icon

Pridanie dievčenského priezviska po rozvode

ivkaruzova
22. nov 2014

Dobry den, mám otázku . V Novom roku ma čaka rozvod, chcem vediet ci po nom sa da k mojmu pirezvisku po manzelovi pridat moje dievčenske. Spatvzatie sa da do 3mesiacov od pravoplatnosti, to viem ale toto by bola uplna zmena.A či sa vobec to da. Dakujem

bonaqa2013
22. nov 2014

No tak to nie je ktovie čo - rozvod, ale prečo si už nezmeníš po rozvode priezvisko. Ja som sa rozvádzala dávno, vtedy som to až tak neriešila, ale teraz keby som mala tú príležitosť aká sa naskytla vtedy - tak by som to určite využila. Načo nosiť niekoho meno s kým mi to už neklape.

makulienka969
22. nov 2014

presne, este to by chybalo, aby mi meno pripominalo exa 🙂 a dietatu som zmenila priezvisko tiez - to bolo sice narocnejsie, ale netuzila som, aby ma "tety" ucitelky volali menom za vydata 🙂 teraz mame vsetci moje rodne priezvisko a je to OK 🙂 mojej dcere poradim nemenit si meno vobec - usetri cas a nervy 🙂

ivkaruzova
autor
22. nov 2014

koli synovi napr, ..na zmenu dietata je potreba manzelov suhlas však?
@makulienka969
@bonaqa2013

bonaqa2013
23. nov 2014

Tiež som si tak povedala, že koli synovi, ale syn je už dospelý a ja ešte stále s menom od ex. Teraz ani tak, ani onak. Na zmenu priezviska pre dieťa potrebuješ otcove požehnanie - súhlas. niekto dá, niekto nie.

@ivkaruzova

ivkaruzova
autor
23. nov 2014

a mne moj urcite neda:(
@bonaqa2013

makulienka969
23. nov 2014

nevadi, da sa to vybavit, aj ked suhlas neda, ale trva to dlhsie ...... prve je ale treba zmenit si svoje priezvisko, nasledne na zmenu priezviska dietata moze byt dovodom zosuladenie priezvisk tvojich deti (povedzme, ze by si mala aj ine s odlisnym priezviskom) alebo riesit to tak, ze dieta ma traumu, ked sa vola inak ako ty ...... u nas na matrike nebolo potrebne ani rozhodnutie sudu, ale teraz som vygooglila, ze ho vyzaduju - v kazdom pripade zisti si to na svojom krajskom urade, aby si vedela co a ako 🙂

blizsie info tu: http://www.minv.sk/?zmena-mena-alebo-priezviska

bonaqa2013
23. nov 2014

@makulienka969 škoda že som toto nevedela v 96 roku. Teraz je už neskoro.... Syn sa narodil v 95

ivkaruzova
autor
25. nov 2014

@makulienka969 takze ked ma dieta 2,5roka mozem riesit aj jeho zmenu po rozvode?

makulienka969
25. nov 2014

njn, len ak ti neda exo auhlas alebo nemas ine dieta s inym priezviskom, ta to bude trosku narocnejsie - ale da sa to 🙂

ivkaruzova
autor
25. nov 2014

@makulienka969 vies aj poradit ako nato, a v com narocnejsie?dik