icon

Odchod od manžela po 25 rokoch. Čo robiť?

24. aug 2026

Zaujíma ma váš názor. Chcem odísť od manžela po 25 rokoch spoločného života. Máme 2 deti 13,15.manzela už nemilujem a neviem ci vôbec to bola niekedy láska. Deťom keď som povedala ze chcem odísť tak reakcia bola že so mnou oni nechcú ísť. Manžel má nikdy neudrel a ani nijak neublizil len cítim ze nie som šťastná a možno ešte budem s niekym iným cítiť tu skutočnú lásku. Mám 43 a zevraj nevyzerám zle počúvam to často. Nechvalím sa. chcem ešte žiť. V poslednej dobe sme sa často hádali ale musím priznať ze koli mne lebo muž videl ako si píšem s viacero mužmi. Len som písala. Samozrejme chlapi písali láska, zlato atď a on to videl. Som blbá ze chcem odísť alebo mam ísť

Strana
z3
sevrin
26. aug 2026

@anonym_autor odíď. Ty si nezaslúžiš svojho manžela ani vaše deti.

anonym_9970ae
26. aug 2026
@anonym_autor

@beata_k syn sa so mnou vôbec nerozpráva. Raz počul telefonát s jedným mužom ako som mu povedala ahoj láska. Cca 3 mesiace dozadu. Viem bola to chyba. A dcéra nato koľko má rokov si ma asi dosť všimala co som netušila ako píšem a otacam telefón pred ňou. Tiež sa so mnou nechce baviť a nechcú ani počuť ze pôjdu so mnou bývať

@anonym_autor deti sú veeeeľmi vnímavé 🙈 môj 6r. syn vyrozpráva všetko, nemá problém osloviť cudzích, odpovedať na otázky, doma stále rozpráva a pýta sa, no a raz ma videl pobozkať sa s mojím "kamarátom", myslela som že to doma povie otcovi ale doteraz to nepovedal, mal kopec príležitostí, boli aj dlhšie spolu len oni dvaja, bola reč aj o tom kamarátovi, nikdy to nespomenul, ani keď sme boli len my dvaja 🤷 čiže pri deťoch to ber tak že vedia a chápu všetko a možno si namýšľajú aj viac než si reálne zažila

anonym_fc6a46
26. aug 2026

Ja sa rozvádzam ... medzi nami už pár rokov žiadny sex ani bozky, dotyky nie sú ... Proste ako spolubývajúci ... Vzájomne sa vyhýbame a nemáme sa o čom bavit ... Našla som si na zoznamke skvelého muža, síce bolo ťažké ho nájsť, to ako ihla v kope sena ... Nie je divný, 7 rokov bol vo vzťahu až dokiaľ nezistil že ho podvádza, má správne hodnoty a názory, super prácu, je múdry a šikovný, fešák a plánujeme spoločne bývať ... On si nedovolil ma osloviť inak ako menom v začiatkoch (čiže žiadne zlatko, láska) a na prvý bozk si pýtal odo mňa dovolenie, na prvom rande bol neistý lebo ho mal po 7 rokoch ... Viem, mala som šťastie ... Takže sa da nájsť aj normálny muž, ale je to o šťastí a na zoznamke je to možno 1 zo 100 🤔

margotka17
26. aug 2026

@anonym_autor ja podľa seba môžem povedať, že mňa by ani nenapadlo si vypisovať s inými mužmi, keď mám doma svojho manžela, ktorého som si slobodne vybrala a mám presne to, čo som chcela. K čomu sú dobre také vypisovacky. Poznám takú, čo vypisovala aj odišla od manžela a troch detí. No zistila, že to, čo písali bolo iné, ako skutočnosť mimo jej rodiny. Už nemal chlap taký záujem, už nebola taká zaujímavá a lichôtky skončili. Pani sa po troch mesiacoch vrátila domov. Tak len, aby si aj ty tak nedopadla. Ja fakt nechápem ľudí, ktorý žijú s niekým, že si hľadajú ešte inú či iného. To fakt stojí za to prísť o rodinu? Ja by som svojho manžela neopustila nikdy, aj keby ten druhý okolo mňa tancoval šamansky tanec 🤣.

margotka17
26. aug 2026
@anonym_autor

@beata_k syn sa so mnou vôbec nerozpráva. Raz počul telefonát s jedným mužom ako som mu povedala ahoj láska. Cca 3 mesiace dozadu. Viem bola to chyba. A dcéra nato koľko má rokov si ma asi dosť všimala co som netušila ako píšem a otacam telefón pred ňou. Tiež sa so mnou nechce baviť a nechcú ani počuť ze pôjdu so mnou bývať

@anonym_autor a čo si čakala? ...,že ťa ocenia, že si im našla nejakého nového ocká? Nie, oni radsej ostanú doma a tebe povedia, že môžeš ísť. Keď píše žena, že muž si našiel nejakú inú, všetci držia s ňou, no tu držíme s tvojim manželom a deťmi ako tak čítam. Môj muž je pre mna všetkým, aj kamarátom, priateľom, manželom, butlavou vŕbou, láskou....nikdy ma nenapadlo, že by som ho nechala a verím, že ani jeho, aby nechal mňa. Važ si to, čo máš 👍.

anonym_ccbcbd
26. aug 2026
@anonym_autor

@minenkaa nepotrebujem nič len ma zaujímal názor nezaujatych ľudí. Ci robím dobre alebo som blba

@anonym_autor no prepáč, ale si blbá... A asi sa nudíš. Predstav si seba na mieste svojho muža a on si bude vypisovať

roja01
26. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a ja preco tak vela deti ma psychicke problemy. V sucasnej rodine je dolezite stastie rodica, nie deti.

anonym_d7d611
27. aug 2026
@roja01

@anonym_autor a ja preco tak vela deti ma psychicke problemy. V sucasnej rodine je dolezite stastie rodica, nie deti.

@roja01 tak toto je v skutočnosti úplne naopak. Alebo si už videla šťastné dieťa nešťastnej matky? Psychické problémy sú dané hlavne tým, že rodičia z dieťaťa spravili etalón - stred rodiny, pozornosti a objekt vlastných nenaplnených snov, prípadne ich existenciu začali ignorovať a nahradili ju peniazmi. Čo samozrejme neznamená, že autorka by nemala zapojiť trochu empatie na kompenzáciu primitívnej túžby po sexe než rozbije deckám existenčnú istotu.

Strana
z3