icon

Je správanie exmanžela normálne?

Včera o 16:09

Som po rozvode. Majetkové vysporiadanie už máme podpísané, ale stále čakám na vyplatenie mojej časti peňazí. Peniaze sa zdržali kvôli katastru, takže ich ešte nemám na účte.

Bývam zatiaľ stále v dome, pretože bez tých peňazí si neviem zaplatiť depozit ani nájom. Exmanžel ma však tlačí, aby som odišla už teraz. Dokonca mi navrhuje, že mi požičia peniaze na depozit, len aby som sa odsťahovala.

Úprimne, ani nemám veľmi chuť odísť skôr, kým ma nevyplatí. Nie preto, že by som mu chcela robiť zle, ale preto, že kým tie peniaze nemám na účte, nemám istotu, že je všetko naozaj vybavené. Príde mi prirodzené odísť až vo chvíli, keď bude vysporiadanie aj reálne dokončené.

Dnes som navyše prišla domov a zistila som, že v dome už sú nasťahované veci jeho novej priateľky. Ja tam pritom stále bývam a objektívne nemám kam odísť, kým neprídu peniaze.

Nejde mi o to, že má novú partnerku. To je jeho život. Skôr ma zaujíma, či vám príde normálne nosiť jej veci do domu v čase, keď tam ešte býva bývalá manželka, ktorú zároveň tlačí k odchodu, hoci ešte nebola vyplatená.

Preháňam, alebo by vám to prišlo tiež neúctivé? Zaujíma ma úprimný názor ľudí, ktorí sa na to pozerajú zvonku.

Strana
z2
anonym_b0c7c6
Včera o 17:29
@anonym_autor

A ešte pred dvoma mesiacmi mi pritom hovoril, že ma z domu nebude vyhadzovať, že tam môžem zostať, koľko budem potrebovať, a že jemu to nevadí. Aj preto som neriešila unáhlené odsťahovanie. Navyše som mu celý čas platila polovicu nákladov na dom, takže som tam nebývala zadarmo.

Dnes je situácia úplne opačná. Tlačí ma, aby som odišla ešte predtým, ako budem mať peniaze z vysporiadania na účte, a už si do domu nosí veci novej partnerky. Práve tá zmena postoja ma mrzí asi najviac.

@anonym_autor Zmena správania je jasná kvôli novej tetke. Ty ale ideš svoje, ostávaš vo svojom, kým všetko nebude úradne doriešené.

anonym_ee349f
Včera o 17:30
@anonym_autor

@anonym_b0c7c6 ďakujem za podporu

@anonym_autor ja by som neodišla, kým nemám peniaze ...tie reči o sebaúcte a pod. ani nepočúvaj , tu je každá druhá neuveriteľná herečka s dokonalým životom ...držím palce

anonym_de0a97
Včera o 17:38

Peniaze do 100 000€ môžeš mať na účte do 10 sekúnd od odoslania okamžitej platby.
Na vyplatenie zobral pôžičku, hypo že ti ich má reálne poslať banka, alebo ich už má na svojom účte a len ti ich má poslať?

autor
Včera o 17:47

Veľa ľudí píše, že mám jednoducho odísť. Lenže nejde o obyčajný prevod 10000€. Ex si bral hypotéku, aby ma vyplatil, z tých peňazí sa má zároveň vyplatiť aj moja hypotéka a banka už druhýkrát nestihla uvoľniť peniaze v termíne, ktorý bol dohodnutý v zmluve.

Ja neodmietam odísť. Odmietam odísť skôr, ako budem mať peniaze na svojom účte.

A ešte jedna vec. Veľa ľudí píše, že on chce bývať vo svojom dome. Lenže ten dom je dovtedy aj môj. Kým nie je vyplatenie dokončené a peniaze nie sú na mojom účte, nie je to len “jeho dom”. Preto nerozumiem, prečo by som mala odísť skôr…

sense
Včera o 17:51

Tak či je to úctive alebo neúctivé je jedno. Každý z vás sleduje vlastné záujmy. Ty nechceš odísť kým nemáš peniaze. On už nechce viac čakať s priateľkou.

autor
Včera o 17:51
@anonym_769260

"ja si hladám bývanie, samozrejme."

@anonym_autor cize este ani nemas najdene byvanie. Neviem si celkom predstavit ako najdes hned vyhovujuce byvanie a sa tam so vsetkym prestahujes, ked cakas a cakas, podla mna Ti vyhovuje tato situacia. A ja sa tiez hlasim do klubu tych, ktore by tam neostavali, ak dohody boli uzavrete a vysporiadanie tiez. Nepride mi neuctive, ak si manzel zije vo svojom dome svoj zivot - ved ten dom je stale jeho. Celkovo je chyba v tom, ze tam este ste obaja. A pravdepodobne uz dlho.

A neodpovedala si na otazky od @petamich ... Ako dlho vlastne tento stav trva? Asi mesiace. Je problemom ze Ti exmanzel peniaze naschval zadrziava, alebo tiez caka na nejaky ukon/postup, preco tie peniaze este nemas? Moze za to on? Zdrziava to naschval?

@anonym_769260 Áno, tento stav trvá už niekoľko mesiacov. Nie však preto, že by som odmietala odísť alebo mi to takto vyhovovalo. Vyhovovalo to aj jemu. Sám mi opakovane hovoril, že ma nebude vyhadzovať, že tam môžem zostať, koľko budem potrebovať, dokonca povedal, že aj rok, ak bude treba. Preto som nebola pod tlakom odísť zo dňa na deň.

Ex si berie hypotéku, aby ma vyplatil, a z tých peňazí sa zároveň vypláca aj moja hypotéka. Nie je to jednoduchý prevod. V zmluve bol termín vyplatenia, ale banka ho už druhýkrát nestihla dodržať. Nemyslím si, že mi peniaze zadržiava naschvál, ale výsledok je ten, že ich stále nemám.

A k tomu domu áno, je aj jeho. Ale dovtedy je aj môj. Kým nie som vyplatená a vlastnícke vzťahy nie sú reálne ukončené, nerozumiem, prečo by som mala odísť skôr, platiť drahý podnájom zo svojich peňazí a ešte čakať na peniaze, ktoré mi podľa dohody patria.

anonym_550055
Včera o 17:52

@anonym_autor dom je stále tvoj, nema ťa čo vyhadzovať, veci nech si sťahuje, keď chce, je to asi nejaký ch.j, veď preto sa rozvádzate. Nevšimala by som si ho, ani jeho provokácie. Zostala by som dovtedy, dokiaľ mi to vyhovuje. Veci by som si dala do nejakej izby a zamkla a všímala si svoj majetkový prospech a nie je psycho hry.

autor
Včera o 17:52
@anonym_d406fc

Nerozumiem čo znamená "peniaze sa zdržali kvôli katastru". My keď sme nadobudli právoplatnosť rozvodových papierov, šli sme za notárom, kde sme podpísali majetkové vysporiadanie. Dohodli sme sa vopred. Hneď od notára sme šli do banky, previedla som mu peniaze a večer vymenila zámky, hoc ich ešte reálne na účte nemal. Naviac bol piatok a v tom čase tak rýchlo prevody do inej banky nebežali. Reálne však videl, že mu boli odoslané, mal potvrdenie aj on, aj ja. Na zbalenie a vysťahovanie mal dosť času predtým. Kataster sme riešili v pondelok, nové papiere sme mali asi o mesiac. Nevidím dôvod, prečo by mal ešte v tom čase bývať so mnou. Kedy ti tie peniaze nabehnú? máš už aspoň niečo vyhliadnuté?

@anonym_d406fc U nás to bolo inak. Ex si na moje vyplatenie bral novú hypotéku. Z tých peňazí sa má zároveň vyplatiť aj moja existujúca hypotéka. Banka uvoľní peniaze až po splnení všetkých podmienok, medzi ktoré patrí aj zápis záložného práva na katastri. Nejde teda o obyčajný prevod medzi dvoma účtami.

Problém je, že banka už druhýkrát nestihla dodržať termín vyplatenia, ktorý bol uvedený v zmluve. Peniaze preto stále nemám na účte. Nemyslím si, že to ex robí naschvál, ale výsledok je ten, že ja stále nie som vyplatená.

autor
Včera o 17:57

veľa z vás by odišlo okamžite. Ale skúste sa na chvíľu pozrieť aj na moju situáciu.

Hypotéka na dom bola pôvodne na mňa, pretože jemu ju banka neschválila. Z mojich peňazí sa vo veľkej miere dom prerábal aj zariaďoval. Dnes mám odísť skôr, ako budem mať na účte peniaze, ktoré mi podľa dohody patria?
Keby som už bola vyplatená, nemám najmenší dôvod tam zostať. Ale nie som. Preto nerozumiem, prečo by som mala niesť všetky dôsledky ja.

Ešte pred pár mesiacmi mi exmanžel sám hovoril, že mu nevadí, keď tam zostanem, pokojne aj rok, ak to bude potrebné. Situácia sa zmenila až teraz keď si našiel frajerku(sú spolu mesiac)

A úprimne, po tom, čo som vo vzťahu zažila počas posledných rokov, už naozaj nie som v bode, že budem robiť ďalšie ústupky len preto, aby to bolo pre neho pohodlnejšie. Dosť dlho som sa prispôsobovala. Teraz chcem len to, aby sa dodržalo to, na čom sme sa dohodli aby som bola riadne vyplatená a potom sa odsťahujem.

Preto sa pýtam je naozaj také zvláštne, že chcem odísť až vo chvíli, keď bude vysporiadanie reálne dokončené a peniaze budem mať na účte? 🤔

anonym_cd1d80
Včera o 17:59

Neodchadzala by som kym nebudes mat penaize na ucte
stale je to tvoj dom nez sa to finalne doriesi
a ak tam vezme frajerku platila som uz len 1/3 nakladov
nebrala by som to len ako administrativu ak sa uz dva krat posunul termin vyplatenia

matkahelka
Včera o 18:05

Robis dobre, tlieskam. si skutocne jedna z mala s takymto pristupom. urobila by som to rovnako. ani parom volov by ma zo spolocneho domu chlap nedostal, pokial by ma nevyplatil.ja celkovo nerozumiem myslienkovym pochodom zien- zistia, ze ma muz milenku, v sekunde balia seba aj deti a idu k rodicom, alebo do podnajmu.samozrejme, pokial je nuhnutelnost len chlapovym majetkom , stahovanie je na mieste, ale ak je v bsm, resp.spolocna, nikam by som nesla, kym by sme sa majetkovo nevysporiadali. a bolo by mi uplne fuk, aj keby si tu milenku nastahoval domov. deti by im to spestrili. skutocne nerozumiem, kde a ako vzniklo to pravidlo, ze chlap je ten kral, ktory v spolocnom dome zostava a zena ako taka chudera sa ma cim skor balit a porucat. ani by ma nehlo!

autor
Včera o 18:16
@matkahelka

Robis dobre, tlieskam. si skutocne jedna z mala s takymto pristupom. urobila by som to rovnako. ani parom volov by ma zo spolocneho domu chlap nedostal, pokial by ma nevyplatil.ja celkovo nerozumiem myslienkovym pochodom zien- zistia, ze ma muz milenku, v sekunde balia seba aj deti a idu k rodicom, alebo do podnajmu.samozrejme, pokial je nuhnutelnost len chlapovym majetkom , stahovanie je na mieste, ale ak je v bsm, resp.spolocna, nikam by som nesla, kym by sme sa majetkovo nevysporiadali. a bolo by mi uplne fuk, aj keby si tu milenku nastahoval domov. deti by im to spestrili. skutocne nerozumiem, kde a ako vzniklo to pravidlo, ze chlap je ten kral, ktory v spolocnom dome zostava a zena ako taka chudera sa ma cim skor balit a porucat. ani by ma nehlo!

@matkahelka Ďakujem za tento komentár.❤️ Už som mala pocit, že som ja tá čudná..

Ja sa naozaj nechcem hádať ani tam zostať dlhšie, než bude potrebné. Ale zároveň sa nezložím z toho, že mi niekto povie aby som vypadla. Čím viac na mňa tlačí a rozkazuje mi, tým viac ma to len utvrdzuje v tom, že nebudem robiť ústupky na vlastný úkor.
Nerozumiem, prečo by som mala odísť zo spoločného domu pred vyplatením.Keby som už bola vyplatená, zbalím sa a odídem bez jediného problému.

anonym_a4ad18
Včera o 18:18

Nepdisla by som, kym peniaze necinknu na ucte. Svoje veci by som, ale postupne poodnasala. Predpokladam, ze dom ma dost izieb … tak by som ostala v 1 izbe spat a spolocne priestory uzivala ako v zdielanom byte. Jeho nova … by ma nezaujmala ani neurazala … takisto, kym nemam cash si mozem dovliect niekoho k sebe. Pokial sa ex nepaci, nech si pohne s peniazmi … nech nahana banku alebo kohokolvek

anonym_b8f575
Včera o 18:43
@matkahelka

@matkahelka asi nerozumiem, ved mohla zostat v dome aj autorka a vyplatit ex, kto, kde a kedy napisal, ze zena je ta, co sa ma pratat - asi mala nejake dovody preco vyplaca on ju a nie ona jeho ci?

anonym_24426e
Včera o 18:57
@anonym_autor

A ešte pred dvoma mesiacmi mi pritom hovoril, že ma z domu nebude vyhadzovať, že tam môžem zostať, koľko budem potrebovať, a že jemu to nevadí. Aj preto som neriešila unáhlené odsťahovanie. Navyše som mu celý čas platila polovicu nákladov na dom, takže som tam nebývala zadarmo.

Dnes je situácia úplne opačná. Tlačí ma, aby som odišla ešte predtým, ako budem mať peniaze z vysporiadania na účte, a už si do domu nosí veci novej partnerky. Práve tá zmena postoja ma mrzí asi najviac.

@anonym_autor To sú take “zdvorilostné keci” že mozes byvat dokedy potrebuješ.. možno čakal max mesiac ale nie dva a stále tam bývala žije..
On už peniaze poslal? Lebo vezmi si jeho pohľad- ak už peniaze poslal, preňho je vec vybavená. To že tebe viaznu peniaze niekde pri tretej osobe, nie je jeho vina. A ty si tam naďalej sedis

citronove_koliesko
Včera o 19:30
@anonym_autor

Veľa ľudí mi píše, že by už dávno odišli. Lenže podľa mňa sa prehliada jedna podstatná vec. Ja neodmietam odísť. Odmietam odísť skôr, ako budem mať peniaze z vysporiadania na účte.

Je to aj môj dom a vysporiadanie ešte nie je reálne dokončené. Prečo by som sa mala odsťahovať do drahého podnájmu, platiť depozit a nájom z vlastného, keď peniaze, ktoré mi patria, ešte nemám?

Navyše veľká časť rekonštrukcie a zariadenia domu bola financovaná z mojich peňazí. O to viac ma mrzí, že som teraz v pozícii, keď ma exmanžel tlačí k odchodu, hoci vyplatenie ešte neprebehlo.

Keby som už mala peniaze na účte, zbalím sa a odídem. Vôbec by som to nenaťahovala. Ale kým ich nemám, nechcem sa dostať do situácie, že budem platiť vysoký nájom a zároveň čakať na peniaze, ktoré mi mali byť už vyplatené.

@anonym_autor navrhla by som mu nech sa vystahuje on kym ta nevyplati. Napr.k novej priatelke. Ved to je jedno kto sa zatial vystahuje nie? On nevyplatil, ty nemas peniaze. Tak bud to ako normalni ludia este chvilu vydrzite alebo nech sa teda odstahuje ked to nevydrzi. A nie ze uz tam vlaci veci novej priatelky. To moze ked budes mat peniaze na ucte a vec bude definitivne vysporiadana.

anonym_ea7f72
Včera o 19:38
@anonym_autor

Veľa ľudí mi píše, že by už dávno odišli. Lenže podľa mňa sa prehliada jedna podstatná vec. Ja neodmietam odísť. Odmietam odísť skôr, ako budem mať peniaze z vysporiadania na účte.

Je to aj môj dom a vysporiadanie ešte nie je reálne dokončené. Prečo by som sa mala odsťahovať do drahého podnájmu, platiť depozit a nájom z vlastného, keď peniaze, ktoré mi patria, ešte nemám?

Navyše veľká časť rekonštrukcie a zariadenia domu bola financovaná z mojich peňazí. O to viac ma mrzí, že som teraz v pozícii, keď ma exmanžel tlačí k odchodu, hoci vyplatenie ešte neprebehlo.

Keby som už mala peniaze na účte, zbalím sa a odídem. Vôbec by som to nenaťahovala. Ale kým ich nemám, nechcem sa dostať do situácie, že budem platiť vysoký nájom a zároveň čakať na peniaze, ktoré mi mali byť už vyplatené.

@anonym_autor chyt si dotycnu pod krk a jasne jej povedz ze ten dom je aj tvoj a ze pokym nebudes mat peniaze, ze si nezelas aby don chodila a sliedila v nom, ze nech to staremu pekne zopakuje inak nebudu mat holubkovia svoj vlastny domov a ze ked tak rychlo nenastane, ze to vsetko rusis a dom sa ide kompletne predat a 50/50(!), keby ona alebo on teba vyskocili, treba zavolat policajtov a ta ich hned ukludni, ten dom sa mal jednoducho predat a kazdy ste si mali ist vlastnou cestou, ja by som ine vysporiadanie BSM netolerovala, lebo ako ty hovoris, hypoteka presla cez teba a ty teraz budes byvat v chorom podnajme zatial co on si bude uzivat pokojny dom kde ma istotu svojho byvania a kludu😎

anonym_d406fc
Včera o 19:44
@anonym_autor

@anonym_d406fc U nás to bolo inak. Ex si na moje vyplatenie bral novú hypotéku. Z tých peňazí sa má zároveň vyplatiť aj moja existujúca hypotéka. Banka uvoľní peniaze až po splnení všetkých podmienok, medzi ktoré patrí aj zápis záložného práva na katastri. Nejde teda o obyčajný prevod medzi dvoma účtami.

Problém je, že banka už druhýkrát nestihla dodržať termín vyplatenia, ktorý bol uvedený v zmluve. Peniaze preto stále nemám na účte. Nemyslím si, že to ex robí naschvál, ale výsledok je ten, že ja stále nie som vyplatená.

@anonym_autor rozumiem. V tom prípade by som počkala. A jeho by som požiadala, aby usmernil priateľku, nech vydrží so sťahovaním, kým to nemáte dotiahnuté.

anonym_67d20f
Včera o 19:49

Urcite zostan. Dom je zatial spolocny. Bohuzial,musis strpiet jeho novu priatelku, tak isto ako by on mus3l strpit tvojho noveho priatela. Verim, ze to uz dlho nebude trvat.

anonym_3b3042
Včera o 19:53

Jasné,nieje dôvod pokiaľ to nieje uzavreté aby si sa vysťahovala
A nech si ju tam aj dovedie,hlavne aby sa to čím skôr vyrovnalo

anonym_df1bf0
Včera o 19:54

@anonym_autor ostala by som, kým nebude dom predpísaný. Inak vo svojom dome môžeš chodiť aj nahá... Ak chceš 😄 nová sa poteší.

matkahelka
Včera o 20:04
@anonym_b8f575

@matkahelka asi nerozumiem, ved mohla zostat v dome aj autorka a vyplatit ex, kto, kde a kedy napisal, ze zena je ta, co sa ma pratat - asi mala nejake dovody preco vyplaca on ju a nie ona jeho ci?

@anonym_b8f575 ocividne rozumieme vsetci okrem teba.preco by mala zena chlapa vyplacat, ked o dom nestoji? dom sa da predsa predat. v 80% je to vsak tak, ze chlap si chce nehnutelnost nechat a zena nech sa pakuje prec.zeny su hlupe, odidu a chlap nema ziadnu motivaciu na financne vysporiadanie, pretoze nehnutelost ma pre seba. nasleduju roky tahanic na sude. ked sa zena zo spolocnej domacnosti odmietne vystahovat, pan manzel si nemoze nastahovat milenku k sebe, pretoze k exmanzelke a 2 detom slecna milenka byvat nepojde. motivacia na financne vysporiadanie nabera uplne ine rozmery.pracujem v oblasti, kde denne prichadzam do styku s rozvedenymi matkami/matkami samozivitelkami a drviva vacsina z nich konci s detmi v detskej izbe u rodicov alebo po kadejakych lacnych pofidernych podnajmoch aj napriek tomu, ze maju v bsm nehnutelnost. neuvazenym, nepremyslenym krokom opustit spolocnu nehnutelnost. ako aj tu v mnohych komentaroch citame, ma to byt udajne hrdost. naopak, je to totalna hlupost!

domkakvet
Včera o 20:05

@anonym_autor nikde neodchadzaj kym nemas peniaze, lebo to sa moze natiahnut aj na roky, ked tak velmi chce nech posle peniaze a nech si tam stahuje co chce, ty nikam nechod.

anonym_b8f575
Včera o 20:50
@matkahelka

@anonym_b8f575 ocividne rozumieme vsetci okrem teba.preco by mala zena chlapa vyplacat, ked o dom nestoji? dom sa da predsa predat. v 80% je to vsak tak, ze chlap si chce nehnutelnost nechat a zena nech sa pakuje prec.zeny su hlupe, odidu a chlap nema ziadnu motivaciu na financne vysporiadanie, pretoze nehnutelost ma pre seba. nasleduju roky tahanic na sude. ked sa zena zo spolocnej domacnosti odmietne vystahovat, pan manzel si nemoze nastahovat milenku k sebe, pretoze k exmanzelke a 2 detom slecna milenka byvat nepojde. motivacia na financne vysporiadanie nabera uplne ine rozmery.pracujem v oblasti, kde denne prichadzam do styku s rozvedenymi matkami/matkami samozivitelkami a drviva vacsina z nich konci s detmi v detskej izbe u rodicov alebo po kadejakych lacnych pofidernych podnajmoch aj napriek tomu, ze maju v bsm nehnutelnost. neuvazenym, nepremyslenym krokom opustit spolocnu nehnutelnost. ako aj tu v mnohych komentaroch citame, ma to byt udajne hrdost. naopak, je to totalna hlupost!

@matkahelka ty si vo svojom komentari napisala "skutocne nerozumiem, kde a ako vzniklo to pravidlo, ze chlap je ten kral, ktory v spolocnom dome zostava a zena ako taka chudera sa ma cim skor balit a porucat. ani by ma nehlo!"

A ja som na toto konkretne reagovala, ze nerozumiem, ved v tomto pripade autora mohla zrejme vyplatit ex a mohol sa odstahovat on ale asi mala svoje dovody na to, preco to tak nechcela. Na to jedine som reagovala.

Ja chapem, ze vela zien zial na vyber nema, niekedy si za to mozu same, inokedy nie (teraz narazam na to, ze tu kazdy den citame pribeh, som 10 rokov doma, muz ma zivi, kopne ma do zadku a cuduj sa svete, ze ho nemam z coho vyplatit a ked je hypoteka vysoka, predajom by aj tak na byt nevyslo a tak skoncim s detmi v detskej izbe, taky chlap uz dement navyse bol). Ale autorka neznie ako niekto, kto na vyber nemal, tak sa asi neuplatnilo "pravidlo". Toto jedine som tym chcela povedat, nic viac a nic menej.

anonym_e4966f
Včera o 21:03

@anonym_autor Ostan pokiaľ tá nevyplatí,keď odídeš nemusí ti dať peniaze a budeš sa musieť súdiť a nebudeš mať ani na nájom,ostaň, nech robí čo chce najprv nech platí.

Strana
z2