Ako postupovať pri rozvode krok za krokom?
Ahojte s manzelom sme vzatý 3 a pól roka, mame 2 ročné dieťa no ja pracujem od kedy malo dieťa rok a pól. Vzali sme sa lebo sme čakali dieťa a z počiatku sa manžel ku mne spraval veľmi pekne a pozorne, ako náhle bolo pred svadbou už sa začal prejavovať, akoby si bol mnou istý.. kamarati, nedodržiavanie pravidiel, všetko muselo byt podľa neho. Svadbu som plánovala len ja, samozrejme mi do všetkého kafral a to som sa naozaj aj snažila šetriť a ani som si nepotrpela na zbytocnostiach. Keď mal vypité aj mi vykrikoval, že šaty mi mali platiť rodičia atd.. akoby mu na tom nezáležalo a už vtedy som mala taký vnútorný pocit ze si ho nechcem vziat. Aj som sa o tom porozprávala s rodičmi no ty mi povedali že nech sa radšej vezmeme. Ďalšie roky to už šlo dole vodou, všetko čo sa kupovalo dieťaťu (kocik a ostatne veci) muselo byt podľa neho, všetko čo najlacnejšie a ostatne s čím nesúhlasil no ja som to považovala za potrebné som musela platiť ja. Ako sa dieťa narodilo zostala som úplne sama, chodil neskoro z prace a ja som sa vždy tesila kým príde aby sa somnou aspoň porozprával a vždy prišiel sprcha a šiel spat. Sex 0 bodov a raz za mesiac, niekedy raz za 3m. Nikdy sa na mna ani nepozrie, nepochvali, nepovie že mi to pristane… a stále sa to len zhoršovalo… keďže si vysníval chatu, tak sa dokončovala chata, ja som sa snažila mu aj z toho mala pomáhať a prispievať, chodila som mu tam aj fyzicky pomáhať už ako tehotná, snažila som sa tu rodinu držať pokope byt mu dobrou ženou. Keď malo dieťa rok šla som do prace lebo som to finančne nedávala a potrebovala som vypadnúť do spoločnosti nakoľko on sa somnou nikdy nerozoraval a keď som aj začala mala som pocit že ma nepočúva. Ako pracujem (mám dobrý plat) citila som sa lepšie lebo som mala v práci spoločnosť, nemyslela som na to, dokážem zabezpečiť aj seba aj dieťa a to celkom slušne a nadpriemerne a dokonca aj odložiť. Ale už naozaj nedokážem pred rodinou hrať rozoravku a manželova pritomnost mi doslova vadí, ma rad alkohol (nehovorim že pije každý deň ale pri každej príležitosti a spoločnosti) a keď vypije robí mi hanbu, správa sa ako dieťa. Ja niesom taký spoločensky typ. Mame úplne rozdielne záľuby, ja sport, zdravé stravovanie cestovanie a napredovanie vpred, dokonca študujem ďalšiu vs popri práci a malom dieťati. Jeho záľuby sú len kamarati a chodiť na chatu. Keď mi už doslova začalo vadiť chodiť s ním na ,,akcie” a zatrhla som to s tým že som cely týždeň v práci a starám sa o dieťa a chcem si cez víkend oddýchnuť tak mal neskutočný výbuch alebo na mna začne psychickú manipuláciu že ,,ty si zostaň doma a ja s dieťaťom pôjdem na chatu” a pod… cestovanie je take že ja kupujem letenky, pozerám hotel, riesim transfer a všetko doslova s tým zabijem dva týždne aby to bolo aj výhodne a aj vhodne pre malé dieťa a aby bolo všetko typ top tak vždy len hundre kolko sa na dovolenke minulo, nikdy ma nepochvali že som niečo zabezpečila, že som sa snažila a stále mi vykrikuje že by som chodila len po dovolenkach (ale ja si na to zarobím a aj časovo sa mi da, jemu sa časovo až tak nedá) po viacerých hádkach ktoré trvajú už mesiace až roky nakolko to už nedokážem tolerovať a tiež mám toho v práci veľa som mu navrhla poradňu, s tým že inak odídem od neho, že už nevladzem, bolo to na stole už asi 5x vždy to bolo len o tom že tam max. Zavolal a to bolo všetko. Posledný polrok sú pri hádkach z jeho strany už aj nadávky (nie na moju osobu ale že mám držať p*** a podobne) a už sa ani neospravedlní, ani chybu si neprizná vždy na mna vytiahne len to, že mu mam doniesť papiere keď je ,,najhorší muž na svete” a keď mi všetko vadí … prosím vás da sa s týmto ešte niečo robiť? Som mladá takto už ďalej nemôžem už začínam mat depresie
Áno. Dá. Že to ukončiš. Tento vzťah nikdy funkčný nebol. Už pred svadbou si mala dobrú intuíciu sa nebrať. Vtedy si to nezvládla, zvladni to teraz. Práve preto, že si mladá. Máš právo na úplne iný život a lásku. Ďalšia mužská nula sa odbavuje na žene a ona uvažuje, čo robí zle. Prosím, už iba rieš rozvod. Jeho sľuby prosby vyhrážky ignoruj. Nič by sa nezmenilo-len by Ti ukradol ešte viac času a to je to najhodnotnejšie, čo máme. Fakt neviem, kam na tých chlapov chodíte.
Len raz by mi muž povedal: už drž p**u
By ma nevidel už, obyčajný sedlák ten tvoj, rozvod
Vydrzala si viac nez dost, je nacase to ukoncit konecne
@januska2252 nerozumiem tomuto príspevku,chceš sa rozviesť a potrebuješ radu.
A tá rada sa má týkať čoho? Akože čo s tým chceš robiť,keď sa chceš rozviesť?
@rozculena áno chcem sa rozviesť, kvoli dôvodom ktore sú v texte a v texte je napísaná aj otázka, ,,prosím vás da sa s tým ešte niečo robiť ?” To bolo myslené tou radou ktorú potrebujem. Rozvod nieje pre mna len hala bala jeden papier, naozaj mi záleží na rozhodnutiach ktoré vo svojom živote konám, keby sa napravil ja som ochotná to skúsiť, aj keby to malo trvať čas… nerozumiem vaše rozčúlenie, niesom na tom najlepšie a neustále na to musím myslieť :/
@januska2252 Dievča, ty utekaj!Nie riešiť ako to napraviť. Na zmenu sú potrební 2! On Ti skutkami ukazuje, kde Ťa ako bytosť má. Kebyže riešiš 30ročne manželstvo, ale vy ste spolu kratúčko a prežívaš peklo s magorom. On meniť nič nebude, lebo on ma čokoládový život, chápeš?Každou minútou s ním iba strácas čas a ešte viac sa zamotáš do toxickej traumy a z tej sa veru odchádza ťažko.
@januska2252 keby sa napravil?? Tak sa chceš rozviesť alebo naprávať magora? A ako si predstavuješ to naprávanie?
Málo si tu čítala príbehov? Ani jeden nebol o tom,žeby sa debil napravil.
Radu nepotrebuješ,sama si si ju napísala.
@januska2252 čo chceš naprávať? Môžeš akurát tak zachrániť dieťa od debila a konečne ten rozvod aj podať nie o tom len kecať.
@januska2252 Drzim ti palce, tiez som jedna z tych, co si vysnivali manzelstvo na cely zivot a nakoniec som to tiez bola ja, co o rozvod poziadala. Zivot po rozvode nie je lahky, kazda ti tu napise, ze financne sa musis obracat (ale zase na druhu stranu ta to nuti na sebe pracovat, nestagnovata a chytit sa prilezitosti, ktore by si mozno z pohodlnosti v stastnom manzelstve nechala okolo seba preplavat), ale ta spokojnost, ktora potom doma nastane, sa neda so zlym manzelstvom porovnat. Navrh si podas aj sama, vzory su na internete. Drzim palce
@januska2252 toto je manzelstvo, ktore nemalo ani zacat, tak ze uz asi tazko sa on nejako zmeni, ked ani pred svadbou nebol iny.
@januska2252 nie, s týmto sa už nedá nič robiť. Rozvod. Už včera bolo neskoro.
@januska2252 to sa zle citalo 🥺 fakt zdrhaj. Nie neda sa s tym nic robit, tu uz zmizol respekt a uz sa nikdy nevrati. Chvala bohu ze sa vies uzivit aj dieta. Uvidis tu neskutocnu ulavu po rozvode ked uz budes iba sama s dietatom + v buducnosti mas sancu na lasku, s tymto ju uz nezazijes. Drzim palce

Tak si nájdi právnika, ten spise kvalitný návrh na rozvod a veľa šťastia v novom živote