icon

Rozdelenie majetku po rozvode: Komu pripadne dom?

koso1
Včera o 00:15

Za manželstva som kúpil dom.za manželstva som ho daroval manželke.zrusilo sa BSM.komu prípadne po rozvode?

anonym_210f6b
Včera o 00:56

Ved si daroval, co chces delit? Teraz si asi buchas hlavu o stenu a hladas podnajom ...

anonym_afbf71
Včera o 04:47

No-ty-blaho. Blby napad. Co uz, mal si si rozmysliet.

anonym_a00f58
Včera o 04:51

Manželke

anonym_959810
Včera o 05:02
@anonym_afbf71

No-ty-blaho. Blby napad. Co uz, mal si si rozmysliet.

@anonym_afbf71 veď on si rozmyslel. Zrejme sa potreboval vyhnúť veriteľom, tak napisal všetko na manželku.

vevesh
Včera o 05:03

Toto je na pravnika. Ale dolezite je podla mna, z akych penazi si kupoval ten dom a co myslis tym darovanim (oficialne u notara darovaciou listinou, alebo len na vlastnictve figurovala sama manzelka). Ak to islo zo spolocnych financii, tak mozno (!) na polku by si mohol mat narok (alebo na nejaku alikvotnu penaznu cast). Ak to bolo darovaciou zmluvou, tak tu musis napadnut- a to tiez je diskutabilne, ci je vobec narok a podklad napadnut...

anjelicek26
Včera o 05:12

Pfu no... jej... vsetko ostatne cez pravnika a velke mozno...

anonym_da8941
Včera o 06:47

@koso1 tu vlastne sa nejedná o vysporiadanie BSM. Lebo BSM neexistuje. Takže. Čo chceš vysporiadať pri rozvode, keď BSM nie je? Ste aktuálne na tom tak, že tvoja manželka je vylúčenou vlastníčkou domu. Vlastní ho v 1/1. Je zapísaná v katastri, ty tam vôbec nie si. Je jej. Hotovo. Veľa toho asi nemôžeš urobiť. Daroval si jej ho.

anonym_47f36f
Včera o 06:52
@anonym_da8941

@koso1 tu vlastne sa nejedná o vysporiadanie BSM. Lebo BSM neexistuje. Takže. Čo chceš vysporiadať pri rozvode, keď BSM nie je? Ste aktuálne na tom tak, že tvoja manželka je vylúčenou vlastníčkou domu. Vlastní ho v 1/1. Je zapísaná v katastri, ty tam vôbec nie si. Je jej. Hotovo. Veľa toho asi nemôžeš urobiť. Daroval si jej ho.

@anonym_da8941 doplním - rozvod nie je zákonný dôvod na späť vzatie daru,

anonym_4ee212
Včera o 06:53

kedy bolo zrusene BSM? Pred darovanim, alebo az po? Ak po, tak patri manzelke, bez ohladu na to, kolko si do toho investoval.

anonym_210f6b
Včera o 08:20

No poucil si sa na vlastnej chybe. Dnes sa surodenci dokazu okradnut a do krvi pobit o dedicstvo, o par eur. Myslis, ze cudzi clovek, tvoj(a) ex ta bude po rozvode setrit a nieco ti necha, co nemusi? Cim viac si pri odchode vezme, tym vacsia dvojita radost.

anonym_210f6b
Včera o 08:24

Spravil si dvojitu chybu. Prva bola svadba, druha bola dar, inak by si mal aspon polovicu z domu, ktory si asi cely platil sam. Tvoja byvala urobila terno a smeje sa, akeho nasla hlupaka. Pouc sa a chod dalej. Zivot dava obcas drahe skolne.

anonym_210f6b
Včera o 08:30

Vztahy casto priponinaju ezopove bajky ... Uz len staci zmanipulovat toho druheho.
Bájka o havranovi a líške
Havran raz ukoristil veľký kus syra a spokojne s ním sedel na konári stromu. Išla tadiaľ líška, a len čo zazrela v havraňom zobáku lákavú pochúťku, hneď sa jej začali zbiehať slinky. Razom začala hútať, ako by mohla kus syra získať.
"Čo to vidím? Nie si ty náhodou havran?" s predstieraným údivom oslovila vtáka. "Povedali mi, že havran má špinavé čierne perie, ale ty si taký nádherný, že sa ponášaš skôr na najčernejší drahokam."
Havran so záujmom sledoval líšku, bolo na ňom vidieť, že sa mu chvála páči. Líška pokračovala: "Taký nevídaný vták musí mať aj prekrásny hlas. Aká škoda, že som ho ešte nikdy nepočula! A pritom ako rada by som každému povedala, že havran je kráľom vtákov."
Havranovi nebolo viac treba. Hneď sa pustil do spevu svojim zvláštnym, škrekľavým hlasom. Len čo však otvoril zobák, kus syra mu z neho vypadol, priamo do láb líšky pod stromom. Tá sa schuti zasmiala, ako vďaka prefíkanosti získala takúto lahodnú korisť.
Ponaučenie:
Prefíkanci dobre vedia, že lichôtkami a manipulaciou dosiahnu všetko, najmä u tých, ktorých príroda neobdarila samoľúbosťou.

anonym_05c2e4
Včera o 09:25

A komu si tak predstavujes ze pripadne? 😀

anonym_b30e36
Včera o 09:34

aj ja si prosim jeden.

anonym_fb7262
Včera o 10:04
@anonym_210f6b

Vztahy casto priponinaju ezopove bajky ... Uz len staci zmanipulovat toho druheho.
Bájka o havranovi a líške
Havran raz ukoristil veľký kus syra a spokojne s ním sedel na konári stromu. Išla tadiaľ líška, a len čo zazrela v havraňom zobáku lákavú pochúťku, hneď sa jej začali zbiehať slinky. Razom začala hútať, ako by mohla kus syra získať.
"Čo to vidím? Nie si ty náhodou havran?" s predstieraným údivom oslovila vtáka. "Povedali mi, že havran má špinavé čierne perie, ale ty si taký nádherný, že sa ponášaš skôr na najčernejší drahokam."
Havran so záujmom sledoval líšku, bolo na ňom vidieť, že sa mu chvála páči. Líška pokračovala: "Taký nevídaný vták musí mať aj prekrásny hlas. Aká škoda, že som ho ešte nikdy nepočula! A pritom ako rada by som každému povedala, že havran je kráľom vtákov."
Havranovi nebolo viac treba. Hneď sa pustil do spevu svojim zvláštnym, škrekľavým hlasom. Len čo však otvoril zobák, kus syra mu z neho vypadol, priamo do láb líšky pod stromom. Tá sa schuti zasmiala, ako vďaka prefíkanosti získala takúto lahodnú korisť.
Ponaučenie:
Prefíkanci dobre vedia, že lichôtkami a manipulaciou dosiahnu všetko, najmä u tých, ktorých príroda neobdarila samoľúbosťou.

@anonym_210f6b
Aj ja ti poviem bajku, ale realnu nasiel som so si milenku dom som nechal zene aj ked bol kupeny z mojim penazi, mne firma kupila dalsi, zena dom predala za 900 000 spravila super profit ja som ho prerabal plus bazen atd., nemohla najst nic, tak sa ku mne na poschodie pristahovala na polroka pokial si hladala dom, za svoje peniaze si kupila bez hypoteky dom na ktory som jej zorganizoval kontraktorov, dom bolo treba zmodernizovat a za 5 rokov spravila na nom 100% zisk a ja stale byvam v podnajme v mojom sluzobnom dome a vobec my to nevadi, a nikdo mi uz dom nezoberie 😄

anonym_210f6b
Včera o 10:10
@anonym_fb7262

@anonym_210f6b
Aj ja ti poviem bajku, ale realnu nasiel som so si milenku dom som nechal zene aj ked bol kupeny z mojim penazi, mne firma kupila dalsi, zena dom predala za 900 000 spravila super profit ja som ho prerabal plus bazen atd., nemohla najst nic, tak sa ku mne na poschodie pristahovala na polroka pokial si hladala dom, za svoje peniaze si kupila bez hypoteky dom na ktory som jej zorganizoval kontraktorov, dom bolo treba zmodernizovat a za 5 rokov spravila na nom 100% zisk a ja stale byvam v podnajme v mojom sluzobnom dome a vobec my to nevadi, a nikdo mi uz dom nezoberie 😄

@anonym_fb7262 Je mi nejasne, ako niekto s tolkymi gramatickymi chybami vie zarobit tak vela, ale ved sme na Slovensku. Tak gratulujem, tolko domov a tolko spokojnych ludi. 🙂

anonym_afbf71
Včera o 10:13
@anonym_210f6b

@anonym_fb7262 Je mi nejasne, ako niekto s tolkymi gramatickymi chybami vie zarobit tak vela, ale ved sme na Slovensku. Tak gratulujem, tolko domov a tolko spokojnych ludi. 🙂

@anonym_210f6b To je asi Patrik V.😄😄

anonym_fb7262
Včera o 10:28
@anonym_210f6b

@anonym_210f6b
V stavebnictve je matematika dolezitejsia, gramatika to pise sekretarka😄

anonym_da8941
Včera o 10:54
@anonym_210f6b

@anonym_210f6b čo sa týka gramatiky, tak tvrdé a mäkké i sú správne, akurát autor textu nedával dlžné, mäkčene, ale to neznamená,že by ich nevedel dávať, akurát asi písal na mobile a rýchlo. Dôležitá gramatika je dobrá.

anonym_fb7262
Včera o 11:16
@anonym_da8941

@anonym_210f6b čo sa týka gramatiky, tak tvrdé a mäkké i sú správne, akurát autor textu nedával dlžné, mäkčene, ale to neznamená,že by ich nevedel dávať, akurát asi písal na mobile a rýchlo. Dôležitá gramatika je dobrá.

@anonym_da8941
Dakujem, ano pisem na mobile, este k tomu Slovensku
tak druhy najbohatsi v Australii bol dlhe roky Slovak a jeho anglictina bola tak na urovni B - 1, no co viac sa koncentroval na zarabanie penazi ako na gramatiku aj tak sa da..

anonym_6c45bd
Včera o 13:01
@anonym_da8941

@anonym_da8941 fakt správne? vôbec MY to nevadí...😀