Ako zvládnuť rozvod a problémy s BSM?
Dobrú chuť k obedu ak už máte. Som tu na MK nová a rada by som sa spýtala pár vecí.... rozvádzame sa a rozvod je z mojej iniciatívy, manžel mal bokovku a skrátka celé zle aj po finančnej stránke oddelené účty a ďalších xy vecí. Podala som o rozvod a pojednávanie máme na konci júna ☝️ + máme len 1 dieťa, avšak tu mám otázky na BSM. Sme manželia 4 roky. Nehnuteľnosť je manželova, avšak bez hypotéky.
Žijeme - žili sme ako keby sme boli každý za seba : on sám a ja+dieťa.
Momentálne sa udialo to, že počas hádky ma udrel.vykricali sme si komplet všetko. Mám vypadnúť a snažím sa to riešiť s chladnou hlavou. Vraj dostanem 50 eur na dieťa a môžem ísť.
Manžel pracuje ako zamestnanec vo Volkswagene tam má zárobok 1600 eur a popri zamestnaní pracuje po stavbách,ale nemá to oficiálne ako druhé zamestnanie.
Našla som faktúry nákupu materiálu aj na jeho meno, všetko a tam cement atď skrátka materiál a suma na zaplatenie 3 450€
Ďalšie faktúry 1500€, 2300€ atď atď atď a všetky na jeho meno
Čiže cena za materiál plus navyše k tej sume cena za prácu napríklad 1400€
A napríklad ja som z tých peňazí nevidela nič ani neviem kde ich dal/má.....
Počas riešenia BSM mi vykričal, že nemám na nič nárok. Keď sme manželia a on si ulial mesačne 4500 euro,pritom tiež sa finančne podieľam na chode domácnosti.
Budú mi k niečomu tie faktúry? Nevie že ich mám, každopádne je to nelegálna práca či?
No robis to 4 roky a dotetaz ti to nevadilo.
Ved to vytiahni na sude a uvidis. Jeho advokat bude pripraveny.
@fairyy potom bude bsm
a na akom.sude to chces riesit?
Keď budeš podávať žiadosť o rozvod, tak podaj aj žiadosť o výživné do rozvodu. To bude musieť doplatiť o do dňa podania žiadosti.
Chlapec je z lacného kraja. Neboj sa 50 eur to nebude. A hneď si podaj žiadosť o úpravu výživného, keďže vôbec neprispieva. Aj spätne. Hajzel jeden. Otec roka.
Okamžite smer veľmi dobrý, dravý advokát!
V byte môžeš ostať do rozvodu, vyhodit Vás nesmie. Ak sa nebudete vedieť dohodnut, na prvý krát Vás nerozvedu.
Všetko čo máš odfotené, pošli niekomu blízkemu, komu doverujes na email. Nech máš zálohu. Nevyhrážaj sa mu. Porad sa s právnikom. Kým ste spolu v jednej domácnosti, buď kludna, rozvážna, ak sa dá, pozri maili.
Tie peniaze pripočítaj, ideálne aby bolo vidno nafotí o akú sumu ide a najlepšie natočiť na video aby bolo dokázateľne že sú to peniaze z vašej domácnosti .
Akákoľvek faktúra a info je dobrá info. Ty ho nejdes udať. Ty len chceš súdu preukázať jeho reálne príjmy. Sudca sa ho bude pytat a ver, niesu tam padnuty na hlavu. Aloe potrebuješ právnika

je a mas pravdu a sud bsm to riesit nebude