icon

Som zlá nevesta, som zlý človek?

Dnes o 10:00

Ahojte, chcem sa s vami podeliť o skúsenosť a aký máte na to názor.

Mám manžela, ktorý mal vždy veľmi blízky vzťah s matkou, myslím si, že miestami to bola a je opičia láska. Ale rešpektujem ju, snažím sa jej pomáhať, vždy som bola ku nej láskavá. Nemyslím si, že je zlá žena, vychovala dobre svoje dieťa a celý život obetovala rodine. Keď jej zomrel manžel, môj manžel/jej syn sa veľmi na ňu upol, keď následne zomrela moja mama, tak sa upol na tú svoju ešte viac. On jej dáva naozaj prednosť predo mnou, pred našou rodinou, reálne naše plány musia ísť do úzadia, lebo on má plány so svojou mamou. Je jedináčik. Svokra ochorela a môj manžel zrazu nepozná vlastne nič iné, iba svoju mamu a všetok svoj voľný čas je u nej. Na nás a na rodinu mu zostáva minimum času. Ľudia, poviem teraz strašnú vec a ja sa za to tak veľmi hanbím a veľmi sa hnevám na seba, ale sama seba sa pýtam, to dokedy ešte toto bude trvať? Dnes som sa pristihla pri tom, že som si pomyslela, že ona (81r) nás vlastne všetkých ešte prežije. Je vo veľmi stabilizovanom stave a podľa lekárov dokáže takto žiť kľudne aj 10 rokov. Jej sestra sa dožila 90tky, druhá sestra má 87r prekonala rakovinu a žije, dlhovekosť majú v rodine. Veľmi sa na seba za to hnevám. Ak by manžel mal normálny zdravý vzťah s matkou a neuprednostňoval by ju pred nami, tak by ma to ani nenapadlo. Rozmýšľam nad rozvodom, takto to ďalej nejde. On hovorí, že čo riešim, že je to normálne, že predsa to nebude trvať roky... ale už to trvá rok a nemení sa to, skôr je to horšie.
A ja si potom ešte prídem ako zlý človek. Nechcem si postaviť moje šťastie na nešťastí niekoho iného. Opakované rozhovory nepomohli. Svokra má vnúčatá veľmi rada, ale deti k nej chodia oba tak raz za mesiac. Chalani sú už dospelí, majú ju radi, ale majú aj svoje životy.

michaela329
Dnes o 10:49

A láska tam ešte je? Vieš si predstaviť, že by ste oficiálne išli od seba? Ako by sa zmenil Tvoj život, keby ste sa rozviedli?Čo pri tej predstave cítiš? Si mladá žena,. prakticky sme rovesníčky a ja by som v takom vzťahu nebola, lebo by som chcela tieto roky žiť aktívne. Môj muž je tiež jedináčik, svokor sa pominul pár rokov dozadu - no svokra si žije svoj život, on tam raz dvakrát za týždeň zájde na veľký nákup a inak chodíme spolu. To, čo opisujes Ty, tak to mi znie ako keby.mu na Tebe nejak extra nezáležalo - však Ty počkáš, však Ty vydržíš.

janinah
Dnes o 10:50

Ste spolu najmenej 20 rokov.vzdy ťa zanedbaval? Vzdy boli vikendy s kamoškami a on inde? Teraz vyhodnotil,ze ho mama potrebuje najviac a nema surodencov,ktorí by pomohli. Co ti brani ist tam na vikend s nim? Zobrat si knihu,rucnu pracu,aby ti prešiel čas,ist s nimi na prechadzku,upiect kolač...Nie kazdy vikend. K lekarovi ano,do masiarne nie,nakup jej doneste vy a kludne do toho zapoj aj jej vnukov.A bud trochu diplomat...drahy,rada by som videla ten novy film v kine,pojdeme dnes alebo zajtra? Na nedelu som pozvala deti na obed,dovez aj babku,ked sa unavl odvezies ju späť.
Alebo sa nic nedá," lebo svokra" ?
Boli časy,ked som chodila k mamke na 48hod.na striedacku so sestrou,moj muž ani nepipol. A roky predtym sme obaja chodili k jeho mamke,bolo treba.A verim,ze si to nase deti pamätaju.

autor
Dnes o 10:53
@michaela329

A láska tam ešte je? Vieš si predstaviť, že by ste oficiálne išli od seba? Ako by sa zmenil Tvoj život, keby ste sa rozviedli?Čo pri tej predstave cítiš? Si mladá žena,. prakticky sme rovesníčky a ja by som v takom vzťahu nebola, lebo by som chcela tieto roky žiť aktívne. Môj muž je tiež jedináčik, svokor sa pominul pár rokov dozadu - no svokra si žije svoj život, on tam raz dvakrát za týždeň zájde na veľký nákup a inak chodíme spolu. To, čo opisujes Ty, tak to mi znie ako keby.mu na Tebe nejak extra nezáležalo - však Ty počkáš, však Ty vydržíš.

@michaela329 mám ho rada, ale za tento posledný rok sa mi normálne sprotivil. V zásade pokiaľ sa to nejako radikálne nezmení, je toto pre mňa neudržateľný stav. Ja tiež chcem ísť s partnerom do kina, na večeru, do mesta na drink, urobiť si výlet, možno aj chalanmi, ísť niekde spolu na víkend niekde. Takto si svoj život najbližšie roky nepredstavujem. Keď sme boli naposledy u lekára, povedal, že stav je krásne stabilizovaný a nemáme sa čoho báť, ak bude brať liečbu. Nemá problém so srdcom, ani s tlakom, ani nemá cukor, ani cholesterol, krvné výsledky má ako malé dieťa pekné. Ja mám horšie výsledky ako ona a beriem viac liekov ako ona. Posledný rok ma neskutočne vystresoval, a psychosomatika funguje ( trávenie, kŕče, bolesti hlavy apd). Ja už nechcem takto ďalej žiť.

anonym_c652c6
Dnes o 10:54

@anonym_autor nie je to ok.psychoterapia by mu pomohla

anonym_a68a5b
Dnes o 10:56

Daj mu ultimatum a skus poradnu. Ak nezabere nic, rovno sa nerozved, si mlada, najdi si nove hobby a partnera, premysli majetkove rozdelenie. Ked sa zobudi ok, ked nie ty uz budes mat novy zivot.

michaela329
Dnes o 10:56
@anonym_autor

@michaela329 mám ho rada, ale za tento posledný rok sa mi normálne sprotivil. V zásade pokiaľ sa to nejako radikálne nezmení, je toto pre mňa neudržateľný stav. Ja tiež chcem ísť s partnerom do kina, na večeru, do mesta na drink, urobiť si výlet, možno aj chalanmi, ísť niekde spolu na víkend niekde. Takto si svoj život najbližšie roky nepredstavujem. Keď sme boli naposledy u lekára, povedal, že stav je krásne stabilizovaný a nemáme sa čoho báť, ak bude brať liečbu. Nemá problém so srdcom, ani s tlakom, ani nemá cukor, ani cholesterol, krvné výsledky má ako malé dieťa pekné. Ja mám horšie výsledky ako ona a beriem viac liekov ako ona. Posledný rok ma neskutočne vystresoval, a psychosomatika funguje ( trávenie, kŕče, bolesti hlavy apd). Ja už nechcem takto ďalej žiť.

@anonym_autor rozumiem...tak jedine si sadnúť a skúsiť sa otvorene porozprávať - bez obviňovania, len mu otvorene povedz, čo cítiš. Možno zajednaj pobyt ore dvoch - také rande. A uvidíš ako to vypáli. Prípadne poradňa - niekedy je lepšie, ak tretia osoba povedie rozhovor. Každopádne máš právo žiť a nie len živoriť a čakať svoje dobré roky na smrť ženy, ktorá nedokázala pustiť syna.

autor
Dnes o 11:02
@michaela329

@anonym_autor rozumiem...tak jedine si sadnúť a skúsiť sa otvorene porozprávať - bez obviňovania, len mu otvorene povedz, čo cítiš. Možno zajednaj pobyt ore dvoch - také rande. A uvidíš ako to vypáli. Prípadne poradňa - niekedy je lepšie, ak tretia osoba povedie rozhovor. Každopádne máš právo žiť a nie len živoriť a čakať svoje dobré roky na smrť ženy, ktorá nedokázala pustiť syna.

@michaela329 pobyt pre dvoch? Blázniš? My sme nikde neboli posledný rok. On je viac menej iba u nej. Domov chodí občas cez týždeň, zobrať si čisté veci, dať sa dokopy. Do týždňa si jednu - dve noci spí doma. Zvyšok je u nej. Lebo sú spolu do večera a potom mi napíše, že ostáva spať u mami, veď tam má preto novú posteľ.

janulka1802
Dnes o 11:03

Podľa toho, čo píšeš, vôbec nevyznievaš ako zlá nevesta alebo človek. Nemala by som nič proti, aby manžel zašiel aj každý deň za mamou, ale nie aby jej venoval všetok čas... to v žiadnom prípade. Poriadne si premysli, či chceš takto prežiť napr ďalších 10 rokov... si v najlepších rokoch.

hviezdicka002
Dnes o 11:04

Tu jedine pomôže len to že sa s ním rozvedieš. On si možno neskôr uvedomí akú chybu urobil. Áno treba pomáhať rodičom ale do určitej miery. Nie ničiť svoj život na úkor rodiča. Raz keď si zoberiem daného človeka ako prvé sa človek ma jemu venovať a postarať sa oňho.
Ty skus začať chodiť na cvičenie nejaké skupinové, tance tam spoznáš ľudí a rob si svoj život šťastným. Keď jemu to tak vyhovuje nech ide, bude to možno zle a veľmi nepekné ale on si to uvedomí keď stratí mamu, a nebude mať s kým naraz tráviť čas a uvedomí si že prišiel o 2 osoby v svojom živote. Ži si svoj život a nenechaj sa ťahať s ním dolu vodou

hviezdicka002
Dnes o 11:05
@anonym_autor

@michaela329 pobyt pre dvoch? Blázniš? My sme nikde neboli posledný rok. On je viac menej iba u nej. Domov chodí občas cez týždeň, zobrať si čisté veci, dať sa dokopy. Do týždňa si jednu - dve noci spí doma. Zvyšok je u nej. Lebo sú spolu do večera a potom mi napíše, že ostáva spať u mami, veď tam má preto novú posteľ.

@anonym_autor keď to takto chodí tak nečakaj rozved sa však spolu ani nežijete, tak to nebude taký rozdiel

anonym_449698
Dnes o 11:08

Domov si asi príde len zasexovať či ani to nie?

michaela329
Dnes o 11:08
@anonym_autor

@anonym_autor aspoň to navrhni a uvidíš, či bude vôľa to riešiť a ak naozaj nebude, išla by som od neho. Nie aby sa uvedomil (predpokladám, že matka ho v rámci ich chorého vzťahu presvedčí, že Ty si tá zlá), no aby si Ty mala šancu žiť ešte pekne.

anonym_2daa24
Dnes o 11:09

Zalezi aku diagnozu ma svokra, u nas to tak tiez bolo… ale tiez som sa starala, striedali sme sa pri svokre a samozejme tiez bolo treba chodit do roboty, domacnost k tomu, obcas som plakala od vycerpania… muz sa prioritne venoval mame, na nas (mna a deti bol obcas dost nevrly az zly). Bolo to velmi tazke obdobie, svokra bola velmi chora, bol to obrovsky napor na muzovu psychiku a aj pre nas ostatnych… mama je len jedna…

michaela329
Dnes o 11:10
@anonym_2daa24

Zalezi aku diagnozu ma svokra, u nas to tak tiez bolo… ale tiez som sa starala, striedali sme sa pri svokre a samozejme tiez bolo treba chodit do roboty, domacnost k tomu, obcas som plakala od vycerpania… muz sa prioritne venoval mame, na nas (mna a deti bol obcas dost nevrly az zly). Bolo to velmi tazke obdobie, svokra bola velmi chora, bol to obrovsky napor na muzovu psychiku a aj pre nas ostatnych… mama je len jedna…

@anonym_2daa24 jej svokra ale nie je chorá.

anonym_2daa24
Dnes o 11:11
@michaela329

@anonym_2daa24 jej svokra ale nie je chorá.

@michaela329 pise, ze svokra ochorela…

michaela329
@anonym_2daa24

@michaela329 pise, ze svokra ochorela…

@anonym_2daa24 nie, píše, že momentálne má dobré výsledky - lepšie ako nevesta.

autor
@michaela329

@anonym_autor aspoň to navrhni a uvidíš, či bude vôľa to riešiť a ak naozaj nebude, išla by som od neho. Nie aby sa uvedomil (predpokladám, že matka ho v rámci ich chorého vzťahu presvedčí, že Ty si tá zlá), no aby si Ty mala šancu žiť ešte pekne.

@michaela329 navrhla som to, bez šance, on ju nenechá samú na víkend.

michaela329
Dnes o 11:14
@anonym_autor

@anonym_autor no tak ho necháš samého Ty 🤷 O to asi drahej svokre vlastne išlo. Ja by som skúsila ešte poradňu a potom dovi.

anonym_2daa24
Dnes o 11:15
@anonym_autor

@anonym_autor ja vychadzam z osobnej skusenosti, tiez bola v stabilizovanom stave a v jednej sekunde nastala zmena, zmena trvala skoro rok v tom najhorsom slova zmysle…

zmrzlinka2021
Dnes o 11:21

@anonym_autor

A mala si s manželom hlboký rozhovor na túto tému?

autor
Dnes o 11:28
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

A mala si s manželom hlboký rozhovor na túto tému?

@zmrzlinka2021 píšem to v úvode, niekoľko veľmi hlbokých rozhovorov, kde som mu povedala, že už takto nevládzem ďalej.

zmrzlinka2021
Dnes o 11:32
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 píšem to v úvode, niekoľko veľmi hlbokých rozhovorov, kde som mu povedala, že už takto nevládzem ďalej.

@anonym_autor mrzí ma, že si neuvedomuje, že prioritou pre neho máš byť ty. A vlastne že ohrozuje vlastne manželstvo, vlastnú rodinu.

anonym_22821d
Dnes o 11:45

Už sa tu niekto pýtal, je to podľa mňa dôležité, spávate spolu ako manželia?

beata_k
Dnes o 11:48
@anonym_autor

@beata_k už teraz momentálne som ako rozvedená žena, ani synovia viac menej nevidia otca. Keď sa rozvediem, vie sa ofiko nasťahovť ku svojej mame a prežiť s ňou nasledujúce roky.

@anonym_autor Spravas sa ako urazene male decko. To co je za argument, ze sa moze ofiko nastahovat k mame? To toto je dovod na rozvod? Proste sa s bliziacou smrtou svojej matky nevie vyrovnat. Ano, moze "umierat" este x rokov. Ale jej smrt je blizko. Spravas sa ako male dieta. Ty si chodila denne, ale on denne a kus viac chodit nemoze. Asi tolko k tomu. Uz ti to tu niekto pisal. Si radsej pories dospelych synov, bo budu za mamickarov.

autor
Dnes o 11:56
@beata_k

@anonym_autor Spravas sa ako urazene male decko. To co je za argument, ze sa moze ofiko nastahovat k mame? To toto je dovod na rozvod? Proste sa s bliziacou smrtou svojej matky nevie vyrovnat. Ano, moze "umierat" este x rokov. Ale jej smrt je blizko. Spravas sa ako male dieta. Ty si chodila denne, ale on denne a kus viac chodit nemoze. Asi tolko k tomu. Uz ti to tu niekto pisal. Si radsej pories dospelych synov, bo budu za mamickarov.

@beata_k čo si myslíš, kde bol, keď mi mama zomrela a plakala som doma celé dni?

janinah
Dnes o 11:58

Ak mu chceš hodiť rozvodové papiere na stôl,aby sa zľakol.tak sa môžeš popáliť. Čo rozvodom ziskaš? Cestu k novému chlapovi,ktorý sa ti bude venovať? A on možno este skor ziska novú ženu,ktorá sa o mamu bude starať spolu s ním....ty to nerobiš.Nemeň jeho,skus zmeniť svoj postoj. Zvazte opatrovatelku a objednajte si dovolenku.

autor
Dnes o 12:00
@janinah

Ak mu chceš hodiť rozvodové papiere na stôl,aby sa zľakol.tak sa môžeš popáliť. Čo rozvodom ziskaš? Cestu k novému chlapovi,ktorý sa ti bude venovať? A on možno este skor ziska novú ženu,ktorá sa o mamu bude starať spolu s ním....ty to nerobiš.Nemeň jeho,skus zmeniť svoj postoj. Zvazte opatrovatelku a objednajte si dovolenku.

@janinah opatrovateľku jeho mama nepotrebuje a ani nechce. Na dovolenku on nepôjde mamu samú nenechá a ona nechce s nami nikde ísť, lebo som jej to navrhovala. Aj som navrhovala spoločný výlet do Budapešti, ona nechce ísť, on bez nej ani na krok.

anonym_a2b995
Dnes o 12:06

Pred rokom som na tom bola podobne. Svokra chorá, muž každý deň u nej, nechceli ju hospitalizovať aj keď stav na to bol, len miesto v nemocnici nie, tak uprednostňujú mladších. Muž každý deň u nej. Ja som pomôcť nemohla, ona nechcela. Muž nevládal. Ona nechcela ísť ani do zariadenia ani k nám, kde by sme jej lepšie pomohli a mala by ľudí okolo seba. My ani na víkend preč, na dovolenku už vôbec nie, ale to mi nejak nevadilo. Najhorší bol pohľad na muža. On je chudý a ešte 7 kíl schudol, strašne zostarol za tých pár mesiacov. Nakoniec zomrela sama doma, Muž ju našiel druhy deň, ako zomrela. Tiež boli podobné teplá, tak to bolo dosť nepríjemné. Smutné. Keby dala na mňa, mohla byť aspoň u nás. Mrzí ma to celé. Keby som mohla vrátiť čas, prinutim ju.
Výdrž. Želám veľa síl.

beata_k
Dnes o 12:41
@anonym_autor

@beata_k čo si myslíš, kde bol, keď mi mama zomrela a plakala som doma celé dni?

@anonym_autor Ved sa rozved. Nase pozehnanie nepotrebujes. Len ci to vyriesi tvoj problem. Podla mna z teba hovori zlost, ze ty si cas s mamou nevyuzila tak ako to robi on.

anonym_e95911
Dnes o 12:48

Čo by sa vlastne zmenilo lesby si sa rozviedla? Podľa mna nič. Veď vás vzťah je už nefunkčný, ty si sama a on je s mamickou
Veď to čo píšeš je až choré. On tá vymenil. Kompletne.
Ja viem čo je to pomáhať starému rodičovi. Alebo on sa od teba odstrihol

Si fakt estw mladá, aby si takto žila. Ja by som sa rozviedla a našla si iného. Dnes 40tnicky veselo rodia. Založila si novú rodina. Ta