Rozvod pre nenaplnenú túžbu po deťoch?
Dobrý deň. S partnerkou sme spolu 11 rokov, z toho 3 roky sme manželia. Už približne 6 rokov túžim po deťoch, no manželka stále hovorí, že ešte nie je správny čas. Mám pocit, že sa v tomto názore nikam neposúvame.
Začínam preto uvažovať o rozvode. Nevidím zmysel pokračovať v manželstve, keď jeden z partnerov deti chce a druhý ich nechce alebo ich neustále odkladá.
Môže byť takýto dôvod podľa vás dostatočný na rozvod? Rozviedol by nás súd, aj keď inak spolu vychádzame dobre a v manželstve nemáme vážnejšie problémy? Zaujíma ma váš názor, či je v takejto situácii rozvod správnym riešením. Ja 29 rokov manželka 28.
Ak nechce, tak sa rozved. Si este mlady na spoznanie a zalozenie todiny s inou
Ste spolu dlho a patrilo by sa to posunutzas o krok dalej. Zvladt ak ste zabezpeceni
@casavina
To nie ja to Leo, A s tym ze by sa svet nezrutil keby ja a cela moja familia aj rozsirena zmizla zajtra mas pravdu. V nemocnici by museli zamestnat dalsich troch ale to je tak vsetko ....ja som realista
@martinmmartin Len tak zo zaujímavosti - ty máš deti? 🤔
@martinmmartin Len tak zo zaujímavosti - ty máš deti? 🤔
@earlgrey určite nemá.
A to ako to podáva, vyznieva ako výhovorka " prečo ich nemá", načo sú Vám deti. Deti sú preceňované. Nič tomuto svetu neprinášajú, tak ako aj on... Načo by mal mať deti... Niet ženy, ktorá by ich s ním zjavne chcela...
Ako to má on v hlave upratané je síce jeho vec, ale presviedčať ostatných, že ten jeho názor je správny - udivujúce, hlavne na mamičkovskej stránke - až poburujúce. To je jediná emócia, ktorú vie v ľuďoch vylúdiť a zjavne o to mu ide...
A prečo je vlastne tu na MK? Medzi ženami, čo tak nezmyselne majú svoje nič výnimočné pre spoločnosť nevykonajúce deti :D
Asi preto ako sa hovorí: Prázdny sud najviac hrkoce...
@simsalabim áno. S rozvodom súhlasila ale ja si myslím že len kvôli egu. Hovoril som jej že zvažujem rozvod ak nechce rodinu a ona súhlasila. Ale ja si myslím že to len jej pýcha povedala že súhlasí. Máme dobré manželstvo. Keby reálne prišlo na rozvod neverím že by len tak súhlasila bez problémov.
@anonym_autor dost ma udivuje ako s ako ľahkosťou suhlasi s rozvodom. Ze nema ani snahu zabojovat o zachranu. 11 rokov je celkom dlho. 🙄
Takto to konci, ked si clovek zoberie 1.znamost.
Takto to konci, ked si clovek zoberie 1.znamost.
@anonym_c88909 možno áno, možno nie. U mňa to neplatí. Moja prvá a jediná známosť je odo mňa staršia o 17 rokov, spolu sme 24 rokov, 14 rokov v manželstve a nič lepšie ma nemohlo stretnúť.
@anonym_autor nechapem naco ste sa vobec brali, po detoch s nou tuzis 6 rokov, zobrati ste 3 roky. 3 cele roky pred svadbou hovorila NIE na Tvoje tuzby. Davno si mohol mat druhu a s nou uz 2 deticky v naruci.
@earlgrey určite nemá.
A to ako to podáva, vyznieva ako výhovorka " prečo ich nemá", načo sú Vám deti. Deti sú preceňované. Nič tomuto svetu neprinášajú, tak ako aj on... Načo by mal mať deti... Niet ženy, ktorá by ich s ním zjavne chcela...
Ako to má on v hlave upratané je síce jeho vec, ale presviedčať ostatných, že ten jeho názor je správny - udivujúce, hlavne na mamičkovskej stránke - až poburujúce. To je jediná emócia, ktorú vie v ľuďoch vylúdiť a zjavne o to mu ide...
A prečo je vlastne tu na MK? Medzi ženami, čo tak nezmyselne majú svoje nič výnimočné pre spoločnosť nevykonajúce deti :D
Asi preto ako sa hovorí: Prázdny sud najviac hrkoce...
@anonym_056b45 ja som ho zaregistrovala vo viacerý h témach o deťoch a nepekne sa tam vyjadroval. Ale niečo sa mi marí, že asi má dieťa alebo detí, ale nechcel. Nemá vzťah, no neviem či správne pamätám.
@anonym_autor No sanca je vysoka (ako u kazdeho) ze vychovas cloveka milion - dieta ktore az take terno nebude a bude obrovsky uspech ked za cely svoj zivot vytvori aspon to co zozerie. Takychto ludi je vacsina ( ak si nastavime neprikraslene zrkadlo) . Vacsina ludi ak by zmizla zajtra na jupiter tak sa nic moc nedeje. Cize v tom by som jedinu napln zivota nevidel. Iba velmi malo jedincov posuva spolocnost dopredu v idealnej utopii by spolocnost mala podporovat skor ich ako svoje zbytocne deti , to sa samozrejme nestane ale na zamyslenie dobre. Co cakas od decka?
@martinmmartin a? Aj Teba mali povazovat za "zbytocne dieta" ked sa tak vyjadrujes o detoch ostatnych ludi.
@anonym_056b45 ja som ho zaregistrovala vo viacerý h témach o deťoch a nepekne sa tam vyjadroval. Ale niečo sa mi marí, že asi má dieťa alebo detí, ale nechcel. Nemá vzťah, no neviem či správne pamätám.
@earlgrey
Tak to je ešte zvláštnejšie, ak má deti a vyjadruje sa takto, ako sú preceňované - zjavne s nimi nemá žiadny citový vzťah a evidentne je len otec na platenie alimentov 😕
Kto vie, či nejaké dobré vzťahy vôbec dokáže mať s takýmito názormi ... 😔
@casavina
To nie ja to Leo, A s tym ze by sa svet nezrutil keby ja a cela moja familia aj rozsirena zmizla zajtra mas pravdu. V nemocnici by museli zamestnat dalsich troch ale to je tak vsetko ....ja som realista
@martinmmartin ako si fandis, ze v nemocnici by museli zamestnat dalsich troch....uz sa necudujem aky je u nas stav v nemocniciach, ked tam pracuju ludia, ktori povazuju pacientov za zbytocnych....
@anonym_autor Urob si dieťa inde a bude musieť s rozvodom súhlasiť.
@anonym_ef2a75 s rozvodom netreba súhlasiť.
@martinmmartin nesúhlasím. Som zástanca rodiny. Muž žena deti. Čo si mám kúpiť psa alebo kúpiť si drahé auto a kompenzovať to že nemám deti? Ak je moja priorita v živote bývanie, žena, detí, rodina. Je natom niečo zle?
@anonym_autor nie nie je. Ale potom si fakt v nespravnom vzťahu keďže žena deti nechce. Asi každý chcete od života niečo iné ty deti ona ktovie. Ale nie je slušné ani pekne tomu druhému dávať podmienky a úlohy miesto toho aby narovinu povedal ako to je. Asi jej je s tebou dobre vyzeráš byť šikovný v pohode nie je sama. Tak radšej si vymýšľa lebo vie že keď povie že deti nechce o výhody a vzťah s tebou príde. Skús ešte debatu žiadne podmienky len narovinu či deti chce alebo nie a podla toho sa zariad. Ale ak sa na deti neciti mať ich len aby neprišla o partnera by bola hlúposť
mne príde že rezignuje na váš vzťah- dieťa nie, rozvod mávnutím ruky. Príde mi, že rieši iný závažný problém a dieťa to nie je. Možno ťa prestala ľúbiť, alebo chce skrátka existovať a cíti sa pod tlakom pretože vie, že ty tak veľmi chceš dieťa. Aj to, že hádzala vinu na teba bude výsledok vlastnej neistoty. Boli ste na testy či ste vôbec plodní? Akú má rodinu? Nemôže mať traumu z niečoho a preto nechce dieťa?
@anonym_autor ste este dost mladi-teda,myslim to tak,ze este mate cas.
Teraz zeny väcsinou rodia neskor,chcu este nieco zazit...
Ale ak uz premyslas nad rozvodom,asi u teba ochladli city.
Ja napr.deti mat nemozem,ale moj muz by ma nikdy neopustil....
Chapem,ze je to rozdiel-nechciet a nemoct mat.
Ale ak niekoho milujem neviem si len tak jednoducho predstavit rozvod...
Nerozpravali ste sa o tom este kym ste neboli zobrati???

@lindusss2016 len si namyslaj blbosti o vlastnej vynimocnosti a jedinecnosti
@anonym_f4700f 🤣 ja si nemusim nic namyslat, viem, aka som dolezita pre svoju rodinu. Ak ty mas o sebe pochybnosti, zial, to je uz tvoj problem, ale neprenasaj ho na vsetkych ostatnych. Ci si len nepochopil/a moj komentar? Nuz, tak si ho skus orecitat este raz a pomaly.