Nervy z manžela: Ako zvládnuť nezáujem a lenivosť?
Ahojte babeny, idem sa vám tam vyrozprávať, možno aj troška poradiť. Chodíme spolu 7 rokov, sme zobratý 3 roky a skoro 3 ročne dieťa. Mne sa môj muž normálne znechutil. Nie vyzorovo ale správaním a tým čo rozpráva. Keď ho poprosím vynes smeti, tak povie to nie je chlapská robota, ale jeho “roboty” robím ja. Všetko je na mne, aj keď som sa s ním rozprávala, že mi nepomáha tak aj tak nepomohlo. Ako sa nám narodil syn, bol dokonaly, úžasný, staral sa, veľmi som sa na neho aj tešila, vždy sme ho čakali. Teraz som radšej keď je v robote, je neskutočne lenivý. Už nemám na toto nervy, chcem si našetriť nejaké € a rozviesť sa. Som mladá mám 24 rokov a nechcem takto trpieť cely život. Možno som sebecká ale ja toto nedávam už. Nehadam sa, načo, povie mi, že si mám najst lepšieho. Stále všetko riešim ja, či to boli opravi všetko. Už minule Domaša pristihla ako som ležala pri ňom a v hlave som si hovorila, že normálne mi je z neho zle, asi ma už nelubi, neviem, aj mi je to ľúto ale to ponižovanie nechcem počúvať cely život. Dakujem len zato, že som to mohla napísať, niekomu povedať. Takéto veci nechcem hovoriť mojej mame, aj keď je úžasná nechápala by to
@anonym_8fa256 tak to vyzerá keď silou mocou chcú mať vzťah a dieťa, nezáleží im natom že je chlap debil ale nechcú ostať samé 🤦♀️ dnešná doba
@anonym_ddab26 a hlavne od 14. sa im lýtka zapaľujú, aby v 25.boli rozvedené. Lebo veď prvá láska nevyšla
@anonym_ddab26 a hlavne od 14. sa im lýtka zapaľujú, aby v 25.boli rozvedené. Lebo veď prvá láska nevyšla
@anonym_ecb919 Toto by som dala ako povinne citanie vsetkym, co tu vypisuju temy ako "chodime spolu od 14tich, teraz mame 22 a on si ma nechce zobrat".
@anonym_autor nabudúce keď bude čakať večer sex, po ďalšom náročnom dni kedy ti nič nepomohol, tak mu len proste povedz, že nevládzes. Možno sa zamysli, keď to na neho bude mať takýto dopad. Lebo pokiaľ bude všetko porobené, dieťa obriadene a večer mu ešte spravíš dobre v posteli, nemá dôvod niečo meniť. Ale dobre rozmýšľas, že takto nechceš žiť, mysli na zadné vrátka a podľa toho sa zariad. Ze niekdy naozaj od neho odídeš...
Ja neviem, asi som skôr konzervatívna, ale podľa mňa ešte spravíš dobre, ak tomu dáš jednu poslednú šancu – s jasnými hranicami. Z toho, čo píšeš, mám pocit, že tam už dlhodobo chýba rešpekt a bez toho sa vzťah veľmi ťažko drží. Nemyslím si, že si sebecká – skôr pôsobíš strašne vyčerpaná. To, čo opisuješ, neznie ako normálne fungujúci vzťah.
Ak si sa s ním o tom už rozprávala a aj tak sa nič nemení, úplne chápem, že už nevládzeš.
Vzťah by mal byť o dvoch, nie o tom, že všetko stojí na jednom človeku.
@anonym_ecb919 Toto by som dala ako povinne citanie vsetkym, co tu vypisuju temy ako "chodime spolu od 14tich, teraz mame 22 a on si ma nechce zobrat".
Neverím na detské lásky, že pretrvávajú celý život možno aj preto, že ich málo poznám. V našej triede na strednej zo štyroch, ktoré už chodili s chalanmi od 2-3 ročníka a po skole sa brali, pretrval 1 vzťah. Sú spolu 55 rokov.
@anonym_fae922
@anonym_autor ja si myslim, ze skor je to o tom, ze sa prestal snazit. Kym mal pocit, ze by ju mohol stratit, tak sa snazil a teraz ked maju dieta a zena nema prijem, je od neho zavisla, sa ukazala jeho prava tvar. Sprava sa akoby bola jeho sluzka, lebo vie, ze s malym dietatom sa lahko neodchadza. Toto sa stava mnohym chlapom po narodeni dietata. Maju zrazu tu zenu "v hrsti" a namiesto toho, aby pomahali a chranili si rodinu, sa k nej spravaju ako k sluzke.
@anonym_autor Podobného som mala. Keď ma prestalo baviť, upratovať jeho večný bordel, začal si zbierať kompromateriál na mňa/rozumej fotiť/ ako ,,neupratujem,,. Robil si fotečky svojho humusu v jeho izbe, keďže pred rozvodom som spávala radšej v obývačke.
U nás to bolo podobne. Láska od 16, svadba keď som mala 20 a rozvod keď som mala 30. K tomu dve deti. Ale on okrem toho že mu bolo všetko jedno striedal milenky ako ponožky. Rok po rozvode som si našla muža, je takmer o 10 rokov starší a totálne odlišný ako ex. Čakáme bábätko a dúfam že to dotiahneme spolu až do konca.
@anonym_autor Podobného som mala. Keď ma prestalo baviť, upratovať jeho večný bordel, začal si zbierať kompromateriál na mňa/rozumej fotiť/ ako ,,neupratujem,,. Robil si fotečky svojho humusu v jeho izbe, keďže pred rozvodom som spávala radšej v obývačke.
@anonym_99b616 Vsak "zenske prace". Kokos, toto iny level kkta😄
@anonym_99b616 Vsak "zenske prace". Kokos, toto iny level kkta😄
@anonym_fae922 Máš pravdu. Hanbím sa, že som s ním žila.
@marca12 súhlasím, asi aj moja chyba že tak postupne som všetko začala robiť ja. Ale podľa mna aj svokra si ho tak vychovala. Veľa krát povedal (už po tej svadbe, aby niektoré hneď nehovorili že to bol red flag), že svokra len sa napil hneď umývala upratovala. Ale hovorím ako sa maly narodil sj predtým keď sme boli len sami, varil a ja som umývala a naopak, on to berie tak, že ja som doma tak nech robím. Ved predsa doma aj tak nič nerobím. Je to samozrejme aj moja chyba. Minule ma už vytočil, neumyvala som, neupratovala cely deň, vtedy bol donútený to urobiť on. Inak nechápem ani ja, jak chlap môže byt takto lenivý a nič nevedieť 🤣
@anonym_autor nastav mu zrkadlí, veľmi slušne, bez útokov, výčitiek, hádky.
Nerobíš doma nič ? Ok. Uvar jedlo len pre seba a dieťa, v chladničke jedlo len pre vás 2, čo najmenej , a hlavne také čo muž nezje, nič pod zub pre neho.
Úprava len vaše veci, jeho veci odsun nohou, alebo daj do kúta. Oper iba vám 2, je teplo/ alebo sušička kým príde domov nemaj ani stopy. Nerob práce čo má podľa neho robiť muž, nedaj sa manipulovať - kľudne ani kuchyňu neuprac ( iba to jedlo nenechaj stopy, zvyšky veľmi), a choď von. S dieťaťom, a vráťte sa až hodnú chvíľu po mužovi.
Veď ty si na MD, staráš sa o dieťa a dieťa potrebuje čerstvý vzduch , podnety vonku, možno ihrisko, detský kútik, plávanie, nejaký športový krúžok, aby si budovala imunitu kým pôjde do škôlky 😉 využi pekné počasie , buďte preč hlavne keď milosťpan prichádza domov, nezdvíhaj mu dlhšie mobil, veď robíte babovčičky , plaváreň, tak nepočuješ, máš špinavé ruky. Len mu nechá lístok na stole - SME VONK.
Skús dôstojne a slušne, a odpovedaj veď ja doma nič nerobím, som platená od štátu za starostlivosť o dieťa a nie som tvoj zamestnanec.
@kavasmliekom ale ja chodím cca raz za týždeň do práce, mám svoje zákazníčky.
@anonym_1843e3 Neviem čo tu riešiš tie naše smeti, to bol príklad. Si predstav že išiel von a zato som mu to vravela, dokonca som dnes už vynášala keď som išla ja von len som varila a nechcem aby to kyslo. Chodili sme spolu dlho, nebolo to šup šup, poznám jeho rodinu dobre a mám ich rada. Toto je o ňom
@anonym_95556d hej aj ja si myslím, ze z časti je to aj moja chyba, bola som mladá a neriešila som to tak. Nevšímala si. Nehovorím aj ja som určite pochybila a niesom dokonala
@anonym_autor raz za týždeň, ale ten jeden deň ho aj škoda zamestnať...to musí byť pravidelnosť. On vie, že to urobíš, tak čo by sa premohol.

@marca12 súhlasím, asi aj moja chyba že tak postupne som všetko začala robiť ja. Ale podľa mna aj svokra si ho tak vychovala. Veľa krát povedal (už po tej svadbe, aby niektoré hneď nehovorili že to bol red flag), že svokra len sa napil hneď umývala upratovala. Ale hovorím ako sa maly narodil sj predtým keď sme boli len sami, varil a ja som umývala a naopak, on to berie tak, že ja som doma tak nech robím. Ved predsa doma aj tak nič nerobím. Je to samozrejme aj moja chyba. Minule ma už vytočil, neumyvala som, neupratovala cely deň, vtedy bol donútený to urobiť on. Inak nechápem ani ja, jak chlap môže byt takto lenivý a nič nevedieť 🤣
@marca12 prečo sú bývalí, keď boli tak super muži?S deťmi sa všetko zmení a povinnosti pribudne.
@anonym_autor vie, ale si doma a myslí si, že to spravis.A doma mal za sebou hneď mamičku a upratovaciu catu.Moja sestra takto obskakuje 20 a 24 r chalanov.Ze ona si ich užíva🤣ešte aj kúpeľňu po nich uprace, jedlo nakladá, minerálku naleje ľutujem raz jej nevesty.Uplna opicia mama chalani si to užívajú a mamička je spokojná.Muz je len do poctu