icon

Nechcené tehotenstvo: Ako riešiť vzťahové problémy?

Dnes o 06:54

Pred svadbou sme sa s manželom dohodli, že deti mať nebudeme. Nie preto, že by sme nemali peniaze, ale jednoducho sme sebeckí a pohodlní – vyhovovalo nám byť len dvaja. Roky som túto tému vôbec neriešila, nerozplývala sa nad malými nožičkami a reči o deťoch ma skôr nudili. Nechápala som, ako si to niekto môže dobrovoľne „urobiť“ – celý život prispôsobiť dieťaťu, nechať si narušiť spánok, postavu, plány či kariéru. Deti mi vždy pripadali ako malí generáli, ktorí ovplyvnia všetko, zmenia to, čo fungovalo, a niekedy aj zničia vzťahy či životy.
Spoliehala som sa na antikoncepciu, ktorá bola roky účinná. Medzitým som sa začala cítiť zvláštne – bola som neustále unavená, všetko mi smrdelo, ale neriešila som to, až kým mama zo žartu nepovedala: „A nie si tehotná?“ Jasné, že ma to zneistilo, a tak som si išla kúpiť tehotenský test. Na teste boli dve čiarky.
Skôr ma udivuje môj vlastný prístup – vôbec to neberiem ako tragédiu ani ako malého generála, ktorý mi zničí život. Práve naopak, vlastne ma to potešilo.
Len manžel nie je nadšený. Na jednej strane ho chápem – dieťa nechce. Na druhej strane ma obviňuje, že som ho oklamala a deti som vlastne chcela, čo vôbec nie je pravda. Navrhol, aby som išla na zákrok a hodili by sme to za hlavu. Vlastné dieťa? Možno som precitlivená, ale úplne klesol v mojich očiach. Aj keď vlastne neviem, čo som čakala.
Ja jednoducho nechcem ísť na potrat. Možno by to na mňa nikto nepovedal, ale som pripravená „obetovať“ aj toto naše sebecké manželstvo. Čo by ste robili na mojom mieste?
Rozviedli by ste sa a vychovali bábätko samy? Alebo by ste počkali, či si to manžel nerozmyslí? Momentálne vedieme tichú domácnosť a odmietam sa s ním rozprávať. Radšej zahodím za hlavu 12 rokov, než niekoho, kto vo mne rastie a akoby si ma vybral za mamu.

Strana
z3
anonym_30d294
Dnes o 12:19
@anonym_21322b

@anonym_autor ja nechápem prečo sa čudujes. Ved dohodu si porušila ty, nie tvoj muž. To ty si zmenila svoj názor, nie on. Tak teraz nerob z neho najväčšieho darebáka. Som na strane tvojho muža. Nie si moc spoľahlivý človek keď takto meníš svoje názory z jedného dňa na druhý.

@anonym_21322b a čo otehotnela sama? Ona porusila? Mal si dat gumu ale lepsie hodit na zenu a ty musis byt strašna tupaňa bez kuska empatie

anonym_ac5348
Dnes o 12:57

V jednej nemenovanej rodine sa stalo to, že mali už 2 chlapcov a ďalšie deti neplánovali. Manželka otehotnela a manžel ju posielal na interupciu. Ona odmietla, nechcela zavraždiť vlastne dieťa, aj keby ju to stalo rozvod. Manžel bol nahnevaný, ticha domácnosť, výčitky, …Keď sa babo narodilo, manžel ho prijal s veľkou láskou a doteraz je to jeho mala princezná a nedal by ju za nič na svete🌷🌸💕🙏

anonym_b1d538
Dnes o 13:01

Och, tak je to horsie, ako som si myslela...☹

anonym_b1d538
Dnes o 13:01
@anonym_autor

@chelgi manželovi v tomto určite nevyhoviem, buď sa aspoň posnaží byť otcom alebo sa rozvedieme a rozdelíme majetok. Nikdy som sa nerozplývala nad cudzími deťmi, ale musím priznať, že sa občas pristihnem, ako sa pozriem do kočíka, keď ide oproti mne mama s dieťaťom, a vnútorne sa usmejem. Neviem presne, čo a kedy sa vo mne zmenilo ale nespoznávam sa.
@lubina Poznám jeden pár, kde sa tiež dohodli, že dieťa mať nebudú. Boli spolu asi 20-25rokov. On si nakoniec našiel o 15 rokov mladšiu a chodí teraz kočikovať druhé dieťa, kým bývala žena sa utápa v alkohole, kŕmi doma mačky a banuje, že dieťa nemala aj sama.

@anonym_autor no a toto je presne to...

anonym_b1d538
Dnes o 13:03
@anonym_717276

No blbá situácia, muž ťa kopne do riti a teba tiež po pár nevyspatých nociach to nadšenie z dieťaťa opustí.

@anonym_717276 a co si tym chcela asi teraz povedat? Ze ma ist na potrat, ako chce chrapun a tvarit sa, ze nic, ze je stastna? Lebo panko nechce...mal skor rozmyslat.

anonym_b1d538
Dnes o 13:05
@anonym_21322b

@anonym_autor ja nechápem prečo sa čudujes. Ved dohodu si porušila ty, nie tvoj muž. To ty si zmenila svoj názor, nie on. Tak teraz nerob z neho najväčšieho darebáka. Som na strane tvojho muža. Nie si moc spoľahlivý človek keď takto meníš svoje názory z jedného dňa na druhý.

@anonym_21322b kokos, ako si toto mohla napisat? No asi nevies citat, co pise autorka. Ona zamerne predsa neotehotnela. A ked uz sa stalo, tak zmenila postoj, co je na tom? Ludia sa menia. A mozno jej sebecky chrapun zmeni v 50-ke tiez nazor a potom ju kopne do riti a najde si inu, aby mohol mat dieta. A potom sa jej tu spytas, ze co sa cuduje, ked nechcela decko skor? Vy sa mi snad snivate, taketo zenske.

autor
Dnes o 13:33
@anonym_b1d538

@anonym_21322b kokos, ako si toto mohla napisat? No asi nevies citat, co pise autorka. Ona zamerne predsa neotehotnela. A ked uz sa stalo, tak zmenila postoj, co je na tom? Ludia sa menia. A mozno jej sebecky chrapun zmeni v 50-ke tiez nazor a potom ju kopne do riti a najde si inu, aby mohol mat dieta. A potom sa jej tu spytas, ze co sa cuduje, ked nechcela decko skor? Vy sa mi snad snivate, taketo zenske.

@anonym_b1d538 na to ani netreba reagovať. Nič som neporušila, boli sme pri tom obaja, jeden sa roky chráni a druhý si užíva (ako tu bolo písané).
Len som zmenila názor v situácií, za ktorú môžeme obaja.
Nevyspím sa možno rok, dva a možno bude spiace, ukážkové bábätko. V živote som dosiahla všetko, čo som chcela a materstvo je možno nová výzva.

alenka58
Dnes o 15:37
@anonym_autor

@anonym_b1d538 na to ani netreba reagovať. Nič som neporušila, boli sme pri tom obaja, jeden sa roky chráni a druhý si užíva (ako tu bolo písané).
Len som zmenila názor v situácií, za ktorú môžeme obaja.
Nevyspím sa možno rok, dva a možno bude spiace, ukážkové bábätko. V živote som dosiahla všetko, čo som chcela a materstvo je možno nová výzva.

@anonym_autor nevzťahuj vinu na seba, ty si spravila maximum a on vôbec nič a ukázal sa jeho charakter v krízovej situácii

ivik4
Dnes o 16:19

Teraz citam tvoje komentare
Strasny debil

autor
Dnes o 18:14
@ivik4

Teraz citam tvoje komentare
Strasny debil

@ivik4 Vraj potrebuje čas, pretože nevie čo robiť. Mám robiť ako cítim, že je to na mne. Nevie si predstaviť byť otcom, ale ani byť sám. Aj tak som šla k rodičom. Nech môže okúsiť, či sa mu samota bude páčiť.

anonym_a70404
Dnes o 18:30

@anonym_autor robíte správne... Je možné, že po čase ho to prejde. Úprimne si myslím, že časom bude rád... Len si ho nechajte, áno ovplyvní veľmi život ale aj v dobrom.

Strana
z3