Kedy začať randiť po rozvode?
Manzelstvo sa skoncilo dohodou v january 2026.
Oddelene domacnosti od marca 2026.
Papiere na sud odovzdane jun 2026.
Rozvod v nedohladne.
Kedy mozem zacat randit, resp. aktivne hladat partnera? Kedy sa mozem povazovat za slobodnu a prezentovat tak?
Januar? Marec? Jun? Alebo az ked obdrzim formalne ukoncenie zo sudu?
V tomto obdobi - ako som vnimana muzmi? Ako vydata, ci slobodna?
Mam moralnu dilemu. Velmi by som si chcela niekoho najst, zaroven nie som rozvedena :( ale to mam cakat este xy mesiacov? Tiez ma trapi, ze ak si niekoho najdem teraz, ten niekto by mohol dostat nalepku 'milenec' a bolo by to na sude pouzite proti mne. Alebo ma niekto znamy uvidi v spolocnosti 'cudzieho' muza a budem za nevernicu.
Rady, zivotne skusenosti?
Dakujem 😕
@anonym_autor nemaj morálnu dilemu, vieš koĺko oficiálne ževraj šťastne vydatých si nájde milenca od januára po december a vôbec ich to netrápi?
A treba hned zacat randit a hladat chlapa? Este nie je riadne ukonceny ani tento vztah.
@anonym_autor
Na MK to neries prve sa ozvu konzertvativne puritanky
@anonym_autor tvoje manželstvo sa neskončilo dohodou v january 2026.
Tvoje manželstvo sa skončí,až keď budeš mať v ruke právoplatný rozsudok.Inak,prečo si čakala s papiermi pol roka? Už si mohla byť rozvedená.
Inak sa ti čudujem,ze si nechceš ani chvíľu "oddýchnuť" ale chceš sa vrhnúť do nového vzťahu.
To ziaden chlap riesit nebude, jedine nejaky nabozny. Dohodli ste sa na rozvode, ako moze pouzit milenca na sude?
Po ukončení vzťahu psychológovia často odporúčajú nechať si nejaký čas, tak pol roka až rok pauzu, tak ako bývalo zvykom po ovdovení, kým to človek celé spracuje a vie začať od čistého stola.
Začať randiť skôr než predošlý vzťah skončil, to nerobí dobrotu; vedie to k pofidérnym polovzťahom typu "prevozník medzi dvomi vzťahmi, hlavne aby som nebola sama". I keď sa rozvod často berie ako formalita - tak si to môžeš zahrnúť do "vdovského času" a začať randiť niekedy budúci rok.
A treba hned zacat randit a hladat chlapa? Este nie je riadne ukonceny ani tento vztah.
@zuzanaete Asi tak. Este len v januari sa rozisli, a uz cela zerava hlada dalsieho chlapa...to je nejaka zivotna meta ci co? Je taky problem vydrzat sama so sebou? Nechapem.
vnutorne si uz slobodna, ci treba pre okolie nejake divadlo? asi si stastna nebola ked si sa rozviedla
Rozvedená budeš v momente, keď ti to na súde odklepnú.
A s novým partnerom by som ti odporučil počkať pár mesiacov, inak si nájdeš takého istého. Máš isté návyky z manželstva a tvoj mozog je na to aktuálne naučený, takže bude každého nového muža automaticky porovnávať s manželom a dobrý pocit ti navodí iba s mužom, ktorý mu bude podobný.
Ver tomu, že ak si dáš s mužmi pauzu na aspoň rok, tak nájdeš iného, lepšieho a možno príde aj sám ako nič. Lebo to budú aj muži z teba tak cítiť, že nehľadáš len, tak povediac záplatu, ale normálny vzťah. A to musíš začať vyžarovať. To sa nedá pár mesiacov od rozvodu.
Načo? Teraz si ukoncila niečo a už hľadáš nové? Bože
@klara546 tak lebo koncu predchadzalo dlhe obdobie ktore nebolo vobec stastne. A ja by som chcela byt lubena. Stastna. Objimana.

Si vnímaná ako vydatá, lebo si ešte vydatá.