icon

Rozvod pre nenaplnenú túžbu po deťoch?

4. aug 2026

Dobrý deň. S partnerkou sme spolu 11 rokov, z toho 3 roky sme manželia. Už približne 6 rokov túžim po deťoch, no manželka stále hovorí, že ešte nie je správny čas. Mám pocit, že sa v tomto názore nikam neposúvame.
Začínam preto uvažovať o rozvode. Nevidím zmysel pokračovať v manželstve, keď jeden z partnerov deti chce a druhý ich nechce alebo ich neustále odkladá.
Môže byť takýto dôvod podľa vás dostatočný na rozvod? Rozviedol by nás súd, aj keď inak spolu vychádzame dobre a v manželstve nemáme vážnejšie problémy? Zaujíma ma váš názor, či je v takejto situácii rozvod správnym riešením. Ja 29 rokov manželka 28.

Strana
z3
anonym_794045
4. aug 2026

a co manzelka hovori co este chyba do toho aby bol spravny cas ?

anonym_a98bfe
4. aug 2026

Áno, je to dostatočný dôvod na rozvod a rozvedu Vás.

simsalabim
4. aug 2026

@anonym_autor je to dostatocny dovod. S manzelkou si sa porozpraval, ze realne zvazujes rozvod?

anonym_033b9d
4. aug 2026

@anonym_autor porozprávaj sa s ňou otvorene, aké má dôvody na to nemať deti. Až po úprimnom otvorenom rozhovore rozmýšľaj nad rozvodom. Možno sa len bojí.

autor
4. aug 2026
@anonym_794045

a co manzelka hovori co este chyba do toho aby bol spravny cas ?

@anonym_794045 ja si myslím že strach. Je to záväzok na celý život. Dlhé roky vravela že chýba je vomne. Ak som jej ukázal že dokážem splácať hypotéku. Navariť, popratať , pustiť práčku a všetko čo vyžadovala tak ajtak stále si niečo našla.

autor
4. aug 2026
@simsalabim

@anonym_autor je to dostatocny dovod. S manzelkou si sa porozpraval, ze realne zvazujes rozvod?

@simsalabim áno. S rozvodom súhlasila ale ja si myslím že len kvôli egu. Hovoril som jej že zvažujem rozvod ak nechce rodinu a ona súhlasila. Ale ja si myslím že to len jej pýcha povedala že súhlasí. Máme dobré manželstvo. Keby reálne prišlo na rozvod neverím že by len tak súhlasila bez problémov.

anonym_6b3b8a
4. aug 2026

Buď ich nechce všeobecne alebo nechce len s tebou
A to ako si napísal, že povedala, že chyba je v tebe a len ta cvičila a vzdy si niečo našla...😮‍💨no ehm 🫣

anonym_794045
4. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_794045 ja si myslím že strach. Je to záväzok na celý život. Dlhé roky vravela že chýba je vomne. Ak som jej ukázal že dokážem splácať hypotéku. Navariť, popratať , pustiť práčku a všetko čo vyžadovala tak ajtak stále si niečo našla.

@anonym_autor niz asi ho nechce s tebou
toto je uplne postacujuci dovod na rozvod ale aj na anulaciu manzelstva ak ste sa brali v kostole

Dala by som jej termin a ak to nezmeni tak koniec

hviezdicka456
4. aug 2026
@anonym_autor

@simsalabim áno. S rozvodom súhlasila ale ja si myslím že len kvôli egu. Hovoril som jej že zvažujem rozvod ak nechce rodinu a ona súhlasila. Ale ja si myslím že to len jej pýcha povedala že súhlasí. Máme dobré manželstvo. Keby reálne prišlo na rozvod neverím že by len tak súhlasila bez problémov.

@anonym_autor a majetkovo ste na tom ako na koho je posane byvanie ? manzelka pracuje predpokladam

simsalabim
4. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak posledny uprimny rozhovor a potom uvidis. No je smutne takyo ukoncit v podstate fungujuci vztah, ale dovod je vazny. Ja myslim, ze bezdetne manzelstvo rozvedu hned.

martinmmartin
4. aug 2026

no a preco sa teda nezmenis ty a najdes si iny system zaplnenia zivota ako decko? To sa musia menit vzdy vsetci okolo teba?

anonym_ef2a75
4. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Urob si dieťa inde a bude musieť s rozvodom súhlasiť.

anonym_a460fd
4. aug 2026

manželskú poradňu ste skúšali? možno si žena rozbieha kariéru a nechce zakotviť doma s dieťaťom, možno keby si jej ponúkol alternatívu, že na otcovskej ostaneš aj ty a ona sa môže vrátiť skôr do práce tak by názor prehodnotila

autor
4. aug 2026
@hviezdicka456

@anonym_autor a majetkovo ste na tom ako na koho je posane byvanie ? manzelka pracuje predpokladam

@hviezdicka456 na túto tému mi povedala že majetky nehnuteľnosti ktoré máme (byt + pozemok ) všetko splácam (20% pri kúpe som dal s vlastných zdrojov) ja tak mi povedala že sa vzdá majetku. Za slobodna som ešte kúpil 3 auta a jedno som jej "dal" ale napísal som na seba. Požiadala má aby som jej nechal jedno auto s čím som plne súhlasíl.

biba_18
4. aug 2026

keď sa na dieťa necíti, tak sa necíti. nie je nič horšie ako tlačiť na človeka aby mal dieťa, a na matku ešte horšie ako na otca ... 😒

domkakvet
4. aug 2026

@anonym_autor ak podas navrh, tak vas rozvedu, ale otazka je, ak svoju zenu milujes, tak s akou inou by si mal potom to dieta.

autor
4. aug 2026
@martinmmartin

no a preco sa teda nezmenis ty a najdes si iny system zaplnenia zivota ako decko? To sa musia menit vzdy vsetci okolo teba?

@martinmmartin nesúhlasím. Som zástanca rodiny. Muž žena deti. Čo si mám kúpiť psa alebo kúpiť si drahé auto a kompenzovať to že nemám deti? Ak je moja priorita v živote bývanie, žena, detí, rodina. Je natom niečo zle?

anonym_6b3b8a
4. aug 2026
@biba_18

keď sa na dieťa necíti, tak sa necíti. nie je nič horšie ako tlačiť na človeka aby mal dieťa, a na matku ešte horšie ako na otca ... 😒

@biba_18 hej lenže sa mi zdá byť nefér, že ho roky cvičí a vlastne ajtak stale niečo
Toto keby robil.chlap uz všetky by ste ho zhejtovali,nech sním netraca cas a iba ju manipuluje

doriiis
4. aug 2026
@anonym_autor

@martinmmartin nesúhlasím. Som zástanca rodiny. Muž žena deti. Čo si mám kúpiť psa alebo kúpiť si drahé auto a kompenzovať to že nemám deti? Ak je moja priorita v živote bývanie, žena, detí, rodina. Je natom niečo zle?

@anonym_autor ... Ak takto ľahko súhlasí so všetkým, ani majetok ju nezaujíma, tak ťa buď nikdy nelubila a fakt ťa má plné zuby, alebo má iného.
Hlavne nečakaj. Niekto buď dieťa chce, alebo nechce. Žiadne ,, ešte nie je čas" neexistuje

kaktusik007
4. aug 2026

toto bol dovod na rozvod u mna - ten prvy. Povodne sme deti nechceli ani jeden, casom sa u mna prejavili hormony a deti som chcela - ale nie s nim. A toto bol presne ten dovod, pre ktory nas rozviedli - on na sude prehlasil, ze deti rozhodne nechce a ja som povedala ze chcem, avsak nechcem aby on bol otcom mojich deti. Ani poradnu nam nenariadili a rozviedli nas na prvom pojednavani bez problemov.

je to smutne, citila som sa prazdne, tiez som chcela ten vztah zachranit a aj som ho nejaky cas zachranovala - ale proste tuzba po detoch vyhrala. Je to zasadna otazka.

autor
4. aug 2026
@biba_18

@biba_18 plne súhlasím. Preto nechcem tlačiť a netlačim. Snažím sa rozprávať na túto tému veľmi rozumne a inteligentné.

anonym_34b98a
4. aug 2026

@anonym_autor tiez som muzovi dala ultimatum, po porode islo manzelstvo do kytek raketovou rychlostou. Je to dovod na rozvod treba hladat partnerov ktory su zosuladeni

martinmmartin
4. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor No sanca je vysoka (ako u kazdeho) ze vychovas cloveka milion - dieta ktore az take terno nebude a bude obrovsky uspech ked za cely svoj zivot vytvori aspon to co zozerie. Takychto ludi je vacsina ( ak si nastavime neprikraslene zrkadlo) . Vacsina ludi ak by zmizla zajtra na jupiter tak sa nic moc nedeje. Cize v tom by som jedinu napln zivota nevidel. Iba velmi malo jedincov posuva spolocnost dopredu v idealnej utopii by spolocnost mala podporovat skor ich ako svoje zbytocne deti , to sa samozrejme nestane ale na zamyslenie dobre. Co cakas od decka?

hviezdicka456
4. aug 2026
@anonym_autor

@biba_18 plne súhlasím. Preto nechcem tlačiť a netlačim. Snažím sa rozprávať na túto tému veľmi rozumne a inteligentné.

@anonym_autor ona uz je rozhodnuta hlavne nech mas niekde potvrdene to majetkove vyrovnanie, nema zo zjavne zmysel predlzovat

anonym_f396cf
4. aug 2026

Za mňa ti mala úprimne povedať či chce alebo nechce deti už skôr. Ak ma strach tak zbytočne na ňu tlačíš ty strácaš akurát tak roky s ženou ktorá očividne nepriahne po rodine. Zachvíľku 30 na krku ja si myslím že už je na čase dieťa🤷🏼‍♀️ určite si nájdeš partnerku ktorá bude mať také hodnoty ako ty. Takže ja by som nad rozvodom asi vážne uvažovala nech nestrácaš čas. Lebo ju neprehovoriš ak zo necíti a tie výhovorky no mohol si už skôr vidieť že niečo nie je v poriadku. My s budúcim manželom sa rozprávame o deťoch vieme že keď dostudujem a začnem robiť plánujeme hneď takže je to proste o prioritách

anonym_a98bfe
4. aug 2026

Na svete je dosť žien, ktoré chcú mat rodinu.
Načo ju nasilu tlačiť do dieťaťa? Nebude šťastná, nebude šťastne ani to dieťa a ani ty
Rozvod je dobre riešenie a každý dajte šancu partnerovi ktorý má rovnaký názor na život

anonym_056b45
4. aug 2026

Zjavne to, či chce mať deti nie je o tebe, ale o nej.
Očividne by potrebovala psychológa, aby spolu prišli na to, z akého dôvodu ich nechce a vlastne sabotuje - hľadá dôvody, pre ktoré akože nie správny čas ich s tebou mať.
Možno aj vie prečo ich s tebou nechce mať, ale nechce Ti to povedať, aby ťa nezranila.
Skôr mi to pripadá, že chce aby si to ukončil ty, nech je ona to chúďa čo sa s ňou manžel rozviedol, lebo nemala s ním deti...
Aký je ten Váš vzťah, keď sa ho tak ľahko vzdáva. Žiadny nátlak to nezmenil. Niečo tam nie je celkom v poriadku. Možno ani deti mať nemôže...
Možno by bolo fajn, keby si i ty zašiel k psychológovi a popracoval na spracovaní toho, že tvoja manželka zahadzuje Váš vzťah tak ľahko...

biba_18
4. aug 2026
@anonym_6b3b8a

@biba_18 hej lenže sa mi zdá byť nefér, že ho roky cvičí a vlastne ajtak stale niečo
Toto keby robil.chlap uz všetky by ste ho zhejtovali,nech sním netraca cas a iba ju manipuluje

@anonym_6b3b8a v čom ho cvičí. má 28. dieťa chce, ale nie teraz. a autor chcel dieťa už pre 6 rokmi. to mala dievčina 22 ... možno 6 rokov nepočúva nič len dieťa, dieťa ... niekedy je lepšie netlačiť. ako som písala, na materstvo zvlášť ...
celkovo mi to príde dosť, no, neviem ako to pomenovať ... začali spolu chodiť keď mala 17, od 22 dieťa, dieťa, možno aj svadba svadba ... bolo by dobré aj ju vypočuť ako to u nich chodí ... keďže tak jednoducho súhlasila s rozvodom ...

biba_18
4. aug 2026
@anonym_6b3b8a

@anonym_6b3b8a a btw, ja som nenapísala nič o tom že sa nemajú rozviesť... písala som že na ňu nemá tlačiť ... ak sa nevedia posunúť ďalej, nech sa rozvedú...

anonym_6b3b8a
4. aug 2026
@biba_18

@anonym_6b3b8a v čom ho cvičí. má 28. dieťa chce, ale nie teraz. a autor chcel dieťa už pre 6 rokmi. to mala dievčina 22 ... možno 6 rokov nepočúva nič len dieťa, dieťa ... niekedy je lepšie netlačiť. ako som písala, na materstvo zvlášť ...
celkovo mi to príde dosť, no, neviem ako to pomenovať ... začali spolu chodiť keď mala 17, od 22 dieťa, dieťa, možno aj svadba svadba ... bolo by dobré aj ju vypočuť ako to u nich chodí ... keďže tak jednoducho súhlasila s rozvodom ...

@biba_18
A prečo on je rokyyyy v roly dokazovania, že ma na to byt otec? prečo roky hádže vinu na neho, že to kvôli nemu nechce?
O tom je vzťah v manželstve, že ten druhý ma dokedy dokazovať a obhajovať svoje kvality na založenie rodiny?
Keby povedala, že ona sa neciti ale jasne napisal, že dôvod pre ňu je on

Strana
z3