icon

Kedy začať randiť po rozvode?

22. aug 2026

Manzelstvo sa skoncilo dohodou v january 2026.
Oddelene domacnosti od marca 2026.
Papiere na sud odovzdane jun 2026.
Rozvod v nedohladne.

Kedy mozem zacat randit, resp. aktivne hladat partnera? Kedy sa mozem povazovat za slobodnu a prezentovat tak?

Januar? Marec? Jun? Alebo az ked obdrzim formalne ukoncenie zo sudu?

V tomto obdobi - ako som vnimana muzmi? Ako vydata, ci slobodna?

Mam moralnu dilemu. Velmi by som si chcela niekoho najst, zaroven nie som rozvedena :( ale to mam cakat este xy mesiacov? Tiez ma trapi, ze ak si niekoho najdem teraz, ten niekto by mohol dostat nalepku 'milenec' a bolo by to na sude pouzite proti mne. Alebo ma niekto znamy uvidi v spolocnosti 'cudzieho' muza a budem za nevernicu.

Rady, zivotne skusenosti?
Dakujem 😕

Strana
z2
kova85
23. aug 2026
@anonym_autor

@kova85 tak to nie je moj pripad ze 'sme spolu kvoli detom/majetkom rozvediem sa "urcite" blabla'
Ten rozvod je kvazi formalita, ale obavam sa, ze pre novy vztah zasadna, aj ked ten vztah manzelsky je 100% ukonceny

@anonym_autor nepochopila si...o tom rozchode kvôli deťom mi jeden chlapík rozprával len aby ma namotal...môj prípad to nie je. Ja nemám deti bohužiaľ, možno aj dobre lebo môj ex by mi cez ne sa snažil robiť prieky...
Keď som túto tému komunikovala s právničkou, čo sa týka vzťahov, tak mi vravela že to je len moja súkromná vec ktorú na súde absolútne niesom povinná riešiť, ak by som niekoho mala, lebo už sme boli od seba. Môj bývalý ma týmto spôsobom očierňoval pred kamarátmi, že som si niekoho našla, aby on dobre vyzeral... súd absolútne nejak neriešil. Iba sa nás pýtal sudca oboch či máme niekoho druhého a nerozpytvávalo sa to...

kova85
23. aug 2026
@rozculena

@kova85 a prečo ste na súde nepodpísali,že sa nebudete odvolávať?Nemusela by si tak dlho čakať ....

@rozculena podpísali, lenže môj ex si nevyzdvihol rozhodnutie...ako naschvál, tak pre toto sa nám to posunulo

anonym_ea994d
23. aug 2026
@anonym_autor

@klara546 tak lebo koncu predchadzalo dlhe obdobie ktore nebolo vobec stastne. A ja by som chcela byt lubena. Stastna. Objimana.

@anonym_autor nikdy I mean nikdy sa neorientujem podla inych, len podla seba. Som s partnerom 11 rokov v harmonickom vztahu a zacali sme sa zblizovat asi 2 mesiace od smrti jeho manzelky. Ani si nechcem predstavit, ze by som prisla o 11 rokov pekneho partnerstva kvoli nazorom okolia, ze treba pockat minimalne rok … nikdy I mean nikdy sa neorientujem podla nazoru inych, riadim svoj zivot sama

Strana
z2