icon

Ako riešiť striedavú starostlivosť v malom byte?

23. aug 2024

Ahoj idem sem po radu ex žiada striedavu starostlivosť s čím ja nesúhlasím, bola som vždy proti tomuto lebo deti nebudú mať jeden domov budú behať ale tak si ich dal na svoju stranu a súhlasia ale nepáči sa mi ze budu žiť 4 v 1izbovom byte budú mať síce posteľ ale schváli to súd keď nebudú mať vlastnú izbu?a ani podmienky na učenie?sú to už deti v puberte jedno v 9.rocniku a druhe už na strednej škole?

zalka
23. aug 2024

@h2 a myslíš ze ex pozval autorku k sebe na návštevu?

h2
23. aug 2024

@zalka ??? Čo to s tým má spoločné?

zalka
23. aug 2024

@h2 autorka nemusí vedieť ako ma urobený byt jej exmanzel... A ani ty, to nevieš.

h2
23. aug 2024

@zalka Keď už sme pri tom, nemusí vedieť ani, koľkoizbový byt má.
Tak asi tam už jej deti boli a videli.

zalka
23. aug 2024

@h2 a asi deťom riešenie vyhovuje keď súhlasia so striedavkou a bývaním u otca.

sense
23. aug 2024

@h2 prečo ? Ak je to veľký jednoizbak môže sa dať prerobiť na dve izby. Nie každý jedno izbak musí mať 20m2.Veď to môže skúsiť dovoliť na mesiac ak to deti chcú.. A aké podmienky má matka ktorá odíde s deťmi naspať do detskej izby? Alebo aspon jednoizbaku lebo na väčší nemá.
Ak sa nedohodnú, rozhodne súd. A rovnako môže otec nájsť väčší byt ak dostane striedavku.

marsmykkok
23. aug 2024

@petracandle @h2 Tak bývanie po rozvode býva provízorne, ak človek nemá majetky. Tu keby píše žena so 4mi deťmi, že chce odísť od muža, ale vie si prenajať len jednoizbák alebo v horšom ísť do jednej izby k rodičom, bude tu že áno, nech neostáva v zlom vzťahu, nech ide. A prečo zrazu chlap by mal mať 10 izbovú vilu pod Slavínom? Ked si vysporiadajú majetok alebo si došetrí, môže si prenajať alebo kúpiť aj 2 alebo 3 izbový byt. Možno zatiaľ partnerka tam celý čas nebude ked tam budú deti a tak. To je už na nich ako tam vydržia či deti, či otec alebo partnerka. Pokým majú teplo, vodu, posteľ, autorka nemá byť prečo proti. A naozaj môže byť takéto bývanie len dočasné.

h2
23. aug 2024

@sense Veď ja netvrdím, že ten byt sa nedá prerobiť na dvojizbák! 🤷‍♀️ Len, že s veľkou pravdepodobnosťou prerobený nie je.
@marsmykkok Asi preto, že ten chlap tam nebýva sám, ale býva tam spolu so svojou novou partnerkou. To celú situáciu dosť podstatne mení.

anketkarka
23. aug 2024

Baby, ale tu ide o to, že kopec ľudí chce akože striedavku na súde, aby nebolo určené výživné a potom sa žiadna striedavka diať nebude, lebo deti nebudú chcieť chodiť do jednej diery. A on s tým počíta. Kým sa potom poda návrh a bude ďalšie pojednávanie o zmene, tak prejde niekedy aj pol roka a on pekne ušetril. Žiadny starostlivý ocko. Špekulant. Prípadne ich párkrát spracuje, aby prišli, takže nebude dôvod na zmenu podmienok. Ale určite tie deti nezafinancuje.

h2
23. aug 2024

@anketkarka Presne tak, ale tu už niektoré vidia, ako otecko prerába jednoizbák na dvojizbák, aby mali deti izbu, prípadne rovno kupuje nový byt!

lienka.7
23. aug 2024

@anketkarka presne tak, a tak to aj pravdepodobne skonci... poznám presne taký prípad. po mesiaci/dvoch "nadsenie" opadne a kým bude ďalší súd o vyzivne, tak chlap si bude valat "zadarmo" gule s frajerkou a žena všetko platit👌
@autorka by som na túto situáciu vopred upozornila deti, ze sa nehrá o fazuľky. Aby s tým počítali...
@h2 presne, ten jednoizbak ma určite 70m2🤣👌

marsmykkok
23. aug 2024

@lienka.7 Dnes byty majú rôzne rozmery, nežijeme v socializme 😉
Zase ak si tam chcú dvaja dospelí ľudia uložiť veci (či oblečenie, či iné) tak nemôže byť z tých najmenších. Dnes máš aj jednoizbák 45m2, dvojizbák 38m2, dvojizbák 75m2, trojizbák 60m2 a podobne.

sense
23. aug 2024

@h2 predpokladám že autorka by so striedavjou nesúhlasila áno keby ma ex manžel trojizbak, už len kvôli tomu že tam býva s novou partnerkou, ktorá by teoreticky mohla byť aj dôvodom ich rozpadu manzelstva, alebo sa mýlim @autorka

sense
23. aug 2024

@marsmykkok presne pamätám ako moja mama kúpila po rozvode 3j izbak mal 58m2, strýko mal 2jizbak 70m2

marsmykkok
23. aug 2024

@anketkarka
@h2 Poznáte ho a vidíte mu do hlavy ak viete aké má úmysly? Samozrejme, môžete mať pravdu, že špekuluje len kvôli výživnému, ale je to 50 na 50 a môže mať aj reálny záujem. A nemyslím, že keby nemá reálny záujem že tak staré deti čo už majú rozum by obe namotal a chceli bývať aj s ním, že by ich tak zmanipuloval a ani jedno by ho neprekuklo.

zalka
23. aug 2024

Lenže tatko by sa výživnému nevyhol... Lebo ak deti by u neho neboli súd by mu dal spätne doplatiť výživné a ešte by mu ho mohol vyrubit vyššie za zavádzanie súdu napr.

A súdy idú teóriou tatko chce striedavkou tak ju dostane... Ak by tatko nechcel a mamka chcela striedavkou tak súd prihliadne vždy na tatka a striedavku by nedal.

lavender94
23. aug 2024

@h2 záleží ako je byt dispozične riešený. Ak je to 1+1 s väčšou rozlohou, nevidím v tom problém, lebo by asi nespali všetci v jednej izbe. A prikláňam sa k tomu, že to tak asi bude. Už vidíš dve dospievajúce deti ako by sa hrnuli spať vedľa otca a novej macochy… dospievajúce deti potrebuju a vyžadujú vlastné súkromie.
Nie je to samozrejme ideálne riešenie, ale nie je to ani žiadna katastrofa.
Nemyslím si, že by toto chcel ten chlap pre to aby nemusel platiť výživné. Veď to vôbec nedáva zmysel, snáď si vie spočítať koľko ho tie deti budú stáť.

damian85
23. aug 2024

@h2 moja ex má sice veľký 3 izbový byt ale všetci spávajú ( ona jej partner a naše dieťa ) v jednej izbe. Kde tam konkrétne vidiš problém ? Lebo ja ho nikde nevidím.....6 dní keď je u nej sa posťažuje na čokolvek ale na toto napríklad nie ....nevidel v tom problém sudca / sociálna / znalci .

h2
23. aug 2024

@marsmykkok Ja ho nepoznám, ale autorka, ako jeho bývalá manželka, ho snáď pozná dosť dobre a keď to tvrdí, nemám dôvod o tom pochybovať.

h2
23. aug 2024

@damian85 Ty nevidíš problém v tom, že tvoje dieťa spí v jednej miestnosti s "cudzím chlapom"? 🤔 Neviem, koľko rokov má tvoje dieťa, ani akého je pohlavia, lebo ho nemáš v profile (ktovie, prečo), ale nevadilo by ti to, ani keby tvoje dieťa bolo 16 ročné dievča?

betulinka1
23. aug 2024

Vies co este pred sudom by som im povedala, ze podme to teda na dva mesiace vyskusat. Myslim, ze tie deti si velmi rychlo uvedomia, ze to nie je sranda, tolko ludi v jednej izbe. A nech si to vyskusa aj ex s priatelkou . Pekne pocas pracovneho tyzdna a ked deti budu chodit do skoly. Ale ty musis byt tvrdá. To znamena, ziadne take, ze pridu sa k tebe najest pocas otcovho tyzdna a mama toto a toto. Takymto velkym detom treba osobnú skusenost a ked uz bude po sude, bude to neskoro, ked budes mat v ruke rozsudok. Cize dala by som dva mesiace na skusku. Piatok -piatok. Nie nedela -nedela aby si deti vo svojom tyzdni pripravila do skoly.

damian85
23. aug 2024

@h2 nie.....pretože moja predstavivosť nekončí v lacnom péčku alá nevlastná mama a syn......moja partnerka je zodpovedná za dieťa 6 dní za 2 týždne ...a viem že je dospelá a presne vie čo robí....chápem že naše partnerstvo sa rozpadlo a každý máme svoj diel zodpovednosti za dieťa keď je u jedného z nás....pre mňa ten pán cudzí je - pre nich cudzí nie je....len to treba menej s egom pracovať .....je pravda že dieťa nevešiam na internet......každý to má inak....

luccija
23. aug 2024

Pravdaže môže sudca namietať a muž povedať, že popracuje na väčšom bývaní.Deti nechaj tak dávam im mesiac, dva a budú chcieť ísť s najväčšou pravdepodobnosťou domov.A možno ani striedavku neodsúhlasili.Nerob si stresy dopredu deti v tom veku vidia len voľnejší režim u otca.Nebojuj...cas ukaze

h2
23. aug 2024

@damian85 Mne teda lacné, ani žiadne iné péčko ani len na um nezišlo, ale tak každý to má inak.

damian85
23. aug 2024

@h2 jj každý to má inak...ako píšeš 😂

h2
23. aug 2024

@damian85 No to sú tvoje slová, čiže rehoceš sa akurát tak sám zo seba. 🤷‍♀️

anketkarka
23. aug 2024

@zalka on nebude zavádzať súd. Tie deti zmenia názor, lebo im dôjde realita. Neverím, že by dostala niečo spätne. Stačilo by, že by im pro-forma niečo kúpil (možno niečo pre radosť nadštandard, aby bol za dobrého) a ona by kupovala potrebné veci, aby deti mali čo jesť, nechodili holé a bosé.

damian85
23. aug 2024

@h2 Ako inak....🤣

sense
23. aug 2024

@anketkarka a prečo by každé dieťa čo má byť u otca zrazí chodilo hole a bose....to že sa aj taki kreteni nájdu je jedna vec, druhá je že je dosť otcov ktorí sa dokážu o dieťa postarať aj bez matky za zadkom druhá.

zalka
23. aug 2024

@anketkarka ak povedia, že striedavku od vtedy neprebiehala... Dáky termín tak súd prizná výživné spätne... Od kedy striedavka nefungovala. Prečo by mala matka doplácať na to, ze deti boli len u nej a nie aj u otca podľa rozsudku