Vyhodila som priateľa z bytu po konflikte
Dobrý večer.
Asi potrebujem len počuť názor.
S priateľom sme spolu 8 rokov, všetko bolo v poriadku, až kým som neporodila. Odvtedy mi v podstate nepomáha s ničím. Najprv mal výhovorky, že sa bojí syna zobrať na ruky, potom že ho neprebalí, lebo ho z toho napína, nechce ísť kočíkovať, lebo by malý plakal. Hovorila som si, že keď bude syn väčší, možno sa to zmení.
Syn má teraz dva roky a priateľ ho zobral von asi 5-krát. Mám pocit, že je radšej v práci než s nami. Keď mu zavolá kamarát, že potrebuje pomôcť, okamžite ide. Doma však nevie dokončiť ani jednu stenu, vyše pol roka.
Všetko robím sama – nákupy, varenie, upratovanie, starostlivosť o syna, vybavovanie vecí. On funguje akoby úplne oddelene. Snažila som sa s ním viackrát rozprávať, ale buď ma ignoruje, alebo nereaguje.
Syn chorý, celý deň plakal, lebo nechcel čípok ani sirup proti kašľu. Samozrejme, musela som mu ho dať aj napriek plaču, lebo mal horúčku. Syn utekal za otcom a ten na mňa začal kričať, že som jebnutá, že dieťa trápim, a poslal ma do pi*e.
Takto sa ku mne ešte nikdy nesprával. Nahnevalo ma to natoľko, že som ho hneď vyhodila z bytu. Byt je môj, kupovala som ho pred desiatimi rokmi. Odišiel akoby nič.
Je toto podľa vás normálne? Človek sa stará o všetko sám a ešte si vypočuje takéto veci?
Predtým než sme mali syna pomáhal, upratoval, varil, umyl aj okná. Teraz je však názoru, že žena na materskej má zvládnuť aj dieťa aj domácnosť sama. Na facku.
Vlastne mi aj odľahlo, že som sa ho tak rýchlo zbavila. Nebudem ľutovať? Príde s prosíkom?
V podstate ma holý zadok, len staré auto a svojich kamošov, ktorým vždy ochotne pomáha. Vďaka za názory, rady
@anonym_autor tak čo, bola by si radšej , keby si nárokuje na tvoj byt? Vyhodila si ho, on si to asi aj prial, keď tak poslúchol 😁
Máš o starosť menej, menej prania, menej upratovania a varenia. Načo ti je taký chlap? Keď dozrie v muža a obucha si hlavu o stenu, tak možno príde a zabojuje, no je možné, ze ani nedozrie 🤣
No u nás je to žial podobne. Jediný rozdiel, že sme manželia a byt máme spoločný. Inak by bol už dávno preč. Neviem, čo sa to stalo, po narodení dieťaťa je to iný človek.
Prečo Ťa trápi, či príde s prosíkom? Ak tomuto dáš šancu po tomto, tak fakt už neviem...
Prečo Ťa trápi, či príde s prosíkom? Ak tomuto dáš šancu po tomto, tak fakt už neviem...
@anonym_7102b4 presne, syn bol pritom dobré bábätko a nebol s ním žiaden problém. On je však poslednú dobu úplne mimo.
@7miriam77 38 ročný chlap by už mohol byť vyzretý😄
@enmery Skôr som to myslela v tom zmysle, či si vôbec niečo uvedomí, keď je v podstate niekde bez full servisu a spamätá sa alebo je to stratený, nevďačný prípad. Ja už dlhšie k nemu pociťujem skôr odpor. Už aj skôr som to chcela ukončiť, len som nevedela, že to bude také easy.
@anonym_autor smeti sa samé vyniesli kvázi . Buď rada že si sa takéhoto človeka zbavila .
@anonym_7102b4 presne, syn bol pritom dobré bábätko a nebol s ním žiaden problém. On je však poslednú dobu úplne mimo.
@enmery Skôr som to myslela v tom zmysle, či si vôbec niečo uvedomí, keď je v podstate niekde bez full servisu a spamätá sa alebo je to stratený, nevďačný prípad. Ja už dlhšie k nemu pociťujem skôr odpor. Už aj skôr som to chcela ukončiť, len som nevedela, že to bude také easy.
@anonym_autor to, že má 38 rokov, neznamena, že dospel... Bohužiaľ, neprebral svoju rolu... Ty si ju prebrala, si matka, aj sa tak správaš. On je bohužiaľ nevyzrety puberťák a dokedy ste boli sami, vyhovoval mu tvoj full servis. Akonáhle sa obrátila pozornosť na dieťa, on stratil pôdu pod nohami a správa sa ako urazene decko.
Bohužiaľ, nepoteším ťa, nevybrala si si správneho otca pre svoje dieťa. Mala si deti dve, ale partnera žiadneho...😟
@anonym_autor Píšem ti ako chlap, takže nikto to nemôže kritizovať ako ženskú zaujatosť.
Neviem, aké myšlienky mal v hlave, ale nemal žiadny zmysel pre zodpovednosť. S takým správaním ti bol len na obtiaž. Máš dobrú východiskovú situáciu, že máš vlastný byt a tým si sebestačná. Napriek tomu ho nezabudni zažalovať o výživné, raz má syna, tak nech platí a nezbavuje sa povinnosti.
Ak ste sa rozišli len teraz niekedy, tak je veľká pravdepodobnosť, že sa mu to uleží v hlave a zistí, že byť "samostatný" nie je až tak fasa vec. Ak nemá byt a má ešte aj záväzok, a má 38 rokov, tak pre mladé, slobodné baby nebude atraktívny. Nemyslím, že sa nájde nejaká, ktorá by si ho nasáčkovala do bytu. Takže je možné, že sa bude chcieť vrátiť. Neurob tú chybu, že by si ho zobrala späť. Raz si sa ho úspešne zbavila, tak to nezahoď. Ja mám hendikepovanú, už pomaly dospelú dcéru a nikdy by mi nenapadlo opustiť rodinu, aby som si mohol užívať.
@anonym_autor my question je prečo , prečo si robíte deti s takýmito individuámi ? Neverím že neblikali nejaké červené vlajky nikdy. Že zrazu sa otočili len tak.
Autorka urobila si čo si urobila , v tomto prípade dobre. Nie som za unáhlené názory ale ako som písala pani v inej téme teraz , kto NECHCE riešiť problémy , musí sa zmieriť ako sa s tým vysporiada druhá strana, v tomto prípade vyhadzov. Kokos raz by mi povedal muž že som pi a nie že by letel z bytu ale aj z planéty. Také haló by som narobila že by sa z toho nespamätal pretože je to otec tvojho dieťaťa. Už navždy budete spolu spätý či chcete alebo nie. Nechaj ho ako otca sa realizovať, ty si rob po svojom. Držím palce
Fuu keď si predstavím chlapa, ktorý má len staré auto a kamošov, ktorý nadáva žene, tak presne viem, čo je to za typ. No môžeš byť rada, že odišiel 🙈. Lepšie ti bude bez neho.
Si si ista, ze je sam a bez full service? Podla mna ma mozno aj nejaku nahradu, ked tak rychlo a bezproblemovo odisiel...no to je jedno, hlavne ho neber naspat. Ja by som ho vyhodila uz pred 2 rokmi pri slovach, ze nebude prebalovat syna, "lebo ho z toho napina". 🙄
@anonym_autor Dobre si urobila. nebol zrely na dieta a rodinu. Mas uz len 1 dieta na starosti.
To ze si ho vydr . ala zo svojho bytu po tom všetkom je logické 👍👍👍 načo Ti je taký neschopný, Len Ťa musím asi sklamať za pár rokov bude s neho za tvoje nervy - čas - obeta - Otec roka a to čo si tu opísala poprie ako 👃🏻 medzi 👀 a bude si dieťa kupovať.
Na druhej strane - prejde ho chuť sa množiť - lebo jednoducho to nedáva ... hold nie všetci sme rodinné založený.
@anonym_autor Niekto sa bohuzial naozaj vyfarbi az pri dietati. Podla mna absolutne nezvladol zodpovednost a ostal sokovany z toho, co znamena mat dieta. Hodil to preto cele na teba. Ja by som si tipla, ze skor sa uz nevrati :(
@anonym_autor zbožňujem ten názor, ak je žena na materskej ma zvládnuť všetko normalne by som treštila mu s lopatou po hlave .. buď rada, že so sa takého chudáka zbavila a máš pokoj, hlavne to daj k sudu nech zacne ppsielat vyzivne
@anonym_autor
Buchni šampus!
Zbavila si sa odpadu.
@anonym_autor ak príde s prosíkom, nie kôli tebe a malému, ale iba preto, že prišiel o bývanie a fuul servis. Nezmení sa.
Určite sa vráti, kvoli bývaniu a opatere ale nie kvoli tebe a dieťaťu.Keby mal kde ist nevráti sa.
To by musel mat už inú počas vasho vztahu
ALE keď ho vezmeš naspäť budes veľmi trpiet a tieto epizódy vyhadzovanie a vracanie sa budu opakovať a on si z toho nebude nič robiť pretože bude vedieť, že ho aj tak vezmes naspäť .A veselo si bude zit svoj zivot na aute s kamosmi popri tebe
Tiež si myslím, že už mal pripravené náhradné riešenie a že sa mu odchodom uľavilo.
@anonym_autor cakaj ze zacne bojovat o syna a bude sa vyhrazat striedavkou.
Teda ak neda kolecko po kamosoch a o par dni bude naspat lebo ved dieta potrebuje kompletnu rodinu.
Alebo uz aj spolu ste? 😃
Ja by som na tvojom mieste neuvažovala nad tým, že či si bývalý niečo uvedomí, či sa vráti s prosikom,lebo to môže urobiť len zo zištných dôvodov.Pre teba je podstatné, že sa staráš už len o jedno dieťa,to druhé, ktoré si hovorí partner,je preč a dúfaj, že to tak aj ostane.
Ojooooj aby mi chlap povedal co povedal lebo treba čipok
Co u nás bežne tiež dieťa to nechce s radosťou a miesto pomoci podpory ti vynada
Dobre si urobila,len či nebudes to ty ľutovať pre nejaky nevysvetliteľný dôvod
A to nie v zlom ale vieš ako to býva..
Ja by som take spravanie netolerovala
Čo je len spolubývajúci bankomat?
A tie nadávky..... no to teda vôbec
Možno ani neolutuje a keď... Ci vôbec to bude úprimne....
Nebudes lutovat… nie je co. Pogratuluj si, kup si nieco pekne a uzivaj zivot … zbavila si sa zataze a to, co povedal, by povedal iba raz … slovnik 4 cenova … nech tak vrieska po kom chce … u mna doma by to bolo to posledne a uz by mu dvere dali zozadu po hlave. Neboj nie si ani prva ani posledna
Ja si naopak myslím, že to povedal vo vypätej situácii, aká nastáva, keď je dieťa choré a ak si aj on uvedomí, že by sa mal pomáhať v domácnosti, tak to treba ešte skúsiť, mne sa tiež zdá, že niektorí ani 38 ročný muž ešte nevie, čo je reálny život. Ani rozvedeným ženám a deťom s cudzím otcom sa nežije ľahko.
Ojooooj aby mi chlap povedal co povedal lebo treba čipok
Co u nás bežne tiež dieťa to nechce s radosťou a miesto pomoci podpory ti vynada
Dobre si urobila,len či nebudes to ty ľutovať pre nejaky nevysvetliteľný dôvod
A to nie v zlom ale vieš ako to býva..
Ja by som take spravanie netolerovala
Čo je len spolubývajúci bankomat?
A tie nadávky..... no to teda vôbec
Možno ani neolutuje a keď... Ci vôbec to bude úprimne....
@anonym_bcd1c4 Ďakujem, predtým však bol úplne iný, vlastne aj po dieťati túžil viac než ja. Keby som vedela, že sa takto obráti, nikdy by som ani len sekundu nepomyslela na dieťa. Neviem, čo vlastne mužov vedie k tomu, že odhodia svoju masku, až keď žena ostane na materskej.
Bodaj by mal inú, ale pochybujem, že mu niektorá bude toto trpieť. Rovnako pochybujem, že bude hrať roky divadielko aký je starostlivý a úžasný.
@anonym_64d46a Bankomat? To je ďalšia kapitola sama o sebe. V podstate mi hodil len pár eur, že on moju hypotéku platiť nebude. Mám úspory a pracujem z domu, takže ani kvôli nejakej finančnej podpore som s ním nebola. Ako som písala, snažila som sa mu dohovoriť, aby sa venoval synovi. Vedel hrať len dobrého, keď syn niečo nechcel (napriklad čípok, sirup) tak utekal za ním. Všetko som si zlízla ja a on bol ten dobručký v jeho detských dvojročných očiach.
Predtým však nikdy nepovedal nič podobné, žiadne nadávky, vyhrážky. Pretože, keď odchádzal, tak vlastne začal niečo splietať o tom, že vezme aj syna. Neviem, kde by ho vzal, ako by sa o neho staral, keď mu ani nevysaje metrový sopeľ a nedá čípok pri 38,9, neprebalí okakaný zadok. A vydrží s ním max hodinu a už ma nervový kolaps.
Zbavila si sa zataze. Teraz si pories pravne veci. Zverenie dietata do tvojej opateri a vyzivne.
Ty si sa neprisla postazovat, ty si sa prisla pochvalit, ze? 😉 Blahozelam k skvelym spravam.
A teraz mi povedzte, ci nie je lepsie, ze zena je sebestacna a nemaju spolocne majetky? Vzdy sa tu ohanate, ze svoje popredat a kupit len a len spolocne. Naco? Preto sa tolko zien nasledne nevie zbavit debila, lebo maju spolocne majetky.

mozno aj dobre, ze si ho poslala do...