icon

Komu funguje striedavá starostlivosť?

zuriva
24. jún 2014

Vsade citam, ze je to zly napad, hlavne pre deti.
Ale zaujima ma, ci to u niekoho funguje, teda ci ste vsetci /on, ona a deti/ spokojni a ako to zvladate. Dakujem.

nazorotca
5. sep 2014

@marionmarion až sa ti plietla klávesnica, 😀, ale som fakt rád, že už si ok 😉

mananenka
5. sep 2014

@nazorotca Jééžiši..ty si sem chodíš masírovať svoje ego???...a sám seba a aj ostatných presviedčať o svojej "pravde"? asi máš veľa voľného času, že? také premúdrelé príspevky a reakcie..asi si so sebou spokojný vždy keď sem niečo hodíš..tak keď ti to pomáha...aj o tom je koník...:D..ale skôr by som ti doporučila iné stránky kde sa môžeš realizovať... 😵

klya
5. sep 2014

Tiež by ma zaujímalo, či to niekomu reálne funguje, ale myslím dlhodobo. Osobne mám na striedavku momentálne veľmi vyhranený názor, som zásadne proti. V dobe, keď x organizácií hľadá STABILNÝ domov pre psov úplne pokojne nedoprajeme ten istý luxus deťom. Tie zrejme stabilný domov nepotrebujú. Osobne si neviem predstaviť, že by som bola "doma" každý týždeň niekde inde. Asi by ma chytala depka. A to som dospelá. Zatiaľ som nepočula o prípade, kde by to z dlhodobého hľadiska deti zvladali v pohode. No môžem sa mýliť. Zrejme je to niečo, čo ukáže až čas. Keď nám dospeje prvá generácia striedavkovych deti : -(

marionmarion
6. sep 2014

@mananenka ale jasne ze sa sem chodi odreagovat...asi v realnom zivote ho ma kazdy na haku, tak sa snazi svoje komplexy liecit po forach 😀 Ale ved sme tu na takych zvyknuti, nie? 🙂

marionmarion
6. sep 2014

@nazorotca ja pisem vzdy s preklepmi, lebo pisem rychlo a nekontrolujem to za sebou...taakze ssi nefandi, ze to bolo kvoli tebe 🙂

nazorotca
6. sep 2014

@klya čo je to stabilný domov? definuj stabilný domov
o.i. nám dozreli deti iba s jednym rodičom, a deti rozvedených rodičov, načim sa na to pozrieť 🙂

nazorotca
6. sep 2014

@marionmarion skvelé 🙂

nazorotca
6. sep 2014

@marionmarion nevieš nič o mne, len mudruješ, to je celé 🙂

klya
6. sep 2014

@nazorotca Dokážeš si predstaviť, že by si rovnocenne dokázal žiť v dvoch domovoch? Každý týždeň to striedat? Skôr, či neskôr by to začala byť záťaž. Nepohodlie. A podľa mňa by si aj ako dospelý človek časom začal preferovať len jeden z nich. A to ešte nehovorím o tom, že každá jedna rodina má svoje vlastné tempo a rutiny, ktorým sa dieťa prispôsobuje. Normálne dieťa sa prispôsobuje tempu jednej domácnosti, aj keď možno neúplnej, bez jedného rodiča. A čo dieťa v striedavke?

marionmarion
6. sep 2014

@nazorotca jasna, jasne...maj sa pekne 🙂

nazorotca
7. sep 2014

@marionmarion nezvládaš to, hm...snáď sa to raz naučíš 😀

nazorotca
7. sep 2014

@klya čo jeto stabilný domov, mohla by si definovať?
klya, problém je, že to čo píšeš si iba myslíš, máš takú predstavu, domnievaš sa, nemáš žiadne skúsenosti o tom, deti nemajú problém akceptovať cestovanie, striedanie izieb, postelí, rutinu dvoch domácností, , tak to bude aj v ich ďalšom živote, predstava, že hniezdo , kto. pripraví matka je jedine to orechové je založené na domnienke matky , nie na skutočnosti; dieťa sa vie adaptovať, pochopiteľne iba tam, kde je milované, a je o neho postarané, teda domov je to miesto, kde som milovaný, kde je niekto koho mám rád, kde mám bezpečie a kde som rád , nie je žiaden nález, ak to jeden z rodičov nesabotuje, aby dieťa nekceptovalo dva, alebo dokonca tri domovi( vrátane toho u starých rodičov ) , následne si adoscelent pripraví svoj domov na intráku, alebo podnájme...normálne dieťa sa adaptuje na viac domácností, a celkom hravo, nemá problém s rutinou a ani s rozdielnymi podmienkami, a myslím, že je to tak správne, v dospelosti je tento jedinec viac flexibilnejší a vie sa prispôsobiť novým podmienkam

marionmarion
7. sep 2014

@nazorotca vies co? Ja ti doprajem, aby si mal posledne slovo, dobre? Este mi napis nieco mile v podobnom duchu, ako doteraz a ja ti na to uz neodpisem, aby si mohol mat tu satisfakciu, ze ako si ma porazil a ako to teda ja nezvladam, ze uz neviem co by som ti na to napisala a podobne. Snad ti to pohladi tvoje doranane ego 🙂

vroni
7. sep 2014

@nazorotca, problem je, ze ty pises to, co si myslis ty a nie to, co su fakty. Ano, dieta sa citi dobre tam, kde je milovane. Ale to este neznamena, ze je tam aj doma (obvykle je dieta milovane aj napriklad starymi rodicmi a napriek tomu tam nie je doma) Ani na intraku nie si doma, aj ked tam travis vacsiu cast tyzdna tyzdna. Suhlasim s tym, ze domov nemusi byt nutne tam, kde je matka. Kludne to moze byt aj u otca a v pripade nudze aj inde. Ale v kazdom pripade moze byt len JEDEN. Deti sa prisposobia, ved co im aj ine ostava, a potom nam tu vyrastie generacia buducich hovadsky flexibilnych rodicov NESCHOPNYCH poskytnut domov svojim detom. Ale nevadi, dnes nam to matematicky super sedi, jedno dieta rodelime dvom rodicom, dame dva domovy, vsetci budu dvojnasobne stastni a budeme na seba strasne hrdi, ako sme to fasa vyriesili. Zo striedavky profituju vyhradne rodicia (ano, aj matky!), deti nikdy

klya
7. sep 2014

@vroni Absolútny súhlas. Normálne nemám čo dodať. 😉

klya
7. sep 2014

@nazorotca Stabilný domov je JEDNO miesto, kam sa v prevažnej väčšine vracias. Kľudne ho nazvime aj hniezdom 😉 Jednoznačne definované miesto, nie podľa toho, či je parny, alebo neparny týždeň.

nazorotca
8. sep 2014

@marionmarion neviem, alebo je toto tu diskusné forum, alebo iba stránka na akceptovanie názorov istých osôb 😀,
btw, nemám záujem ťa tu porážať, porážaš sa sama 🙂

nazorotca
8. sep 2014

@klya stabilný domov si nedefinovala, snáď to nemyslíš vážne s definíciou ...kam sa prevážne vraciaš 😀, vskutku nevieš definovať čosi, s čím tu operuješ ako s hlavným argumentom, a poďme ďalej, keď nevieš definovať Stabilný, vieš definovať Domov ?
klya, pri všetkej úcte k tebe, čítaš za sebou , čo píšeš?

nazorotca
8. sep 2014

@vroni omyl. zaužívaný, a nezmyselný pojem iba jedného domova, domovov môžeš mať doaleluja, záleží či sú na to vhodné podmienky, aby nimi boli, nie počet je rozhodujúci, ale prostredie, ak súhlasíš s tým, aby to nutne nebol domov u matky , už to berieš z divného uhla, matka, ak sa nejedná o extrém, je vždy matkou a dieťa miluje prirodzene svoju matku, a teda aj miesto, byt, dom, kde sa matka nachádza, kde žije, mýliš sa v tom, že domov je IBA jeden, domov je miesto kde som milovaný, a kde niekoho milujem, kde zažívam lásku detí k rodičom, kde som rástol, so všetkým tým spojeným, ( klya asi to nemyslela vážne, že : kde sa prevážnej väčšine vraciaš - zrejme jej domovom - prenesene - by mohlo byť aj WC) rodičovi, následne frajera, frajerku a založím si nový domov, a môžem mať svoj domov u rodičov a môžem mať svoj domov u starých rodičov, a môžem mať svoj nový domov ked si založím rodinu, a pre deti to bude ich domov, môj domov u rodičov je stále mojim domov napriek tomu mám svoj domov so svojou manželkou a deťmi
ak píšeš, že deti nemajú zo striedavky ( podľa teba) " profit", tak sa ťa pýtam a aký majú profit, keď neudržujú plnohodnotný styk, alebo žiadny s jedným z rodičov? ak vieme, že matka, ale aj otec sú nenahraditeľný o akom profite tu točíš? dieťa v prvom rade stratilo rozvodom rodičov (!) - jedného z nich,utrpelo a bude trpieť, striedavka nemá ambíciu hospodárenia podniku zisk/strata, ale vynahradiť stratu rodiča a znížiť psychickú újmu, kt. mu jeho rodičia urobili, si schopná to pochopiť?

vroni
8. sep 2014

@nazorotca, nie, ty nechapes. Dieta rozvodom straca. Kazdym. Tvarit sa, ze sme objavili Ameriku a dieta nepociti nasledky je prinajlepsom naivne a kratkozrake. Poznam dospele deti, vyrastajuce v striedavke, ktore si vsetky nesu podobny az ideniticky balik problemv, bez ohladu na rodinu(napriklad neschopnost tvorit s niekym rodinu). Mozno to bude tym, ze tu nie je striedavka ziadna novinka a su uz vidno "vysledky", odklepavaju sudy striedavku coraz zriedkavejsie. A teoriu, ze matka miluje dieta viac alebo lepsie nez otec neuznavam. Obaja su rovnocenni rodicia, preco by dieta nemohlo ostat v starostlivosti (domacnosti) otca a mat svoj domov tam?
Celkom uprimne, keby som mala volbu nechat svoje deti v striedavke alebo nechat otcovi, tak ich radsej necham otcovi (nechystam sa rozvadzat sa, takze tato otazka je cisto platonicka)

klya
8. sep 2014

@nazorotca Nehnevaj sa, ale nie si náhodou aj ty vysledkom striedavky? Ja si inak nedokážem vysvetliť, ako niekto nedokáže pochopiť, že doma je proste doma. A nie raz tu a raz tam 😅

marionmarion
8. sep 2014

@nazorotca ty nemas zaujem ma porazat, ale napriek tomu mi kazdy den napises nejaky "mily" komentar, hoci ti musi byt jasne ze s tebou uz davno nemam zaujem komunikovat. Neda ti to pokoja, vsak? 😀 Asi som pichla do osieho hniezda, ked mas potrebu kazdy den ma pocastovat nejakou posmesnou poznamkou...tym iba potvrdzujes vsetko, co som tu napisala, ty si proste jasny pripad...
A ked si po sebe precitas svoje prispevky adresovane nielen mne, ale aj @kaktusik007 @sissmiss @klya @vroni tak je jasne ze si sem chodis iba masirovat svoje ego...co prispevok, to urazka, posmech, pochybovanie a nadradenost. Potrebujes tu kazdemu dokazovat, ze iba tvoj nazor na vec je ten spravny...alebo skor sebe si tu nieco dokazujes? 😀 Ze aky si mudry, sikovny, nad vecou a frajer a ake sme my tu vsetky uplne mimo? 😀
Nenapisem, ze daj si pohov, lebo to by si ty nedokazal. Nevies sa ovladnut, priznat si ze v tejto teme ti to proste nevyslo a skoncit to 😉
Ale ja na teba uz reagovat nebudem, lebo si pre mna vazne iba stratou casu. Maj sa pekne...

he0071
9. sep 2014

@filipal Ahoj keby som to mala v skratke definovať, tak som súhlasila hlavne pod tlakom a vyhrážkami a psychickým vydieraním, byvalý manžel sa nikdy nestaral o deti, vždy bol spoľahnutý , že ich má doma a že je o ne postarané vídaval ich len ráno keď išiel do práce a to je všetko, potom mal svoje aktivity a priority.No momentálne sme so striedavkou na tom tak že súhlasil že budú deti k nemu chodiť len keď budú chcieť a ja sa snažím aby boli spolu , argumentujem dcerke ako ju ocinko ľúbi, chce byť s ňou , ako sa na ňu veľmi teší a pod. málokedy to aj tak pomôže a dcerka suhlasi s navstevou otca v podstate nasilu, keby bolo na nej tak otca k životu nepotrebuje, viem napisala som to hrozne ale podla toho čo doma vidím a ako sa deti chovajú, ako si podávajú telefón keď im volá, že kto to zdvihne, lebo ani jeden sa s ním nechce rozprávať a podobných vecí je ešte dosť..... takže asi tak nejak ale od kedy nemusia tam deti chodiť na striedavku sú úplne zmenené, pokojné a syn sa vyjadril že konečne nebehá ako odtrhnutý vagón lebo ho to už nebavilo / trvalo to 4 roky/ ....

filipal
9. sep 2014

@he0071 neviem, ake vyhrazky tvoj ex pouzil, ale prave v takom pripade by som so striedavkou nesuhlasila. ved na slovensku este pri striedavke musi byt suhlas matky, nie?
och joj, lutujem tvoje deti. dufam, ze ich to velmi nepoznaci.

filipal
9. sep 2014

@vroni
@klya
@marionmarion
baby, nevsimajte si ho. to mu prave robi dobre, prisiel sa sem trosku ukojit.

marionmarion
9. sep 2014

@filipal ja sa na nom iba zabavam...vytocit ma tento typ uz davno nedokaze 😉

marionmarion
9. sep 2014

@he0071

nazorotca
9. sep 2014

@marionmarion pletieš si pojmy, ak je toto diskusné fórum, a nie bezduché prijímanie tvojho názoru, tak potom o čom tu točíš ? 🙂

nazorotca
Odpoveď bola odstránená
nazorotca
Odpoveď bola odstránená