Ako správne postupovať pri rozvode?
Ahojte, chcela by som poziadat o skusenosti a radu mozno zazil niekto nieco podobne. Schyluje sa u nas k rozvodu ktory inicioval muz. Zacalo to jeho totalnou zmenou spravania, klamstvami o chodeni do prace, ignoraciou mna aj deti, tak sito vela pil. Potom z neho vyliezlo ze vraj ku mne nic neciti a chce to skoncit. Potom som zistila ze si zacal s o 8 rokov starsou druzinarkou zo skoly kde chcodia deti ktora uz roky namotavala. Stale o tom klamal, nakoniec sa priznal potom zapieral priznaval a tak dokola (dokazy kazdopadne na to su) Potom bol mesiac prec z domu, po mesiaci sa chcel vratit sluboval zmenu, aj ku mne aj k detom. Par mesiacov sa pretvaroval sluboval akoze sa snazil. Po novom roku prestal pit a znovu mu preplo po jednej hadke kvoli peniazom. Nase nezhody vyplyvali z toho ze sa choval ako nezodpovedne urazene decko a tak sa chova do dnes. Trvala som na tom aby prevzal zodpovednost za niektore veci a on na sa nato vykaslal a znovu mu preplo, zacal byt arogantny ignorantsky zadelil ze chce rozvod ze je to jeho pravo on sa tak rozhodol ( nikto mu to neberie) Znovu klame a stretava sa s tou zenskou ked tvrdi ze je v praci. O to nejde nech si robi co chcel ale ked je dom len lezi na gauci a hodiny pozera telku, prstom nepohne povedal ze poda ziadost o rozvod ale nic neriesi, nema zaujem sa na tuto temu ani bavit. ked zacnej ja zacne arogantymi posmeskami a ze som ho 20 rokov ysekirovala a uz nebudem a podobne. Po prvej krize slubil ze ak to znovu poserie mi prepise dom ze on aj tak nema zaujem o kupu nehnutelnosti a co sa tyka deti ze ked budu chciet prist tak pridu a ked nie tak nie. U nas nehrozi striedavka lebo pracuje vo viacsmennej prevadzke a 4 vikendy z piatich je v praci. Nikdy nebol ten ktoreho by naplnal cas s rodinou, ani sa nam poriadne nevenoval, emocionalne vyprahnuty ani sa decka neopytal na vysvecko nerozprava sa s nimi, Nasluboval im hory doly a nic pre nich nespravil. Decka uz v tom maju aj celkom jasno, pri prvom konflikte ho odmietali obaja lebo jeho spravania voci nim mali plne zuby. Teraz ma stav akoby schyzu snazi sa im vtierat a robit mi naprieky ked ja im hovorim ze maju sa napr ucit on im dovoli pozerat telku a nevadi ze niesu pripraveni do skoly. Takze neviem ako dalej, ma caste zmeny nalad casto vybuchne a raz povie tak o tyzden to poprie. Rada by som sa uz niekam pohla a bolo by super keby odisiel. nechcem delit ucty kym nebudeme mat vyjasnene co a ako. Ja z jedneho platu neutiahnem domy hypo aj deti aj seba. On zarobi vdaka priplatkom takmer 2nasobok, ale strazi kazdy jeden cent ktory miniem. On bol vzdy financne nezodpovedny a voci detom tiez. Ziadost o rozvod mal podat on ale nekona. Nechcem nic delit ani si riesit separatne ucty kym sa nedohodneme ale ako sa dohodnut s malym urazenym deckom ktore akukolvek komunikaciu odmieta. Vysvetlovala som mu ze to nerobi dobre ani mne ani detom. Nemam uz energiu sa hadat, ani kam odist. On sa rozhodol zahodit spolocny zivot aj rodinu tak nech kona a ma gule aj pred sudom.
hmm, tak teta družinárka je v hre opäť, pamätám si tvoj príbeh, dosť sme ti tam radili a poradili. hmmm....
teraz už naozaj nechápem, prečo neriešiš ty a necháš hento hoviadko úradovať ako úraduje. fakt nemáš dosť jeho teátra ? fakt nemáš svoju sebahodnotu a necháš ho takto vyvádzať ?
hneď, ale že hneď vyber € z účtu, lebo ťa predbehne a nebudeš mať ani pár centov na rožky pre deti.
podaj návrh na rozvod, neseď na riti a nečakaj že on si zdvihne oo a pôjde. ved načo, ty mu navaríš, operieš, upraceš, nakúpiš, o deti aj celú domácnosť sa postaráš, a on ťa zbuzeruje, narobí dusno a cvajguľky si pôjde vytriasť k tete družinárke - oprdené trenky ti donesie oprať.... Kľudne podaj návrh na výživné do rozvodu, nič, ale že nič pre neho nerob, všetko si nastav tak, že iba pre teba a deti.
Fakt nechápem, p=rečo toto trpíš a nepohneš sa ty, keď vidíš že o sa nehýbe, klame, zavádza, nič nerieši, hucká deti proti tebe, mení názory každý deň. Sakra nečakaj, zajtra môžeš mať návrh na súde, tak konaj konečne ty, Daj mu najavo činmi, že s tebou zametať nebude, a toto trpieť nebudeš. Veď aký príklad dávaš deťom, to ťa netrápi ?
navrh na sud, kolko 100€ podavas v 3 rovnopisoch... dokladas sobasny list, rodne listy deti... podavas navrh na upravu prav a povinnosti voci maloletym... idealne ist na sud s podpisanou dohodou u pravnika, a ten dohodu , kde si urcite stretavanie a alimenty, odobri... ak to ale vo vasom pripade nehrozi, k navrhu na rozvod prispojis aj navrh na UPP ... podla toho, co pises, kym to nepodas, tak podane nebude a rozvod takisto nie... neviem ako to mate s majetkom, ale to bude predmetom asi ineho sudu - majetkovo pravne vyrovnanie.. odporucam ak sa neviete dohodut, zohnat si pravnika...
ak do rozvodu odmieta prispievat na deti, treba podat predbezne opatrenie na cas do sudu , aby sa urcilo vyzivne...
@cacianka pretože stale tvrdil že tu žiadosť poda on, to som nevedela ze je opet v hre. On vyzeral fakt ze ma tazku depku a blba krava som mu este chcela pomoct. Naprd je ze teraz mam toho vela, syn narodky oslava jedna druha potom ja, mali sme sit spolu na dovolenku - naozaj tam chcem ist ale neviem ci mu nechat deti na krku samemu 2 tyzdne a jednoducho sa odrepat. Pravnik tiez nieje zadara a aktualne mi vykrikuje kazdy cento co miniem - vie velmi dobre kam a naco idu peniaze ale napriek tomu sa tvari ze ich minam kade tade. Vcera povedal ze do tyzdna bude navrh riesenia, on ale ani netusi kde mame ake papiere ake maju deti vydavky skratka nic tak som zvedava co by tam napisal. Naozaj som chcela aby ten navrh podla on a som vemi zvedava co uvediet ako dovod, lebo naivne si mysli ze tam napise rozdielnost povah a nikto to riesit nebude a sud nas rozvedie. Nechcela som ho nasilu vyhanat a robit sceny kvoli detom, a kedze sluboval ze mi prepise dom. Nemam na to ho vyplatit, momentalne zaraba ovela viac ako ja. Na jednej strani si hovorim nebudem provokovat na druhej by som ho najradsej spakovala a poslala prec. Lenze je to aj jeho dom a v podstate nemozem :(
@krasneleto ja som mu povedala ze odmietam si robit novy ucet (mame spolocny) kym nebudeme dohodnuty a nech neskusi vybrat peniaze alebo cokolvek. Mame novo refinancovanu a zafixovanu hypo. Ten navrh na UPP - co tym presne myslis?
Nechapem naco cakas, rozhyb sa cim skor lebo tie sudy su tiez spomalene. Vyhovorky typu oslavy a dovolenka ked pises ze nemate dost penazi su tazko uveritelne.
žena zobuď sa. on nevie ani kde máte papiere, no tak to sakra využi, zober ich, schovaj na bezpečné miesto (ja som si zobrala škatuľu do práce), napíš návrh na rozvod, veď vidíš že ´je neschopný čokoľvek normálne riešiť, dohodnúť sa. Ale aby si nebola prekvapená, že ako bude schopný vybieliť účet lebo ho musí chrániť, nakoľko ty míňaš JEHO ťažko zarobené lóve, a nedá ti ani halier. ta návrh napíšeš, podáš, on dostane rovnopis zo súdu a vyjadrí sa potom k nemu, či chceš aby do návrhu napísal debiliny?! napíše ich aj do vyjadrenia, alebo sklapne a bude spolupracovať, ked uvidí že si schopná riešiť a už si nedáš kakakť na hlavu.
aj ja som bola naivná, chcela som môjmu ex pomôcť, ako matka Tereza, a ako si si mohla všimnúť aj tu na MK , je tu tisíce takých žien, ale píšu aj, ako naleteli a muži im nakakali na hlavu, okakali aj svoje vlastné deti. daj si povedať, preber sa a založ si svoj vlastný účet, ten spoločný vyber takmer všetko, potrebuješ pre deti urobiť rezervu, lebo nikdy nevieš ako bude ten tvoj geroj ešte len vyvádzať, keď už teraz nevie kde je sever a mení nálady, názory a vyjadrenia častejšie ako fusekle.
ty sa mu môžeš vyhrážať koľkochceš, že si účet nezaložíš a on nech sa neopováži vybrať, on sa otočí a ani nevieš kedy vyberie všetko. je ako prepnutý, tak si myslíš že počúvne tvoje bububu ?!
UPP je skratka úprava práv a povinností. napr, výška výživného, prispievanie na mimoriadne výdavky pre deti( okuliare, strojček na zuby, škola v prírode, školský výlet, lyžiarsky, plavecký výcvik, nejaké zdravotné či školské poplatky a i.), sporenie, termíny stretnutí otca s deťmi, riešenie prázdnin, sviatkov.
nevyhováraj sa že máš toho veľa, spísať jeden list, urobiť ´kopie dokladov, spraviť jednu tabuľku príjmov a výdavkov ti nebude trvať mesiac, ani týždeň. lebo kým vám príde termín zo súdu, sa načakáš mesiace a zatiaľ ti henten geroj zase niečo vyparatí. tabuľku daj zatiaľ odhadom, do pojednávania ju urobíš lepšiu a presnejšiu, a hocikedy ju podľa značky doručíš na súd do spisu.
Ona nemá čas spisovať návrh na rozvod, musí predsa riešiť oslavy a dovolenky 😀
@belllinka to mi fakt hlava neberie, keď už , urobím jednu spoločnú, idem aj na tú zaslúženú dovolenku a vôbec by ma netrápilo že sama, veď deti maju otca georja, tak nech ukáže že je žena nemožná a ON sa vie postarať.
ALE - pretým by ten návrh na rozvod bol napísaný a podaný v podateľni súdu !
aká výhovorka,že oslavy a dovolenka
@rozculena
@belllinka tak prepacte dievcata ze moj syn ma narodeniny, ja chodim do prace a denne riesim deti skolu robotu a potom doma okolo deti. Myslim ze syn si zasluzi narodeninovu oslavu a nemoze za to ze jeho otec je sebecky kreten. A co mam po skole miesto ucenia s nimi behat po pravnikoch? akoze niektori si to predstavuju velmi jednoducho. A ano onedlho mam narodky okruhe aj ja, prve som bola po skole druhe na materskej sa starala o deti a stale som si hovorila uz roky ze tieto si doprajem dovolenku po akej tuzim - opet nezasluzim si to lebo ON je kreten? vsetko mam vybavene v praci aj dohodnute predtym ako mu zacala prepinat. Nikto netvrdi ze musi byt navrh podany hned a zajtra sa odstahuje. Ja sa s nim v prvom rade potrebujem dohodnut. Nebudem teraz histericky nikoho vyhadzovat. A ano papiere si pripravim aj vsetko, zacala som si zistovat aj veci co a ako ale potrebujem ist na konzultaciu pravnikovi.
no veď máš už všetko naplánované,tak aké rady ešte chceš.......
ja som sa rozvádzala bez právnika,ale nemala som deti
Ak máš v hlave jasno, právnika nepotrebuješ. Ty podas návrh, on sa vyjadrí. Ja som mala pred súdom dohodu, pri vyššej súdnej úradníčka a za asistencie kurately sme išli pred sudkyňu so spísanou dohodou. Dokopy to trvalo hodinu a 10 minút, boli sme rozvedený, vyriešené decká. A potom na zvyšok potrebuješ samostatné konanie o vysporiadanie BSM.
@vevebono jasne to chapem, ale najskor by sa muselo byt s kym dohodnut kedze on sice rozvod chce ako tvrdi ale odmieta sa o comkolvek bavit
No buď si do sudu podpíšete dohodu,kde sa dohodnete kedy bude mať deti a koľko bude platiť ,alebo do navrhu UPP to budeš musieť uviesť aby súd rozhodol,že vás rozvádza a aze deti bude mať vtedy a vtedy a a zaväzuje sa platiť toľko a toľko. Napíš mi. sukromne,mám od právnika niekde dohodu určite ,aj návrh upp a možno aj návrh na rozvod.
takže chceš čakať do kedy?
Ja keby som čakala na to,kým on podá návrh na súd,tak doteraz nie som rozvedená
prepáč, ale máš kopec výhovoriek na to, aby si tú žiadosť ty podala...
moja sestra nebehala stále po právnikoch a stihla aj robotu aj brigádu, aj s deťmi sa učiť, aj nemala kde hlavu skloniť... veľa vecí išlo bokom, aj dovolenka, oslavy boli skromné, večer sa sfúkli sviečky na torte, otvorilo detské šampanské...
je to ťažké obdobie, ale keď to prehrmí, nájdeš pokoj, každopádne držím palce, veľa šťastia...
@chiarisimo dakujem, ale myslim ze ci ju podat zajtra alebo o tyzden dva vela veci nezmeni. Ja rozumiem ze oslava syna vam pride porvchna ale je to jeho prva s kamosmi, velni to chcel. To iste moja dovca, nemakala som 20 rokov aby som sa kvoli sebecovi teraz vsetko zahodila.. myslim ze som sa ovetovala uz dost a je na case aby som bola sebecka ja.
Tak vydrž a podaj to po oslave a dovolenke.Do rozvodu bude aj tak bývať asi doma a potom mozno tiež veď majetkové bude neskôr.Nepoda ho, lebo si myslí, že to všetko prekusnes a bude si robiť holubnik
Autorka, dúfam že je ti jasné, že žiadny dom na teba neprepise. S tým určite nerátaj...
Chces sa dohodnúť na čom?nerataj, že keď podas o rozvod bude ochotný sa na niečom dohodnut také reči, že vám nechá dom sú len reči.Naco by ti bol nový účet veď všetko je spoločné.Ked bude sviňa peniaze vyberie a o dom sa budete ťahať roky a ešte aj spolu bývať.Pravnika si určite zaplať nech nespravias chybu.Podanim o rozvod sa spustí lavína s tým musíš rátať, ale takti bývať tiež nemôžete.Koho je dom je veľa z hypo už splateného zostane ti niečo?
no neviem, aké veľké máš deti a kedy ideš na dovolenku, ale s tým návrhom by som isto nečakala, naše súdy ťa asi nevybavia zo dňa na deň... kľudne môžeš byť sebecká, ani sa ti nečudujem
@luccija ved o tom pocuvam denne, aj mu to pripominam vcera povedal do tyzdna tak xakam a syn ma narodky o tyzden oslava je dalsi tyzden takze do konca februra by mal byt fuc, dufam
@joannita ratam aj s tym, kazdopadne on si veci zratat nevie, nevie ake mu vyplyvaju povinnosti vyzivne co je v. Bsm co nie... deti do starostlivosti nechce, takze to uz by bol vrchol aby ich pripravil o byvanie. Sam dom chxel ale velmi rychlo zistil ze to neni len raz za tyzden pokosit travnik a nebavi ho to. Nech si ide do trojky byvat k svojej druzinarke, ta ho s muzickom urco rada prijme
No ono to není o tom "že deti pripraví o bývanie"
Keď deti budú zverene tebe, je to na tebe im zabezpečiť bývanie, on ich nepripraví o bývanie tým že ti povie aby si odišla. Ako nestaviam sa na jeho stranu ale je to proste jeho dom, preto ti píšem, že hranici s istotou, že keď počas návrh (čo určite urob), že ti povie, že po rozvode aby si sa odsťahovala.
Máš kam ist s deťmi?
Tak taký idiot nebude ešte ť podľa mna prekvapi.
Ak nie zo svojej hlavy, tak od frajerky.Preto píšem, že to napíš ty aj výdavky na deti výživné atď...veľa mužov deti do starostlivosti nechce, ale o majetok sa biju.Ma kam ísť bývať?Ak by ti aj nechal dom zvládneš platiť hypo?prajem ti nech to je ako by si chcela, ale s tým, že koncom februára tam nebude nerátaj.Ty napíšeš návrh, podás a on sa k tomu vyjadri a potom bude súd najskôr o 2 m, keď chce robiť prieky bude tam bývať, pokým sa majetkovo nevysporiadate a ešte môže prestať aj platiť hypo a nechá to na teba a donúti ta predať dom, ak by si to neutiahla.Na koho je hypo a kto je na LV to ste kupovali už po svadbe?
@joannita nieje to len jeho dom ale rovnako aj moj, a nie nemam kam ist a vyhodit sa nenecham
Aha tak to som si poplietla asi s inou diskusiou, tak keď je dom spoločný, tak samozrejme to mení situáciu.
@luccija jasne po svadbe, na hypo sme obaja, vsetko mame spolocnej, dom auta ucty...

Však podaj návrh na rozvod ty.