Aké výživné môžem žiadať na 13-ročné dieťa?
Aké vysoké výživné môžem požadovať od ex manžela ak ma asi 1200€ výplatu v čistom máme spoločné jedno 13 ročne dieťa, ale on ma ďalšie s novou ženou?
@anonym_autor veď nemusí chodiť keď nechce, nech sedí doma a robí čo chce , ale ty stále nechápeš , že nemáš na dieťa žiadne zvýšené náklady a tvoj ex nezarába žiadne extrémne prachy . Strašne zle pôsobíš a keď budeš takto aj vystupovať na súde + tvoje argumenty , tak ťa aj sudca vysmeje . Toto čo tu ty predvádzaš , som ešte asi ani nezažila . Ty vôbec nepotrebuješ zvýšiť životnú úroveň svojho dieťaťa , ty len potrebuješ znepríjemňovať život svojmu ex a jeho novej rodine . Aj týmto tvojim správaním robíš len veľkú priepasť medzi dcérou a jej otcom. Myslíš, že ona to nevníma ? Ale tak rob ako myslíš
@lenka.25 áno vníma. Vníma koľko má jej súrodenec a koľko ona
@anonym_autor ty sa už fakt preber ,ty si myslis ,že bývali bude ticho,bude sa ta pytat presne toto čo my
Ešte stále si nenapísal koľko dávaš ty na svoje dieta
@minenkaa dávam všetko čo mám. Ako každá matka
@anonym_autor to je presne koľko ,keď si na materskej
@minenkaa to fakt??? Každý mesiac je to inak ale minimálne 250 to je určite
@minenkaa dávam všetko čo mám. Ako každá matka
@anonym_autor tak poďme počítať - zarába 1200 € , 150 € dáva výživné + dám len tak z brucha za 50 € mesačne dcére niečo kúpi , ďalej má náklady 300 € na bývanie , 300 € strava 100 € benzín, 200 € minie na svoje druhé dieťa - myslím tie nákladné krúžky čo mu platí ... ostáva mu 100 € na tú lenivú ženu 😀 . Tak možno im ten nákladný a luxusný život financujú starí rodičia , inak by im len jeho príjem nestačil ani len na letnú dovolenku v Senci ...
@anonym_autor och môj bože a už si si konečne spočítala výdavky na dieťa? Jasne niektoré mesiace to môže byť viac ako keď začína škola alebo majú nejaký výlet zo školy.
Ale reálne chcem vidieť kde na dieťa minieš 300 Eur mesačne. Z jeho platu 1200, máš kráľovské výživné 150 Eur, aby sa nestalo že ti ešte uberú.
Tu vôbec nejde o tvoje dieťa, tu ide o tvoju chamtivosť lebo si počula od dieťaťa ako sa majú, oni majú chcem aj ja. Tak sa zariaď tak aby si nemusela žobrať od druhých. On má inú rodinu a ty tiež.
250€? Si sa trocha zamotala do vlastných klamstiev 🤔
Ste sa ale na nu vrhli;)tak ona si moze zaratat aj naklady na byvanie, energie pre dieta, pri mensich aj opatrovanie (starostlivost nie je len ocko 2x do mesiaca, matka si nemoze len tak najst druhu pracu, prichadza o mzdu pri ocr…)aj ta vyhradna starostlivost sa zohladnuje
250€? Si sa trocha zamotala do vlastných klamstiev 🤔
@anonym_e907f0 Autorka napísala, že ONA minie na dieťa minimálne 250 Eur mesačne. Nie, že dostane 250 Eur od expartnera. Treba čítať s porozumením a neobviňovať autorku z klamstva.
@anonym_autor co chces povedat tym, ze je mimochodom prvorodene? Podla mna prve alebo piate, je to uplne jedno. Moj ex sa ma nadstandartne, prijem o akom moze mnoho rodin iba snivat. Dcera ma teda teraz uz 20rokov, vyzivne nam urcovali, ked mala 3. Vtedy ex este firmu nemal, mala som vyzivne 120€. Ani ked sa mu zacalo darit som neziadala zvysenie. Potom chcel ex striedavku, sudkyna nam na sude povedala, ze nakolko su nase prijmy diametralne odlisne a ja mam dalsie dieta s dlhodobo nepriaznivym zdrav.stavom, ona tam predsa len navrhuje otcovi urcit vyzivne. Nechcela som. Moje dalsie dieta svojho otca ma, ktory sa o neho postarat dokaze. Nikdy by ma nenapadlo pytat od wxa viac, lebo vidim, ze on ma. Nech ma, nech sa mu dari. Ja stale tvrdim, ze dokial sa dari otcovi mojmu dietata, ma sa dobre aj moje dieta. Ano, je to zasa o tom, ako ten otec s dietatom funguje. Moj ex by dal nasej dcere prve aj posledne aj bez toho, aby som ho o to ja alebo ona ziadala.
@anonym_c50c2f len takych ex je malo zial
@anonym_e907f0 Autorka napísala, že ONA minie na dieťa minimálne 250 Eur mesačne. Nie, že dostane 250 Eur od expartnera. Treba čítať s porozumením a neobviňovať autorku z klamstva.
@sovica ma ešte druhé dieťa nie? A je na materskej tak z čoho platí? Nedáva vobec zmysel čo tu ona píše
Ste sa ale na nu vrhli;)tak ona si moze zaratat aj naklady na byvanie, energie pre dieta, pri mensich aj opatrovanie (starostlivost nie je len ocko 2x do mesiaca, matka si nemoze len tak najst druhu pracu, prichadza o mzdu pri ocr…)aj ta vyhradna starostlivost sa zohladnuje
@chestnut Ale to je v úplných rodinách je, že matka si ťažko hľadá prácu, a príchadza o mzdu pri OČR. A často nechcú takú matku zamestnať lebo vedia že deti v školách sú často choré.
@sovica ma ešte druhé dieťa nie? A je na materskej tak z čoho platí? Nedáva vobec zmysel čo tu ona píše
@anonym_e907f0 Však má manžela/partnera, s ktorým sa o obe deti stará a už na začiatku napísala, že nový partner sa stará aj o jej dcéru z prvého manželstva. Postarať sa ale o vlastnú dcéru, aby jej nič nechýbalo, by sa mal jej otec, nie otčim.
No neviem, ale pises, ze otec malej zaplati strojcek na zuby, to nebude mala suma, kupuje jej kazdy mesiac 2 knihy, obcas topanky, oblecenie. Aby sa ti nestalo, ze si vydupes 300€ vyzivne /co podla mna nie/ a nekupi a nezplati dcere nic viac. A budes na tom nakoniec horsie, ako si teraz. Nehovoriac o tom, ze toto cele chces spravit len z pomsty a cistej vypocitavosti. Nakoniec este tvoj ex dodatocne buchne sampanske, ze sa ta zbavil.
@anonym_e907f0 Však má manžela/partnera, s ktorým sa o obe deti stará a už na začiatku napísala, že nový partner sa stará aj o jej dcéru z prvého manželstva. Postarať sa ale o vlastnú dcéru, aby jej nič nechýbalo, by sa mal jej otec, nie otčim.
@sovica otec sa stará a vymeriava sa to z príjmu oboch to že ona chce vyše len pre to že majú dom a autá je vypočítavosť. Autorka nechápe že sa nemôže merať z ich životom a ani na súde to takto nefunguje
Pekný deň, nemám veľmi čas čítať, nedaj sa odradiť a určite pýtaj viac. 150 je naozaj málo na dnešné ceny. 30% z platu je ideál ale navrhni podľa toho aké výdavky máš na dcéru mesačne za celý rok. Excel tabuľka a do toho výdavky na stravu, školu, oblečenie, denne potreby, nákupy, dovolenky, všetko... A ak má firmu musí podávať aj nejaké daňové priznanie. Aj na základe toho vie súd preveriť a určiť jeho príjem a koľko by vedel prispieť na dcéru. A vôbec sa nedaj odradiť veď je to jeho dcéra, ide ti o jej dobro a vzdelávanie. Držím palce a je dobre sa poradiť aj s právnikom. Pekný den
@sovica otec sa stará a vymeriava sa to z príjmu oboch to že ona chce vyše len pre to že majú dom a autá je vypočítavosť. Autorka nechápe že sa nemôže merať z ich životom a ani na súde to takto nefunguje
@anonym_e907f0 Nie, nemáš pravdu. Výživné sa počíta z čistého príjmu otca, je úplne irelevantné, aký príjem má matka, ktorá sa o dieťa stará.
Ale späť k autorke. Ak ona vidí, že si žijú v luxuse a nad pomery, tak z platu 1200 Eur to asi nebude, to je jasné. Ak on vlastní firmu, ktorá prosperuje, vypláca si raz do roka dividendy. Viem to, lebo mám brata podnikateľa, ktorý má mesačný plat fakt mizerný, ale so spoločníkmi behom roka veľa investujú, šetria na sebe, ale na konci roka si vyplácajú celkom slušné dividendy zo zisku. Myslím, že to bude aj prípad autorky a jej ex. Ak je to tak, tak súd by mal na to vziať zreteľ a odraziť sa od ročného príjmu otca. Však na daňovom priznaní (ak neokráda štát) by to malo byť vidno. Súd si to od daňovákov vyžiadať vie.
neurazte sa, ale toto mi pride ako chore.. vyzivne ma byt take, na ktorom sa obaja dohodnete a nie hladat ciastku s ktorou ho najviac vycicias.
Ja neviem kedy uz pochopite, ze ked ma druhe doeta s druhou zenou tak standard druheho dietata zabezpecuje aj strana matky takze argumentacia, ze ono ma voac, tak nech ma viac aj moje je uplne “mimo mísu”. Uvediem priklad mam jedine dieta (ja mam syna, ale spravme z neho dceru) narodi sa jej dieta moje prve vnuca. Milujem ho a budem mu kupovat veci a rozvijat intelekt - nezarabam zle, mozem si to dovolit. Dieta nastupi do skolky - vieme ako to funguje choroby a tak. Mam tu moznost, podporim dveru nech ostane doma aspon rok. Kedze mam aj vysoky stupen empatie a dcerin muz ma dieta z predosleho vztahu (manzelstva) vidim skor ako pozitivum, ze sa na doeta nevy💩, iba preto, ze im to s ex nevyslo. Potom sa tu ozve exka ze chce aby aj jej dieta malo to co moje vnuca… uz chapes???
Keby si ex mojho syna, mu poviem nech ziada znizenie vyzivneho pre teba a zvysok nech da dcere na ucet. Ved jej plati pekne a zaujima sa. Tiez som knihmol totalny ale nove knihy si nekupujem. Bud z bazaru, precitam a posuniem dalej alebo kniznica
@anonym_de991d no tak mi povedz na rovinu. Tebe by stačilo keď raz za čas ex kúpi oblečenie topánky zaplatí výlet a pošle ti 150€? Reálne... Stačí to na 13 ročnú?
@anonym_autor trošku si k tým 150€ zabudla pripočítať svoju časť. Čiže ty 150€ a on 150€ to je 300€ , to sa ti zdá na 13 ročnú bez krúžkov málo? Neodpovedala si, či rovnakú sumu dávaš aj druhému dieťatu.
@anonym_e907f0 neviem no myslím že keď ma na to nárok jedno dieťa tak aj druhé o čo je horšie naše od ich? O nič dokonca je prvorodené
@anonym_autor trošku si na omyle. Keď je firma písaná na ňu, tak to nepatrí ani jemu, ak nie je spoločník, alebo manžel. Čiže keď sa niečo stane, bude dediť len ich spoločné dieťa, tvoje nie.
To isté s autami, domom atď, stačí napísať na ňu, lepšie povedané, predať jej, darovať za života a tvoje dieťa zase nebude mať nárok na nič, čo nemá vo vlastníctve on. Chápeš? On ti môže dať výživné vypočítané z príjmu, ktiry ma priznaný.
Keby sa stalo tvojmu novému partnerovi niečo, tak dedí zase len vaše spoločne dieťa, nie tvoja 13r dcéra. To je to isté, tiež ma v tom prípade viac to mladšie, a staršie taha za kratší koniec.
Autorka, Ty stále dookola tocis, že druhé dieťa má viac, ako má Tvoje od otca. Ale to ma od OBOCH rodičov. Tak si daj dokopy, koľko má Tvoja dcéra od otca aj od Teba. Ty chces, aby mala toľko isto iba od otca. To nemá logiku. A teda spomínala si, že zaplatí strojček. Ten stojí 3000-5000, to nestačí?
Pekný deň, nemám veľmi čas čítať, nedaj sa odradiť a určite pýtaj viac. 150 je naozaj málo na dnešné ceny. 30% z platu je ideál ale navrhni podľa toho aké výdavky máš na dcéru mesačne za celý rok. Excel tabuľka a do toho výdavky na stravu, školu, oblečenie, denne potreby, nákupy, dovolenky, všetko... A ak má firmu musí podávať aj nejaké daňové priznanie. Aj na základe toho vie súd preveriť a určiť jeho príjem a koľko by vedel prispieť na dcéru. A vôbec sa nedaj odradiť veď je to jeho dcéra, ide ti o jej dobro a vzdelávanie. Držím palce a je dobre sa poradiť aj s právnikom. Pekný den
@keralas 30% sa ale v tomto prípade delí dvomi.Jej ex ma ďalšie dieta a to musí živiť rovnako
Niektore zeny maju deti ako zdroj prijmu 😤 tu zavist aku pocituje autorka uz prenasa aj na dieta. Oni maju tak si dupnem nohou a aj ja chcem, otras. Toto mi pride ako zena furia a stakou je isto stastny ze sa rozviedol. Vase dieta zivi vas novy partner, ak chcete viac asi preto treba urobit viac a nie iba zavidiet. A otec by dceru na dovolenku zobral ona nechce, asi nic nevhce iba mama chce. handry a malovatka take ma zaujmi ? 🤭
@anonym_de991d no tak mi povedz na rovinu. Tebe by stačilo keď raz za čas ex kúpi oblečenie topánky zaplatí výlet a pošle ti 150€? Reálne... Stačí to na 13 ročnú?
@anonym_autor 100% zvýšenie výživného nedosiahnes, len sa rozhadas s ex. Keďže sa chová ako sa chová, už teraz nebude boh vie aký. Ty tie peniaze reálne ani nepotrebuješ, ale chceš ich lebo... no takto to nefunguje. Raz také náklady nemáš, tak 300€ proste nedostaneš. Mňa vždy v týchto debatách udivuje, ako si exky myslia, ze všetko bude ako bolo predtým, teda ex platit, ako keby boli rodina. No nebude. A to, ze druhej dcére kúpi auto, automaticky neznamená, že ho musí kúpiť aj tej tvojej.
Mne pride cudne, ze tvoje dieta nedas na ziaden kruzok, aby potom zavidelo nevlastnemu surodencovi, ze on chodi.
Na tvojom mieste poziadam o zvysenie na 200, max. 250e, nakolko od veku 5r. sa logicky naklady na dieta zvysili tym, ze je vacsie/starsie, naklady su vyssie.
Odkladaj si blocky, budes musiet zdokladovat mesacne naklady na dieta.
@anonym_autor ja len aby súd nakoniec to výživné ešte neznížil,aj to sa nakoniec môže stať.

@kavasmliekom tu nejde o vypočítavosť ale férovosť. Môj nový partner sa o nás stará, ale aj biologicky otec by sa mal starať. Dobre naše spoločné dieťa na krúžky nechodí ale ich chodí kukala som na nete mesačne za to zaplatia možno aj 180€ čo ani nie je výživné ktoré dostávam ja na naše dieťa! Tak si myslím že aj naše dieťa ktoré je mimochodom prvorodené si zaslúži viac. Akože dobre občas jej čosi kúpia ale zas pretrhnúť sa nejdú
@anonym_autor co chces povedat tym, ze je mimochodom prvorodene? Podla mna prve alebo piate, je to uplne jedno. Moj ex sa ma nadstandartne, prijem o akom moze mnoho rodin iba snivat. Dcera ma teda teraz uz 20rokov, vyzivne nam urcovali, ked mala 3. Vtedy ex este firmu nemal, mala som vyzivne 120€. Ani ked sa mu zacalo darit som neziadala zvysenie. Potom chcel ex striedavku, sudkyna nam na sude povedala, ze nakolko su nase prijmy diametralne odlisne a ja mam dalsie dieta s dlhodobo nepriaznivym zdrav.stavom, ona tam predsa len navrhuje otcovi urcit vyzivne. Nechcela som. Moje dalsie dieta svojho otca ma, ktory sa o neho postarat dokaze. Nikdy by ma nenapadlo pytat od wxa viac, lebo vidim, ze on ma. Nech ma, nech sa mu dari. Ja stale tvrdim, ze dokial sa dari otcovi mojmu dietata, ma sa dobre aj moje dieta. Ano, je to zasa o tom, ako ten otec s dietatom funguje. Moj ex by dal nasej dcere prve aj posledne aj bez toho, aby som ho o to ja alebo ona ziadala.