icon

Ako prinútiť partnera k testu otcovstva?

20. jún 2024

Ahojte, známa ma taký problém, že mala nechránený sex s náhodnou hodinovou známosťou a ostala tehotná. Snažila sa toho muža kontaktovať, ale on ju odbil s tým, že ju nepozná a nech mu dá pokoj. Keď ho opakovane kontaktovala, vyhážal sa jej, že na ňu podá trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu vydierania a nebezpečného elektronického obťažovania a zablokoval ju a vymazal si profily zo sociálnych sietí. Známa nemá dôkaz, že spolu niečo mali, ani svedkov, ktorí ich spolu videli. Pozná však jeho identitu. Dieťa si chce nechať.
Otázka znie, ako môže prinútiť toho muža ísť na test otcovstva po narodení potomka, ak nemá dôkaz, že sa poznali a stretli? Môže to nariadiť súd len tak, že žena ukáže na nejakého muža prstom, ze "to je on"?

eternity24
21. jún 2024

@damian85 ešte raz, ja nepíšem svoju skúsenosť z pred pár rokov. A ešte raz, nepotrebovala som súhlas otca na zápis do škôlky.

damian85
21. jún 2024

@eternity24 tak si môžeš gratulovať. Jeden konflikt na škole ohľadom toho a aj tvoja škola začne dodržiavať zákon. Každý riaditeľ ktorý mal s tým opletačky sa na rok už poistí a začne dodržiavať zákon.
Je to ako pokuta za rýchlosť . Všetci vieme že v obci sa má isť 50 - ak nás nemamerajú a ideme viac nič sa nedeje. Ak nás namerajú nepomôže nám nič a musíme zaplatiť.

eternity24
21. jún 2024

@damian85 nehnevaj sa, ale príde mi to ako šikana. Aby dieta nemohlo nastúpiť do škôlky, lebo chyba podpis nespolupracujuceho rodiča. A vraj súdny systém je spravodlivy.

eternity24
21. jún 2024

@zuzinabila toto je šikana hrubého zrna. Aby matka nemohla ist oracovat, lebo chyba podpis na papieri jedného neandertálca. A vraj súdny systém chráni slabších a robí zadost spravodlivosti. Prd makový.

damian85
21. jún 2024

@eternity24 každá minca má dve strany. To čo píšeš je pravda - áno. Ale teraz si predstav tú druhú stranu. Jeden rodič sa rozhodne že dieťa zapíše do školy ktorá je od teba na druhej strane mesta. A dieťa mu zapíšu a príjmu. A ty budeš musieť denne dochádzať hodinu do školy a hodinu zo školy. Zákon musí byť napísaný pre všetkých. Respektíve máš dve deti - jedno chodí do školy xylz a druhé sa rozhodne zapísať do úplne inej školy. Nemôže sa brať do úvahy starostlivosť - tá sa v čase môže zmeniť poznám xylz prípadov kedy prišlo k prezvereniu dieťaťa ( išlo od matky k otcovi od otcovi ku matke respektíve išlo do striedavky ). Áno pre prípad kedy sa jeden rodič nezaujíma a je pravdepodobnosť že sa zaujímať nebude je to problém , zháňať niekoho o kom ani nevieš kde toho času je. Ale tak znie zákon........a ja sa riaditeľom nečudujem že po skúsenostiach - trvajú na tom a tieto neskoršie opletačky rodičov idú mimo nich.

tttbb
21. jún 2024

@eternity24 Sudny system nechrani slabsich, sudny system chrani vychcanych. Kazdopadne ano urcite pri nastupe do skoly/skolky potrebuje dieta podpisy obidvoch rodicov. Je to logicke, nemoze si matka zmysliet ze sa ide prestahovat kdesi do tramtarie a len tak z nicoho nic tam zapise dieta a zmeni mu aj trvaly pobyt.

sapa20
22. jún 2024

@viestta s tým daňovým bonusom a rodinnými je to trochu inak. Vôbec nemusia žiť v spoločnej domácnosti

viestta
22. jún 2024

@sapa20 v kazdom pripade patria tomu, kto ma dieta zverene do starostlivosti

nyusika
22. jún 2024

@laurita285 no...ale iba úplné trosky takto po 30 minútach šukíčkujú bez antikoncepcie plus kondóm...

kikuska_wedge
22. jún 2024

Nech si to kamoska zvazi. Pracujem v socialnej oblasti a to co zaznelo v diskusii vyssie je pravda. Otec moze ziadat striedavu starostlivost a vyzivne neplatit. Ak by aj bolo dieta zverene matke a otec platil vyzivne, tak mu ziadne prava nezanikaju a na podstatnych veciach sa podiela na rozhodovani (skolka, skola, vycestovanie atd.) Byt v takejto situacii tak rozhodne bude otec neznamy a v rodnom liste neuvedeny. Tych par eur mesacne by mi naozaj nestalo za to, aby o mojom zivote zacal rozhodovat niekto cudzi

tttbb
22. jún 2024

@kikuska_wedge Neviem teda kde pracujete v socialnej oblasti, ale vyzivne urcite nie je par eur mesacne. Z vyzivneho si zeny splacaju byty a zabezpecuju zivot. To bol asi aj ciel tejto "znamosti".

dasenka33
22. jún 2024

@damian85 ja som napríklad s dcérou tri roky sama,ušla som od muža,súd mi ju automaticky zveril,boli sme vybaviť pas,boli sme v Taliansku na dovolenke,a vôbec nič nepýtali žiadny súhlas,a keby aj pýtali tak jednoducho poviem že otec o dieťa nejaký vôbec záujem,stačí keď platí vyzivne

kikuska_wedge
22. jún 2024

@tttbb ak sa rozpravame o Kolarovej mamicke, tak ok. Ja by som svoj zivot a dieta za vyzivne nepredala.

subartic
22. jún 2024

ja mám skúsenosť , nie osobnú kedy otec o dcéru nejavil roky záujem , len posielal výživné , matka ani nevedela kde sa nachádza. Škola tvrdošinne vyžadovala súhlas aj druhého rodiča, na čo sa ona obrátila na právnu kanceláriu , tá urobila právnu analýzu , odvolala sa na neodkladnosť a konanie v záujme dieťaťa, ústavné právo na vzdelanie a takto to bolo zaslané škole. Nakoniec matka podpísala len nejaké čestné prehlásenie . Žiadne metodické usmernenie nesmie ísť nad rámec zákona

chillibubble
22. jún 2024

autorka ale sudne sa nebude dokazovat ze mali spolu sex, ale otcovstvo. prezumpcia neviny plati. kym mu nedokazu ze je otec, tak je "nevinny"

draik
22. jún 2024

@sapa20
Len či sa náhodou nemýlite.

liv1
22. jún 2024

@leo2019 mozno ste to tu uz rozobrali. Ale 1. verzia, ze dietatu nepovies kto je jeho biologicky otec, resp. vydavas za neho niekoho uplne ineho, to je cele zle.
2. Ak si chlap ci zena nevedia dat pozor, preco by mal znasat nasledky len jeden z nich? Len uboziak sa k tomu postavi takto ako sa v prispevku opisuje.
3. Nemusi chlap nutne robit problemy, aj ked mu “vzniknu” nejake prava k tym povinnostiam.

Kazde dieta na svete ma pravo svojho otca poznat, bez ohladu na to akym sposobom resp. za akych okolnosti bolo splodene

danielahamar
22. jún 2024

Ja mám na dotyčnú tehotnú len jednu otázku, bude ochotná a zmierená s tým, že svoje dieťa bude musieť dávať cudziemu človeku? Teda ak chce od neho alimenty a zapísať ho ako otca.

danielahamar
22. jún 2024

@tttbb čo sa týka zápisu školy, veruze od môjho brata nikto nič nepýtal, ani škôlku, ani školu. Len ho nahlásila ako rodiča na edupage a aby ju mohol brávať zo školy. Zaujímavé, ale dotyčnej prechádza viac veci bez prítomnosti otca skrz dieťaťa.

leo2019
23. jún 2024

@liv1 veľmi sa mýliš ale ze dosť veľmi. On je uboziak ze sa tak postavil a ona je potom co keď za hodinu známosti mu roztiahla nohy? Ona chce vychovávať dieťa??? Bude mať vek kedy sa bude dieťa pýtať alebo tatko vobec nemusí podpísať RL ani sud ho k tomu nedonuti. A co povie svojmu dieťaťu? Vieš čo bola som slapka a tak si prišla na svet...lebo toto spravi iba žena ktorá s tým už ma skúsenosti a není to jej prvý krát len hold smola ze teraz vznikli dôsledky jej správania.

leo2019
23. jún 2024

@breznica tak ti poviem reálne skúsenosti. Bez môjho súhlasu dokonca žena nemohla ani odhlásiť syna zo škôlky! Bez môjho súhlasu a podpisu ani nemohla prihlásiť syna do škôlky...čiže syn je tam kde ma byt a ona sa s tým musí sama vysporiadať. Lebo ja nenechám zo syna robiť jej panáčika a aby kvôli svojmu pohodliu trápila dieťa...takže toto je reálna prax dokonca sudne sa to riešilo aj psychologička...to ze to niekde nevyžadujú je protizákonné a jeden problém znášať to bude aj matka...

leo2019
Autor odpoveď zmazal
damian85
23. jún 2024

@dasenka33 to je v poriadku že ti ju zveril. Aj to že od teba nikto nič nežiadal. U nás na škole by si ju ale nezapísala bez súhlasu alebo nahradenia súhlasu súdnou cestou alebo úmrtného listu.

sharpay
23. jún 2024

@damian85 musim uznat, ze skvela odpoved😅

mnamko
23. jún 2024

@viestta na pridavky ma narok dieťa, prečo by nemala mať

medeaa
23. jún 2024

Uprimne, neviem, ci by som si na jej mieste robila taketo problemy... Toho muza nepozna, netusi, coho je schopny a chce ho dostat pred sud. Chapem, ze peniaze su peniaze a pri dietati ich je treba, ale ja by som toho chlapa uz nekontaktovala.

maciatkolulu
23. jún 2024

@damian85 môžeš svoje fabulovanie odložiť pre miestne dedinské rozhlasové vysielanie. Súdy,toho videli a počuli viac než dosť. A z jednej jednorazovej sexovacky,z ktorej vzsilo dieťa a otecko sa mieni tváriť,že on je kandidát na farára a nemá s tým nič,tak z toho sa tváre nikomu červenať nebudú. Tomu ver. Proste stalo,blbosť oboch zúčastnených,ale nie je to ojedinelý prípad. Treba ale prebrať zodpovednosť. Budúca mama ju prebrala, budúci otecko sa vzpiera. Hold,druhý x si ho buď udrží v častiach,alebo začne dobre zarábať na výživné. A jej dá lekciu vlastné dieťa😃

damian85
23. jún 2024

@sapa20 Zákon hovorí jednoznačne kto na prídavok na dieťa a daňový bonus má nárok. V praxi je to tak , že matka je na materskej dovolenke rozhodne sa že už takto žiť nemôže , odsťahuje sa , muž poberal daňový bonus a teoreticky aj prídavok na dieťa . Do rozhodnutia súdu vo veci starostlivosti ho poberá ďalej. Neskôr ak sa dohodnú , napríklad matka je ešte na materskej tak ho znova poberá ďalej , pretože samotnú sociálnu poisťovňu nezaujíma rozhodnutie súdu. Začne sa to riešiť až vtedy ak sa nedohodnú - otec daňový bonus poberá , nemá deti v spoločnej respektíve striedavej starostlivosti a daňový bonus chce poberať aj matka. Vznikne tam konflikt , ktorý sa až v tomto prípade rieši a vždy v prospech toho s kým dieťa žije v jednej domácnosti , čo sa doloží napríklad rozhodnutím súdu vo veci starostlivosti o dieťa. Kým toto rozhodnutie súdu nie je , je to síce proti pravidlám poberania DB ale veľmi ťažko dokázateľné. Ale zákon hovorí jednoznačne. Žitie v jednej domácnosti neznamená rovnaký trvalý pobyt.

damian85
23. jún 2024

@maciatkolulu Nebývam na dedine ani rozhlas už nemáme , tak musím len takto. To že ty by si sa nečervenala , pretože pre teba by to bolo normálne ešte neznamená ako vidíš aj podľa komentárov , že iné by sa od hanby neprepadli. Pre niekoho je to normálne , taká denná súčasť života , pre niekoho nie. 😝

maciatkolulu
23. jún 2024

@tttbb na Slovensku si z výživného ženy splácajú byty a zabezpečujú život🤣🤣🤣,to bol podľa teba cieľ tohto splynutia dvoch tiel? Menej čítaj bulvár 🤣🤣🤣,pochybujem,že dotyčný je horoskop,alebo jeho rodina. Ver tomu,že z výživného bežného cloveka sa dá tak akurát zapalatit škôlka a nie súkromná.