Aká je prax, keď sa dieťa po hospitalizácii matky zverí do starostlivosti?
Ex sa vyhráža že v čase keď budem v nemocnici vezme si dieta k nemu domov. Ja by som chcela aby bolo dieta so starými rodičmi (s ktorými aj žijeme, dieta je na nich zvyknuté, vida ich každý deň). Aká je prax? Ako to chodí?
A aky ma dieta vztah s otcom? Preco mas taky problem, aby dieta bolo s nim? Tyra ho? Alebo len preto, ze sa mu chces pomstit?
Ako mate styk s dietatom osetreny? Vychadza tvoj pobyt na "jeho dni"?
Moja prax je taka, ze nic nie je lepsie, ak aj po rozvode ludia spolu rozumne riesia deti. Deti maju stale dvoch rodicov a pokial ich otec nebije, nezanedbava, nevidim dovod mu branit, aby sa one postaral.
To mate take zle vztahy, ze ak ti ex ponukne pomoc (vziat dieta v case tvojej hospitalizacie), ze to beries tak negativne? Ano je to pri dobrych vztahoch bezna prax, ze sa rodicia dohodnu v takomto pripade.
Kľudne nech si ho zoberie v jeho stanovenom čase, aj nad rámec. Avšak by som chcela aby spávalo doma, vo svojej izbe kde to pozná
Koľko má dieťa rokov? Ak nebýva u otca cez noc.
Rok
Mna len zaujima či je otec oprávnený dajme tomu povedať “že si dieta berie skratka a hotovo” - s prespavanim atd.
Či je to nejako legislatívne ošetrené
Alebo na dohode rodičov
Nie nemá nárok, ked ty povies,ze bude u starkych tak bude u starkych. Ročne je ešte maličké,to by som tiež nedala spat inde,hlavne,ked tam ešte ani nikdy nespal...
V prvom rade sa mate dohodnut, ked to nejde, treba sa drzat rozhodnutia. Dohode rozhodnutie neodporuje.
Ak otca pozna, tak nech sa postara. Ale urcite nemoze prist k tebe domov a dieta zobrat mimo jeho stanoveneho casu.
Aj ja plánujem dať syna v čase mojej hospitalizácie k mojim rodičom a otec nech si ho bráva v tých dňoch a časoch,kedy má podla rozhodnutia..Syn u neho nechce spávať,ani v rozsudku to tak nemáme a keďže môj exmanžel si založil novú rodinu a nášho syna odsunul na vedľajšiu koľaj,tak sa syn u neho necíti dobre.. Spať u neho nechce vôbec a najradšej by bol,keby s ním nemusel byť vôbec,má 9 rokov..Podotýkam nikdy som ho nehuckala proti ex,nikdy som pred ním o ex nič zlé nepovedala,ale to dieťa nie je sprosté a vidí,resp.cíti to,ako sa ex k nemu správa..A keďže ja sa nemienim počas hospitalizácie ešte viac stresovať,bude syn proste u mojich rodičov..Aj teraz som si dovolila po roku odísť na víkend preč,našťastie som bola dohodnutá s našimi,že bude malý u nich a dobre som urobila,keďže ex sa vo štvrtok dal vypísať na fiktívnu PN,takže keby som bola dohodnutá s ním,nejdem nikam..
Ak nemáte rozhodnutie súdu - áno môže. Ak ho máte - musí sa dodržiavať rozhodnutie. Len tu ide skôr o ego....ja chcem.....ja chcem a ja chcem. V prvom rade sa o dieťa majú postarať rodičia a ak nemôžu - potom sú tu prarodičia a i....
Nie, nemá nárok povedať si to. Má nárok mať dieťa iba v čase, kedy má určené súdom. Všetko ostatné je na vaše dohode. Mohla si rovno napísať, že dieťa má rok a ešte nebolo s otcom samé. Možno ho skús na to pripraviť, stretávať sa častejšie. Skôr či neskôr príde k tomu, že dieťa k nemu bude chodiť na víkend. Že k nemu bude chodiť na letné prázdniny atď. Takže treba dopriať tým stretnutiam. Nie kvôli otcovi, ale kvôli dieťaťu.
Ďakujem. Áno mohla som Hned uviesť že je babo ešte malé. Ale ako hovorím nech s ním trávi čas aj nad rámec cez deň, veď aj našim to odľahčí. Ale cez tu noc by bolo fajn keby bolo doma. Ďakujem ste zlate. Keby je dieta väčšie kľudne nech by bolo u neho aj cely ten čas
Neboj sa, ročné dieťa, keď mu začne večer doma revať, veľmi rýchlo vráti...
@rusalinka aj počas “jeho hodin” veľmi rychlo vracia 😂 ani o minutu dlhšie, ba aj skor 😂 to sa vyhráža len preto lebo mi chce ublizit .. ešte aj v situácii čo ma clovek strach z hospitalizácie, aby som rozmýšľala nad rozmarmi môjho ex
Jasne, toto mi raz povedal kamos, ze ked my to dieta sama donesies a vybavou a tu mas dieta na tyzden, ja idem do nemocky, tychto ludi kontaktuj v pripade problemu. Inak si poradis. Tak to velmi rychlo to dieta nechcu. Lebo to uz je robota a nie nejake iba motuzy a natahovacky. Rocne dieta je makacka a bude plakat a musi ho prebalovat stale a vsetko dokolecka.
Skús sa tváriť že v pohode, aspoň nebudeš mať ty starosti, pošli mu denný režim dieťaťa aj rozpis koľko plienok akých nech si kúpi, potom rady kedy čo ako zaberá naň a možno mu to dôjde že radšej mať pokoj bez dieťaťa 🙂
ale keď vidí že ťa tým vytáča tak ťa provokuje ďalej

Ak je dieťa zverené tebe a otec má súdom určený čas na stretávanie, tvojou hospitalizáciou sa nič nemení na fakte, že stále má nárok na dieťa v súdom určenom čase. Takže dáš dieťa kam chceš. Na druhej strane, ex môjho muža ak niekam ide (zákrok, dovolenka) tak dieťa dáva automaticky k nám, čiže k otcovi. Veď je rodič.