Ako postupovať, keď manželka dala dcéru do jaslí?
Dobrý deň moja manželka odomna odišla 7.7 mame malú dcérku ktorá ma 2roky s ktorou som od 2.7na materskej manželka nastupuje do roboty 1.9 ja mám ukončiť materskú 13.1 2026 rozvodové papiere už podala manželka dala malú do jaslí od 18.8 do 29.8 je v adaptačné dobe mala v mojich očiach je ešte na to mala v jej očiach je presný opak nesúhlasím stym aby chodila do jaslí keď snou môžem byt doma ja a plnohodnotne sa jej venovať viete mi niekto poradiť ako postupovať? Ďakujem
@sense nebráni? Ved nechce aby sa o nu staral. Kde napisal ze odišla aj s dietatom lebo ja to nikde nemôžem nájsť. Môže byt do 3 rokov s nou este na rodičovskej a od 3 rokov do škôlky. Rovnako ako matka sa musí postarať aj ona. Ci matka je niečo viac alebo ona len vie najlepsie co je pre dieťa dobre?
@leo2019 Ano, matka je o nieco viac pre dieta. Cim skor sa s tym zmieris, tym lepsie. To, ze sa zena od muza odstahuje, je jej plne pravo, nikde autor nepise, ze mu brani v styku - ci mala odist bez dietata, aby vedel cerpat materske?
Ako moze cerpat materske (celodenna starostlivost), ak dieta s nim nebyva? Ani striedava toto nesplna. Ako mu ma dovolit sa o dieta starat, aby mohol cerpat materske - len tak, ze sa vrati domov s dietatom, alebo sa vrati domov len dieta.. to si myslis, ze je pre dieta dobre?
@leo2019 len nemozes pausalne brat sam seba ako rolovy model, ako to musi fungovat v kazdej konstelacii partnerov a dietata... statistiky nepustia... ja ti to prajem, ale chce to neskutocnu davku tolerancie oboch stran a nie kazdy toto dokaze.
@anjelicek26 v predošlom komente som napisal ze nie pre kazde dieťa a všetkých rodičov. Taktiež nieje správne tvrdenie ze strieadava je automaticky zlá.
@leo2019 Ano, matka je o nieco viac pre dieta. Cim skor sa s tym zmieris, tym lepsie. To, ze sa zena od muza odstahuje, je jej plne pravo, nikde autor nepise, ze mu brani v styku - ci mala odist bez dietata, aby vedel cerpat materske?
Ako moze cerpat materske (celodenna starostlivost), ak dieta s nim nebyva? Ani striedava toto nesplna. Ako mu ma dovolit sa o dieta starat, aby mohol cerpat materske - len tak, ze sa vrati domov s dietatom, alebo sa vrati domov len dieta.. to si myslis, ze je pre dieta dobre?
@dadis znova by nás syn s tebou nesúhlasil. V podstate takéto tvrdenie nema oporu nikde . Čiže tvoj názor. Ak sa o dieťa s láskou starali obaja rodicia doeta vníma rodičov rovnako a rovnako ich ľubi.
@dadis znova by nás syn s tebou nesúhlasil. V podstate takéto tvrdenie nema oporu nikde . Čiže tvoj názor. Ak sa o dieťa s láskou starali obaja rodicia doeta vníma rodičov rovnako a rovnako ich ľubi.
@leo2019 Ale tvoj syn - kazde dieta ma rado oboch rodicov (mimo abnormalit)..ale pritomnost matky pri malom dietati sa tazko nahradza pritomnostou otca (a to nie len biologicky)
@leo2019 ale keby bola dcera s otcom, tak matka by nemohla nosit dieta do jasli. Sice nenapisal priamo, ze odisla aj s dietatom, ale z ostatnych informacii je to zjavne.
A ani autor sa ani raz neohradil, ze MA narok na matersku, lebo on sa o dceru celodenne stara. Dcera je s matkou.
@leo2019 Ale tvoj syn - kazde dieta ma rado oboch rodicov (mimo abnormalit)..ale pritomnost matky pri malom dietati sa tazko nahradza pritomnostou otca (a to nie len biologicky)
@dadis išlo nám to skvele. Samozrejme matka nenahradi otca otec matku preto trvám na striedavej pomimo toho ze syn tak to chce. Ak by nechcel tak tak nieje. Ak sa otec bude snažiť a vytvorí si vzťah s dcérou ver mi ze ten týždeň kedy bude s otcom tak to zvládne bez problémov. A môžu si aj volať kazdy večer my to tiež robíme.
@leo2019 Do 6 rokov si nepracoval, lebo si sa staral o dieta? Aky vyraz mam na to pouzit?
@dadis hahahah ty si vytvaras vlastne príbehy. Kde som ja spomenul ze som do 6 rokov nepracoval :D daj si prosim este jednu kávu. Je 10 hodín za chvíľu treba sa prebrať a nie hľadať vyjadrenie na vlastné vyplody fantázie. Ok?
@dadis ved som mu napísal. Odhlásiť dieťa a ist sním domov. Podať NO aby matka sa zdržiavala konania prihlasovať dieťa do MŠ. Pozerám ze poniektorí zabudli ze dieta nieje majetkom mami. Otec ma pravo sa o dieťa starať aj jeho povinnosť.
@leo2019 dieta nie je ani majetkom otca. Ono totižto je živá bytosť. A na chodeni do jasiel nie je nič zlé. Ze ty ako otec to nechceš, je tvoja vec. Som zvedava, kto sa bude o dieta starať potom. Jaj, zabudla som, to uz môže matka, ze?
Ale je smiešny ten nepomer ako mamičky radi používajú iný meter. Dávnejšie pri téme škôlka od kedy som spomenul ze náš syn šiel od 2,5 roka do škôlky. Tak to bol doslova linč aký sme my otrasný rodičia :D a teraz ked da mamička 2 ročne dieta do jaslí tak aké je to skvelé :D :D :D co uz modry koník. Ale ak mas ozaj dobre úmysly nevzdávaj sa a ukáž ze mas na to byt dobrým otcom a vieš sa plnohodnotne postarať. Držím palce.
@leo2019 dieta nie je ani majetkom otca. Ono totižto je živá bytosť. A na chodeni do jasiel nie je nič zlé. Ze ty ako otec to nechceš, je tvoja vec. Som zvedava, kto sa bude o dieta starať potom. Jaj, zabudla som, to uz môže matka, ze?
@lienka.7 to odkiaľ máš? Preco ked mal byt syn týždeň somnou bol som doma s ním ja ked bol chorý. Ci ist ku doktorke, na prehliadku na očkovanie na čokoľvek. P9vazujem nás za rovnocenných rodičov. Nikde nepovedal ze sa nestara atď práve naopak povedal ze sa vie postarať. Ktorá z vas ma aký dôvod tvrdiť opak alebo si domyslat ze nie. Aké právo mate hodnotiť jeho starostlivosť?
@dadis išlo nám to skvele. Samozrejme matka nenahradi otca otec matku preto trvám na striedavej pomimo toho ze syn tak to chce. Ak by nechcel tak tak nieje. Ak sa otec bude snažiť a vytvorí si vzťah s dcérou ver mi ze ten týždeň kedy bude s otcom tak to zvládne bez problémov. A môžu si aj volať kazdy večer my to tiež robíme.
@leo2019 vies co je to pre také male dieta byt týždeň bez matky/otca? Moja každý jeden večer čaká na pusu od tatinka na dobrú noc. Detto odo mňa. A aj tak je viac naviazaná na mňa. Sorry, ale mama je vždy mama. U tak malého dieťaťa nejaká striedavka je úplný omyl. Keď ju otec chce nech sa paci, nech si ju berie cez deň ale nie na týždeň vkuse! A každý normálny chlap toto pochopi. Ten s urazenym egom nikdy.
@leo2019 ale keby bola dcera s otcom, tak matka by nemohla nosit dieta do jasli. Sice nenapisal priamo, ze odisla aj s dietatom, ale z ostatnych informacii je to zjavne.
A ani autor sa ani raz neohradil, ze MA narok na matersku, lebo on sa o dceru celodenne stara. Dcera je s matkou.
@zltalienka ved to napisal ze môže dcéra ostať s ním. Matka pravdepodobne nechce tak ako napisal aby sa dcéra na neho naviazala a potom pred súdom tvrdila ze nemohla dieta nechať s otcom. Sú tony súdny h sporov kde každá jedna matka v spore o dieta vykresľuje otca ako meschopneho alebo ze doeta ma tak silnú citovú väzbu na matku ze nemôže byt s otcom. Nebolo by to absolútne nic výnimočné. Lenže ak dieta bude s ním tak uz ťažko môže takéto veci tvrdiť. A nebude sa mat čím oháňať.
@lienka.7 to odkiaľ máš? Preco ked mal byt syn týždeň somnou bol som doma s ním ja ked bol chorý. Ci ist ku doktorke, na prehliadku na očkovanie na čokoľvek. P9vazujem nás za rovnocenných rodičov. Nikde nepovedal ze sa nestara atď práve naopak povedal ze sa vie postarať. Ktorá z vas ma aký dôvod tvrdiť opak alebo si domyslat ze nie. Aké právo mate hodnotiť jeho starostlivosť?
@leo2019 moja odmieta ísť s otcom k doktorovi, taktiež keď je chorá, chce iba mňa. Co uz, asi som ju zmanipulovala, ze? 🤷♀️
@leo2019 ja s tebou súhlasím, aj my sme obaja s partnerom plnohodnotní rodičia a nemyslím si, že by som pre syna bola viac než otec. Lienka má asi zlú životnú skusenost. Alebo neviem.
Možno aj tým, že manžel bol pol roka na materskej majú so synom krasny vzťah a je mu úplne jedno či ho budem uspavat ja alebo manžel, či s ním pôjdem k lekárovi ja alebo manžel. A niekedy nie je, niekedy si vyberá, ale zakaždým je to inak. Keby sa otcovia viac venovali deťom, boli by aj deti na nich viac naviazané. Keď dieťa vidí otca hodinu večer a chvíľku cez víkend, nečudo, že preferuje matku.
Aby si si nemyslel ze len od veci. Mamka sa snažila cez NO dokonca aj na krajskom súde dosiahnuť osobnú starostlivosť. Všetky tvrdenia sud vybratil s tym ze som bol na materskej dovolenke a o dieta som sa riadne staral. Poukázal aj na to ze v tom období som bol s dietatom čiže nieje obava žeby som nemal s dietatom dostatočne puto. Preto ak chceš dieta naozaj do SS musíš to najprv ukázať. Toto co ti radia je len smer ze to tak nebude.
@sense nebráni? Ved nechce aby sa o nu staral. Kde napisal ze odišla aj s dietatom lebo ja to nikde nemôžem nájsť. Môže byt do 3 rokov s nou este na rodičovskej a od 3 rokov do škôlky. Rovnako ako matka sa musí postarať aj ona. Ci matka je niečo viac alebo ona len vie najlepsie co je pre dieťa dobre?
@leo2019 hneď v prvom príspevku , od 02.07 je na materskej on a manželka odišla 07.07.
@leo2019 ja s tebou súhlasím, aj my sme obaja s partnerom plnohodnotní rodičia a nemyslím si, že by som pre syna bola viac než otec. Lienka má asi zlú životnú skusenost. Alebo neviem.
Možno aj tým, že manžel bol pol roka na materskej majú so synom krasny vzťah a je mu úplne jedno či ho budem uspavat ja alebo manžel, či s ním pôjdem k lekárovi ja alebo manžel. A niekedy nie je, niekedy si vyberá, ale zakaždým je to inak. Keby sa otcovia viac venovali deťom, boli by aj deti na nich viac naviazané. Keď dieťa vidí otca hodinu večer a chvíľku cez víkend, nečudo, že preferuje matku.
@kaca222 absolútne súhlasím. Toto je veľmi zdravý postoj.
@martin0440 jasne ze trvaj na striedavej vidno ze ti na nej záleží viac. Manželka je možno unavena, frustrovana. Tak ju tam dala. A plus potrebuje peniaze.
@derdia a to vieš podľa čoho? Poznáš tu matku alebo otca alebo len s jedného príspevku? Co ak na neho neni spolah zena potrebuje do práce tak vybavila jasle? Možnosti je veľa....
@zltalienka ved to napisal ze môže dcéra ostať s ním. Matka pravdepodobne nechce tak ako napisal aby sa dcéra na neho naviazala a potom pred súdom tvrdila ze nemohla dieta nechať s otcom. Sú tony súdny h sporov kde každá jedna matka v spore o dieta vykresľuje otca ako meschopneho alebo ze doeta ma tak silnú citovú väzbu na matku ze nemôže byt s otcom. Nebolo by to absolútne nic výnimočné. Lenže ak dieta bude s ním tak uz ťažko môže takéto veci tvrdiť. A nebude sa mat čím oháňať.
@leo2019 otec chce, matka nechce....a dieta medzi nimi ako keby nikomu na nom nezalezalo.
Ja neverim tomu, ze ked on vybavol matersku pre seba, ze boli "krasna" rodinka a vsetko bolo v poriadku. Kedze jeho manzelka stihla aj od neho idist a aj podat navrh na rozvod na sud, tak to v ich manzelstve uz predtym bolo ZLE. A namiesto toho, aby sa rozumne dohodli ako s malou, ked oni idu od seba, tak si on vybavi matersku (aby jej zobrali rodicak). On dobre vedel, co robi a ze to urobil jej naschval. Takyto clovek moje sympatie mat nebude.
Pre dieta je najlepsie, ak zacnu cim skor spolupracovat. Dieta ma dostat od otca vyzivne, ked s nim nezije. Dufam, ze plati.
@martin0440 pre ňu to bol toxický ne/vzťah, ak si bol v dvoch prácach a ona sama s dieťatkom, tak proste odišla. Peniaze nie sú všetko, sám si to zistil.
@anonym_c5e714 treba aj chlapovi napísať,keď omoci práčka v inej studničke😅,že teda pani manželka si mala skôr uvedomiť že dieťa nie je stred vesmíru že si treba všímať aj iné. Ona riešila tiež zaujímavo svoju frustráciu . Tak ono keď chlap nezarobí,zle je, keď zarobí ,tež. Ženám sa človek nezavdaci,no
@sense manzelka odišla. Nepovedal ze odišla s dietatom ani nikde nenapísal ze od vtedy s dcérou nebol.
@leo2019 ak odišla matka sama bez dieťaťa, tak potom ako mu bráni. Ja súhlasím s tebou že obaja rodičia sa vedia postarať o dieťa plnohodnotne keď chcú a nemyslím si že matka je viac ako dieťa. Ale ty máš na tento daný príspevok iný pohľad ako ja, pretože 1. Je to pohľad len jednej strany a po 2. Autor napísal dane info zmätočné a neúplné. Pretože ak by matka aj odišla bez dieťaťa, ty ako chlap by si to zrejme riešil hneď s úradmi a nečakal či matka po 6 týždňoch príde a stupne dieťa do jaslí. Rovnako ako ja matka by som riešila s úradmi keby mi muž zoberie dieťa a bráni mi v kontakte. Či t b si čakal 6 týždňov a potom to riešil radšej na diskusnom fóre ako s úradmi? A osobne nemám nič proti jasliam ani striedavke ani si nemyslím že matka je niečo viac ako otec a myslím že obaja rodičia sa vedia plnohodnotne postarať o dieťa ak obom ide skutočne o dobro dieťaťa. A viem že je veľa matiek ktoré sú mrchy a mstia sa cez deti, ale rovnako je aj veľa otcov hajzlov ktorý robia to iste
@leo2019 ak odišla matka sama bez dieťaťa, tak potom ako mu bráni. Ja súhlasím s tebou že obaja rodičia sa vedia postarať o dieťa plnohodnotne keď chcú a nemyslím si že matka je viac ako dieťa. Ale ty máš na tento daný príspevok iný pohľad ako ja, pretože 1. Je to pohľad len jednej strany a po 2. Autor napísal dane info zmätočné a neúplné. Pretože ak by matka aj odišla bez dieťaťa, ty ako chlap by si to zrejme riešil hneď s úradmi a nečakal či matka po 6 týždňoch príde a stupne dieťa do jaslí. Rovnako ako ja matka by som riešila s úradmi keby mi muž zoberie dieťa a bráni mi v kontakte. Či t b si čakal 6 týždňov a potom to riešil radšej na diskusnom fóre ako s úradmi? A osobne nemám nič proti jasliam ani striedavke ani si nemyslím že matka je niečo viac ako otec a myslím že obaja rodičia sa vedia plnohodnotne postarať o dieťa ak obom ide skutočne o dobro dieťaťa. A viem že je veľa matiek ktoré sú mrchy a mstia sa cez deti, ale rovnako je aj veľa otcov hajzlov ktorý robia to iste
@sense tiez si neviem predstavit ako matka pride rano k otcovi do domacnosti vychysta dieta a vezme ho do jasli...a on je sice proti...ale nezasiahne a dovoli matke odviezt dieta do jasli...uz druhy tyzden...to sa neda verit.
Jasne ze dcera je u matky. A otec podaromnici sedi doma a pobera matersku.
@sense tiez si neviem predstavit ako matka pride rano k otcovi do domacnosti vychysta dieta a vezme ho do jasli...a on je sice proti...ale nezasiahne a dovoli matke odviezt dieta do jasli...uz druhy tyzden...to sa neda verit.
Jasne ze dcera je u matky. A otec podaromnici sedi doma a pobera matersku.
@zltalienka mám kolegu u neho takto žena odišla hľadať šťastie za iným , dieťa nechala u otca ale nikdy viac sa po nej ani nevrátila, radšej zaplatila pár supov výživného, preto neverím že tento prípad bude čierno biely
@veklipo nie manželka odišla lebo je vtom tretia osoba vieš? Nemálo sme žiadny toxický vzťah dával som jej všetko popri robote som robil ďalšiu robotu nie koli mne ale aby sme my mali len toľko
@martin0440
Keďže si písal:
"manželka odišla lebo je vtom tretia osoba"
Tak v tom prípade pokračuj v materskej, - jasle zrušiť
Keď ona ťa vedela podvádzať, tak jej je prednejšia ona sama než dieťa a jeho dobro.
Na tvojom mieste žiadam na súde výhradnú starostlivosť o dieťa (striedavka je pre dieťa horšia než vyhradená starostlivosť).
Človek, ktorý podvádza v manželstve, si nezaslúži vychovávať dieťa.

@leo2019 Zabudol si na jeden podstatny fakt- dcera uz s nim skoro 2 mesiace nezije! A on sa spamata, az ked mu hrozi skkncenie MD? A ako to bude realizovat? Dceru si vezme k sebe do januara? Ci sa maju vratit k nemu do januara obe?
@dadis ale kde to napisal on napisal ze matka odišla.Kde si vyčítala ze sa o nu 2 mesiace nestaral?