icon

4-mesačné dieťa k otcovi

21. jan 2023

Som slobodná mama dvoch detí, jeden má 2,5 roka a druhá bude mať 4 mesiace. Ide o to že ich otec by si ich mal brať každý druhý víkend. Len ja neviem či na ten víkend tam nechať na noc aj tú skoro 4 mesačnú alebo ešte nie a zaviesť ju mu ráno a večer si prísť po ňu. Ak ste boli niekto v podobnej situácii ako ste toto riešili? Nechali by ste ju tam aj na noc? Malinká je na umelom mlieku, čiže s tým by problém nebol. Ďakujem za názory

top_manazerka
21. jan 2023

@cicuca prečo za prítomnosti matky? Snad otec nie je nejaký úchylák…. Alebo asi by bolo lepšie napisat - darca semena. Lebo niektore ženy sú tu nastavené tak, že dieťa je ich majetok a chlap je dobry len na oplodňovanie a platenie alimentov. Hlavne nech drží hubu, nenárokuje si ziadne präva a platí..

cicuca
21. jan 2023

@slovakboy neodkladny opatrením - dieťa zverené do mojej starostlivosti a kontakt len za mojej prítomnosti.

maciatkolulu
21. jan 2023

@ildiko36 ja by som si ho na víkend nechala v pohode zobrat, ak by to bol zodpovedný rodič a keďže si s ním autorka zjavne dve deti po sebe urobila, tak až taky zlý nebude. Načo sú potom otcovia? Na kes a zdrb? Prečo by sa otec nevedel o svoje babo postarať? Normálny, zodpovedný otec ma tiež právo na svoje dieťa, či ten má držať hubu a platiť, kým sa okolo 15. rokov mati zrazu nerozhodne, že môže milostivý decko vidieť? Alebo vtedy, keď si založí novú rodinu? Ale nooooo.... A tebe by prospelo par minút pre seba a pre gramatiku🤪

vamajka
21. jan 2023

@cicuca mas pravdu ale snad si autorka svojho ex pozna, pokial nie je tyran, nasilnik, alkoholik a co ja viem co este ale normalny chlap na ktoreho sa da spolahnut, tak v tom nevidim ziadny problem

cicuca
21. jan 2023

@top_manazerka lebo je ešte maličké. Treba hľadieť na to, čo je pre dieťa najlepšie - najbezpečnejšie a ako sa psychologicky vyvíja. Dieťatko, keď sa narodí, vytvorí si naviazanosť na človeka, ktorý napĺňa jeho potreby - z pravidla je to matka a je dôležité, aby nebolo od tejto osoby brate minimalne do 1,5-2 roku života. A keď má zdravý vzťah s opatrovnickou osobou, môže si vytvárať zdravé a dôverne vzťahy aj s inými ľuďmi - druhý rodič, ostatný členovia v domácnosti, neskôr kamaráti a iné osoby s ktorými trávi dostatok času. Ale vždy je naviazanosť najskôr na jedného človeka a postupne sa vytvára vzťah s inými ľuďmi.

cicuca
21. jan 2023

@vamajka psychologické hľadisko z hľadiska vývinu a potrieb dieťaťa. To je ten dôvod. Ešte je maličké, aby bolo vôbec bez svojej matky, nieto ešte na noc. Chce to čas a nie je dobre nic uponáhľať.

top_manazerka
21. jan 2023

@cicuca to je dobra kravina. Obe moje deti boli od útleho veku, doslova od novorodenata v starostlivosti mamžela a mojej mamy. Ja som robila na veľkých projektoch, prvýkrát som bola na služobke v Nemecku ked mala dcera necelé dva mesiace. To iste so synom. A žiadnu separačnú úzkosť nemali, sú z nich normálne, vyrovnané deti, učia sa najlepsie z triedy.

vamajka
21. jan 2023

@cicuca tak ako je zvyknute na matku si zvykne aj na otca. Dieta hlavne potrebuje vela lasky a to mu urcite da otec tak isto ako aj matka

top_manazerka
21. jan 2023

@vamajka presne tak. A čo som si vsimla, tak otcovia to častokrát zvládajú este lepšie ako matky. Lebo sú viac nad vecou, nepanikaria pri každej volovine.

anickabasnicka
21. jan 2023

@vamajka presne tak, nejlepe izolovat male dite od okoli, aby si nahodou nezvyklo,zej sou i jini lide nez je maminka. a pak davat sem fotky,jak nemuze jit matka ani na wc bez ditete. driv normalne hlidali starsi sourozenci mladsi deti v rodine,protoze rodice se starali o hospodarstvi atd.a deti tak byly sobestatnejsi.a pzadne trauma nemaji...dnes podle nejakych mudrcu je moderni dite do tri let nepustit dak od matky nez max jeden krok.

cicuca
21. jan 2023

@top_manazerka tak v tom prípade mali za opatrovnickou osobu tvojho manžela a nie teba a teda manžel bol osoba, s ktorou mali najsilnejšie puto. Pozri, nepotrebujem sa tu s tebou dohadovať, ak chceš pogoogli. Určite nájdeš veľa odborných článkov ohľadom zdravého psychologického vývinu dieťaťa od narodenia. A to, že sa tvoje deti učia najlepšie z triedy ešte neznamena, že sú schopné vytvárať zdravé vzťahy. Neútočim na teba, lebo ťa nepoznám ale napadlo mi to.

cicuca
21. jan 2023

@vamajka áno, ale časom. Nie v tak útlmom veku. Všetko je to proces, ktorý by mal byť vnímaný z pozície čo je najlepšie pre zdravý vývoj dieťaťa

top_manazerka
21. jan 2023

@cicuca poučky sú jedna vec a realne fungovanie druhá. A o zdravé nadväzovanie vzťahov mojich detí sa neboj.

autor
21. jan 2023

@top_manazerka vzťah bol fajn medzi nami. Dokonca fakt sa správal vždy ku mne pekne, čiže som nemala pochybnosti a myslela si ze je to muž môjho života pretože sme nemali medzi sebou nejaké vážne problémy. Až na to že po pár týždňoch po porode som zistila že ma podvádza. Nikdy by som to nepovedala. Potom som sa zbalila a odišla. Ale to zas je iná vec. Ide o to že on by chcel malú na noc. Bývalá svokra zrejme mu tam bude pomáhať. Ale ja som proti. Len ma zaujímali názory ostatných ktorý boli možno v podobnej situácii.

slovakboy
21. jan 2023

@cicuca no veľa si nepovedala. Otec bol agresívny? To je potom iná vec. Keď súd nariadi prítomnosť matky.

1fifinka1
21. jan 2023

Stačí, že mu preplače celú noc a rozmysli si to 🙈🙈. Ale súhlasím tiež, že ak sa chová zodpovedne, nech si budujú vzťah.

babalenka
21. jan 2023

Ak je normalny chlap a otec a bude tam na noc aj babka ja by som dala.Vsak rodičia sú obaja .Ak to nevyjde že bude plakať tak potom ho na dáky čas nebudeš dávať na noc.Ked nedáš potom bude zas zle, lebo keď bude staršia tak nebude chcieť chodiť

zooeynka
21. jan 2023

Asi ti babo spi dobre v noci, ze? Ja som padala na hubu od nevyspatosti v tomto obdobi a keby niekto chcel moje dieta na noc tak daaaaaam. Nepotrebujes oddych? A veru, ak by mu revalo pol noci tak si otecko dalsie noci rychlo rozmysli...

anickabasnicka
21. jan 2023

@cicuca az bude na googlu,ze v ramci budovani dobrych vztahu mezi ditetem a rodicem je potreba skakatpo leve noze v sude dny a po prave noze v liche dny a pritom zpivat narodni hymnu,tak to taky budes brat za dane moudro a dozadovat se jeho plneni? ....jestli ma tvuj expartner narizeny takovy styk s detmi,tak asi nebylo v poradku neco hodne duleziteho mezi vami. ale v tom pripade jsi udelala chybu hned na zacatku vztahu a nemela sis za otce vasich deti vybrat takoveho exota

lyci
21. jan 2023

ja by som skusila. ale s tym, ze ak ju nebudu vediet utisit, tak po nu zbehnes aj v noci. ak bude spoko, tak je fajn, ze si zvyka, ak bude plakat velmi, tak naco ju trapit. moj k babatku vstaval na zaciatku a vedel ho aj nakrmit a uspat, potom to prestal robit a maly si odvykol a uz som ho vedela ukludnit len ja

autor
21. jan 2023

A on ako otec bol taký že on to bral tak že on pracuje a ja som doma na materskej. Čiže ako starostlivosť o domácnosť a deti bola poväčšine na mne. S deťmi len ja som chodievala von pretože ak prišiel z práce bol unavený tak som ho nechala oddýchnuť doma. Večer tak isto ja okolo detí a ráno taktiež. Takže aj to neviem či by zvládol malinku lebo ju ani nikdy neprebalil. S tým starším to zvládnu, je to s ním už jednoduchšie ale ta malinka no neviem. Len oni majú iný názor ako ja a hádať sa nechcem.

januska12323
21. jan 2023

Veď skús postupne na hodinu, pár hodín až potom noc. Ale ak je normálny, vie, že dieťa treba prebaliť, mlieko, spať. Plus svokra pomôže. V takom veku máš určite väčší problém s prespaním ako dieťa.

cicuca
21. jan 2023

@slovakboy nejak to nechcem rozoberať tu na fóre. Ak ťa zaujíma niečo konkrétne, kľudne mi napíš ss

cicuca
21. jan 2023

@anickabasnicka 🤦‍♀️😂😂😂 tak toto je dosť ujeté 🤦‍♀️ prepáč, ale to fakt? Veď sú to dlhoročné výskumy, ktoré vedú vzdelaný odborníci a nie šimpanzy v zoo. Pre mňa dosť zvláštny postoj, ale každý si žijeme to svoje a ja ti ho nebudem brať

mogaa
21. jan 2023

tak len ty vieš, či je reálne pre teba ak si otec ráno deti vezme a ty večer prídeš pre to mladšie a vezmeš ho domov....lebo samozrejme plakať bude aj to 2,5ročné že chce ísť domov s mamou....máš na to? veď skús vyskúšať ako zvládnu jeden víkend sami bez teba a uvidíš.....svokra tiež vychovala deti, takže vie ako sa o bábo postarať a otcovi určite pomôže.....takto to bude obrovský problém - hlavne čo sa týka staršieho 2,5ročného dieťaťa, to bude zákonite plakať a chcieť ísť večer s mamou domov.....+ druhý deň ráno budeš odnášať dieťa/deti späť k nemu.....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
anickabasnicka
21. jan 2023

@cicuca a ty jsi opravdu presvedcena,ze to co je na goooglu,tak ze je opravdu to nejlepsi? a dlouholete vyzkumy,staci si vzit obycejny spenat,jak dlouho se o nem vedecky psalo,ze ma hodne zeleza, aby se pak zjistilo,ze se nekdo spletl v desetinne carce. rodina a vztahy mezi cleny v ni nelze zevseobecnovat.co plati v jedne rodine,nemusi fungovat u jine.takze fixovat dite pouze na jednoho z rodicu a az teprve pozdeji na ostatni, jako kdy je to pozdeji? kazde dite je individualni, nektere jde z naruce do naruce a nevadi mu to a nektere se stydi a ma problemy i pri nastupu do skolky. takze postupna socializace ditete na i jine osoby mimo matku a otce je dulezite uz odmalinka. pro dite by melo byt dulezite,ze ma nekde zachytny bod,kde se schova,pred bubakem,kdo mu pofouka rozbite koleno atd, a ne se bat udelat krok od matky.

ildiko36
21. jan 2023

@maciatkolulu som maďarka a za to sa nehanbím lebo o 1jazyk viac ovládam ako ti! Žijem v nemecku takže mne slovenský pravopis ako na prd😅..si ma porozumela tak či tak..

vamajka
21. jan 2023

@elizabet173 a otec je menejcenny ci co? Pokial je to normalny starostlivy chlap /co vie posudit len autorka/ tak nechapem kde je problem. Otec ma na dieta take iste pravo ako matka

katarinamiskovova
21. jan 2023

@top_manazerka - myslim ze su rozne situacie v zivote, ktore sa udeju a vy si ani neviete predstavit tiez som odisla s 3 rocnou a 8 mes na rukach a nikdy by som si nepomyslela ze za takych okolnosti a ze sa take nieco moze stat... takze nesudte a velakrat je matka naozaj viac ako otec - aj ked otec to pred sudom vie zahrat uplne inak...