icon

Ako mám poslať kontrolu zo sociálky?

asuuu
29. máj 2016

Vie mi niekto prosím Vám poradiť ako poslať kontrolu zo sociálky? Priateľova bývalá sa z mojho pohľadu nedokáže o ňu postarať (malá sa nám často sťažuje že je hladná, naposledy plakala, že jej založila naušničky...). Potrebovali by sme preveriť situáciu v domácnosti (chceme požiadať o zverenie do našej starostlivosti). Bojím sa o ňu. Podľa mňa nemá vytvorené zdravé prostredie pre jej ďalší vývoj do budúcna.
Za info vopred ďakujem.

Strana
z2
elisadavinci
29. máj 2016

kontaktuj na urade prace a sociálnych vecí a rodiny oddelenie kurately podľa miesta bydliska, tam ti poradia.

nyusika
29. máj 2016

@asuuu priateľ o tvojej iniciatíve vie ?

mojkamojka
29. máj 2016

@asuuu si aj uvedomujes co ides spravit? Je dieta podla teba tyrane? Lebo z toho co si napisala, mne sa tam tyranie nejavi...To, ze je dieta hladne hmm Moj brat ked bol decko, dokazal sa naobedovat aj u mamy aj u babky aj u tety vo vedlajsom dome. Vsade povedal, ze je hladny a obed este nemal...Ze je zalozila nausinicky moze byt aj to, ze to mamine jednoducho nevychadza a penieze potrebovala na stravu. Vies, vsetko je od uhla pohladu. V prvom rade by sa s matkou mal porozpravat partner a nie hned to riesit socialkou. Ozaj dostatocne prispieva na dieta? A uvedomujes si, ze to dieta ma svoju matku rado a ked spravis z komara somara a jej ju odoberu, dieta bude trpiet? Btw len tak medzi nami ad 1 ty si priatelka nie manzelka, takych moze mat milion, ad2 ty nejdes ziadat do nasej strarostlivosti, max si moze poziadat frajer do jeho, nie tvojej ani vasej.

zita19
29. máj 2016

Prv ako by som kontaktovala socialku, tak by som situaciu (obzvlast v takomto haklivom pripade) u pribuznych a znamych. A samozrejme by sa mal o situacii presvedcit otec dietata. Staci ak sa chlap porozprava s ucitelkami, s byvalymi svokrovcami, byvalymi svagrovcami, byvalymi susedmi.
To, ze dieta prehlasi, ze je doma hladne neznamena, ze mu nedavaju jest, to, ze mu mama vybrala nausnicky neznamena hned, ze ich odniesla do zalozne aby mala na chlast. Mozno ich aj odniesla, lebo nevychadza z penazi, ktore od svojho ex na dceru dostava.
A v kazdom pripade by som to nechala na otca dietata. On ma na to mandat, nie ty.

adelakk
29. máj 2016

@asuuu co si o tom mysli otec dietata? Ak si mysli, ze nievo nie je vporiadku tak by mal zakrocit on. Ako uz bolo v predchadzajucich prispevkoch spomenute, treba aby sa on informoval aka je skutocna situacia a potom konal. Bud rozhovor s ex alebo socialka, podla zavaznosti zisteni. Volat socialku pokial nie je iste ci naozaj ide o zanednavanie starostlivosti je unahlene a moze narobit viac skody ako uzitku.

majkapatko
Odpoveď bola odstránená
mysga
Odpoveď bola odstránená
mysga
29. máj 2016

A inak, prečo potrebujete preverovať situaciu v domácnosti? Veď žiješ s otcom dieťaťa, asi vie, či to dieťa žije v chlieve alebo nie, či? Ak potrebuje preveriť situáciu nejaká susedka, čo iné nerobí, iba s uchom na stene sedí, tak to chápem. Ak tam nikdy nebola. Ale otec dieťaťa?

mysga
Odpoveď bola odstránená
evelynm
29. máj 2016

Suhlasim s tym, co tu uz bolo napisane. Lahko a rado sa kritizuje, hodnoti, sudi druhu mamu, najmä ked je to priatelova byvala. Dieta ma k svojej mame citovy vztah, najblizsi, aky moze byt a nevhodnym zásahom kvôli svojim nepodlozenym dojmom mozes sposobit dietatu (aj jeho mame, hoci to ti asi nevadi...) velku ujmu, stres a obrovske problemy. Ty sa nemas co do toho starat, teba do toho nic nie je. Ak ma tvoj priatel pocit, ze o dieta nie je dobre postarane, nech sa dohodne s matkou dietata na vyssom vyzivnom. Nech jej viac pomaha. Dat si dieta zverit do starostlivosti je vazna vec. Chce vôbec dieta ist byvat prec od mamy? Kolko rokov ma dieta? Komunikuje tvoj priatel s matkou dietata?

bluka2
Odpoveď bola odstránená
alabama0011
29. máj 2016

@asuuu snad sa mi sniva, na zaklade tohto chces posielat socialku do bytu matky dietata? To uz asi ani pravda nie je, co dnes ludia robia.. V prvom rade by sa mal otec dietata zaujimat o blaho dietata a pomahat aj financne, aby nemusela matka zakladat nausnice a vy nasledne na to posielat k niekomu socialku.. ak su toto naozaj jedine dovody, nemam slov..

asuuu
autor
29. máj 2016

@mojkamojka ad 1: chcela som poradit a nie krytizovať. viem aká tam je situácia a ked má matka na tetovanie a chlast prečo nemá pre dieťa?
ale dakujem za tvoj názor

asuuu
autor
29. máj 2016

@asuuu velmi pekne vam dakujem za reakcie. chcela som radu nie krytiku. viem aka tam je situácia. neviem naco je toto dobre? myslela som, že si tu radíte navzájom. Ešte raz vám všetkým pekne Ďakujem

asuuu
autor
29. máj 2016
asuuu
autor
29. máj 2016

@majkapatko asi s teba hovorí skúsenosť ale on jej platí nadstandartne

asuuu
autor
29. máj 2016

@mysga nech sa páči

asuuu
autor
29. máj 2016

@mysga aj u mna bola socialka ked zistovali ci mame pre malu vhodné prostredie a poslali pozitívny posudok

asuuu
autor
29. máj 2016

@evelynm nič nové som sa nedozvedela. chcela som radu dostala som krytiku. ok beriem. najkrajšie je ked ma sudite a ani nepoznáte. važim si to

asuuu
autor
29. máj 2016

@asuuu viem mi niekto poradit aspon ako sa to tu maže? alebo aj za to ma skrytizujete?

evelynm
29. máj 2016

@asuuu Kritika sa pise s makkym i.
A ak sa nad tym, co sme ti napisali, trochu zamyslis, mozno sa dozvies viac, ako si chcela. Hoci nieco ine, ako si ocakavala...

jadelka
Odpoveď bola odstránená
asuuu
autor
29. máj 2016

@jadelka a vies ako sa to tu maze?

jadelka
29. máj 2016

@asuuu napis adminovi

mickao
29. máj 2016

Mas vlastne dieta? Pacilo by sa tebe, keby na teba niekto poslal socialku? Vies, co je strach o vlastne dieta? Aby raz tebe nehrozilo, ze ti zoberu vlastne dieta. A dokedy by ta bavilo starat sa o " cudzie" dieta? Ach, jaj. Ani si neuvedomujes, ako by si tej malej ublizila a to len zo zaujatosti voci jeho matke.

mickao
29. máj 2016

@jadelka vystihla si to uplne presne.

kimina7
29. máj 2016

mala si napisat, ze pije a dieta je spinave, mala by si ine reakcie pravdepodobne ;). Asi ta zle pochopili, a je tu podla tohto dost rozvedenych... Matka sama nema co pit, ked vychovava male, a ak nema peniaze, nejde sa potetovat, co nie je lacny spas.....ak mas pocit, ze dieta je tam v nebezpeci, tak to sprav, chod sa spytat na socialku, iste poradia. Ak dieta nie je v nebezpeci a vystavene chorobam, atd....tak by som sa do nich nestarala. Skuste sa o nu riadne postarat aspon ked je u vas, ona si neskor vyberie sama, ak jej je s matkou zle..

stardust
Odpoveď bola odstránená
asuuu
autor
29. máj 2016

@stardust a my sa poznáme?

stardust
29. máj 2016

@asuuu nasla si sa v mojej vete? 😀 😀 😀

Strana
z2