icon

Výživné, keď je otec vo väzbe

6. feb 2022

Ahojte otec deti je vo väzbe za svoje problémy.. a chcela by som aby mi na deti platil výživné tak na koho sa mám obrátiť najskôr a čo všetko treba spraviť.. niesme manželia a ja na rodných listoch deti.. zaujímalo by ma že čo treba všetko spraviť ak by ste mi vedeli poradiť ďakujem. A podľa čoho mu vyrátajú výživné keď vo väzbe sa teraz nepracuje. Ďakujem

pribinak
•
6. feb 2022

Napisat návrh na výživné na súd. Hm, keď je vo väzbe tak to bude len minimálna suma, ale vybavis si náhradné výživné

autor
•
6. feb 2022

@pribinak a náhradné výživné má maloleté deti je koľko prosím ťa

mogaa
•
6. feb 2022

Najskôr súdne určenie otcovstva a výživné....bude pravdepodobne stanovené v minimálnej výške, ale neskôr môžeš požiadať o zvýšenie....ak by neplatil(pracovať sa dá aj vo väzbe), tak môžeš vybaviť náhradné výživné ktoré bude platiť štát a ten ho potom bude vymáhať od otca detí

autor
•
6. feb 2022

@mogaa počkať ale veď on ja na rodom liste

mogaa
•
6. feb 2022

Na rodnom liste môže byť ale ak poprie otcovstvo, tak sa rieši určenie otcovstva....veď ja na rodnom liste môžem uviesť že otcom môjho dieťaťa je Bret Pit a predsa od neho nedostanem ani cent🙂náhradné výživné je výživné ktoré bolo stanovené otcovi , ale pokiaľ ho neplatí, platí ho štát, ten ho potom vymáha od otca detí....

autor
•
6. feb 2022

@mogaa aha dobre ďakujem 😉

pribinak
•
6. feb 2022

@mogaa píše že je zapísaný v RL, čite otcovstvo už určovať netreba

fidka79
•
Odpoveď bola odstránená
•
autor
•
6. feb 2022

@fidka79 pri každom narodení bol na matrike a pýtali sa ho na otcovstvo a tam aj občiansky dával a podpisoval papiere

pribinak
•
6. feb 2022

Zakladateľka témy - daj si návrh na súd na určenie vyživovacej povinnosti + zverenie deti do tvojej starostlivosti. Keď budeš má rozhodnutie súdu v rukách, pôjdeš na UPSVaR a poriesis náhradné výživné
Tým že otec je už zapísaný v RL nemusíš riešiť určenie otcovstva

autor
•
6. feb 2022

@pribinak a čo sa týka papierov na výživné tak tie si môžem aj niekde vytlačiť alebo niečo nevieš mi poradiť ja som stoho asi debil už 😞

pribinak
•
6. feb 2022

Das kópie rodných lídrov, das tam nejaké účty čo kupuješ deťom, das rám napr potvrdenie že poberas rodicak (ak poberas)

Tu je napr vzor

https://www.epi.sk/vzor-zmluvy-a-pravneho-podan...

daniela_m
•
6. feb 2022

Chod na úrad práce oddelenie sociálnej kurately, tam ti kolízne opatrovnicky poradia

terina25
•
6. feb 2022

Ahoj. Ak chces vyzivne,tak treba poslat ziadost na vyzivne do vazenia. Da sa stiahnut na internete. K tomu treba dolozit rodne listy a ak deti maju nad 16 r.tak aj potvrdenie o navsteve skoly. No ak je vo vazbe,tak vyzivne platit nebude,lebo vo vazbe sa nepracuje ,az vo vykone trestu,ak ho zaradia.