Rozvod a 3 malé deti
ahojte, prosim vas o vas nazor, co robit, pretoze netusim, ako dalej. Vydata som 6 rokov, spolu sme uz 11 rokov a mame 3 deti, 12, 4 a 20 mes. Manzel citovo uplne vyhasol, som pre neho uz len clovek, s ktorym byva. To prazdno sa posledne tri roky uplne vystupnovalo. Po vyjadreni, ze ku mne uz 8 rokov nic neciti, no stale cakal, ze nieco prijde, uz asi nema zmysel bojovat. Tie tri roky ma uz beztak stali mnoho sil, aby to nejako fungovalo. Byt je jeho, ja nemam kam ist. Budem vdacna za kazdu radu, ktoru dostanem, aj za nazor, s ktorym sa so mnou podelite.
dakujem irriss, pravdu povediac, ak deti niekam idu, tak so mnou, on obcas, lebo ho to nebavi. Este ze mam rodinu a ma kto so mnou ist. Len uz sa citim tak velmi prazdna, ze nemat drobcov, tak poviem, ze to za nic nestalo.
@andrina no, hovorit ti, ze si s nim nemala mat 3 dieta, ked si vedela, ze to nefunguje je teraz zbytocne. Neviem co konkretne ti mam poradit. Mozes dat dieta do jaslí a nastúpiť do práce, aby si sa nejak odpichla. ak mas moznost odist k rodicom, ktori ti vedia pomoct, tak to urob. 😉
@andrina - veru starsia v skole, mala je tak ci tak v skolke a malu do jasli, cast ti preplati stat a do prace. Inak to nepojde. Patri ti vyzivne na tri deti, co je minimalne 1/3 jeho prijmu, ak nie viac. Zvladnut sa to da, aj ked sa na zaciatku budete musiet uskromnit. Deti to, ze sa nemilujete citia, bude to aj pre ne oslobodenie. Vnimat, ze su nelubene je totiz to najhorsie, co moze byt.
@anjelicek26
SNV nema optimalni pracovni podminky ani prilezitosti = vysoka nezamestnanost ☹
@irriss - to je urcite pravda :( Ale aj zalezi od toho, co presne robi, co ma vyucene/vystudovane, urcite obory hladaju vzdy, v inych je stale plno. Ak nema byt - moze sa aj prestahovat - stahovat sa bude tak ci tak.
@anjelicek26
pokud ji soud nezajisti povolene uzivani bytu az do dospelosti deti... 😉
Je neskoro plakat, ze nemali byt tie deturence, ja som ho ozaj milovala. Ale tuzim byt milovana a do prace uz skutocne tuzim ist, 5 rokov pocuvam, ako nas zivi, uz dost! Nechcem sa porovnavat so zenami, ktore su na tom horsie, ja sa len bojim, ci to dokazem. Koniec koncov, beztak som na vsetko bola doteraz sama, takze jedine o co pridem, je asi pocit, ze nas zabezpecoval, hoci mat limit na peniaze, z coho musim vyzit, asi nic moc nie. Ale ako sa vravi, tazko na cvicisku, lahko na bojisku. A co ked zacne byt este hnusnejsi, pokial sud povoli uzivanie bytu do dospelosti deti?
prculko nebol planovany, ale nedokazala som si ho dat prec, aj ked sa odcudzenie asi viac prehlbilo. Maly bol mozno moj osud, ked si ma vybral za mamu, tak asi ano.

@andrina
Nemam radu..i kdyz podobny osud. Ale cesty a lidske krizovatky jsou VZDY rozdilne...
Neexistuje Recept jak proti smutku a trapeni...skoda..
Spis se nabizi spousty otazek....(poctem a zaniklym vztahem se to k detem nerovna..)
Pokud je Ti smutno, jsi tu na dobrem miste. Pokud hledas rady k reseni, tak je tu nenajdes... ☹
SNV je krasne mesto, stravila jsem tam cele me detstvi, rekla bych Ti, kam s detma jit, kam jsem chodila ja, kdyz mi bylo smutno..
Nahoru ke krizku...ke studankam a rozprostrit deku v boruvkach ... 😎
a nezapomenout na zviratka v "mini ZOO"...
😉