Prešli ste zmenou priezviska dieťaťa?
mamky mozno sa to tu rozoberalo, chcem sa opytat, sme rozvedeni, syn je u mna. najprv som chcela zapretie otcovstva, to sa ale nepodari, tak som uvazovala nad tym, ze by som si konecne zmenila spat svoje rodne meno a syn by ho ziskal tiez...ex vaha, ci hej ci nie, presli ste niektora tymto? su tam nejake podmienky? vdaka
Musíš mat súhlas tvojho ex, to je asi jediná podmienka. Ja som takisto menila synovi priezvisko, ale z toho dovodu, že som sa vydala (jeho som mala ako slobodná) a u nás to bolo trochu zložitejšie, lebo bol už vačší a bála som sa, ako to bude v škole, ked sa zrazu bude inak volat, či sa mu deti nebudú smiat alebo také niečo. Naštastie to bolo celkom v pohode, chvilu mu trvalo, než si na to zvykol, ale aj v škole to zobrali v pohode. Tvoj syn je ešte malý, takže u vás to bude asi jednoduchšie.
svoje priezvisko môžeš zmeniť hocikedy,ak ho zmeníš do 3 mesiacov po rozvode,máš to zadarmo,inak je tam poplatok.čo sa týka dieťaťa,musíš mať súhlas manžela.najlepšie máš zájsť na matriku a tam sa popýtať,povedia ti,čo a ako,ako postupovať,aké tlačivo potrebuješ a pod.tu sú údaje z MV http://www.minv.sk/?zmena-mena-alebo-priezviska
Aj ja som staršej dcére menila, keďže som sa 2x vydala a nechcela som aby sa ona jediná v rodine volala inak. Ja som to riešila cez súd, keďže ex bol dlhodobo na neznámom mieste, takže som nemala jeho súhlas.

svoje rodne priezvisko si mozes tusim ,ze do 3 mesiacov od rozvodu zmenit,...a priezvisko maleho,ak ex suhlasi tak len na matrike podpise papier,..ak nebude suhlasit,tak len sudom sa to da,....aj to musia byt dovody,napr.nezaujem otca,neplatenie vyzivneho,ak ho dieta nema rado,nechce s nim byt,.....atd