Chcem sa rozísť. Som nešťastná zo súčasného vzťahu
Ahojte.. chcela by som sa iba vyrozprávať, prípadne sa uistiť či robím dobre.. s priateľom sme spolu 5 mesiacov a ešte spolu nebývame.. Včera sa stala troška rodinná dráma a rodičia, ktorí sa rozvádzajú sa pohádali a dopadlo to nedobre.. Ja som z celej tejto situácie nešťastná a nezvládam to dobre. Včera keď som zistila podrobnosti som sa úprimne rozplakala, lebo sa rodičia k sebe správajú zle.. Volala som priateľovi on nedvíhal. že je na rodinnej oslave, poslala som mu hlasovku na tú 3 hodiny neodpovedal a ja som mu napísala, že zas naši a som z toho vykolajená.. na to mi len odpísal že čo sa stalo, že so nemôže hlasovku vypočuť, lebo je na oslave a ani mi zavolať.. Mňa to veľmi vytočilo, pýtala som sa či mi nemôže aspoň na 5 minút zavolať, že by mi to pomohlo a on že nie lebo je na oslave a čo nechápem.. Jeho správanie ma irituje posledný mesiac, už som sa aj chcela rozísť a stále počúvam ako neviem počkať, ako som hr hr a neviem čo.. Napríklad teraz sme sa 10 dní ani nevideli, lebo bol pár dní prechladnutý a potom mal neviem čo.. Ja som už včera napísala, že toto nie je vzťah ale neviem čo a on že on nevie čo od neho stále chcem.. Dnes sa chcem rozísť..
Pleties si partnera s psychoterapeutom, on nie je povinny pocuvat tvoje vylevy o rodinych hadkach v tvojej rodine. Urob mu sluzbu, rozid sa s nim, zbavi sa hysterky a ty rob peklo niekomu inemu. Na vykecavanie a analyzovanie, ako mate rodine problemy si najdi kamosku alebo pis sem, ked sa ti ulavi.
@patrike ako prepáč a na čo je partner? Ja od partnera očakávam, že ak sa raz za čas stane niečo zlé tak ma podporí.. Nedeje sa to pravidelne a ja ho tým neobťažujem ale včera sa situácia vyhrotila doslovne.. Keby ho s tým každý deň márujem poviem dobre, ale o tomto počul prvýkrát a ešte mi napísal v správe že nevedel že tá situácia je až taká zlá.. vedel, že to nie je ideál že sú nezhody a rozvod ale nevedel, že je to také zlé.. A ani sa večer nespýtal či som ok
@patrike ako prepáč a na čo je partner? Ja od partnera očakávam, že ak sa raz za čas stane niečo zlé tak ma podporí.. Nedeje sa to pravidelne a ja ho tým neobťažujem ale včera sa situácia vyhrotila doslovne.. Keby ho s tým každý deň márujem poviem dobre, ale o tomto počul prvýkrát a ešte mi napísal v správe že nevedel že tá situácia je až taká zlá.. vedel, že to nie je ideál že sú nezhody a rozvod ale nevedel, že je to také zlé.. A ani sa večer nespýtal či som ok
@anonym_autor Váš vzťah je ešte veľmi krátky na to,aby si od partnera očakávala, že "pretrpi,,s tebou náročné obdobie rozvodu rodičov a bude chcieť rozoberať problémy, ktoré sa vyskytujú a teba zranuju.
@anonym_autor si dospelá, finančne sebestacna a rozvod rodičov ta dostane tak, že potrebuješ obťažovať partnera na rodinnej oslave a potom sa ešte sťažovať, že si na teba nenájde čas v tej sekunde, keď to ty chceš. Prepáč, ale mne z toho vychádzas ako emocionálne nestabilná osoba, ktorá potrebuje niečo úplne iné ako tvoj partner je ochotný a možno aj schopný ponúknuť. Ako tu bolo povedané, urob službu vám obom a rozid sa s ním.
@anonym_autor rozíď sa.
Môžem ti to očíslovať, ak chceš 😄
1. Po 5 mesiacoch nie ste spolu 10 dní, lebo "je chorý", ale s kamošmi sa už 2x stretol.
2. Ak má partner z jeho pohľadu náhly vážny problém, vždy si môže nájsť minútu, aby ťa vypočul, aj keď je to napríklad otravné.
3. Nikdy sa nedoprosuj chlapovi. Si mladá, môžeš si medI chlapcami vyberať. Trochu sa daj dokopy a nájdeš si pre teba vhodného.
4. Tuto mužských expertov na mk si nevšímaj.
@doux mňa trápi to, že on mi napíše o 1-2 ráno, som doma spis? aj cez týždeň.. vôbec sa nevidíme.. nevideli sme sa 10 dní a nezavolá mi nič.. ja som mu celý týždeň nepísala odpisovala pár správ denne a on stále že čo mi je.. nič len to nemá zmysel.. stále je s kamarátmi ja keď niečo chcem som na obtiaž stále nejaká výhovorka.. Ja som človek, ktorý keď chce spôsob si nájde.. on nezavolá ale stále iba píše.. ako sme sa tých 10 dní nevideli neuvidíme s amožno aj celý budúci týždeň lebo zas bude všetko prednejšie.. a to bývame autom od seba 20 minút.. Keď sa spýtam, či sa to nedá inak vymyslieť či sa nemôžeme aspoň na chvílu vdiieť tak hned čo nechápeš na tom že som tam a tam..
@anonym_autor tak je to magor, nechaj to plávať. vážne.
@anonym_autor rozíď sa s ním, čo je opitý, že nevie rozprávať, zavolať a podporiť ťa, keď to potrebuješ? A čo, že je na oslave, čo je furt mimo?
Načo ti je taký priateľ/ frajer?
Vaši sa rozvádzajú, potrebuješ mať trošku kľud, nie sa trápiť pre frajera. Držím palce.
@anonym_2a84a7 No sorry keď som aj ja na oslave, veľakrát ani mobil nemám pri sebe. Nie že ešte počúvať drámu . Rozíď sa s ním aspoň bude mať pokoj, lebo vyzeráš že si ešte veľmi nezrelá.
Mne tiež prídeš ako hysterka Na jednej strane je pravda, že po piatich mesiacoch by ste mali byť zamilovaní a nič by sa mu nestalo, keby ti zavolal naspäť. Na druhou stranu neviem si predstaviť, že by sa partner išiel zabávať a ja by som ho obťažovala chujovinami, že sa moji rodičia pohádali. Neviem si predstaviť aký dôvod by som mala na to, aby som kazila oslavu s hlúposťami. Ak si dospelá a psychicky stabilna, tak by si si mala vedieť poradiť s takýmito situáciami a nezaťažovať partnera, ktorý je v spoločnosti. To naozaj nebolo súrne, aby ti musel volať naspäť. A pochybujem, že by to bol z tvojej strany dvojminútový telefónát.
@anonym_autor Same red flagy su vo vasom vztahu.
Ak chces stastny vztah, tak prichadzaj do neho "zdrava". Nezatazena z minulosti, zo svojej povodnej rodiny. Lebo ked nechapes, co a preco sa stalo v tvojej povodnej rodine, tak velmi velmi pravdepodobne narazis na partnera, s ktorym zazijes to iste.
Ak si das od vztahov pokoj a budes pracovat na sebapoznani, na tom, co vo vztahu ockakavas, co vo vztahu nedovolis - skratka utvoris si o vsetkom nazor a zaroven sa naucis spravne nastavovat hranice - asertivne, bez vymahania poprosit o pomoc, ale zaroven prijat, ze clovek ti moze povedat nie, tak vtedy si najdes zdravy vztah. Lebo po par incidentov budes vediet, ze urcite spravanie voci sebe nedovolis a je cas odist. Ale zaroven mala by si ustrazit aj seba a nebyt prilis needy - plna ocakavani, ako sa ma partner spravat a ked sa tak nesprava, tak nervozna a nahnevana, kontrolujuca, vynucujuca si urcite spravanie.
Take zrkadielko aj voci sebe, ktore ta trosku mozno zaboli, ale pomoze ti narast:
Mas urcite ocakavania na partnera. A zrejme si si ich s konkretnym clovekom spojila, ze je daneho spravania schopny. S velkou pravdepodobnostou on funguje uplne inak, ako si predstavujes a ocakavas. A asi si myslis, ze ked ta lubi, ze sa kvoli tomu zmeni.
Toto je najcastejsi vztahovy problem - ten rozdiel v ocakavaniach a schopnostiach daneho partnera. Ludia sa kvoli laske nemenia. Casto nevidime v zalubeni realisticky. Predpokladame, dufame, viac ako do partnra, sme zalubeni do nasej predtavy o nom, do nasich ocakavani. Ak by si ho videla realisticky, asi sa takto spraval od zaciatku. Spomen si na rozne predosle situacie, podobne incidenty, asi tam boli od zaciatku. Je nezrely. A bude aj nadalej a vobec sa zaklad jeho povahy nezmeni, ak on sam nebude citit tu potrebu. A ta vacsinou neprameni v laske k druhemu. Ludia sa menia vekom, skusenostami a trva to roky, ak ich cosi prefacka, vacsinou vtedy pridu na to, ze maju cosi robit inak. Ak im je dobre, nemenia sa.
Mne tiež prídeš ako hysterka Na jednej strane je pravda, že po piatich mesiacoch by ste mali byť zamilovaní a nič by sa mu nestalo, keby ti zavolal naspäť. Na druhou stranu neviem si predstaviť, že by sa partner išiel zabávať a ja by som ho obťažovala chujovinami, že sa moji rodičia pohádali. Neviem si predstaviť aký dôvod by som mala na to, aby som kazila oslavu s hlúposťami. Ak si dospelá a psychicky stabilna, tak by si si mala vedieť poradiť s takýmito situáciami a nezaťažovať partnera, ktorý je v spoločnosti. To naozaj nebolo súrne, aby ti musel volať naspäť. A pochybujem, že by to bol z tvojej strany dvojminútový telefónát.
@anonym_115381 potom na čo mi ten partner vlastne je? Na to aby sme sa bavili že všetko je poriadku, viedli small talky o ničom a každý si žili vlastný život? On s kamošmi a ja s kamoškami?
@anonym_115381 potom na čo mi ten partner vlastne je? Na to aby sme sa bavili že všetko je poriadku, viedli small talky o ničom a každý si žili vlastný život? On s kamošmi a ja s kamoškami?
@anonym_autor Partner je tu samozrejme aj na to, aby ťa vypočul a podporil, ale nerozumiem prečo to muselo byť práve v tom momente počas oslavy. Keď to bolo také vážne, určite by to nebol 5 minútový rozhovor, počas oslavy človek proste nechce byť na mobile a riešiť takéto veci. Stačilo počkať, kým príde domov, bude si to môcť v kľude vypočuť, vyjadriť sa... keby to aj zdvihol a rýchlo to odbil, že sa musí venovať rodine, aj keď si mu povedala vážne veci, tiež by nebolo dobre a bola by rovnaká scéna predpokladám...
@anonym_autor ty na sebe nevidíš žiadnu chybu?
@anonym_autor Partner je tu samozrejme aj na to, aby ťa vypočul a podporil, ale nerozumiem prečo to muselo byť práve v tom momente počas oslavy. Keď to bolo také vážne, určite by to nebol 5 minútový rozhovor, počas oslavy človek proste nechce byť na mobile a riešiť takéto veci. Stačilo počkať, kým príde domov, bude si to môcť v kľude vypočuť, vyjadriť sa... keby to aj zdvihol a rýchlo to odbil, že sa musí venovať rodine, aj keď si mu povedala vážne veci, tiež by nebolo dobre a bola by rovnaká scéna predpokladám...
@anonym_autor A ako čitam vaše komentare tak vlastne ja ho ani nepotrebujem a ani žiadneho muža. Ja mám svoj byt, svoje auto viem sa slušne uživiť. Mám kamarátky, mám svoj život a sex si viem tiež zabezpečiť..
@anonym_823218 lenže on sa potom ani nespýtal ako sa mám či som ok a nezavolal.. neviem či čítaš
Pozri sama vieš že vzťah nefunguje ,každý očakávate niečo iné. Tak na čo zakladať o Tom diskusiu. Potrebuješ odobrenie? Áno robíš správne , rozíd sa. Zbytočne diskutovať o tom
@anonym_autor A ako čitam vaše komentare tak vlastne ja ho ani nepotrebujem a ani žiadneho muža. Ja mám svoj byt, svoje auto viem sa slušne uživiť. Mám kamarátky, mám svoj život a sex si viem tiež zabezpečiť..
@anonym_823218 lenže on sa potom ani nespýtal ako sa mám či som ok a nezavolal.. neviem či čítaš
@anonym_autor Lebo už sa to medzi tým vyhrotilo úplne zbytočne na konflikt... samozrejme chápem, že to je asi vrchol ľadovca a zbieralo sa to v tebe dlhšie, ale aj o tomto tie prvé mesiace sú, prísť na to aké máte očakávania od vzťahu a niekedy zistiť aj to, že sa v nich nezhodujete... o rozchode si rozhodnutá a myslím, že to je dobré rozhodnutie pre obe strany... aj chyba je na oboch stranách a je fajn si to vedieť priznať, ono to tak je väčšinou
@anonym_2a84a7 Preco by mal byt opity? Ja by som rovnako hlasovku na oslave odmietla pocuvat. Aky je to napad vobec niekomu, o kom viem, ze je na oslave, volat alebo posielat hlasovky? Autoka by mala navstivit psychologa. Taketo spravanie je vo vztahu naozaj neprimerane. Ak by bola situacia vazna, da sa vpisat do kratkej spravy typu: Mala som havariu. Zlomila som si nohu. Vtedy ma vyznam zavolat spat a pytat sa ako mozem pomoct. Tu co mal z olsavy chalan riesit? Zavolat jej rodicom, aby sa k sebe spravali slusne? Vyliat si srdce mohla pokojnr po skonceni oslavy. Ale je to asi este stale male decko, ktore sa citi stredovodom vesmiru.
@anonym_2ddda2 prečo ho ospravedlňuješ.
Ak mi na niekom záleží, tak odídem z oslavy, vypočujem si hlasovku a odpoviem, ale tu to vyzerá, že záujem NEMÁ. Okrem iného, sú mu prednejší kamoši ako jeho priateľka, s ktorou je 5 mesiacov. Mne je to jasné, ak mám priateľa a myslím, že aj on to tak cíti, tak asi komu by som mala volať, keď mi je ťažko?! Prečo by si ma nemohol vypočuť?! Ale tu to tak nie je, tak nech sa radšej s ním rozíde, akoby mala rozmýšľať nad ním a ich vzťahom a nad rozvádzajúcimi sa rodičmi.
@anonym_2a84a7 No sorry keď som aj ja na oslave, veľakrát ani mobil nemám pri sebe. Nie že ešte počúvať drámu . Rozíď sa s ním aspoň bude mať pokoj, lebo vyzeráš že si ešte veľmi nezrelá.
@anonym_2426e5 tak to si výnimočný človek, keď nemáš mobil pri sebe v časoch, keď si ho ľudia berú aj na wc-nerypem, len ma to prekvapilo😁
@anonym_2ddda2 prečo ho ospravedlňuješ.
Ak mi na niekom záleží, tak odídem z oslavy, vypočujem si hlasovku a odpoviem, ale tu to vyzerá, že záujem NEMÁ. Okrem iného, sú mu prednejší kamoši ako jeho priateľka, s ktorou je 5 mesiacov. Mne je to jasné, ak mám priateľa a myslím, že aj on to tak cíti, tak asi komu by som mala volať, keď mi je ťažko?! Prečo by si ma nemohol vypočuť?! Ale tu to tak nie je, tak nech sa radšej s ním rozíde, akoby mala rozmýšľať nad ním a ich vzťahom a nad rozvádzajúcimi sa rodičmi.
@anonym_2a84a7 ja nemam psychicky problemy. Mne jednoducho pride ze nema zaujem. Ked som sa chcela rozist hned isiel do utoku ze som hr hr a vsetko chcem hned. Mne to pride ze len nechce byt sám, je mu so mnou dobre ked jemu sa to hodi. Keď sa mu to nehodi a mozu kamosi alebo ktokolvek iny tak som zrazu dobra a je so mnou a inokedy som stihacka ktora po nom neviem co chce.. ani neviem kedy sa vidime, ked sa dnes nerozudem tak neviem kedy sa pán uraci si najst cas
@anonym_2426e5 tak to si výnimočný človek, keď nemáš mobil pri sebe v časoch, keď si ho ľudia berú aj na wc-nerypem, len ma to prekvapilo😁
@anonym_2a84a7 tak ja koľkokrát neviem ani kde mobil je. A aj keď ho mám pri sebe je zvonenie vypnute. Hlavne na oslavách, návštevách kinách či stretnutiach s inými ludmi. Pre mňa nie je nič horšie ako keď sa s niekým stretneš a ten pozerá každých desať minút do mobilu.Ešte stále je veľa ľudí , ktorí nepotrebujú celý čas visieť na telefóne.
@anonym_2a84a7 ja nemam psychicky problemy. Mne jednoducho pride ze nema zaujem. Ked som sa chcela rozist hned isiel do utoku ze som hr hr a vsetko chcem hned. Mne to pride ze len nechce byt sám, je mu so mnou dobre ked jemu sa to hodi. Keď sa mu to nehodi a mozu kamosi alebo ktokolvek iny tak som zrazu dobra a je so mnou a inokedy som stihacka ktora po nom neviem co chce.. ani neviem kedy sa vidime, ked sa dnes nerozudem tak neviem kedy sa pán uraci si najst cas
@anonym_autor rozíď sa a nájdi si niekoho, s kým to budete mať rovnako. Je to na tebe, čo urobíš.
Tipnem si, že ty máš tak 22 rokov a on možno 25 😀 To sú tie problémy 20-tnikov kde zo všetkého robia drámu.
@anonym_2a84a7 tak ja koľkokrát neviem ani kde mobil je. A aj keď ho mám pri sebe je zvonenie vypnute. Hlavne na oslavách, návštevách kinách či stretnutiach s inými ludmi. Pre mňa nie je nič horšie ako keď sa s niekým stretneš a ten pozerá každých desať minút do mobilu.Ešte stále je veľa ľudí , ktorí nepotrebujú celý čas visieť na telefóne.
@sense aj ja to tak mám, ale keď som niekde bez muža, tak mrknem, či mi nevolal, alebo čo, aj keď vie, že som niekde mimo.
Ja mam sice mobil stale pri sebe ale tiez by som si na oslave nevypocula otravnu hlasovku . Este spravu by som precitala a odpovedala, to aj spravil ( neignoroval Ta uplne ) .
Ja nepoviem keby bolo nieco naozaj surne a vykaslal sa na Teba . No ty si bola smutna. Smutna by si bola aj za hodinu aj neskor. Tiez si mohla pockat a neurazat sa. Ozaj sa netoci cely svet okolo niektorych jednotlivcov
Ja mam sice mobil stale pri sebe ale tiez by som si na oslave nevypocula otravnu hlasovku . Este spravu by som precitala a odpovedala, to aj spravil ( neignoroval Ta uplne ) .
Ja nepoviem keby bolo nieco naozaj surne a vykaslal sa na Teba . No ty si bola smutna. Smutna by si bola aj za hodinu aj neskor. Tiez si mohla pockat a neurazat sa. Ozaj sa netoci cely svet okolo niektorych jednotlivcov
@ivik4 ale on sa potom nepytal ze co je a nevolal…
@guiseppinka ale ja nepotrebujem muža, s ktorým nie som.. s ktorým sa stretneme raz za x týždňov, ktorý mi napíše 5 správ denne a na všetko budem sama.. Finančne som sebestačná a načo mi je?
Nie je jediný na svete a nie som nanho odkazana
@anonym_autor stretavate sa raz za par tyzdnov... Si si ista, ze vy dvaja vobec mate nejaky vztah? Lebo mne toto ako vztah nepride, takze ake rozchadzanie? Uz vo faze spoznavania k sebe nesedite, tak to spoznavanie treba ukoncit.
@anonym_autor rozíď sa.
Môžem ti to očíslovať, ak chceš 😄
1. Po 5 mesiacoch nie ste spolu 10 dní, lebo "je chorý", ale s kamošmi sa už 2x stretol.
2. Ak má partner z jeho pohľadu náhly vážny problém, vždy si môže nájsť minútu, aby ťa vypočul, aj keď je to napríklad otravné.
3. Nikdy sa nedoprosuj chlapovi. Si mladá, môžeš si medI chlapcami vyberať. Trochu sa daj dokopy a nájdeš si pre teba vhodného.
4. Tuto mužských expertov na mk si nevšímaj.
@anonym_da9115 ešte 5. na rodinnú oslavu ju mal zobrať so sebou - ak ju považuje za vážnu známosť.
Koľkokrát si už navrhovala rozchod a stále si to neurobila? Myslím, že obaja ste spolu len aby bolo a nie ste reálne partneri len tebe to nedochádza, respektíve to potrebuješ ešte mesiace rozoberať kým sa naozaj rozídete. Ukonči to hneď teraz a nauč sa neotravovať ľudí, ktorí očividne nemajú záujem.
@anonym_autor Na čo ti je partner? Ano je ti aj na to, aby ťa morálne a psychicky podržal, aby ti pomohol, poradil a vypočul ťa. Máš pocit, že tvoj prípad bol úplne urgentný a mal sa ti hneď venovať? Pohádali sa ti rodičia! Tebe sa nič nestalo, neležala si niekde so zlomeninou, nebola si zranená, nič vážne sa ti nestalo. Mne by sa tiež nechceli počúvať výlevy ako sa môjmu partnerovi pohádali rodičia. Co ja s tym mam? Je to natoľko akútna situacia, že by som to musela na oslave počúvať? A píšem, že si hysterka aj preto, že keď ti hneď neodpovedal, tak hneď sa s ním chceš rozchádzať. Pripadá ti tvoje správanie adekvátne veku? Keď nebude po tvojom, tak sa hneď rozídme. To je naozaj zrelé uvažovanie a konanie.
@anonym_2a84a7 Ja úplne bez problémov aj zabudnem kde mám niekedy aj pol dňa. Ale hlavne cez víkend a na oslavách. Cez týždeň ma dosť otravujú klienti, tak si nemôžem dovoliť nechať niekde mimo 😂😂😂 Ale večer často nemám pri sebe

@anonym_9c9f0a 2 minuty :D ale on nezavolal ani potom
@anonym_autor je to vůl