icon

Kedy začať randiť po rozvode?

Dnes o 20:09

Manzelstvo sa skoncilo dohodou v january 2026.
Oddelene domacnosti od marca 2026.
Papiere na sud odovzdane jun 2026.
Rozvod v nedohladne.

Kedy mozem zacat randit, resp. aktivne hladat partnera? Kedy sa mozem povazovat za slobodnu a prezentovat tak?

Januar? Marec? Jun? Alebo az ked obdrzim formalne ukoncenie zo sudu?

V tomto obdobi - ako som vnimana muzmi? Ako vydata, ci slobodna?

Mam moralnu dilemu. Velmi by som si chcela niekoho najst, zaroven nie som rozvedena :( ale to mam cakat este xy mesiacov? Tiez ma trapi, ze ak si niekoho najdem teraz, ten niekto by mohol dostat nalepku 'milenec' a bolo by to na sude pouzite proti mne. Alebo ma niekto znamy uvidi v spolocnosti 'cudzieho' muza a budem za nevernicu.

Rady, zivotne skusenosti?
Dakujem 😕

anonym_9a1610
Dnes o 20:12

Si vnímaná ako vydatá, lebo si ešte vydatá.

anonym_136825
Dnes o 20:17

@anonym_autor nemaj morálnu dilemu, vieš koĺko oficiálne ževraj šťastne vydatých si nájde milenca od januára po december a vôbec ich to netrápi?

zuzanaete
Dnes o 20:42

A treba hned zacat randit a hladat chlapa? Este nie je riadne ukonceny ani tento vztah.

anonym_ca70c9
Dnes o 21:26

@anonym_autor
Na MK to neries prve sa ozvu konzertvativne puritanky

rozculena
Dnes o 21:28

@anonym_autor tvoje manželstvo sa neskončilo dohodou v january 2026.
Tvoje manželstvo sa skončí,až keď budeš mať v ruke právoplatný rozsudok.Inak,prečo si čakala s papiermi pol roka? Už si mohla byť rozvedená.
Inak sa ti čudujem,ze si nechceš ani chvíľu "oddýchnuť" ale chceš sa vrhnúť do nového vzťahu.

anonym_5b4e0a
Dnes o 21:34

To ziaden chlap riesit nebude, jedine nejaky nabozny. Dohodli ste sa na rozvode, ako moze pouzit milenca na sude?

hefo
Dnes o 21:41

Po ukončení vzťahu psychológovia často odporúčajú nechať si nejaký čas, tak pol roka až rok pauzu, tak ako bývalo zvykom po ovdovení, kým to človek celé spracuje a vie začať od čistého stola.

Začať randiť skôr než predošlý vzťah skončil, to nerobí dobrotu; vedie to k pofidérnym polovzťahom typu "prevozník medzi dvomi vzťahmi, hlavne aby som nebola sama". I keď sa rozvod často berie ako formalita - tak si to môžeš zahrnúť do "vdovského času" a začať randiť niekedy budúci rok.

anonym_3f6c7e
Dnes o 21:56
@zuzanaete

A treba hned zacat randit a hladat chlapa? Este nie je riadne ukonceny ani tento vztah.

@zuzanaete Asi tak. Este len v januari sa rozisli, a uz cela zerava hlada dalsieho chlapa...to je nejaka zivotna meta ci co? Je taky problem vydrzat sama so sebou? Nechapem.

anonym_f037cf
Dnes o 22:04

vnutorne si uz slobodna, ci treba pre okolie nejake divadlo? asi si stastna nebola ked si sa rozviedla

klara546
Dnes o 22:09

Načo? Teraz si ukoncila niečo a už hľadáš nové? Bože

pletko325
Dnes o 22:14

Rozvedená budeš v momente, keď ti to na súde odklepnú.
A s novým partnerom by som ti odporučil počkať pár mesiacov, inak si nájdeš takého istého. Máš isté návyky z manželstva a tvoj mozog je na to aktuálne naučený, takže bude každého nového muža automaticky porovnávať s manželom a dobrý pocit ti navodí iba s mužom, ktorý mu bude podobný.
Ver tomu, že ak si dáš s mužmi pauzu na aspoň rok, tak nájdeš iného, lepšieho a možno príde aj sám ako nič. Lebo to budú aj muži z teba tak cítiť, že nehľadáš len, tak povediac záplatu, ale normálny vzťah. A to musíš začať vyžarovať. To sa nedá pár mesiacov od rozvodu.

autor
Dnes o 22:22
@klara546

Načo? Teraz si ukoncila niečo a už hľadáš nové? Bože

@klara546 tak lebo koncu predchadzalo dlhe obdobie ktore nebolo vobec stastne. A ja by som chcela byt lubena. Stastna. Objimana.