Som zlá nevesta, som zlý človek?
Ahojte, chcem sa s vami podeliť o skúsenosť a aký máte na to názor.
Mám manžela, ktorý mal vždy veľmi blízky vzťah s matkou, myslím si, že miestami to bola a je opičia láska. Ale rešpektujem ju, snažím sa jej pomáhať, vždy som bola ku nej láskavá. Nemyslím si, že je zlá žena, vychovala dobre svoje dieťa a celý život obetovala rodine. Keď jej zomrel manžel, môj manžel/jej syn sa veľmi na ňu upol, keď následne zomrela moja mama, tak sa upol na tú svoju ešte viac. On jej dáva naozaj prednosť predo mnou, pred našou rodinou, reálne naše plány musia ísť do úzadia, lebo on má plány so svojou mamou. Je jedináčik. Svokra ochorela a môj manžel zrazu nepozná vlastne nič iné, iba svoju mamu a všetok svoj voľný čas je u nej. Na nás a na rodinu mu zostáva minimum času. Ľudia, poviem teraz strašnú vec a ja sa za to tak veľmi hanbím a veľmi sa hnevám na seba, ale sama seba sa pýtam, to dokedy ešte toto bude trvať? Dnes som sa pristihla pri tom, že som si pomyslela, že ona (81r) nás vlastne všetkých ešte prežije. Je vo veľmi stabilizovanom stave a podľa lekárov dokáže takto žiť kľudne aj 10 rokov. Jej sestra sa dožila 90tky, druhá sestra má 87r prekonala rakovinu a žije, dlhovekosť majú v rodine. Veľmi sa na seba za to hnevám. Ak by manžel mal normálny zdravý vzťah s matkou a neuprednostňoval by ju pred nami, tak by ma to ani nenapadlo. Rozmýšľam nad rozvodom, takto to ďalej nejde. On hovorí, že čo riešim, že je to normálne, že predsa to nebude trvať roky... ale už to trvá rok a nemení sa to, skôr je to horšie.
A ja si potom ešte prídem ako zlý človek. Nechcem si postaviť moje šťastie na nešťastí niekoho iného. Opakované rozhovory nepomohli. Svokra má vnúčatá veľmi rada, ale deti k nej chodia oba tak raz za mesiac. Chalani sú už dospelí, majú ju radi, ale majú aj svoje životy.
A prečo nejako spoločne to neriešite?
Chodievajte s nim za ňou
A ešte ked aj máte dospele deti,tak prečo nejdeš snim?
@anonym_02d94c asi má predstavu atraktivnejsieho programu ako sedieť u svokry a prdiet do gauca
No nič, muž je proste pricucnuty na mamu, jedináčik, to nezmeníš. Píšeš že decka máš veľké, tak si rob program s kamoškami, kolegyňami. Choďte na dovcu, wellness, kuna, koncerty. Začni cvičiť daj sa do jazykovky. Proste zi svoj život
A ako si napísala deti majú svoje životy,tak sa venuje tomu kto to potrebuje najviac a kto je chorý
A ako si napísala deti majú svoje životy,tak sa venuje tomu kto to potrebuje najviac a kto je chorý
@anonym_02d94c aj ja ho potrebujem, aj ja mám svoje problémy. Ja idem ku lekárovi sama, a on sedí u mami. Keď som potrebovala doprovod do nemocnice, on bol u nej a povedal mi, že to zvládnem, alebo si mám zavolať sanitku, keď mi je tak zle. Robili mi CT hlavy. Inak deti bývajú s nami, len už sú dospelí, obaja pracujú, majú svojich kamošov, hobby.
@anonym_02d94c asi má predstavu atraktivnejsieho programu ako sedieť u svokry a prdiet do gauca
No nič, muž je proste pricucnuty na mamu, jedináčik, to nezmeníš. Píšeš že decka máš veľké, tak si rob program s kamoškami, kolegyňami. Choďte na dovcu, wellness, kuna, koncerty. Začni cvičiť daj sa do jazykovky. Proste zi svoj život
@anonym_e95911 tak nech to s ním nezdiela a zije si svoje
No ja by som nikdy neuprednostnila muza pred tým, keď má rodič potrebuje
A ked muž by nestál pri mne,tak sama by som ho kopla do riti
A zazila som z oboch strán
@anonym_e95911 tak nech to s ním nezdiela a zije si svoje
No ja by som nikdy neuprednostnila muza pred tým, keď má rodič potrebuje
A ked muž by nestál pri mne,tak sama by som ho kopla do riti
A zazila som z oboch strán
@anonym_02d94c kto s ňou podľa tebe ide k lekárovi? Kto jej pomáha? Kto jej objednáva a vyzdvihuje lieky? Kto chodí za ňou každý deň? Ale keď muž u nej spí a víkendy trávi s ňou... a ja so svojimi kamoškami...
@anonym_02d94c kto s ňou podľa tebe ide k lekárovi? Kto jej pomáha? Kto jej objednáva a vyzdvihuje lieky? Kto chodí za ňou každý deň? Ale keď muž u nej spí a víkendy trávi s ňou... a ja so svojimi kamoškami...
@anonym_autor to ja neviem kto,to si nepisala
Moji rodičia, keď ochoreli,tak som bývala snimi (aj môj muž-vtedy frajer)a všetko a všetci sa tomu bez slov prisposobili
Ked ochoreli z druhej strany,tak to platilo tak isto
@anonym_autor to ja neviem kto,to si nepisala
Moji rodičia, keď ochoreli,tak som bývala snimi (aj môj muž-vtedy frajer)a všetko a všetci sa tomu bez slov prisposobili
Ked ochoreli z druhej strany,tak to platilo tak isto
@anonym_02d94c ja som bola pri mame, aj pri otcovi. Pomáhala som im, chodila som za nimi každý deň. Ale nikdy nie na úkor mojej rodiny, manžela a detí. A na konci dńa som sa vždy vrátila domov a bola so svojou rodinou.
@anonym_02d94c ja som bola pri mame, aj pri otcovi. Pomáhala som im, chodila som za nimi každý deň. Ale nikdy nie na úkor mojej rodiny, manžela a detí. A na konci dńa som sa vždy vrátila domov a bola so svojou rodinou.
@anonym_autor ty to máš inak,on to ma inak
No mala si to riešiť skôr a nie ked je chorá,tak zrazu pri ňom sa ti nepáči stať
@anonym_autor zlí ľudia z teba tiež urobia zlého človeka. Keď ti je zle a muž ide k matke, aby jej robil spoločnosť a tebe povie, že si máš sanitku zavolať, tak už netreba viac špekulovať. Nepomôže ti, nemôžeš sa na neho spoľahnúť, riešiš všetko sama, tak načo taký muž? Keď máš deti veľké, nemáš čo riešiť. Nemá už o teba záujem.
@anonym_02d94c aj ja ho potrebujem, aj ja mám svoje problémy. Ja idem ku lekárovi sama, a on sedí u mami. Keď som potrebovala doprovod do nemocnice, on bol u nej a povedal mi, že to zvládnem, alebo si mám zavolať sanitku, keď mi je tak zle. Robili mi CT hlavy. Inak deti bývajú s nami, len už sú dospelí, obaja pracujú, majú svojich kamošov, hobby.
@anonym_autor asi by som sa rozviedla a dala priestor niekomu inému vo svojom živote
Vyzerá zo tak, že tento tá má v paži.
Chodievajte s nim za ňou
@anonym_02d94c všetok svoj voľný čas bude tráviť pri svokre? Si kompletná?
@anonym_autor toto je už ale extrém ono sj dost záleži ako si matka toho syna vychová ak je to v pohode výchova nikdy ten chlapec nebude extremny mamičkar.A pred vstupom do manželstva vam to nebolo divne?
@anonym_02d94c všetok svoj voľný čas bude tráviť pri svokre? Si kompletná?
@anonym_c28694 ved je chorá,muz nechodi na diskotéku ale starať sa😅
Pri velkych detoch by som na to uz asi kaslala a zila si svoje. A mimochodom, pises ze ty si tiez chodila za svojimi rodicmi kazdy den, tak ocividne ani on na tom nevidi nic zle, preco za jednymi sa moze a za druhymi uz nie? Bud mu pomoz alebo si teda urob vlastny program.
@anonym_autor manipulacia cez pocit viny je vemi spolahliva a dlhodoba. Manzel uz ide na autopilota a ani o tom nevie. Ide o to ci ho to vysava alebo nie. Ak ano este ma sancu.
Kolko mate rokov ked svokra ma 81? Okolo 60? Kolko maju vase deti su dospele a stale byvaju s vami? Okolo 35? Len za zamyslam, ze pises ze kazdy den si chodila za svojimi rodicmi, ale nie na ukor rodiny... to ako sa sa kazdy den? Pises ze je mamickin maznacik, pritom ciitm, ze doma to mate uplne rovnako. Ak mas naozaj tych 55 rokov, by som sa vykaslala na tieto zabomysie vojny a zila si svoj spokojny zivot. V prvom nech sa osamostatnia dospele deti a ty si uzivaj aj bez muza dovolenky, vylety, zazitky...
A ked sa rozvedies, tak sama nebudes? Budes. Len vase deti sa pri vas budu na vianoce striedat. Tvoj muz ma pravdu, nepotrva to navzdy. To s tou ma mrzi, to bolo cez. Ale na rozvod to nie je.
Kolko mate rokov ked svokra ma 81? Okolo 60? Kolko maju vase deti su dospele a stale byvaju s vami? Okolo 35? Len za zamyslam, ze pises ze kazdy den si chodila za svojimi rodicmi, ale nie na ukor rodiny... to ako sa sa kazdy den? Pises ze je mamickin maznacik, pritom ciitm, ze doma to mate uplne rovnako. Ak mas naozaj tych 55 rokov, by som sa vykaslala na tieto zabomysie vojny a zila si svoj spokojny zivot. V prvom nech sa osamostatnia dospele deti a ty si uzivaj aj bez muza dovolenky, vylety, zazitky...
@anonym_75920f ja mám 42 rokov, manžel má 45 rokov a deti majú 19 a 21 rokov. Moja mama zomrela pred dvomi rokmi. Každý deň som bola u nej na pol hodinku, na hodinku, cez víkend sme prišli na obed raz ku moje mame, raz ku jeho mame. Mimo toho som riadne trávila čas so svojou rodinou. Moja mama mala onko ochorenie.
A ked sa rozvedies, tak sama nebudes? Budes. Len vase deti sa pri vas budu na vianoce striedat. Tvoj muz ma pravdu, nepotrva to navzdy. To s tou ma mrzi, to bolo cez. Ale na rozvod to nie je.
@beata_k už teraz momentálne som ako rozvedená žena, ani synovia viac menej nevidia otca. Keď sa rozvediem, vie sa ofiko nasťahovť ku svojej mame a prežiť s ňou nasledujúce roky.
@beata_k už teraz momentálne som ako rozvedená žena, ani synovia viac menej nevidia otca. Keď sa rozvediem, vie sa ofiko nasťahovť ku svojej mame a prežiť s ňou nasledujúce roky.
@anonym_autor jaj veď ty si mladá baba, pri troche šťastia si vieš ešte založiť novú rodinu
@anonym_02d94c treba si zadefinovať, čo je to chora? Ci sa len domáha pozornosti od svojho syna, alebo reálne potrebuje nakúpiť, prebaliť ,odprevadiť lekárovi, nakrmit. Alebo je plne sebestacna a potrebuje len spoločnosť a psychicky vydiera syna. Nevieme akú starostlivosť vyžaduje.
@anonym_02d94c ale čo tam má robiť autorka? Kukať na ňu a na muža?
Pri velkych detoch by som na to uz asi kaslala a zila si svoje. A mimochodom, pises ze ty si tiez chodila za svojimi rodicmi kazdy den, tak ocividne ani on na tom nevidi nic zle, preco za jednymi sa moze a za druhymi uz nie? Bud mu pomoz alebo si teda urob vlastny program.
@anonym_ee8dfc ale autorka nezanedbávala svoju rodinu
@anonym_75920f ja mám 42 rokov, manžel má 45 rokov a deti majú 19 a 21 rokov. Moja mama zomrela pred dvomi rokmi. Každý deň som bola u nej na pol hodinku, na hodinku, cez víkend sme prišli na obed raz ku moje mame, raz ku jeho mame. Mimo toho som riadne trávila čas so svojou rodinou. Moja mama mala onko ochorenie.
@anonym_autor chapem. Tak potom len vysvetlit muzovi a svokre a ked nepomoze, idem si dalej po svojom. Nemyslim hned rozvod, ale zila by som normalne dalej, neda sa len cakat kym svokra zomrie. A ked je taky cickos, jej smrt ho moze uplne zlomit a bude dalsich 10 rokov smutny v depresii. Najdi si hobby, ja som o trosku starsia, kazdy den cvicim, ucim sa taliansky jazyk, venujem sa detom atd.. Drzim palce.
Si v podstate sama.Akoby mal inú .Ja by som ho poslala niekde
@anonym_02d94c treba si zadefinovať, čo je to chora? Ci sa len domáha pozornosti od svojho syna, alebo reálne potrebuje nakúpiť, prebaliť ,odprevadiť lekárovi, nakrmit. Alebo je plne sebestacna a potrebuje len spoločnosť a psychicky vydiera syna. Nevieme akú starostlivosť vyžaduje.
@anonym_0251b4 b je správne, zatiaľ je plne sebastačná. Samozrejme chlapské veci v domácnosti robí môj muž, ale to robil aj predtým. Aktuálne spolu chodia na prechádzky, do obchodu, ku lekárovi, na nákupy, ku kaderníčke, na kávu, na trh na ovocie a zeleninu, do mäsiarne na druhý koniec mesta. Každý deň si niečo vymyslí, že ho potrebuje.
Ešte poviem zaujímavosť, kúpila mu tam novú posteľ, aby sa tam mohol pohodlne vyspať a boli spolu vybrať nové kreslo. Mamka mu kúpila kreslo aj s tou taburetkou na nohy, kreslo je polohovateľné, aby mohol pohodlne sedieť pri nej a pozerať telku. Inak o tom kresle som sa dozvedela náhodou, keď už bolo kúpené.
@anonym_0251b4 b je správne, zatiaľ je plne sebastačná. Samozrejme chlapské veci v domácnosti robí môj muž, ale to robil aj predtým. Aktuálne spolu chodia na prechádzky, do obchodu, ku lekárovi, na nákupy, ku kaderníčke, na kávu, na trh na ovocie a zeleninu, do mäsiarne na druhý koniec mesta. Každý deň si niečo vymyslí, že ho potrebuje.
@anonym_autor veď mu rovno povedz, že nech sa presťahuje k matke. Dom máte spoločný? Vieš ho vyplatiť? Deti si založia svoje rodiny a ty si mladá baba, fakt, že ešte aj dieťa by si mohla mať.

Chodievajte s nim za ňou