Ako stanoviť výživné na dieťa do jedného roka?
Ahojte. Rada by som sa opytala tych zien, ktore maju partnerov/muzov a s nimi babatko, ktore spolu vychovavaju.
Ak by ste ostali v situacii, ze sa rozidete s partnerom/muzom a mate s nim novorodenca, aka by bola podla vas adekvatna vyska vyzivneho od otca na dieta, aby pokryvalo vsetky jeho potreby do od 1 mesiaca do jedneho roka?
Dakujem.
@januska12323 otazka ale znela inak. Vdaka za pochopenie.
Ako znie otázka? A co je to adekvátna suma? Mne stačil kočík za 180e z bazára, postielku za 60e aj s matracom, vaničku za 6e. Keď kojis, nepotrebuješ mlieko, na plienky mines Možno 30e mesačne. Oblečenie záleží kde. A to všetko deleno 2. Lebo dieťa má dvoch rodičov. A záleží aj koľko ten rodič zarobí a aké má výdavky.
Nezabudaj,že potreby bábätka pokrýva nielen muž,ale aj ty rovnakým dielom. Náklady na babatko do roka sú nízke, ak kojis a popozeras bazar, tak sa vlezies do 150e mesačne...
Skôr by ma zaujímalo ako je možné, že novorodenec už nemá ocka.. 😭
U nás v rodine 300€, plus čím je dieťa vačšie sa podieľa polovicou na kúpu bicykla, postele atď..sám by to asi zanedbal, ale majú to pod palcom starí rodičia..nie je to žiadny mamonár a má čo robiť, ale to isté nie je ani matka a tiež má čo robiť, aby to utiahla..je to tak na hrane, ani málo, ani veľa..
Do 18 % jeho príjmu. 🤷🏼♀️
To ti je zas taká otázka,čo sa dá faaakt úplne presne zodpovedať.Uvedomujes si ,že to je od rodiny k rodine iné a od človeka samotného.Niektonfakt má úplne všetko z druhej ruky,niekto má všetko nové,niekomu stačí postieľka kočík,iný má dva kočíky v každej miestnosti postieľku,jeden otec zarába 900€ a druhý 9000€
Čo som nepochopila?
Ja neviem či chceš kočiar z druhej ruky alebo imidžovku za tisícku, či budeš používať látkové, jednorazové plienky alebo nebodaj žiadne. Umelé mlieko alebo budeš kojiť? A mohla by som pokračovať. Dieťa má dvoch rodičov a majú obaja prispievať rovnako. Niekomu stačí 50 a niekomu je aj 500 málo.
Pre bábätko 300€ stačí.. pre väčšie dieťa školkára, sú väčšie náklady na oblečenie, lieky(stále niečo v kolektíve)a už športové aktivity, záujmy, výlety, kútiky, zimné športy, v lete kúpaliská, ZOO, akcie pre deti už by bolo fajn 400€, ale keď matka slušne zarobí tak nerieši..
Dieťa predsa potrebuje vodu, teplo, bývanie a servis, nielen plienky a stravu... Nech muž dá koľko može, ak je bohatý, tak aj viac tisíc, ak je chudobný, tak minimalne výživné. Boris Kollár dáva každému decku 2tis.mesacne...
@macatt ked slusne zrobi matka tak neriesi? Poviem ti, ze riesia aj take matky, ktore zarobia dobre uz len z principu! Preco by to mali riesit len tie matky ktore zivoria z minimalnej mzdy? Riesia to vsetky matky, zisdnemu chlapovi co opusti tak male dieta by ziadna matka nemala nechat ani cent navyse!
@taktotedanie tak ono treba nájsť rovnováhu aj v takomto vzťahu…pokiaľ prispieva aj na ostatné veci bez problémov tak je to lepšía cesta ako za ,,pár drobných,,si rozhádzať relatívne dobré vzťahy, lebo sa to môže odzrkadliť aj na vzťahu k dieťaťu..

Veď si vyrataj koľko mesačne na dieťa minieš a vydeľ to dvomi, budeš mať približnú predstavu.