Je možné dostať polovicu výdavkov manžela pred rozvodom?
Chcem sa rozvieť, pred časom som to povedala aj manželovi. On spravil to, že išiel na 2 týždne do Turecka, kde si dal spraviť zuby, nastreliť vlasy a urobiť liposukciu - vraj aby si po rozvode ľahšie našiel novú partnerku. Ešte mi klamal, že ide iba na lacný poznávací výlet s kolegom. Celé ho to stálo 34000 EUR, ktoré spadali pod BSM (vlastne všetky naše úspory spadajú pod BSM, keďže všetko sme zarobili a nadobudli počas manželstva). Chcem sa spýtať, či pri majetkovom vysporiadaní budem mať nárok na 17000 EUR navyše, t.j. polovicu z 34000, ktoré takto minul. Ďakujem.
Ako zahrnies do delenia BSM vsetky svoje vydavky a dovolenky zdarma, co si si urobila z manzelovho platu za tie roky?
Tvoj muz je Sukaj Estok? 🙂
Mozes mu vysklbat tie nastrelene vlasy. 🙂
Nie...chlapec to vymyslel dobre 😅
@anonym_autor môžeš stihnúť do rozvodu niečo podobné, cestu okolo sveta napríklad?
Nie...chlapec to vymyslel dobre 😅
@anonym_ab9434 Preco dobre? Urobil to normalne, len to pri rozvode nas.rie. Autorka snad neplatila zubara, kozmeticku, kadernika,... cele spolocne roky zo spolocnych penazi?
teraz ty vytiahni zo spolocnych uctov 34tisic a daj si cash do bezpecnostnej schranky, na tyzden sa vytrat a potom povedz ze si peniaze minula na nieco kde sa prijem neeviduje a nie je to nelegalne
teraz ty vytiahni zo spolocnych uctov 34tisic a daj si cash do bezpecnostnej schranky, na tyzden sa vytrat a potom povedz ze si peniaze minula na nieco kde sa prijem neeviduje a nie je to nelegalne
@anonym_7dcdf7 Keby to bolo take jednoduche, tak to ten pan uz davno urobi. 🙂Takyto vyber sa zohladni pri deleni BSM minusom. Nie je to vydaj, ale prevod.
@anonym_ab9434 Preco dobre? Urobil to normalne, len to pri rozvode nas.rie. Autorka snad neplatila zubara, kozmeticku, kadernika,... cele spolocne roky zo spolocnych penazi?
@anonym_3a22ae ved platila, preto vravim, ze s nou dobre vydzubal a vyzera teraz dobre aspon 😂 Pretoto ziadne "chcem sa asi rozviest" - ale podavam ziadost o rozvod a takyto je ku dnesnemu dnu stav nasho majetku...
@anonym_autor To má akú logiku?? Aj z toho, čo ty minieš do rozvodu mu dáš polovicu? 🙄 Ste manželia, peniaze sú spoločné, čiže smola, nie vždy sa oplatí byť manželka a mať spoločné peniaze. 😂
Mňa by len zaujímalo ako sa dostal k peniazom ? Ak ich teda máte ,,spoločné,, prečo pri ich minanie nerozhodujete spoločne alebo to máte tak že každý si môže s peniazmi robiť kedykolvek čokolvek
tak sa potom nečuduj že ich oplieskal
a nie tie peniaze už neuvidíš
"Ešte mi klamal, že ide iba na lacný poznávací výlet s kolegom."
No siel poznavat Turecko, aj turecke nemocnice a pri dnesnych cenach dovoleniek a doktorov to bol este lacny vylet. 🙂
@anonym_autor ešte vezmi počas manželstva pôžičku 100 tisíc a počas rozvodu môže on splácať polovicu. Oplatí sa 😀
Tak manžel mal celý čas vyšší príjem ako ja, počas MD/RD oveľa vyšší pochopiteľne. Výdavky som mala počas manželstva vyššie ja, tak 60/40, lebo výhradne ja nakupujem potraviny aj oblečenie pre deti (jeho to nebaví). Takže prirodzene on počas manželstva zhromaždil oveľa viac peňazí ako ja a chcela som, aby sa po rozvode so mnou o ne podelil 50/50 ako zákon káže. Ja viem, že toto čo spravil, spravil účelovo.
Vsak si vyber velku hotovost, povedz ze si tiez na nieco utratila ked aj on ( mozes niekam odist na par dni tiez ) a odloz si
Tak manžel mal celý čas vyšší príjem ako ja, počas MD/RD oveľa vyšší pochopiteľne. Výdavky som mala počas manželstva vyššie ja, tak 60/40, lebo výhradne ja nakupujem potraviny aj oblečenie pre deti (jeho to nebaví). Takže prirodzene on počas manželstva zhromaždil oveľa viac peňazí ako ja a chcela som, aby sa po rozvode so mnou o ne podelil 50/50 ako zákon káže. Ja viem, že toto čo spravil, spravil účelovo.
@anonym_autor ak sa chceš rozviesť, podaj ihneď žiadosť o rozvod, nech uplynie čo najmenej času od jeho "výletu do Turecka". Poraď sa s právnikom a niekde som čítala, že takéto účelové minutie spoločných peňazí s BSM pred rozvodom, sa zohľadní pri delení majetku. Vôbec by som takéto niečo neriešila na MK.
@anonym_autor Navštív advokáta
@anonym_3a22ae a on celé roky nechodil k zubárovi, neumýval sa, nestihla si vlasy???
@anonym_3a22ae a on celé roky nechodil k zubárovi, neumýval sa, nestihla si vlasy???
@anonym_6c5083 ocividne prilis k zubarovi nechodil, ked si dal naraz urobit cely chrup. Inak by to nepotreboval. Umyvat sa snad umyval a mozno ma konsky cop po pas. 🙂
no chlapec je proste čurak riadny
chod hned za advokatom
Záleží od právnika a sudcu, ale keď to takto začína už pred podaním na súd, tak to bude drsné... Škoda, že najviac budú trpieť deti. ☹
Kup si cartier hodinky, po rozvode predas 😅
Paráda. Šikovný. Teraz s novým vzhľadom (ale so skazeným vnútrom) isto nebude mať problém nájsť si ženu 🤦♀️
Mala si mu povedať o rozvode, vtedy, keď už to bude podané na súde, takto to možno od teba vzal ako len "vyhrážku" a chcel ťa možno ešte viac nasrať. A už si vlastne podala žiadosť na súd, či len si tak trepala do vzduchu?
Paráda. Šikovný. Teraz s novým vzhľadom (ale so skazeným vnútrom) isto nebude mať problém nájsť si ženu 🤦♀️
Mala si mu povedať o rozvode, vtedy, keď už to bude podané na súde, takto to možno od teba vzal ako len "vyhrážku" a chcel ťa možno ešte viac nasrať. A už si vlastne podala žiadosť na súd, či len si tak trepala do vzduchu?
@anonym_56e084 Podala, včera elektronicky.
@anonym_6c5083 ocividne prilis k zubarovi nechodil, ked si dal naraz urobit cely chrup. Inak by to nepotreboval. Umyvat sa snad umyval a mozno ma konsky cop po pas. 🙂
@anonym_3a22ae a to je chyba ženy, že sa o seba roky nestaral? 😀
@anonym_56e084 Podala, včera elektronicky.
@anonym_autor A na dovolenke bol kedy?
@anonym_autor A na dovolenke bol kedy?
@anonym_56e084 Minulú nedeľu sa vrátil.
@anonym_autor ale ved je pochopitelné že si mala nižší príjem lebo rd/md ,
mala si sa zbalit už po 1 dietati ked ti vydeloval a jeho deti nebavia
@anonym_autor ale mas sancu coby nie. To si len muzi myslia ze to je take easy. Najlepsie by bolo keby si mala uctenky ale bude stacit vypis z uctu kde mu utekaju vysoke sumy. Na sude nie su blbci. Pozru si vypis z uctu aj rok dozadu..urcite to ziadaj, 17tis mas vysoku sancu.
@anonym_56e084 Minulú nedeľu sa vrátil.
@anonym_autor tak to spomeň potom pri rozdeľovaní majetku a taktiež ak máš aspoň výpis z účtu, vytlač si ho a odlož.
@anonym_autor tak to spomeň potom pri rozdeľovaní majetku a taktiež ak máš aspoň výpis z účtu, vytlač si ho a odlož.
@anonym_56e084 Podľa kého zákona je zakázané ísť na dovolenku pred rozvodom?

Pravdepodobne nie.