.Aj keď by o Teba záujem nemal, ale aspoň pre svoje neodolateľne ego sa ti ozve, či ho ešte chces, aby sa lepšie cítil.
Tento typ muzov je ako cez kopirak.Ich nafuknute ego nevie spracovat odmietnutie a preto sa pokúšajú zistiť, či je o nich ešte zaujem.Len čo zistia, že je, ego stúpa, je to len taka EGO narcisticka hra.
Držím ti palce!
@smutnadeva co sa mne na tomto chlapovi paci je fakt , ze aspon nie je klamar. Stoji si za svojim zivotnym stylom a nepretvaruje sa.tie piva by mne osobne nevadili,je leto a sama pivo zboznujem. Z troch piv som ja ako zena opita este nebola,ani alkackou ma to nerobi….nepije ho hadam rano namiesto kaffee.ta marihuana aj ked kusok do cigy, to by mi vadilo skor. Je to droga aj ked teraz len malicko casom bude viac… o tej vychovnej toho 16 rocneho, asi to uz take decko nebolo ked popijal alkohol…bola to reakcia na to , ze mu ohrozil syna….
@smutnadeva
100% sa ti ozve, s tým počítaj, trosku pohonit na tebe ego.Nedaj sa zlákať do pasce a jeho hier.Je to vadny kus chlapa a bude mat ťažké normálnu zenu najst.Takze to bude skúšať na teba, ozve sa akoby sa nechumelilo.Aj keď by o Teba záujem nemal, ale aspoň pre svoje neodolateľne ego sa ti ozve, či ho ešte chces, aby sa lepšie cítil.
Tento typ muzov je ako cez kopirak.Ich nafuknute ego nevie spracovat odmietnutie a preto sa pokúšajú zistiť, či je o nich ešte zaujem.Len čo zistia, že je, ego stúpa, je to len taka EGO narcisticka hra.
Držím ti palce!
@anonym_912cea Ja si myslím, že sa potom čo som mu napísala neozve. A tak by to bolo aj najlepšie. On vie, že spadla opona a ja som zatiahla ručnú brzdu. On chcel byť ten "pekný" a ja ho už tak nevidím a on to vie, takže jeho EGO dostalo na frak, takže zaliezol do jaskyne a tam si budem hundrať aká som ja vadná 😀.
@smutnadeva co sa mne na tomto chlapovi paci je fakt , ze aspon nie je klamar. Stoji si za svojim zivotnym stylom a nepretvaruje sa.tie piva by mne osobne nevadili,je leto a sama pivo zboznujem. Z troch piv som ja ako zena opita este nebola,ani alkackou ma to nerobi….nepije ho hadam rano namiesto kaffee.ta marihuana aj ked kusok do cigy, to by mi vadilo skor. Je to droga aj ked teraz len malicko casom bude viac… o tej vychovnej toho 16 rocneho, asi to uz take decko nebolo ked popijal alkohol…bola to reakcia na to , ze mu ohrozil syna….
@anonym_8217b8 Ale či je to klamár o tom predsa neviem, nepoznám ho až tak dobre. Možno je. On nepije von na teraske ale doma, večer, akékoľvek ročné obdobie. Má chladničku plnú piva, na zemi bedničky od prázdnych fľaší, pivo volá "pivko od smädu" lebo veď čo iné má piť keď mu to chutí a po ťažkom dni si predsa zaslúži. Aha, takže mal právo udrieť iného, či je to dieťa, dospelý alebo nakoniec kto ja lebo mu zakážem pivko a marišku? Ja som teda tolerantný človek ale toto mi prišlo vrchone cez. Hlavne postoj ako on ide vychovávať iných a nie neohrozili priamo jeho dieťa, to on sa postavil do pozície "správcu poriadku" lebo jeho božský syndróm zafungoval, lebo on vie všetko najlepšie a všetci ostatní sú blci a ovce...
@anonym_002848 No to sa pýtam aj ja... Vravím ja som bola tak opatrná ako nikdy. Pomaličky, pozorovala som, vyhodnocovala. Až som si prišla šiši. Toto o ňom som v podstate zistila postupne lebo však nežijeme spolu, občas sme mali spolu nejaký večer alebo víkend keď bol môj syn u otca. Nebolo to, že hneď a ja som pri ňom čušala. Ja som mu otvorene hovorila svoje názory a čo sa mi nepáči. Aj s tým pivom. Že on to má od smädu. S fajčením, vždy dbal aby si po cige šiel vymeniť tričko a umyť zuby lebo vedel, že mi to vadí. Marišku tiež uznal, že to nie je ok a nebude to robiť. Koleso neviem to pri mne nemal len sme sa bavili, že pôjdeme spolu na Pohodu, tak pri tej príležitosti to otvoril túto tému.
@smutnadeva pytas sa na názor od inych žien a neustále ho ospravedlnujes a obhajuješ.
Ja by som muža čo užíva marihuanu a iné drogy nechcela ani vidieť
A môže vyzerať ako play boy a mat aj 5 titulov
To ,že má vysokú nerobí z neho múdreho a správneho človeka.
Povedz mi,ktorý dospelý a zrelý muž po 40tke,ktorý sa stará o syna potrebuje chodit na”žúrky” a pritom si dať drogy…
Kto vie,čo na tých žurkach stvára…
A potom hentaky výstup na ulici
On je čo,aby opitej mládeži dával “výchovnú”
To ako keby ty si mu dala výchovnú, že si “zahulíĺ”
Chápem,že si isto videla nádej v ňom po rokoch s manipulátorom a po tolkom čase,čo si bola sama a cítila si lásku a porozumenie,ale toto bol len začiatok jeho pravej tvare
Pekná postava, titul a dieťa nerobí automaticky z neho dobrého a správneho muža
Buď rada,že si to ukončila a radšej ho zo svojho života vyrad…
A myslím,že keby si si bola ním taká istá,už by si ho predstavila svojmu synovi a nečakala toľko,keď je taký správny a parádny a pohľadný muž …
@anonym_002848 No to sa pýtam aj ja... Vravím ja som bola tak opatrná ako nikdy. Pomaličky, pozorovala som, vyhodnocovala. Až som si prišla šiši. Toto o ňom som v podstate zistila postupne lebo však nežijeme spolu, občas sme mali spolu nejaký večer alebo víkend keď bol môj syn u otca. Nebolo to, že hneď a ja som pri ňom čušala. Ja som mu otvorene hovorila svoje názory a čo sa mi nepáči. Aj s tým pivom. Že on to má od smädu. S fajčením, vždy dbal aby si po cige šiel vymeniť tričko a umyť zuby lebo vedel, že mi to vadí. Marišku tiež uznal, že to nie je ok a nebude to robiť. Koleso neviem to pri mne nemal len sme sa bavili, že pôjdeme spolu na Pohodu, tak pri tej príležitosti to otvoril túto tému.
@smutnadeva urobila si dobre. pls nevracaj sa k nemu
Dievčatá ale ja ho neospravedlňujem a ani sa k nemu nemienim vrátiť. Ako to mám ešte napísať? Ja som to ukončila, ja som to zarazila, ja som prerušila kontakt a ja držím hranice. On už nemá šancu ani keby bol jediný muž na svete. Táto diskusia vznikla, aby som počula nározy iných žien, ako aj na kvázi terapiu pre mňa.
@smutnadeva keď vidím ako sa správajú niektorý puberťáci na ulici tiež ich mám chuť prefackať takže toto nie je niečo, za čo by som sa rozchádzala. Ale za húlenie trávy a každodenné pitie alkoholu určite áno. S takým človekom by som nechcela žiť.
@smutnadeva keď vidím ako sa správajú niektorý puberťáci na ulici tiež ich mám chuť prefackať takže toto nie je niečo, za čo by som sa rozchádzala. Ale za húlenie trávy a každodenné pitie alkoholu určite áno. S takým človekom by som nechcela žiť.
@scila No vidíš každá to máme inak. Mne napr. občasné pivko a mariška nevadia (toto naozaj občas). Teda u partnera. Ale fyzický útok áno. Ja agresivitu neznesiem. A hlavne nik nesmie napadnúť iného, veď to je základný morálny kompas. Čo sa ideme teraz všetci tĺcť na ulici lebo poznám aj pár dospelých čo by si preplesk zaslúžili. A áno pubiši sú akí sú ale my sme neboli lepší len zabudol vôl keď teľaťom bol. On sám mi hovoril ako vystrájal ako pubiš a teraz ide vychovávať iných.
Sama uznaj, že si zmenila rétoriku. Najprv si pochybovala o svojom rozhodnutí, ospevovala si ho a až čím ďalej viac žien ti napísalo, že s takým mužom by neboli až vtedy si na neho začala nepriamo "nadávať". Veď si to od začiatku po sebe celé prečítaj.
@anonym_8217b8 Ale či je to klamár o tom predsa neviem, nepoznám ho až tak dobre. Možno je. On nepije von na teraske ale doma, večer, akékoľvek ročné obdobie. Má chladničku plnú piva, na zemi bedničky od prázdnych fľaší, pivo volá "pivko od smädu" lebo veď čo iné má piť keď mu to chutí a po ťažkom dni si predsa zaslúži. Aha, takže mal právo udrieť iného, či je to dieťa, dospelý alebo nakoniec kto ja lebo mu zakážem pivko a marišku? Ja som teda tolerantný človek ale toto mi prišlo vrchone cez. Hlavne postoj ako on ide vychovávať iných a nie neohrozili priamo jeho dieťa, to on sa postavil do pozície "správcu poriadku" lebo jeho božský syndróm zafungoval, lebo on vie všetko najlepšie a všetci ostatní sú blci a ovce...
@smutnadeva napisala som ti ako vnimam to,ze udrel spiteho chalana, nie ze ma pravo udriet dieta,alebo teba. Ten dotycny bol nebezpecny pre jeho dieta a urcite aj drzi, tak asi vybuchol..podla teba mal prejat okolo a nezareagovat? Trulo by bol lepsi?. Vsak Nakoniec zavolal policiu… nerob z toho chlapa uplneho psychopata
Sama uznaj, že si zmenila rétoriku. Najprv si pochybovala o svojom rozhodnutí, ospevovala si ho a až čím ďalej viac žien ti napísalo, že s takým mužom by neboli až vtedy si na neho začala nepriamo "nadávať". Veď si to od začiatku po sebe celé prečítaj.
@anonym_60336b Samozrejme, že som zmenila rétoriku. Veď najskôr som bola plná emócii a pochybností a následne som prešla do hnevu a uvedomenia. A tak je to predsa správne. To bol cieľ tejto diskusie. Či by si bola radšej keby som tu plačkala a obhajovala a vrátila sa k nemu? Ja som si z tejto diskusie zobrala úplne všetko k srdcu, uznala chybu a teraz sa uzdravujem.
@smutnadeva napisala som ti ako vnimam to,ze udrel spiteho chalana, nie ze ma pravo udriet dieta,alebo teba. Ten dotycny bol nebezpecny pre jeho dieta a urcite aj drzi, tak asi vybuchol..podla teba mal prejat okolo a nezareagovat? Trulo by bol lepsi?. Vsak Nakoniec zavolal policiu… nerob z toho chlapa uplneho psychopata
@anonym_8217b8 Mal ich upozorniť, prípadne zavolať políciu. Nie ich prevychovávať lebo ich rodičia ich nevychovali. Kde presne si sa dočítala, že ohrozovali jeho syna? Lebo asi zjavne nečítaš poriadne ale každý druhý riadok. Jasne som niekoľko krát napísala, že ich nijak neohrozovali, tak si prosím nevymýšľaj ani nedomýšľaj. A ja z neho psychopata nerobím, ja hovorím, že ma to vydesilo a pre mňa to bolo za čiarou.
@anonym_8217b8 Mal ich upozorniť, prípadne zavolať políciu. Nie ich prevychovávať lebo ich rodičia ich nevychovali. Kde presne si sa dočítala, že ohrozovali jeho syna? Lebo asi zjavne nečítaš poriadne ale každý druhý riadok. Jasne som niekoľko krát napísala, že ich nijak neohrozovali, tak si prosím nevymýšľaj ani nedomýšľaj. A ja z neho psychopata nerobím, ja hovorím, že ma to vydesilo a pre mňa to bolo za čiarou.
@smutnadeva tak fakt, ze ked prechadzali okolo a on rozbil flasu o zem nie je ohrozovanie ? Tolko k vymyslaniu/domyslaniu….
@smutnadeva tak fakt, ze ked prechadzali okolo a on rozbil flasu o zem nie je ohrozovanie ? Tolko k vymyslaniu/domyslaniu….
@anonym_8217b8 Ok asi si tam bola. Lebo si stále ideš svoje.
Ďakujem Vám dievčata za všetko, veľmi ste mi pomohli 🙏❤️
@smutnadeva o zrušenie sa takto nežiada...sama nahlas svoju tému a požiadaj tam o vymazanie.

@smutnadeva dala si na svoju intuiciu....co ponúkaš, to ziadas aj naspäť.
Za mna len jedna poznámka: ak sa muz naozaj zamiluje a zalezimu na tom vztahu, tak sam od seba obmedzuje určité neduhy. Ani ho nemusis upozorniť , samému mu záleží byť prirodzene lepší. A nie ze ty ho upozornujes a on teda povie ok, obmedzim to.
To ze sa nezhodnete v názoroch je do budúcna veľký problém, on zjavne nebude z tých, co slovo kompromis majú vo svojom portfóliu.
Mne pride ako typický narcis, viem ze vyzerám, viem ze viem oblbnut ale nevydrží mu to dlho.