icon

Sme už na konci?

brittaa
4. máj 2020

Ahojte, ani neviem kde začať, aby z toho nebol román. S partnerom sme spolu 5 rokov. Momentálne už tretí rok žijeme spolu v 1 domácnosti, pred tým sme rok bývali u jeho rodičov. Keby nie mojej iniciatívy, tak sme tam doteraz, vlastne nie sme. Rozišli by sme sa, lebo žiť s jeho rodičmi pod 1 strechou by som už viac nedala. Partner mal však takú predstavu, že však nám stačí 1 izba a ostatné miestnosti môžeme zdieľať s jeho rodičmi. Že on tam má všetko. Záhradu, dom, psa, .... akurát iba ten pes je v jeho vlastníctve....
No ale bývame v spoločnom byte, kúpenom na hypotéku. Partner dostal na výber, že buď sa odsťahujeme alebo sa rozideme. Bolo to pre mňa už posledné východisko a to som sa fakt snažila, ale proste po roku som pochopila, že nevydržím tam s nimi, 1 kuchyňa, 1 obývačka, 1 kúpeľňa....nonstop pod kontrolou...a partner bol rodičom na zapisknutie.
Rozhodol sa odsťahovat so mnou a vtedy sa všetko začalo kaziť. Tretí rok počúvam o tom, ako kvôli mne opustil rodičov, pritom byvaju 17km od nás...ako teraz musí dochádzať za nimi, že teraz mám znásat to, že je preč, keďže ja som sa nevedela uskromniť v 1 izbe. A to k nim chodí aj 3 x do týždňa skoro zakaždým na celý deň. Výlety sa konajú veľmi málo, lebo pre neho dôležité ísť k rodičom. Jeho otec nám pomohol zrekonstruovat cast bytu, aj ked ja som to moc nechcela...teraz počúvam, že on musí byt poruke rodicom, keďže jeho otec sa obetoval a pomohol nám s tym a ze ja si to malo vazim. Pritom aj som podakovala, aj peniaze sa mu dali...ale presne pre toto som chcela radsej firmu alebo ze to sami nejako urobime. Ale partner nechcel. Ze on nebude drahé peniaze platiť nejakej firme.
Posledne mesiace sa hádame, vzdy je vsetko moja chyba, vraj nepocuvam, neviem pochopiť, ze on musí chodit za rodicmi a ze ho nebavi chodit na vylety, na turu alebo len tak nic nerobit a sa rozprávať. Ze on ma dôležitejšie veci na práci.
Kedysi sme chceli dom namiesto bytu. Nevyšlo to, ale ja si obcas stale domy pozeram. Navrhla som, ze co keby sme sli nejaký len tak pozrieť na inzerát, ze sa inšpirovať, možno by nas niečo oslovilo do budúcnosti. Nato mi povedal, že to môže napadnúť len mešťana, ktorý sa nudí a nemá co na praci. On je z dediny, ale ja.takto ludi nedelim, to som nikdy nerobila. Pytam sa ho, ci si uvedomuje, co mi prave povedal. Ze ano, ze vsetci mešťania sa nudia, sú arogatni a preto vymýšľajú kraviny ako ja, že ísť domy pozerať....
Veľmi ma to ranilo. Mame obaja 30 rokov. Každý nás.tlaci do dieťaťa. Ale ja nechcem dieťa do vztahu, kde chlap nevie byt chlapom a stat pri zene. Aj on mi neustále vycita, ze pri mne sa decka nikdy nedočká, ze na všetko mám cas. Ale ked mu poviem, ze preco je stále prec u rodicov, ze svadba nie je...tak som ja ta zla, ktora nie je s nicim spokojna.
Som na dne. Chodila som pol roka ku psychologice kvoli vztahovym problémom ale žiadny pokrok. 100x som ku vysvetlovala, ze ja chcem rodinu vlastnu, ale nato potrebujem s partnerom tráviť cas, mat spolocne zazitky, navzajom sa rozosmievat a vediet, ze ma nepodrazi, nezosmiesni a nenecha ma hrat druhe husle...casto ma pred priatelmi ponizuje..akoze chce bxt vtipný, ale nie je....
Vsetky priatelky v okoli maju bábätka, su tehotné alebo riesia svadbu...mna sa stale nato pýtajú. Ja už nevládzem kazdemu odpovedat, ze casom hadam....mam pocit, ze mne nie je sudene mat svadbu, dieťa...proste chcem momentalne stastny vztah, pochopenie, spoločný cas s niekým....a potom moze prist aj svadba, aj dieta....
Mam ho rada, avšak moje nervy majú hranice a tie už sa blizia.
Hm asi je z toho aj tak roman. Ak to niekto precita, tak dakujem.

brittaa
autor
5. máj 2020

@bosorka2302 čo viem, tak vraj pred tým vzťahy sa skončili, lebo vždy tá žena odišla od neho, že bola moc náročná, či čosi také hovoril

bosorka2302
5. máj 2020

@brittaa no tak narocna moze byt aj v tom ze chce vylet a pod....Neviem ty si musis zvazit vsetky pre a proti. Je to tvoj zivot, nikto ti do neho kecat nemoze.

brittaa
autor
5. máj 2020

@veronika4495 áno, aj vek. Každý naokolo sa žení, vydáva, rodí deti... a často sa stretávam s tým, že som akoby úplne mimo všetkých rozhovorov, lebo my deti nemáme a tak vlastne nemám čím prispieť do debaty a potom sa to spustí, že prečo ešte nemáme deti, že načo čakám....a že čo to je za život bez detí.

tatiana1329
5. máj 2020

@ckatka kompromis nie je o znizeni poziadaviek ale o najdeni riesenia k spokojnosti oboch stran... Nikdy som svojho muza nechcela prerobit skrz jeho povahu, chovanie ci vyjadrovanie. Lubim ho takeho aky je a funguje nam to perfektne... Nemame ani chvile ze ma jeden z nas chut zabit toho druheho... To sa u nas este nestalo a sme spolu uz roky...
Ale ona stastna takto nikdy nebude, preto by som ja na jej mieste vztah ukoncila. Samozrejme je to na nej, my jej mozeme len poradit... Ale myslim si ze ju caka nieco lepsie ako tento partner.

momusik
5. máj 2020

@brittaa ale si zober kebyze mate deti tak on by aj tak isiel k rodicom mozno aj s detmi,ty by si zase bola sama / s detmi,len preto ze kazdy ma dieta nebudem rodit za kazdu cenu

brittaa
autor
5. máj 2020

@momusik on deti chce, ešte aj to mi vyhadzuje na oči, že ja vraj nie som rodinne založená, keď nechcem teraz deti, že dokedy má pri mne čakať. A pritom ja chcem dieťa, ale chcem najskôr byť milovaná a až potom dieťa...nie dieťa do počtu

jaskolka
5. máj 2020

@brittaa na začiatku to je vždy super, aj človek sa dokáže pretvarovat istú dobu. Presne tak to bolo aj s mojim ex, na začiatku pár mesiacov výlety, venovanie sa, reči, ako je šťastný atď. Potom postupne, prepáč, budem meškať,idem povysavat obývačku, normálne to človek aj za 10 minút zvládne, on asi vysaal 4 hodiny, lebo keď som potom večer píisala, kde teda preboha je, tak ze práve dovysaval🤪🤪, a preslo5 hodín od kedy to bolo. Alebo idu kopať na záhradku, idú maľovať tam plot, mali dedka v inom meste, tak idú za ním, ide do posilky, ide cvičiť doma, to cvičil niekoľko hodín, atď. Potom ide venci psa, potom s mamou sa rozpráva, a stále dačo. Ku mne došiel večer o 21. 30,a bol prekvapený, že ja už idem spať, lebo som vstavala o 5.00 do prace, kde som 9 hodín bola na nohách. Tak potom zúril, že ho nechápem, že prečo idem spať skoro, že nech sa prerobím lebo spat mam ísť o polnoci, veď to je normálne 🙈. A ze som neempaticka, lebo on musí rodičom pomáhať. Boli obaja plne sebestačni, jeho matka celý deň sa nudila doma, lebo ozaj keď som tam doska, tak okrem obývačky, kde sme museli byť bosí, všade bol neporiadok, tak fakt neviem, čo robila celé dni, lebo nákupy robil otec autom, vysaval bývalý.... Jedine ze navarila, ale to jedlo sa mne proste nedalo jest,polievka "všehochut" mäso mastné, ryža suchá... Ale bývalý pre šťastný, a ze ako mi chutilo, a prečo nevychvalujem výbornú polievku. Keby som vedela, aká vlastne ma byt... Lebo ozaj tam bolo vždy všetko...čiže som bola drzá a nevdacna, keď som povedala, že ja proste po robote t nebuď chodiť, keďže mi vytkli, že smrdim po ambulancii a mam sa poriadne vyumyvat, aby, sa odo mňa nenakazili🤯. Viac som už tam nebola. 🙈🙈🙈jaj a vrchol bol, keď hoaa sprchovat ždy po

bosorka2302
5. máj 2020

@jaskolka a byvaly sa ozenil? ci je sam? ozaj a realne co robil tie 4 hodiny? ci si sa nedopatrala

jaskolka
5. máj 2020

@bosorka2302 nie, žije s rodičmi stále, už mal ďalšie priateľky, ale nevydržali to ani ony. Neviem, čo robil, pretože nech som sa pýtala, ako som chcela, len povedal, že on vysáva dôkladne, a potom ze si musí oddýchnuť, a nemôže ísť z domu, kým nepôjde na záchod a neodprchuje sa potom. Čiže niekedy sme celý deň nešli von, lebo on nebol na záchode. To už mi pripadalo až ako dáka psychická porucha a vrchol bol, keď aj mňa začal učiť, ako sa treba správne sprchovat a umývať si ruky, aby som ho nenakazila.sim zdravotná sestra, čiže ruky som si umývala denne asi 150x,ale nie, on proste mal svoje predstavy.

janinah
5. máj 2020

Čítala som len úvod..máš jedinú šancu-presvečiť ho,že tvoj spôsob života / výlety,spoločné zážitky,trávenie času.../ j elepší ako ten jeho /stále u rodičov/....urobiť si pravidlá-jeden víkend nech je u rodičov 1 den a druhý víkend nech je s tebou,naplánuj výlety,program....ak nepojde s tebou,ale k rodičom,tak je to úplne jasné kde si v jeho živote ty....počkala by som na zlepšenie tak 2-3 mesiace,potom zbohom...máš najvyšší čas ísť hladať toho ozaj pravého...a rozmýšľaš dobre,najprv stabilný vzťah,lásku,záujem,pozornosť...až potom svadbu a dieťa....ked čítam ako poniektoré rýchlo dieťa s hocakým pakom a potom vyplakávajú,tak s a mi rozum zastavuje,neurob takú chybu

brittaa
autor
5. máj 2020

@jaskolka to je strašné. Mne to hlava neberie. Vždy na začiatku je to super a potom...

momusik
5. máj 2020

@brittaa no ved prave,urcite mu nepovol,do takehoto vztahu dieta

adriankomoj
5. máj 2020

@brittaa. ...ale budeš mať klud a pokoj, pre zdravie veľmi dôležité. Ešte stretneš toho pravého tomu ver, držím 👍

halienka
5. máj 2020

ja tiež radím rozchod, to je proste taký typ chlapa a mne kedysi mama dala jednu múdru radu - nikdy never tomu, že zmeníš chlapa, na to sa nespoliehaj. On proste nevie prestrihnúť pupočnú šnúru, práca na záhrade a okolo domu ho baví podstatne viac ako nejaké výlety a ženská pre neho zrejme znamená len osobu čo má porodiť deti a krútiť sa v kuchyni a nestarať sa mu do jeho chlapských vecí. A iný proste už asi nebude. Takže keď už vieš čo chceš tak proste budeš vedieť akého si hľadať. Ale toto by bolo pre teba celoživotné trápenie, lebo verím tomu, že on si bude stále hľadať cestičky aby fungoval tak ako on chce a ty aj s deťmi by si bola doma sama. Treba to rozťať čím skôr tým lepšie, lebo čím to bude neskôr tým to bude ťažšie.

brittaa
autor
5. máj 2020

@janinah už som skúšala aj také, že išla som tam s ním, ale ja som zato nedostala nič na výmenu, ke´d to už mám tak povedať. Žiadny výlet alebo čas pre nás. Skôr to pre neho znamenolo, že a teraz tak môžem chodiť stále

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
5. máj 2020

@brittaa tak mu povedz, že ty deti chceš, ale s chlapom, čo bude pri svojej rodine, teda, žene a deťoch. Nie pri rodičoch.. Ale vážne, ani nemysli na, deti s týmto človekom, bez preč, lebo o pár rokov budes chodiť nie k psychologicke, ale na psychiatriu. Manipuluje ta už teraz. Pozor na to, taky chlap vie zničit ženu úplne

janinah
5. máj 2020

@brittaa naplanuj výlet na víkend,postav ho pred hotovú vec,že ideme tam a tam a uvidíš ako sa k tomu postaví,to je taký test,či vyhráš ty alebo jeho rodičia...a máš jedinú šancu uspieť,že pôjde a že sa mu taký spôsob víkendovania zapáči..nečakaj na jeho iniciatívu,nedočkáš sa,..

momusik
5. máj 2020

@brittaa 5 rokov je dost dlha doba na to aby si niekoho spoznala,on sa uz nezmeni,podla mna to bude len horsie ci uz povahovo alebo upnutie na rodicoch ako starnu tym viac tam budu ,,musiet,, byt,on je takto spokojny tak aj ty zacni zit tak aby si bola spokojna a stastna

ladyvi
5. máj 2020

Zacinat od dna? Dievca zlate. Ani nevies, ked sa rozhodnes pre ten krok, aky vietor v kridlach budes zrazu mat, ako sa nadychnes volne, ako kamen 100kilovy z teba spadne a aka hrda budes. Ver mi. Normalne sa ti spravi usmev na tvari, rozziaria sa ti oci. Si jedno nestastne udupane ziena. Ano budu aj slabe chvilky, ale vsetko sa da. Mas 30. Este tento rok mozes stretnut niekoho kto sa k tebe hodi, babatko svadba moze prist do roka. A keby aj nie. Do 35ky daleko. A zamysli sa. Zivot mas jeden. Chces ho stravit takto? A stracat drahocenny cas, ked aj tak vies ako to skonci.

tinapa
5. máj 2020

@brittaa Nečítala som diskusiu, reagujem len na tvoj príspevok- áno , ste na konci. Gratuluj si, osloboď sa a začni odznova... 🙂

beronsche
5. máj 2020

@ckatka ano, ten tvoj prvy prispevok som zrejme pochopila inak, ako si myslela.. Trochu nestastnym sposobom si to napisala, to o tej ulohe zeny.. . 🙂 S tym druhym prispevkom suhlasim..
Podla mna vyrovnany clovek ani nema potrebu prerabat partnera na nejaky obraz.. To su tie vyrovnane vztahy, o ktorych som pisala - ze ja nieco dobrovolne dam, nieco dostanem.. taka rovnovaha.. ty to volas dohoda.. Ze respektujem partnera a on respektuje mna, aj s chybami..
Inak ta kniha, 5 jazykov... sa spomina hrozne casto, ale mne nic nedala.. Taka prilis akoby zjednodusujuca sa mi zdala.. Podla nej akoby stale platilo, ze urob A, stane sa B.. vzdy .. No a podla mna takto vztahy nefunguju.. ani ludska psychika.. 🙂

@brittaa vzdy sa najdu v tvojom okoli ludia, ktori si budu mysliet, ze vedia lepsie ako ty, co mas robit.. Nauc sa ich asertivne poslat do r.. ehm , prislusnych hranic 😉 hned , ako sa zacnu do teba obuvat. Teraz hlavne musit prekonat strach z neznama.. Z neistej buducnosti.. To je, co ta drzi s priatelom, ved uz vies, ze toto nie je zivot, aky chces.. On sa nezmeni.. Vzdy budes za vsetko vinna ty, lebo ho nedokazes pochopit, vzdy bude utekat k rodicom... Tiez som mala 30, ked som konecne po mnohorocnom neperspektivnom vztahu nasla odvahu z neho odist.. Bolo to tazke.. Najtazsie obdobie mojho zivota.. Ale stalo to zato! No a tento rok oslavujem 9 vyrocie svadby s muzom, ktory nema potrebu zvysovat si svoje ego na moj ukor, s ktorym mam krasny vztah a 2 male deti.. Ked si predstavim, ze chybalo malo a od ex neodidem, lebo som mala strach, tak ma zamrazi.. Drzim palce!

jaskolka
5. máj 2020

@brittaa kebyže nepíšeš na začiatku o veku, tak normálne myslím, že s mojim expriatelom chodíš 🙈🙈

jumama
5. máj 2020

Asi treba naozaj urobit to velke rozhodnutie. Pretoze to ako to medzi vami je teraz, aj keby sa na chvilku zmenilo, vzdy to napokon sklzne k tomu istemu. Bud to dokazes prijat, a chodit s nim vkuse k rodicom - ak by ste mali deti, mozu sa v tej zahrade vysantit, svokra ti s nimi moze pomoct, mozu sa od deda a od muza priucit v tej zahradke aokolo domu cosi robit ... ale to je proste iny hodnotovy rebricek, ako mas ty. Daju sa tam najst pozitivne konce a pozitivne pohlady, ale museli by ste mat s muzom rovnaky hodnotovy rebricek a to je zrejme, ze nemate. Proste jemu pomoc rodicom a praca v zahrade a na dome bude vzdy na vrchu hodnotoveho rebricka. Nema vlastny dom, je nezrely, ze si neuvedomuje, ze to vsetko by mal robit na vlastnom dome a pre vlastnu rodinu. Kym ma rodicov, ktorych lubi, a ktori mu poskytuju priestor na realizaciu toho, co robi rad, tak nemoze dospiet k zmene. Nic nim neotrasie. On je tak naozaj spokojny.

ivanka33
5. máj 2020

My po spoločnom bývaní so "svokrovcami" si doteraz nevieme prísť na meno a keď sa narodí dieťa budeš ho aj ty 3x do týždňa musieť chodiť ukazovať, či je v poriadku.... s priateľom.... na celý deň... čiže tiež neodporúčam.

jaskolka
5. máj 2020

@ckatka v tomto úplne s, tebou súhlasím, keď partneri obaja sú vyzreti a vedia sa porozprávať, vyhovieť si navzájom. Bohužiaľ, veľa chlapov toto nevie, proste "ja som chlap a ten ma vždy pravdu" citujem bývaleho, ktorý mal tiež teóriu, že kompromisy su nanič, proste on môže všetko, je neomylny a len ten druhy, je hlúpy, zlý, neschopný a podobne, ja som vždy mohla za všetko, napríklad on si zabudol nabíjačku, a ja som bola krava, lebo som mu mala to pripomenúť. Keď som mu potom o mesiac chcela teda pribaliť potrebné veci, vyletel, že mu neverím a, som sprostá, lebo z neho robím neschopného. Takže ani z voza, ani na voz 🙂. Snažila som sa mu to vysvetľovať, reval, kričal, buchal dverami, rozbil mi skrinku v kúpeľni, roztrepal mobil,že som hlupana, krava, sprostá, nechápem ho, ani jeho mamu, proste úplne od veci. Sú ľudia, kde jednoducho nepochodis s ničím, keď on si povedal, že "kompromisy sú krysy" a on ich nerobí ani chybu si nikdy neprizná. Sú takí ľudia, kde sa môže druhý potrhat a nič.

bosorka2302
5. máj 2020

@jaskolka podobny typ chlapa som mala ako ty exa. Ja si uz zacinam mysliet ze vyzreti muzi ani nie su

brittaa
autor
5. máj 2020

@jaskolka niečo podobné aj u nás 🙁 zatiaľ však len s buchnutim dveri a s krikom, ze preco mu nedam za pravdu, lebo on ju ma, ze prečo nemôžem uznat jeho pravdu a nazory a nehovoriť si svoje

brittaa
autor
5. máj 2020

Ďakujem vám všetkým za konverzáciu, za rady, za povzbudenie a otvorenie očí, resp. mám ešte väčšiu odvahu to skončiť, chcem si ujasniť, že tuto cesta nevedie, že už som hádam skúsila všetko, čo som mohla z mojej strany...

jaskolka
5. máj 2020

@brittaa škoda tam reči, vždy budeš ty "na vine" manipulátor vie tak úžasne všetko otočiť, že budeš ozaj presvedčená, že vlastne hovorí dobre a správne.nebudes vedieť mu oponovať, z jednoduchého dôvodu, jeho argumenty totiž budú úplne bludy, ale nejako ten typ ľudí vie ich podať "správne a logicky". Jediná možnosť, zbaviť sa toho človeka, odísť, pretnut akýkoľvek kontakt. Budeš čoraz viac zdeptana, nešťastna, bude ti"zle"ale on vždy bude tvrdiť, že predsa ta ľúbi a mysli to s tebou dobre, len ty to zle chápes,proste nevieš ho oceniť, ako on ti chce dobre. 🙈. Utekaj, kym ta úplne ešte neovladol. Vy ste nie na konci, už ste dávno za ním, len ešte to nechcete pripustiť....