icon

Ako obmedziť kontakt dieťaťa s otcom?

mellinda09
22. feb 2025

Dobrý večer všetkým
Prosím vás neviem či to už niekto prežil
Ale to čo teraz prežívam s dcérkou je neskutočne
Dcérka ma 4 roky ma porušený sistem reči veľa toho nepovie len nedávno začala par slov hovoriť a ešte ktomu je aj hyperaktivná
Jej biologicky otec ma týral bil nikdy sme však spolu nežili dcérka nebola plánovaná ale aj tak je to moje všetko a veľmi ju milujem s jej biologickým otcom sa to nedalo nechcela som aby ti pokračovalo viac nechcela som sa behať víc tirat aj malú mi skočika skoro vyhodil tak som sa snim viac nestretla o malú však nejavil žiaden záujem vôbec ju nechcel nebol určený ani ako otec pretože nechcel a ja som ani nenaliehala bola soľ rada že neni určený ako otec keď dieta už malo rok tak som si našla priateľa ktorý miloval mňa a zároveň ľúbil aj moju dcérku keď môj bývalý priateľ zistil že mam priateľa tak mi začal robiť problémy zrázku si chcel osvojít dieťa tak podal na súd určili mu vychádzky aj viživne len že malú videl len 2 krát za posledný 3 aj pól roka a dnes prišiel po ňu a vzal mi ju na na silu dieťa ho nepozná a pri niesol mi ju domov rozplakanu len teraz zaspala nevedela som ju utíšiť neviem čo mam robiť preto sa chcem spýtať prosím vás je mala možnosť že by zakázali vstyk dieťa s otcom keďže ma aj zdravotne problémy nepotrebujem ani jeho výživné len chcem aby dal mne a mojej dcérke pokoj do teraz si nenašiel žiadnu známosť jemu ani o dcérku nejde a dosť sa bojím že jej niečo urobil dnes mi prišla hroznom stave domov a nevie mi povedať prečo len vravela že ma Bibi viac nepovedala nič keďže veľa toho aj tak nevie povedať

janinah
22. feb 2025

Rano chod s dietatom na pohotovost nech ju prezru ci je ok,nech napisu spravu,vysvetli situaciu...potom zavolaj na policiu a porad sa co maš robit,ze maš podozrenie na ubližovanie dieťaťu.
Toto by som urobila ja,verim,ze ti napise este nejaky pravnik alebo niekto kto s tymi pripadmi pracuje.

ina2405
23. feb 2025

@mellinda09 tak ako píše @janinah hneď ráno choďte na pohotovosť, potom rieš s políciou.

mogaa
23. feb 2025

@mellinda09 zákaz styku sa dá urobiť jedine súdnou cestou a tam musíš mať dôkazy že dieťaťu ubližuje a to sa dokazuje ťažko...ak pôjdeš na pohotovosť na ďaľší deň, kto ti dokáže že dieťa nerišlo k zraneniu až keď ho otec priniesol? ďaľšia vec, zrejme dieťaťu dal len po zadku a nebudú žiadne stopy....dať dieťaťu po zadku nie je zase nič strašné a ani trestné....

sevrin
23. feb 2025

Ja by som to riešil asi cez psychológa, keď ten vyhlási, že kontakt otca nie je prospešný pre duševný vývoj dieťaťa, tak pre súd by to mohol byť dostatočne silný argument.

dadka1997
23. feb 2025

@mogaa pre to dieťa je to strašne, dostať aj po zadku od človeka, ktoremu nemá vztah

@mellinda09 takže, ty tiez môžeš podat na sud svoj alebo sa pytat na sociálnej kurately, tam velmi vedia poradit

mogaa
23. feb 2025

@sevrin otcovi môžu zakázať styk s dieťaťom len ak sú naozaj vážne dôvody.....ak by aj psychológ dal odporučenie že styk nie je prospešný, môžu dať styk ptca s dieťaťom za prítomnosti matky alebo kolíznej opatrovníčky....zbaviť otca jeho práv nie je vôbec jednoduché a psychológ nie je psychiater.....nie je považovaný ani za lekára ako takého.....
@dadka1997 netvrdím že nie, ale dať po zadku neznamená ani ublíženie ani týranie.....