icon

Ako odísť s deťmi bez drámy?

23. mar 2025

Už bolo 100 rozhovorov, kedy povie áno nude sa viac zaujímať o rodinu áno bude sa ovládať v správaní a nebude vrieskat, nadávať. Povedala som mu ze ak to nezmení odídem od neho..no ale všetky nové pravidlá vydržia len chvíľu a zas všetko po starom, povie ze idem deti zničiť rozvodom, ale to ze som zničená pri nom ja ho nezaujíma.

Ako ste sa zbalili z jeho bytu, s deťmi ktoré nechcú ísť zo svojho domova kde sa narodili. Ako načasovat všetko sťahovanie, odchod aby to bolo bez drámy, lebo on miluje drámy a zatahuje deti aha vidíte maminka vám chce zničiť život. Ja viem ze to vraví zo zúfalstva lebo je už starší 50+a s inou ženou si to nevie predstavit, ale on si myslí že jeho chovanie je ôk.
Ráno vstávam prvá a prvá odchádzam z domu, on vstane keď odchádzam spraví si kávu a pozerá mobil, deti sú samostatné vedia čo majú robiť, potom sa zbadá o 7:30 a rýchlo ženie deti s nervozitou krikom lebo oni to robia svojim tempom co mu vadi do auta. Rozvezie príde domov, druhá káva cca do 9:30 si kávičkuje, má svoju firmu, je na voľnej nohe, vyhovuje mu kľud doma v tichu bez nás, potom ide do firmy, ktora ide sama, sa vykecat. Prichádzam domov prvá, všade neporiadok, nespratane, po ceste sa zastavím na nákup, doma uprace a idem variť...zastaví sa najesť, káva, pospi si cca 45 min a ako deti prichádzajú okolo 14 tej od odchádza do firmy, ja som s deťmi. Potom udržujem poriadok, občas práčka, občas pozametam, on príde ide sa najesť, niekde spraví deťom, niekedy ja, zvali sa na gauč a mobil do 23.

Strana
z2
gribka1
23. mar 2025

A ako chceš odísť, keď na to nemáš? Jedine k rodičom ak je taká možnosť. Podnájom s deťmi bude problém.

ivangeline
23. mar 2025

Ja zas nepochopím, prečo tie deti sú problém. Nech sa stará o deti. Striedavka. :D Ja vy som mu tie deti aj s radosťou nechcela.

autor
23. mar 2025

@ivangeline iné ako striedačku by ani nepripustil a ja budem suhlasit

olimuc
23. mar 2025

Najskor sa musis dat psychicky dokopy ty. Reakcia na stareho trula, kt len otvara usta by nemala byt plac a citenie sa zle, ale normalne mu vycistit zaludok .. nie ze povie maminka, hento toto … nestavaj sa do pozicie obete … nou nie si. Stareho chuja si si vybrala sama, tak sa ho rovnako mozes zbavit. Deti nie su sproste oni to pochopia … okrem toho mozes mat striedavku, ale ta asi padne pri prvej detskej chorobe. Ked sa das dohromady ty zacni hladat byvanie - rodici, podnajom etc. Skus si aj pozriet ci by si po rozvode nedosiahla na nejaku hypo … mozno by Ti garsonka atd este vysla … ale najskor musis upratat v sebe

betulinka1
23. mar 2025

Načasovať to musis hlavne tak, ze si spravis časovú os. Prenajom bytu, zoznam veci co chces zobrat a co nie. Zariadis byt, postupne pobalíš a ponosis veci, tak aby si to nevsimol. Posledne viditeľne veci pobalíš v ten den, kedy odchadzas. Odisla by som, ked nie je doma aby nebola dráma. Druha moznost je, ze pobalenie spravis cez vikend naraz, deti das babke alebo kamoske. Na pomoc s balením by som si zavolala otca, kamosa a kamosky, proste aby vas bolo viac aby nerobil drámu. Na sude by som mala navrh na rozvod a striedavku. Dala by som mu to do ruky. Nikdy by som sa nebalila sama alebo pred nervakom sama, bala by som sa.

autor
23. mar 2025

@olimuc áno robím chybu v tomto, že mi to príde strašne ľúto a plačem a čakám co sa zmení.. no nič sa nemení.. keď sa mu vsak postavím je zo mňa hystericky ženská ktorá vykrikuje a potom sa cítim veľmi zle, že sa pri nom mením na jednu strašnú ženu..neviem pri nom argumentovať v pokoji...za to sa úplne neznášam a trvá mi 2 tyzdne kým na tieto závady prestanem mysliet

koniarova
23. mar 2025

Choď k psychológovi sama. Naučí ťa, ako sa ovládať. Ako kľudne reagovať.

tim23
23. mar 2025

Autorka a máš kam ísť? Trebars aj k rodičom na začiatok? Je mi to veľmi ľúto, ale nemôžeš sa takto psychicky a fyzicky zodrať kvôli nikomu a už hlavne nie kvôli mužovi ktorý si ťa neváži

autor
23. mar 2025

@tim23 nie nemám, iba aj podnájom.. áno ja viem, čítam literatúru na tému emócie počuvam podcasty, pracujem so svojimi chybami..lenže mňa manžel fakt rozčuľuje už.. A nevazi si nic

rayla
23. mar 2025

Prosím Ťa . Ty žiadneho psychológa nepotrebuješ zatiaľ. Len si pokakana zmeniť svoj zivot. Uvedom si, že chces zmeniť svoj život k lepsiemu. Uvedom si, že emcie nie sú zlé, sú prirodzenou súčasťou. Môžeš ich využiť. Keď sa hahnevas, kľudne by som mu vynadala. No a. Niekto mu to musí povedať, keď je raz chrapun, je chrapun. Veď to pomenuj správnym menom a narovinu, nevyrevuj. Keď ti povie, že si hysterka, mu povedz, že s takým primitívnym hnupom by bola kazda jedna hysterka a si šťastná, že odchádzaš a konečne sa zbavia gule na nohe 🤷..

enmery
23. mar 2025

@rayla Ty si dobre mimo. Ako inak má odísť, keď je psychicky manipulovaná cez deti a empatiu a môzeš povedať, že nepotrebuj psychológa. Ty, keď si zlomíš nohu, si tiež napravujes doma sama. Táto žena má evidetne problém a bez psy ho nezvládne a zároveň jej sama poradíš to isté, čo ona bez psy nezvládne? Dobre.

domkakvet
23. mar 2025

Skuste poradnu.

rayla
23. mar 2025

@enmery Ako vieš? Psychológ jej môže len poradiť.. aj to len do ty psycholog.. konať musi sama. Či čo myslis, že psychológ ju pôjde zbaliť?? Apropo..so zlomenou rukou idem na traumatológii, so zlomenou dušou k psychiatrovi.. Psychológia je len taká paveda..a robí to hocikto dnes..hlavne nech z toho niečo kvapne, že..

rayla
23. mar 2025

Dobrý psychológ

enmery
24. mar 2025

@rayla 😳

rayla
24. mar 2025

No hej.. bohužiaľ, nepoznám nikoho, komu psychológ reálne pomohol, okrem vyrozpravania sa. Chlap neprestane manipulovať, aj keď ona pôjde k psychológovi. Potrebuje reálnu pomoc - od rodičov, od priateľov.. len tak neostane na všetko sama..

romiada
24. mar 2025

Vôbec si nevyčítaj ako reaguješ. Akcia vyvoláva reakciu, to je normálne. Tvoj muž je manipulatívny hysterik. Sám sa niekde v kútiku duše bojí že sa mu rozpadne ten komfort,ktorý mu poskytuješ. Jeho blbé reči sú len snahou udržať Ťa "na reťazi" , aby si nemala sebavedomie odísť. Aj keď odídeš a bude to robiť, treba mu s kludom skusit povedať,že ak zmanipuluje deti proti mame, tak mu ostanú na krku. To by som chcela vidieť aký bude superotec bez Teba s dvomi chorymi deťmi na krku a ešte aj zabezpečovať chod firmy. Kludne mu sarkasticky odpovedz že kedze si tak blbá ako on tvrdí,tak musíš odísť od takeho "supermuža" ako je on. Jan Werich raz povedal: ak sa hadate s blbcom dlhšie ako pol minuty,tak sa hadaju už dvaja blbci. A neboj sa, uľaví sa Ti keď odídeš od zdroja svojich pochmúrnych nálad (muža).

bonboniera
24. mar 2025

@rayla prosim ta aspoň netrep ked už o tom nič nevieš … “nepoznam nikoho komu psychológ pomohol to je taká paveda robí to každý” prosim ta na základe koľkých ľudí si si urobila tuto mega hodnovernú štatistiku? Ku komu to mnozstvo ľudi o ktorých hovoríš chodili, k veterinárovi? Ale asi zbytočne argumentovať človeku ktorý ani nechápe rozdiel medzi psychológom a psychiatrom …

rayla
24. mar 2025

@bonboniera Si padnuta na hlavu? Veď jasne píšem, že vidím rozdiel medzi psychológom a psychiatrom 😁🤦.. Veterinár je lekár. Psychiater je lekár. Psychológ je drahá butlava vŕba. Nezavzdusnuj sa za iný názor, dobre?😘

uzivajden25h
24. mar 2025

Autorka. Mňa skôr zaujíma teraz keď píšeš že nemáš kam ísť a musíš do podnajmu. Čo tvoja život a tvoja kariéra pred deťmi. Rodila si ako 37 ročná. Bývaš u manžela. Čo si zgazdovala aby si nebola v tejto situácii odkázaná na manžela. Predsa len to bolo minimálne 12 rokov kariéry. Tak hádam máš na slušný podnájom alebo na aspoň čiastočnú kúpu niečoho vlastného. Tak sa vieš okamžite odrazit

trisha_r
24. mar 2025

Veď keď nechcú deti odísť nechaj mu ich?

tim23
24. mar 2025

@trisha_r ty by si odišla bez detí?

autor
24. mar 2025

@domkakvet s poradnou súhlasil ale kroky nepodnikol

autor
24. mar 2025

@rayla súhlasím s tebou, tiež nepoznám nikoho komu psycholog pomohol..

autor
24. mar 2025

@uzivajden25h zatiaľ som chcela len podnájom, kým nie sme rozvedení tak mame bsm.

butterfly14
24. mar 2025

@anketkarka nesuhlasim. Obdobie po rozvode bude náročné, áno. Ale padne jej balvan zo srdca

domkakvet
24. mar 2025

Tak ich podnikni ty, zisti ktora poradna je dobra a povec mu, ze ides vybavit termin.

mississ
26. mar 2025

Ak si rozhodnutá odísť, ( text od autorky je konštruovaný tak, že už je rozhodnutá odísť ), a máš kam, otázka autorky mi príde na načasovanie odchodu, balenie vecí, a ako deti pri tomto odchode to budú znášať, tak potom len logicky a pragmaticky realizovať kroky:
Odíď s deťmi keď on nebude doma. Napríklad v práci.
Ak vieš koľko sa zväčša zdrží v práci napr 7 - 8 hodín, toľkoto máš času na zabalenie najzákladnejších veci pre seba a deti, a pre deti aj školské veci, učebnice, zošity, aktovka.
Pre seba základné veci na oblečenie , a základné dokumenty, rodné listy detí atď.
Na tento deň keď to urobíš si dopraj čas , voľno z práce.
Čo sa týka detí, že by mali odísť od rodinného - kde vyrastajú, to by som dramatický nevnímala, povedz im, že dobre, výborne sa im bude žiť aj nivy život, nový začiatok, pekné veci na nich ešte čakajú.
Sama som to takto presne spravila , keď som ja od muža s 2 deťmi odchádzala. V podstate v podobnom veku boli moje deti tiež. Ja som bola ich opora, a nevnímali vôbec, že od rodinného, kde vyrastajú odchádzajú. Tou oporou v Tom ťažkom case, som im stále bola ja, a to vnímali, moju oporou, to bolo najdôležitejšie.
Potom pravdaže budeš musieť riešiť , časom aj koliznu opatrovnicku, tá zastupuje a háji práva detí, pri odlúčení dvoch rodičov, ani jeden z rodičov, pri odlúčení nehaji práva detí, to je náš právny systém, ale kolizny opatrovník, háji práva detí pri odlúčení dvoch rodičov. Toto budeš musieť tiež po odchode riešiť, a upraviť si aj právne styk detí aj s ich otcom. Ostatné len čas , a aktuálna situácia ukáže.

mississ
26. mar 2025

Už len doplním, že ostatné veci, ktoré časom budeš potrebovať, po ne môžeš ísť aj neskôr, aj ja som tak urobila, v deň odchodu, najzákladnejšie veci zobrať, a keď sme už boli týždeň preč aj s deťmi, potom ním si išla po nejaké ostatné veci aj už s patričnou pomocou, celá moja rodina mi potom išli pomáhat ísť zobrať a donášať aj ťažšie veci. Do dvoch áut sme to nakladali.

Strana
z2