icon

Ako často si otcovia berú deti?

11. júl 2024

Ahojte. Malý bude mať rok a ex si ho berie raz do týždňa. Zaujíma ma ako často si berú otcovia vašich deti, deti? Ďakujem

Strana
z2
olivia_c
11. júl 2024

Moje este nema rok, ale ked bude mat, tak urcite este nebude chodit k ex, az neskor mozno ked bude mat 3-4 roky a dovtedy bude s malou len za mojej pritomnosti.

bibi159
11. júl 2024

Môj ex raz za 2 mesiace ..na den

julinka66
11. júl 2024

@bibi159 aké smutné, vždy doplatia deti na rozvod

nicoletta98
11. júl 2024

@julinka66 veru, potom premýšľam, že na čo bolo dobre robiť dieta.. niekto raz za dva mesiace, niekto nevidel už pár rokov.. ak na to sú padne dôvody, tak ok, ale nie z trucu, pomsty alebo debility 😌

bibi159
11. júl 2024

@julinka66 tak odkedy má dieťa s druhou ...sa aj presťahovali tak vieš ona má deti s predchádzajúcich vzťahov ..a na moju dcéru už čas nemá..

vevebono
11. júl 2024

Už je to 4 roky co povedal počkajte ma tu, idem vám kúpiť darčeky

leo2019
12. júl 2024

@olivia_c pokiaľ nieje dôvod je to veľmi nešťastné riešenie od roka by som dával aby si mala zvykla. 3-4 už bude problematické.

mamaaja82
12. júl 2024

Nikdy

kristiii
12. júl 2024

@vevebono môj ex po 4 rokoch sa odhodlal konečne navštíviť syna, nasľuboval mu ako ho zas čoskoro niekam vezme, no a syn "čaká" už ďalších 6 rokov. Čaká v úvodzovkách, lebo jasné, že reálne ho má už totálne na háku.

arasidka123
12. júl 2024

@nicoletta98 a ako vieš dopredu, že si vezmeš debila?

nikaeli
Autor odpoveď zmazal
vevebono
12. júl 2024

@kristiii ja som spokojná, aspoň im ne.ebe do hlavy debiliny 😁 posledne keď bol s nimi, v máji 2020, tak mladší prišiel s kusancom od psa. Tak ja sa fakt nesťažujem 😄

kristiii
12. júl 2024

@vevebono veď ani ja už nie, ale tak zo začiatku ma to kvôli synovi trápilo. Teraz si už tiež poviem, že tak to malo byť, proste nepotrebuje vo svojom živote takýto vzor. Ale ideál to nie je, samozrejme..

leo2019
12. júl 2024

Dámy keď tak čítam tak to ma mrzí...ja od začatia rozvodu som so synom trávil každý druhý týždeň. A ma prekvapuje ze otcovia sa nesnažia. Ja osobne 5 dní bez syna už má chytajú abstaky. A to si neviem predstaviť žeby som ho nevidel a nebol sním dlhšie.

kristiii
12. júl 2024

@leo2019 vážne ťa to prekvapuje? Akože ja kvitujem a veľmi oceňujem, že sa o syna staráš a venuješ sa mu, ale tým pádom patris žiaľ k výnimkám. Aspoň čo sledujem v okolí. Veľmi veľa tatkov po rozvode zabúda na to ako sa vyhrážali, že žene zoberú dieťa, vynútia si striedavku a pod. V skutočnosti sú radi, keď sa zbavia zodpovednosti a dennodenneho záväzku, keď už sa po rozvode/rozchode musia postarať vôbec sami o seba. Česť výnimkám!

bytc20
13. júl 2024

Mna sa tato tema netyka, ale co mam rozvedene pary vo svojom okoli, tak vsetky maju striedavu strostlivost. Deti maju vo veku 2r.-11r. Funguje to velmi pekne. Rodicia so sebou vedia normalne komunikovat.

nicoletta98
13. júl 2024

@arasidka123 veď s tým človekom žijem, nie? Tak, kto iný ma vedieť ?

sense
13. júl 2024

Moja ma. Už 11 r ale odkedy sme od seba si ju berie pravidelne od júna do októbra každý týždeň nedeľa az utorok ráno, od októbra do júna nedeľua večer do stredy 08.00
A 5 týždňov prazdniny

leo2019
13. júl 2024

@kristiii no áno prekvapuje ma postoj otcov lebo ja si to nedokážem ani predstaviť. V okolí mám priateľov otcov co majú deti a vidím ze ich milujú, ale neverím ze po rozvode a to už je jedno akou formou by si starostlivost dohodli by ich zanedbali.

kristiii
13. júl 2024

@leo2019 veľa otcov (prevažne) na deti po rozvode časom zabudne. Hlavne, ak si nájdu novú partnerku, ktorá po cudzích deťoch nejak neprahne. Syn má veľa kamarátov, ktorí žijú s matkami a s otcami sa stykaju len minimálne alebo vôbec. A nie preto, že by im to matky zakazovali, to sú zas také šumy zo strany otcov ako im mamy bránia. Takýto prípad poznám reálne až jeden. Ale teda aby som nepísala len o "super" otcoch, syn má napríklad kamaráta (14), ktorý býva prakticky sám. Rodičia sa rozviedli a každý žije u nového frajera/frajerky. Papierovo striedavá starostlivosť. Najviac sa o neho stará jeho babka. Tiež sila.

nikijezikova
15. júl 2024

Ahoj syn má 4 roky ,otec si ho brava každý druhý piatok do nedele ,v júli a v auguste jeden týždeň

leo2019
15. júl 2024

@kristiii smutné.

maciatkolulu
15. júl 2024

@leo2019 stačí jedna veeeelmi šikovná a rafinovaná kurvicka a už to ide. Potom je už neskoro si sypať popol na hlavu. Deti rastú extra rýchlo. A nie,nepíš,že ty by si....ja viem,že je to slabá osobnosť,ktora sa nechá zmanipulovať,ale život ma naucil,nikdy nehovor nikdy.
Nuž suborcovia a otcovia. A matky a matky. Ako napísať,že budem dávať otcovi dieťa až od 3-4 rokov a potom tvrdiť,že dieta nechce byť s otcom? To snáď nie.... Ale robiť naprieky,manipulovať dieťa,aj keď možno nechtiac,nepriamo. Je proste na nič. Trpí vždy hlavne dieťa,ktoré to možno ani veľakrát nepovie,nedá vedieť a potom ma problémy,škola,psychické,neskôr v dospelosti. Treba dámy rozmýšľať,aj pred plodenim,aj počas manželstva a aj pri a po rozvode....každá chceme pre svoje dieťa to naj. A verte tomu,že niet prenho nič.lepsie,keď vidí aj po rozvode,že sú rodičia spolu ok,že sa vedia stretnúť,porozprávať,prípadne ísť aj na výlet urobiť oslavu detizagratulovat si navzájom k.narodenim,k novej svadbe,smiať sa spolu ,proste byť rodičmi a kamarátmi. Ja viem,ťažké....

leo2019
15. júl 2024

@maciatkolulu ale to co ma spoločné so starostlivosťou? To ze niekto niekoho opustil alebo zničil rodinu pre 3tiu osobu mu nedáva právo byť s dieťaťom? Ja som toho názoru ze áno rodič ktorý zničí rodinu deťom pre 3tieho si nezaslúži do osobnej starostlivosti ale ma pravo byť čo najviac v kontakte. Dieťa za to nemôže a ma pravo na obidvoch. A chlap ktorý aj keď si spomenula šiel za inou a kvôli tomu sa odcudzil tak by dieťa ani nemal mať....nikdy viac...no bohužiaľ ja verím ze nás bude otcov oveľa viac co budi mat stále záujem o svoje deti.

maciatkolulu
15. júl 2024

@leo2019 skús sa zamyslieť a ešte raz prečítať. Manipulativna kurva sa postará,že ocko "zabudne",dostane amnéziu,že má deti....a následne na to,aj na stretávanie sa s nimi. Lebo a zrazu 10000000dovodov ako nemôže nič a aj s platením manzrazu problémy. Rozumieš už?

leo2019
15. júl 2024

@maciatkolulu tak to je o tatkovi. Ja mam tiež partnerku síce nie kvôli nej sme sa rozviedli ale nemám ten pocit žeby sa snažila ma nejako oddialiť od chlapca.Skor naopak tesi sa na neho a uzivame si spolocne chvíle. Čiže ako som písal otec ktorý kvôli inej žene zvrhne svoje dieťa tak by deti ani nemal mať.

damian85
15. júl 2024

@kristiii Treba kompletne zmeniť svoje " okolie " respektíve pohľad na danú vec. Ja síce poznám mužov , ale aj ženy pre ktoré je dieťa príťaž ale sú v menšine. Netvrdím že taký rodičia nie sú , možno ich je viac na strane otcov , ale minimálne v mojom okolí je takých minimum. Na zápise do školy sme boli tak 60 ku 40 v prospech žien , na záujmovom krúžku si po deti prevažne chodíme muži ( ok možno je to dané tým že treba chodiť autom ). Ak si raz vyberieš za otca / matku dieťaťa egoistického hlupáka , ono dieťa ho / ju nezmení.

kristiii
15. júl 2024

@damian85 tebe o čo ide? Však ani ja nikde netvrdím, že všetky matky sú super alebo že všetci otcovia na deti kašlú. Dokonca som dala aj príklad, kedy matka nie je o nič lepšia než otec. Ale žiaľ, zatiaľ stále platí, že takí otcovia sú v prevahe a budem len rada, ak sa to postupne mení. A s tým okolím som to nepochopila, akože mám preložiť syna na inú školu, aby som mohla zmeniť pohľad na vec? Alebo robotu? Ja som bola teraz naposledy na rodičovskom a boli sme tam až 3 a to všetky slobodné matky. Tak mám teraz tvrdiť, že na rodičká chodia len rozvedené mamy? Nie nebudem, lebo je to blbosť, v minulosti, keď boli decká menšie, sme bývali taký mix. Ale to, že stále je viac otcov než matiek, ktorí sa po rozchode vykašlú resp. sa zaujímajú málo, je žiaľ fakt. A ty si napísal v podstate to isté, tak nechápem, čo riešiš.

dadis
16. júl 2024

@damian85 Zial aj u mojho ex vztahy s detmi po rozvode ochladli..jeden priklad..mal ich mat na Vianoce po 2 rokoch a on isiel radsej v tom case a dovolenku 🤷‍♀️.

damian85
16. júl 2024

@dadis Ja to nespochybňujem , ale na základe vlastnej skúsenosti to netreba brať ako niečo " bežné ". Ja napríklad takých ľudí vo svojom okoli poznám omnoho menej ako tých na opačnej strane rieky. Netvrdím že neexistujú , ale nemyslím si ako užívateľka
@kristiii tvrdila , že ak sa muž o svoje dieťa zaujíma , patrí citujem " žial k výnimkám ". Ja už som to viac krát spomenul , mám len na firme 3 mužov ktorý maju deti v osobnej starostlivosti a na základe tejto skúsenosti , respektíve osobnej , si nemyslím že ženy sú horši rodičia ako muži. V mojom okolí je prevažná vačšina mužov a žien ktorý sa o svoje rodiny , deti - zaujímajú. Či už sú v partnerskom zväzku , manželskom , alebo rozvedenom. Či už majú osobnú matky , otcovia , alebo je to striedavá či spoločná. Drvivá vačšina z nich sa o dieťa zaujíma. Ale ako sa hovorí na čo upriamim svoju poznornosť , to sa stane stredom môjho vesmíru.

Strana
z2