icon

Je podľa vás pribratie partnera dôvodom na rozchod?

Dnes o 06:37

Ahojte, zaujima ma vas nazor.

Je podla vas vyrazne pribratie partnera dovod na rozchod? Ak ste sa spoznali ako mladi a stihli a po rokoch sa jeden z vas vyrazne zmeni, ako by ste sa zachovali? Riesili by ste to, a ako, alebo by ste vztah ukoncili? Co poradite?

Strana
z4
biba_18
Dnes o 13:04
@mandzula

@biba_18 Sport je na schudnutie prilis malo, hlavna je strava, viem to aj podla seba. Striehnem sa cely zivot.

@mandzula to bolo k tomu, že nie každá priberie nezdravým životným štýlom ... nejedávam langoše či neviem čo si všetko spomenula, proste som behala, do posilky chodím, predtým aj aerobik, lyžujem, nebudem sa tráviť nevhodným jedlom ... a neschudla som na pôvodnú váhu 😒

mandzula
Dnes o 13:06
@anonym_e521c1

@mandzula no a sme doma, nezazila si na vlastnej kozi. Po prvom dietati som schudla ani neviem ako na dievcensku vahu, lenze po druhom, ktore malo zdravotne problemy, ja tony stresu, do toho moja diagnoza a liecba a uz to neslo. Nemala som cas sa zaoberat dietkami, cvicenim a pocitanim kazdeho gramu jedla, co idem zjest. A neboli to kila langosov, to vobec takto nemusi byt, by ste si to vsetky frajerky mohli uvedomit, ze nie vsetci su rovnaki. A len zeru a zeru...mesiace a roky som spravala prerusovane 4 hodiny denne, do toho vysoky tlak z hypertyreozy, toto si nevies predstavit, potom cytostatika,....Ale to si nikdy neuvedomite, kym to nezazijete, len stale - ja som to mala takto a da sa to. Taky verklik dokolecka. Nuz, niekedy sa da a niekedy aj neda,...
A choreho spominam preto, ze moj muz vyrazne schudol vdaka chorobe a radsej som, ked je tucnejsi, ale ma to zdravotne uz chvala Bohu lepsie. Preto. Si uvedomis vtedy hodnoty, co je dolezite. Stat pri sebe v zdravi i v chorobe, v dobrom i zlom. Tato posadnutost dnesna kultom tela je uz fakt chora.

@anonym_e521c1 Na upresnenie mam dieta s diagnozou, prvu noc som prespala celu, az ked malo cca 5 rokov, sama mam znizenu fukciu stitnej zlazy. Neratam kazdy gram, len ked vidim, ze su mi nohavice tesne, uberiem. Nemam nic zadarmo, len to mam proste v hlave nastavene tak, ze okamzite brzdim, ked hrozi riziko zvysovania vahy.

anonym_858c05
Dnes o 13:08

A to včera bola chudá, ráno si sa zobudila a zrazu bola tlstá? Prečo si to neriešil priebežne? No snáď si aspoň ty top model ako pred XY rokmi. Inak myslíš, že do smrti budeš mať túto istú postavu? Že ti nepribudnú vrásky, šediny a plešina? Možno aj teba potom nejaká opustí z dôvodu, že si taký nebol keď ste sa spoznali 😂

mandzula
Dnes o 13:11
@biba_18

@mandzula to bolo k tomu, že nie každá priberie nezdravým životným štýlom ... nejedávam langoše či neviem čo si všetko spomenula, proste som behala, do posilky chodím, predtým aj aerobik, lyžujem, nebudem sa tráviť nevhodným jedlom ... a neschudla som na pôvodnú váhu 😒

@biba_18 Langose som dala ako extrem, lebo som mala kolegynu, ktora mala dieta uz pomaly na strednej, no ono bolo vine za to, ze mala 100 kil. Ja salat, ona langose, pizzu, ja po schodoch peso, ona vytahom. Tam kolacik, kola, pivko, cukor do kavy a vecny narek, ze mne sa lahko hovori. Ludia si totizto casto neuvedomuju, kde vsade striehnu kalorie a nechapu, ze sa to sklada z drobnych casti, ktore na konci dna vytvoria nadbytok.

biba_18
Dnes o 13:12
@anonym_e521c1

@biba_18 no stava sa to, mne fyzioterapeutka hovorila, ze zena ma nejake nastavenie hormonalne a pri porode sa akoby totalne vsetko vypne a nanovo sa startuju tie procesy a niekedy to vypali aj takto, ze to proste uz len tak nejde s tym metabolizmom. U mna to vzdy konci tym, ze sa mi stitna zlaza zblazni a zacne makat jak sialena, idem do stavov, ked sa mi zvysuje metabolicky obrat v kostiach, tlaky cez 200, zachranka beha ku nam, musim to potom riesit liekmi na blokovanie stitnej. Mam vtedy robene testy krvne a sranda je, ze bez akejkolvek snahy, mi padol cholesterol, triglyceridy tak, ze som zacala chudnut kilo za 2 dni, 3 -4 kila za tyzden, to bola rychlost metabolizmu jak fras. No a lieky mi to stopli a dole uz ani gram. Pri dalsich atakoch som to mala tak, ze som pocitovala len vlci hlad a bolo mi zle, ked som sa nenajedla, tak preto som uz nechudla a lieky mi dali skor. Tak zase bloknuta stitna a taketo zmeny, hore, dolu. Tak som rada, ze sa dostanem na tu vahu cca 60kg (a ano, najlepsie by bolo, keby som mala tych 50, aj to pri mojej vyske tu zeny uz povazuju pomaly za obezitu 🫣), ale su veci fakt aj dolezitejsie v zivote, ako sa silou mocou len snazit mat co najmenej kg a zivot Ti unika pomedzi prsty. Ale Ty aj silovo cvicis, nie? Tak ak mas viac svalovej hmoty, tak aj nadvahu, keby si mala, tak vyzeras velmi dobre, si myslim. Velmi chcem po porode pokracovat v silovom treningu a lepsej strave, teraz som naozaj rada, ze som uz takmer babatko donosila, tlak uz strajkuje pomaly, ale uz keby sa narodilo, bude ok. Zacala som cvicit a otehotnela som do toho, tak som hned aj musela prestat, lebo som menila lieky na tlak a nerobilo mi to dobre. Naozaj to nie je tak, ze obhajujem prezieranie, ale ide mi uz na nervy ten nazor, ze to mame z langosov na kila 🫣.

@anonym_e521c1 ja som po pôrode skončila na reumatologii, hormonálne zmeny mi postihli klby, neskôr sa prejavili nejaké metabolické poruchy, kým som na to prišla, aj to len náhodou, nik nevedel prečo mám zlé výsledky a strašne som vodu zadržiavala... takže ja to beriem tak že nie, nie vždy to ide len keď človek chce... ale je pravda, ja ani nechcem, neriešim váhu, som rada že mám zdravie ako tak pod kontrolou 🙂 normálne sa stravujem, normálne športujem, ja som taká oplácaná, až tak že keď mi pichala sestrička v nemocnici fraxiparine do brucha, tak bola prekvapená že narazila na svaly haha 😂

biba_18
Dnes o 13:13
@mandzula

@biba_18 Langose som dala ako extrem, lebo som mala kolegynu, ktora mala dieta uz pomaly na strednej, no ono bolo vine za to, ze mala 100 kil. Ja salat, ona langose, pizzu, ja po schodoch peso, ona vytahom. Tam kolacik, kola, pivko, cukor do kavy a vecny narek, ze mne sa lahko hovori. Ludia si totizto casto neuvedomuju, kde vsade striehnu kalorie a nechapu, ze sa to sklada z drobnych casti, ktore na konci dna vytvoria nadbytok.

@mandzula ale aj to si myslím že je extrém 😒 súdny človek predsa vie ...

lindusss2016
Dnes o 13:27
@patrike

@anonym_6f33b2 Tak 80% pripadov je, obaja sa vyzeru a nemaju si co navzajom vycitat a tiez si gaucovo televizny konzument reznov a piva rozmysli, ci pride o domaci servis. Navyse mu bez liekov ani nestoji, mladsia by furt nieco chcela, ked nie sex, tak vylety a jemu sa uz nechce. Nic.

@patrike to si pekne opisal 😂

anonym_325c1f
Dnes o 14:38

@anonym_autor
Moj muz bol chory kardio pacient a mal dodrziavat specificku dietu, na ktoru kaslal. Za 20 rokov pribral cca 45 kg, ktore ovplyvnovali vyrazne jeho zdravotny stav a tym aj celu nasu rodinu. Nic nevladal, nikam s nami nechodil, vsetko ho otravovalo, odmietal sa so mnou o tom rozpravat, ze je to iba jeho vec a mna do toho nic, iba na mne boli deti, ulohy, lekari, domacnost, nakupy, zila som ako slobodna matka v manzelstve. Taky muz nie je sexualne atraktivny a tak sme sex nemali min 10 rokov.
Keby nebol vazne chory, davno som rozvedena.
Takze za mna je obezita dovodom na rozvod, pretoze medzitym je este vela stupnov, ktore prispeju k totalnej erozii manzelstva.

anonym_d7a823
Dnes o 16:12

@anonym_autor záleží o aké pribratie ide. Ak by bol muž keď sme sa spoznali v poriadku a neskôr by sa totálne vyžral a nechcel s tým nič robiť tak áno, rozišla by som sa. Vidim to u svojho otca. Sa tak vyjedol že ani 5 minút neprejde na pešo, žeby sa ním dalo ísť niekde na výlet je utopia lebo len sedí na gauči, spodné brucho mu úplne visí.. no proste na prvý pohľad nezdravý obézny človek. Keby ho trebalo zachrániť tak minimálne 3 chlapov by bolo treba aby sa oňho fyzicky vedeli postarať.
Ak by toto so sebou urobil moj manžel, snažila by som sa mu dohovoriť a ak by sa vyhováral (ako môj otec) tak končím. Je to strašne nezdravé sa tak vyžrať, nedá sa ani spoľahnúť na takého človeka lebo nič nevládze urobiť.
Samozrejme treba skúsiť najprv reálne zistiť čo predchádzalo takému pribratiu. Ked vidím že človek je v podstate zdravý ale je lenivý, nehýbe sa a zje balík čipsov len tak na posedenie a napcháva sa pravidelne po večeroch sladkosťami tak je jasné že si za to môže sám. Ak by tomu predchádzala nejaká diagnóza, mentálne problémy tak to treba najprv skúsiť riešiť keď sa dá.

Strana
z4