icon

Má zmysel požiadať o zvýšenie výživného?

31. okt 2023

Poprosím ak má niekto skúsenost výživné na dieťa ak ex poberá invalidný dôchodok ... má význam podať o zvýšenie ? Doteraz platí 50eur na 12rocne dieťa vtedy mu to ako nezamestnanemu určil súd ...

tosomja
•
31. okt 2023

Podať môžete, nižšie vám nedajú.

pribinak
•
31. okt 2023

Má to význam. Treba sa poradiť. Veď popri dôchodku môže pracovať, aspoň brigády. Snáď nie je ležiaci

kate211
•
31. okt 2023

Pred dvoma tyzdnani priklepli invalidnej zene (dcera bola v otcovej starostlivosti) vyzvine 40 eur. A nikto ju neposielal na brigadu.

autor
•
31. okt 2023

Ležiaci nie je .. je onko pacient a invalidný mu vybavila mamička sestrička

pribinak
•
31. okt 2023

Aha, onko pacient. To meni situáciu.

Koľko poberá? Vieš?

autor
•
31. okt 2023

@pribinak žiaľ neviem len viem že mu to zistili skoro .. je v pohode aspoň tak vyzerá chodí na kontrolu a už sa stihol na jednej akcii pobiť ... On je taký rypak do každého

anjelicek26
•
31. okt 2023

Invalid a onkologicky pacient, to proste nevidim ruzovo... v takychto pripadoch by mal stat mysliet na navysovanie vyzivneho pre tieto deti, toto nie je fer. To dieta nezije zo vzduchu a slnka, ucty treba platit :( V dnesnej dobe je 50e jedlo na tyzden pre to dieta a zvysok ostava na mame..

pribinak
•
31. okt 2023

Jaj, tak máš dobre info. Ja by som dala bojovú poradu napr v Centre právneho poradenstva
Býva u matky? Ak áno, má ušetrené peniaze za bývanie, je tam možnosť dvihnúť výživné

Fakt, toto by chcelo poradu s právnikom

autor
•
31. okt 2023

@pribinak áno býva u matky ale oni je to taká rodina ( slobodná mamička) opicia láska sa tomu hovorí nie a nie opustiť mamička si ho nedá ale ušetrené určite nemá ..on to stíha minúť mamu má už na dôchodku bývalá sestrička

pribinak
•
31. okt 2023

Ale ide o to, že nemá náklady na bývanie

nikaeli
•
31. okt 2023

@pribinak prečo by nemal? môže tvrdiť, že mame prispieva polovicou - nedokážeš, že nie 🤷🏻‍♀️ môj ex má trvalý pobyt u rodičov, vlastní byt, ktorý prenajíma a býva v dome s manželkou, ktorý jej patrí. Do svojich výdavkov dal inkaso za byt plus polovicu za dom.

zmrzlinka2021
•
31. okt 2023

@pribinak reálne koľko sú invalidné? Lebo vo ja počúvam, tak smiešne sumy

pribinak
•
31. okt 2023

@zmrzlinka2021 neviem….nevieme či má plny či polovičný ….

pribinak
•
31. okt 2023

@nikaeli preto píšem že by to chcelo poradu s právnikom
Ani ti sudcovia nie sú padnuti na hlavu a nezožeru všetko aj s navijakom

autor
•
31. okt 2023

@pribinak ma plný invalidný len neviem koľko..

luccija
•
31. okt 2023

Vyskúšaj podat

mogaa
•
1. nov 2023

Poprí ID sa dá aj pracovať, samozrejme pokiaľ to zdravotný stav umožňuje...ono iD môže byť aj 300 aj 1300 eur, výšku ovplyvňujú odpracované roky a výška jeho vymeriavacích základov z ktorých platil odvody do SP... o zvýšenie požiadať môžeš, ale tam naozaj záleží od výšky jeho ID ....