icon

Vyhodila som priateľa z bytu po konflikte

Včera o 20:42

Dobrý večer.
Asi potrebujem len počuť názor.
S priateľom sme spolu 8 rokov, všetko bolo v poriadku, až kým som neporodila. Odvtedy mi v podstate nepomáha s ničím. Najprv mal výhovorky, že sa bojí syna zobrať na ruky, potom že ho neprebalí, lebo ho z toho napína, nechce ísť kočíkovať, lebo by malý plakal. Hovorila som si, že keď bude syn väčší, možno sa to zmení.
Syn má teraz dva roky a priateľ ho zobral von asi 5-krát. Mám pocit, že je radšej v práci než s nami. Keď mu zavolá kamarát, že potrebuje pomôcť, okamžite ide. Doma však nevie dokončiť ani jednu stenu, vyše pol roka.
Všetko robím sama – nákupy, varenie, upratovanie, starostlivosť o syna, vybavovanie vecí. On funguje akoby úplne oddelene. Snažila som sa s ním viackrát rozprávať, ale buď ma ignoruje, alebo nereaguje.
Syn chorý, celý deň plakal, lebo nechcel čípok ani sirup proti kašľu. Samozrejme, musela som mu ho dať aj napriek plaču, lebo mal horúčku. Syn utekal za otcom a ten na mňa začal kričať, že som jebnutá, že dieťa trápim, a poslal ma do pi*e.
Takto sa ku mne ešte nikdy nesprával. Nahnevalo ma to natoľko, že som ho hneď vyhodila z bytu. Byt je môj, kupovala som ho pred desiatimi rokmi. Odišiel akoby nič.
Je toto podľa vás normálne? Človek sa stará o všetko sám a ešte si vypočuje takéto veci?
Predtým než sme mali syna pomáhal, upratoval, varil, umyl aj okná. Teraz je však názoru, že žena na materskej má zvládnuť aj dieťa aj domácnosť sama. Na facku.
Vlastne mi aj odľahlo, že som sa ho tak rýchlo zbavila. Nebudem ľutovať? Príde s prosíkom?
V podstate ma holý zadok, len staré auto a svojich kamošov, ktorým vždy ochotne pomáha. Vďaka za názory, rady

Strana
z2
anonym_a338a1
Dnes o 09:19
@anonym_autor

@anonym_bcd1c4 Ďakujem, predtým však bol úplne iný, vlastne aj po dieťati túžil viac než ja. Keby som vedela, že sa takto obráti, nikdy by som ani len sekundu nepomyslela na dieťa. Neviem, čo vlastne mužov vedie k tomu, že odhodia svoju masku, až keď žena ostane na materskej.
Bodaj by mal inú, ale pochybujem, že mu niektorá bude toto trpieť. Rovnako pochybujem, že bude hrať roky divadielko aký je starostlivý a úžasný.
@anonym_64d46a Bankomat? To je ďalšia kapitola sama o sebe. V podstate mi hodil len pár eur, že on moju hypotéku platiť nebude. Mám úspory a pracujem z domu, takže ani kvôli nejakej finančnej podpore som s ním nebola. Ako som písala, snažila som sa mu dohovoriť, aby sa venoval synovi. Vedel hrať len dobrého, keď syn niečo nechcel (napriklad čípok, sirup) tak utekal za ním. Všetko som si zlízla ja a on bol ten dobručký v jeho detských dvojročných očiach.
Predtým však nikdy nepovedal nič podobné, žiadne nadávky, vyhrážky. Pretože, keď odchádzal, tak vlastne začal niečo splietať o tom, že vezme aj syna. Neviem, kde by ho vzal, ako by sa o neho staral, keď mu ani nevysaje metrový sopeľ a nedá čípok pri 38,9, neprebalí okakaný zadok. A vydrží s ním max hodinu a už ma nervový kolaps.

@anonym_autor Nehovor, ze co muzov. To urobil ten exemplar, ktory si si vybrala.Vela ludi, aby dosiahlo, co chce, sa vie dlho dobre pretvarovat. Az sa dostanu do nekomfortneho stavu (s dietatom je vela starosti,...) a pretvarka ich prestane bavit. Ak das takemu prednost a naletis, ber to ako priucku od zivota ... Na buduce vyberaj lepsie a nie povrchne. Dobry partner sa neukazuje v casoch dobrych, ale tych zlych.

Strana
z2