icon

Ťažkosti a pocity pri rozvode. Ako ich zvládnuť?

Včera o 20:42

Za týždeň ma čaká súd a rozvod. Mám 31 rokov, deti sme nemali a boli sme spolu 10 rokov. Je mi z toho smutno, že to dopadlo práve takto.

Nebola som asi najlepšia manželka na svete, ale naozaj som sa snažila. Možno až príliš. Na konci mi bolo dokonca vyčítané aj to, že som mala byť viac „sekera“. Lenže ja som nechcela žiť vo vzťahu plnom napätia. Chcela som pohodu, pokoj a hlavne cítiť, že ma má niekto úprimne rád.

Dlhé roky som sa prispôsobovala. Dávalo mi zmysel podporovať ho, stáť pri ňom, motivovať ho, aby išiel za lepšou prácou, myslieť aj na neho viac než na seba. Až keď som si po rokoch dovolila začať viac pracovať na sebe, niečo si budovať a venovať energiu aj sebe, zrazu to bol problém. Nebola som dosť dobrá, lebo on musel vraj viac robiť v domácnosti. Pritom dovtedy som sa prispôsobovala hlavne ja.

Bol ku mne často sebecký. Keď prišiel z práce domov nervózny, nekomunikoval a ja som len čakala, že sa niečo zmení. Že raz to bude lepšie. A áno, bolo medzi nami aj veľa pekného. Aj preto je to celé také ťažké.

Asi ma najviac bolí to, že už ani sama neviem, z čoho presne som smutná. Rozvod som chcela hlavne ja, lebo už som sa nechcela ďalej prispôsobovať len preto, aby bol pokoj, a znášať všetko sama. Ale aj tak ma bolí, že sa 10 rokov života skončilo takto.

Mrzí ma aj to, že som to neukončila skôr. Že som tak dlho čakala na zmenu, ktorá neprišla. Momentálne nechcem nikoho nového, ale bojím sa, že možno už pre mňa ani nie je niekto, kto by ma vedel ľúbiť úprimne a s rešpektom. Niekto, kto by moju lásku opätoval rovnako.

Ak si niekto prešiel niečím podobným, budem rada za vaše skúsenosti alebo povzbudenie.

anonym_73419d
Včera o 20:55

si este prilis mlada aby si sa zahadzovala v nefunkcnom vztahu ... vsetka bolest prejde .. sustred sa na seba a svoj rozvoj a jeho nechaj nech je chuj ..

enmery
Včera o 21:01

Niektoré ženy žijú v chorých a nefungujúcich vzťahoch do smrti, vychovajú v tom deti. Ty si sa rozhodla a konať, máš len 31, chvalabohu Ťa s ním nebudú spájať deti.
Ono to bolí, pretože tak rozchody bolia, hlavne ak je človek empatický. Ibaže Tebe reálne nie je smutno za ním, iba za Tvojou predstavou o ňom, akého by si ho chcela mať. On takým nikdy nebude. Raz si za toto rozhodnutie poďakuje, buď na seba hrdá💝

reanda
Včera o 21:04

v tvojom veku som este len zacinala svoj prvy vztah, ktory skoncil rozchodom po vyse 15tich rokoch 🙂 .. ty si si uz poucenim presla a mas este kopec casu zazit si novy vztah so vsetkym, co k tomu patri.. hlavne s laskou k samej k sebe

martinmmartin
Včera o 21:14

Hlavne je neist na ten isty kolotoc este raz. Co ti pri vybere tohoto partnera najviac imponovalo? Nebude to pasca?

autor
Včera o 21:17
@martinmmartin

Hlavne je neist na ten isty kolotoc este raz. Co ti pri vybere tohoto partnera najviac imponovalo? Nebude to pasca?

@martinmmartin asi to, ze sa velmi zaujimal o mna. Ze chcel byt stale so mnou atd. Ze ma uhanal, teraz by ma to skor odradilo. Ja som ho ani nechcela, az potom som sa nejako namotala na neho a zalubila. A v zalubenosti som vsetko zle prehliadala. A to uz aj vtedy boli velke veci.. nuz ale potrebovala som asi ponaucenie

dzulli1980
Včera o 21:26

Je úžasné, že si dokázala povedať DOSŤ ... samozrejme, že to bolí, je to prirodzené, vkladala si sa do toho vzťahu, obetovala si sa atď. ... každá rana musí vyhnisať, i tá na tele, i na duši ... teraz je to ťažké, bolí Ťa to, je to normálne, ale ver, že si urobila najlepšie rozhodnutie v živote ... držím Ti palce a prajem veľa šťastia 🍀❤

anonym_f45261
Včera o 21:34

No takto drahá, ja som mala čerstvých 32 keď som z takého vzťahu odišla po dlhých rokoch, no a dnes mám 35, najlepšieho muža na svete a nádhernú dcérku. Život sa mi otočil o 180º v priebehu pár rokov a konečne môžem byť sama sebou vedľa môjho muža. Ty si bola už tak vo zvyku v tom vzťahu, že chvíľku budeš musieť hľadať sama seba, ale neboj sa, budeš mať krásny život. Držím Ti palce.

anonym_508937
Včera o 21:40
@anonym_autor

@martinmmartin asi to, ze sa velmi zaujimal o mna. Ze chcel byt stale so mnou atd. Ze ma uhanal, teraz by ma to skor odradilo. Ja som ho ani nechcela, az potom som sa nejako namotala na neho a zalubila. A v zalubenosti som vsetko zle prehliadala. A to uz aj vtedy boli velke veci.. nuz ale potrebovala som asi ponaucenie

@anonym_autor Asi tak nejako to mám ja..s ružovými okuliarmi a v zamilovaní som to robila aj s láskou po čase mi tie veci vadili viac a viac..nepomohlo nič ani rozhovory, vždy vytiahol esá. Proste aj rokmi sa ľudia menia ale niekde vo vnútri aj nie. Bude dobre. Si mladá, máš ešte toho veľa pred sebou.

barka1
Dnes o 04:36

Tvoje pocity a myšlienky su normálne a prirodzene.
To prejde. Klišé o tom, že čas všetky rany vylieci, platí.

anonym_e0b6fa
Dnes o 04:59
@anonym_autor

@anonym_autor ružove okuliarky robia svoje .. ale je super, že si pochopila, že život s ním bude stáť za h .... teraz si tak povedz, jeden život končí druhý začína 😉 a uživaj si pocit slobody ..

gorffika
Dnes o 05:01

@anonym_autor dobre si sa rozhodla, si mladá a trpela by si celý život, keby si ostala pri ňom

autor
Dnes o 08:38
@anonym_e0b6fa

@anonym_autor ružove okuliarky robia svoje .. ale je super, že si pochopila, že život s ním bude stáť za h .... teraz si tak povedz, jeden život končí druhý začína 😉 a uživaj si pocit slobody ..

@anonym_e0b6fa ano snažím sa. Jeden deň to je v pohode, druhy zas nie.. som zlomená veľmi.. čím bližšie je deň rozvodu tak tým to je horsie. Chodim cvicit venujem sa sebe, ale stale chodia aj taketo myslienky

autor
Dnes o 08:38
@gorffika

@anonym_autor dobre si sa rozhodla, si mladá a trpela by si celý život, keby si ostala pri ňom

@gorffika mas pravdu. Ja sa len bojim zmeny. A toto uz bolo zo zvyku. Len si to musim v hlave upratat

anonym_84da69
Dnes o 09:00

@anonym_autor tak na rozvod pošli právnika, nemusíš sa rozvodu zúčastňovať. Keď nemáš deti, tak nejde o nič. Rozvedú vás tak či tak a o deti bojovať nemusíš. Ak máš poriešené bývanie rozvod bude trvať 10 minút. Dnes už z toho nikto vedú nerobí. Je to ako na bežiacom páse. 🤣

autor
Dnes o 09:07
@anonym_84da69

@anonym_autor tak na rozvod pošli právnika, nemusíš sa rozvodu zúčastňovať. Keď nemáš deti, tak nejde o nič. Rozvedú vás tak či tak a o deti bojovať nemusíš. Ak máš poriešené bývanie rozvod bude trvať 10 minút. Dnes už z toho nikto vedú nerobí. Je to ako na bežiacom páse. 🤣

@anonym_84da69 za tyzden uz asi nezozeniem nikoho 😂 a este stale byvame spolu, takze tam ako?