Zažili ste toxický vzťah ako ja?
Ahojte.. minulý týždeň som odišla po 4 rokoch od priateľa a postupne sa zamýšlam nad všetkým a začínam byť z toho celého až taká hrozená.. keď som v tom vzťahu bola, mi to neprišlo takéto, až ku koncu som vedela, že je fakt zle.. Do vzťahu som vstupovala ako sebavedomá, milá, veselá žena a odchádzala som z neho ako frustrovaná žena, ktorá čakala aké "prekvapko" ešte príde.. úprimne.. Veľa vecí som nechcela vidieť asi, to si priznám. Uvedomila som si však, že on ma postupne dával do nejakých svojich schém a vlastne robil zo mňa niečo čo nie som, hoci od začiatku som mu povedala, ako fungujem, ako si predstavujem vzťah. V celom vzťahu bolo všetko vždy po jeho, ak sa mi niečo nepáčilo tak už som konfliktná a neprispôsobivá a on nemá energiu toto riešiť (vlastne nikdy nič). A na konci som vlastne mala pocit, že ja slúžim len v jeho prospech.. Je toho veľa od klamstiev, po nevery a neviem čo.. ale keď si to postupne takto uvedomujem, mám až zimomriavky..
@anonym_autor ano to je princip manipulacia, zrejme si bola uz oslabena vdaka detstvu tak ti nezapla kontrolka vcas. Presne ako pisu o tej zabe.
Narcista, ešte dobre, že si nestratila roky a utiekla si a zachránila si si zivot
manipulátor. Som zažila u súrodenca. Fuj hovädo, radšej budem bez súrodeneckého vzťahu. Je to smutné, ale nechýba mi.
Mne toto robila bývalá. Všetko muselo byť iba podľa nej. A keď nebolo tak ma trestala pasívnou agresiou, teda sa urazila a bola ticho, nekomunikovala, ignorovala a takto ma nechala pár dní, až som ustúpil aby bol kľud a vzťah ako tak fungoval daľej. Veľa krát aj sama vyvolala konflikt, lebo zistila, že keď sa takto na pár dní urazí, tak má odo mňa pokoj a ona si riešila svoje záležitosti a kamarátky. No des. Nakoniec som to ukončil ja, ona ostala zaskočená že prečo 😀
Akoby si opisovala mňa .Kým som ho nepoznala tešila sa zo života,s maličkostí,že svieti slnko,že som sa dobre najedla a po roku snim mi došlo že pri ňom len upadam.Klamstva,podvádzanie ,vraj sa neviem prispôsobiť,nič nerobím pre rodinu atď .Prečo som ešte snim je nadlho ale verím že sa stoho dostanem

Ahoj, dobre si urobila, že si v takéhoto vzťahu odišla. Zameraj sa teraz na seba, urob si život znovu pekným. Venuj sa niečomu, čo ťa baví, stretávaj sa s ľuďmi, pri ktorých sa cítiš príjemne, choď na dovolenku s kamoškou, sestrou, mamou... Každý rozchod tebou otrasie, ale po pár mesiacoch pochopíš, že si urobila správne rozhodnutie. Držím prsty, aby si už stretávala len ľudí, ktorí ťa posunú smerom hore, nie dole.