Mám si nechať manželovo priezvisko po rozvode?
Pekny večer prajem dievčatá a žienky. Mame po rozvode a rozmýšľa,ci si nechat priezvisko, ktoré používam 10 rokov.mame spolu dve deti tak zvažujem kvoli nim si ho ponechať.
Rozviedla som sa po 10 rokoch a vzala som si naspäť moje meno za slobodna. Hnusilo sa mi jeho meno a bolo mi zle už len keď som ho mala vysloviť. Deti majú síce meno po otcovi ale idem im zapísať aj svoje. Už môžu mat deti 2 priezviska.
Rozviedla som sa po siedmych rokoch, deti sme nemali. A nechala som si priezvisko bývalého. A teraz hrôza hrôz, ani keď som a znovu vydala a narodili sa mi deti nevzala som si priezvisko manžela (toho súčasného ) a ani som si ho neprihodila ako druhé. Mám proste iné priezvisko ako moje rodné a iné ako manžel a deti. Aj bývalý aj súčasný manžel sa na tom akurát tak bavia. Detom je to úplne fuk, len keď sa dcéra učila písať, nadávala, lebo moje priezvisko je podstatne kratšie než jej 🤣
Nechala som si koli dcére.
Veľmi som rozmýšľala čo urobiť, ale neľutujem.
A tiež sa mi nechcelo meniť všetky doklady.
ja by som si nenechala ale ja deti neplánujem.Takže neviem ako je to v tomto prípade.Ja to mám tak že by bola ukončena jedna etapa a nebudem nosiť meno niekoho kto už ku mne nepatri.a po rozvode mal by vyjsť taky zákon automaticky by sa to malo anulovať a prejsť na rodne. Aj keby sú s tým nejake extra opletačky aj tak by som ho zmenila vybavila predošle dievčenske za slobodna a bolo by
ja by som si nenechala ale ja deti neplánujem.Takže neviem ako je to v tomto prípade.Ja to mám tak že by bola ukončena jedna etapa a nebudem nosiť meno niekoho kto už ku mne nepatri.a po rozvode mal by vyjsť taky zákon automaticky by sa to malo anulovať a prejsť na rodne. Aj keby sú s tým nejake extra opletačky aj tak by som ho zmenila vybavila predošle dievčenske za slobodna a bolo by
@liusa82 potom načo si brat pri svadbe muzove priezvisko?
Nechala som si, nechcelo sa mi to meniť 😀

@minenkaa ja neviem, AKO BY HO MALA REALNE SPINIT, neviem si to predstavit 😅🤣
@anonym_d1129a neviem ,vysype naň vlečky hnoja