Ako zvládnuť rozvod, aby dieťa netrpelo?
Ja a manželka sa rozvádzame. Máme 3 ročného syna. Ako to zvládnuť aby malý čo najmenej, alebo vôbec netrpel ............
ona po mne huka aj pred malym ako napriklad dnes a to mi tvrdi ze sa chce na vsetkom dohodnut a nerobit problemy. 1000x som jej vravel ze ak chce hukat tak ked bude maly spat a nie pred nim ale bud je hlucha alebo .............. . co sa tyka jej, budem neskutocne stastny ze to skonci ale maly si to nezasluzil takto skoncit.......
manzelka je ako citam uz rozhodnuta..neviem co je dovodom toho,ze sa tak rozhodla konat,ci milenec,alebo nieco ine...co ju viedlo k tomu ze si vobec milenca nasla atd...no, je to vasa vec...zrejme budes musiet pristupit na manzelkine podmienky a prisposobit sa...dohodnete sa ako sa budete starat o syna a aj v tomto budes pocuvat ako manzelka piska.inak sa to bude len natahovat.nemam skusensot s rozvodom,chvalabohu,ale uz len fakt ze ste k nemu dospeli je dost smutny a dieta bude trpiet a pytat sa tak ci onak...
to ma stve , vydiera ma malym. musim drzat hubu.
@marvar dobrá vec bude ak sa rozvediete.. moji rodičia žili spolu 10 rokov kvôli deťom, a nechalo to na mne škvrny...
už aby dieťatko netrpelo, základom je nekričať po sebe, nepohŕdať sebou, a ak, tak sa radšej jeden druhému vyhnúť, aby to malý nevidel..
len ešte by som chcela upozorniť, že sa zvykne stať, že rodičia, ale často aj starý rodičia kydajú hnoj na toho druhého pred dieťaťom... a skôr by som sa snažila tomuto zabrániť...
moji rodičia sú obaja druhý krát zosobášený, a navzájom sa rozviedli pred 10-timi rokmi... a ja do dnes musím počúvať, chcem-nechcem jednoducho musím, aká je mama ku... a otec zas ko...
a ak sa vyhnete tejto situácie a budete obaja natoľko vyzretý, že to pochopíte, to nebude dieťatko´tak zle prežívať
@marvar ona si mozno mysli, ze je momentalne na koni. neviem co je medzi vami a nejdem to ani skumat. Ako som uz pisala, skus na nad niektore veci povzniest, najlepsie odist zo spolocnej domacnosti, vyhnes sa tak dusnu, ktore vznika a takisto aj moznym hadkam. Casom mozno aj sama zisti, ze najlepsie je bavit sa s tebou slusne..
z domacnosti nemam kam odist, a chcem ostat pri malom, prizenil som sa do jej domova, nemam tu nikoho, ak odidem domov 250 km neuvidim maleho. z domacnosti mozem odist azsa vyriesi hypo
Povedzte mi, je to normalne, este niesme rozvedeny, maly o tom este nevie a zena chce ist kupovat malemu topanky aj stym novym, samozrejme aj s maly spolocne?
@marvar nehovorim, ze mas odist 250 km od domova. Staci o ulicu dalej. vysporiadate sa majetkovo a potom aj ostatne veci. A ci je normalne, ze ide nakupovat s novym priatelom? Nuz...ano, je zamilovana, teba zjavne odpisala a chce si zariadit zivot s novym. Maly je este malicky, nerozumie kto je ten druhy..Budes si musiet na novu situaciu zvyknut a vysporiadat sa s nou...no ako som povedala, neutoc na nu. Ona sa rozhodla. Nikde nie je napisane, ze sa pri novom partnerovi nepopali a neolutuje to.
Nedovolim aby maly videl noveho kym mu to nepovieme a kym nebudeme rozvedeny. Uskodi mu ! On este nic nevie a zrazu druhy ujo co mu kupi topanky!
@marvar nehnevaj sa marvar podla tvojho pisania mam pocit ze teba tak nestve co si o tom maly mysli ako ta stve tvoje ponizene ego.... maly to mozno zoberie stopercentne lepsie ako ty.... aj ja si myslim ze ak by tvoja partnerka ho nebrala vazne tak by talke rozhodnutie neurobila....a predsa len kupovanie topanok nieje az take hrozne...zatial u nich nebyva a maly nemusi ani vediet ze niesu " len " kamarati...taketo veci neries zameriavaj sa skor na dolezitejsie...
maria mozno mas pravdu, utrpelo moje ego a maly to zeberie uplne v pohode, bodaj by si mala pravdu. na nicom inom nezalezi len aby on bol stastny, serem na seba, ja si to uz dajako odtrpim ale bojim sa ze o maleho pridem, mam obavy ze si ho maly oblubi a mna odmietne, ja neviem ..........
@marvar
dieta svoju lasku nedeli...dieta svoju lasku rozmnozuje medzi ostatnych....takisto ako ked ma mama viac deti...jedno nieje okratene o maminu lasku len preto ze mamka caka dalsie dieta,,,mama lasku znasobuje a to iste je u detiii....myslim ze ak uz vy dvaja nemate sancu byt spolu, treba sa stym len zmierit....ak by si ho maly oblubil mal by si byt aj rad...nebude tym trpiet....na druhej strane ty ostavas nadalej jeho otcom a ak sa budete vydat nema sancu na teba zanevriet....dieta je male nevybera si..ak budes mat snahu byt s nim a budete travit spolu cas...za otca ta bude povazovat stale...
myslim ze kazda rozumna zena ak citi ze otec riesi iba ich spolocne dieta a nejde mu o nic zle len aby mohol byt s nim nebude robit prieky..nema preco...
naozaj ti chcem len poradit...myslim ze by si sa nemal do toho uz miesat ...tvoja ex to bude povazovat za manipulaciu voci nej atd...snaz sa byt s malym a s mamkou sa na niecom rozumnom dohodnut...s tym ze ju a jej zivot uz neries...ani ty sam nevies co ta caka...mozno budes mat este lasku s ktorou budes stastny ...a ak sa bojis ze prides o lasku svoho syna to sa nestane pokym to ty nedopustis....
ja som rozvedena a tie uz mame svojich partnerov...ale vdaka tomu ze si nzasahujeme do zivota a snazime sa aby bolo malej fajn to peken funguje,,,jemu nejde o to mne branit v stastiu a ja nerobim napriek jemu prajem mu to...a len vtedy sa da najlepsie dohodnut..a len vtedy dieta najmenej trpi...
Moja sa s nim uz verejne vlaci a to nieje este ani navrh na rozvod? Co s tym mozem spravit? Moze to mat nejaku vahu na sude? Lebo jej slova na kludny rozvod boli, len medove motuze asi. Ona chce mat rozvod za tyzden za sebou !! A co som zistil navyse ten jej novy je suknickar, povedat je to?
@marvar ja by som priatela tvojej manželky neriešila vôbec.
Tvoja žena vedela prečo od teba odišla, žena keď odíde od manžela zväčša má pádny dôvod ( až na určité výnimky ). Nechce sa k tebe vrátiť, zrejme tiež vie prečo . A to nemusíš byť skutočne zlý človek, len jednoducho ste si nesadli ,ona potrebovala nejaku potrebu ktoru si ty jednoducho nenaplnal bud preto že si o nej nevedel alebo si to jednoducho nechcel riešiť.
Ja skôr z teba cítit pošramotené ego .
A máš ju ešte vôbec rád alebo je to ako o tom psíkovi - zahrabal si kost, nijako si ju nevšímal ale nedaj boh ked ju vyhrabal druhý pes.
Iste váhu na sude ked si ten druhý najde niekoho iného má asi taku že to bude spomenuté v rozsudku , ale ak myslíš na zníženie výživného.....
takze nech si chodi na rande a ja budem vecer strazit maleho aby si ona mohla ist uzit, hej?
nenavidim ju a po vcerajsku dvojnasobne . Prisla o jednej v noci a ze sa vzda maleho len aby som im nerobil pri rozvode problemy a mohli byt cim skor spolu. Kde je materstvo vase? Nema byt dieta prvorade? A tak to bolo cely cas ................
@marvar - čo najskôr si nájdi podnájom, ak byt nie je tvoj a rozíďte sa, je vidno, že každým dňom, každou hodinou sa napätie u vás stupňuje. Keď budeš teraz na ňu tlačiť, vyčítať jej a podobne, tak sa bude stále viac stavať na zadné.
A ty sa hlavne ukľudni - tiež nemáš patent na rozum a rodičovstvo. Zmier sa s tým, že to medzi vami skončilo - to bude pre vášho syna nateraz najlepšie... a keď chce ísť večer von, tak prečo by nemohla? Však je o vášho syna 100% postarané, keďže si tam ty...
Viem, že je to strašne ťažké, ale buď pokojný a čo najskôr si zariaďte rozvod - starostlivosť o dieťa a podobne...
neviem cim to je,ale tato diskusia sa mi zda straaaaaaaasne .... 😲 😲 😲
bavime sa,bavime 😀
neskutocna
@marvar chapem, ze ti je mizerne. tvoja zena si nasla frajera a teraz je zalubena. zial, nic s tym nespravis.
bude ti lahsie, ked to nebudes vidiet. hlavne podrobnosti. najrozumnejsie je odist cim skor. nech si to teda uzije! nikde nie je napisane, ze jej vztah dopadne dobre. uz len preto, ze sa do neho tak ponahlala. a ked je pravda to, co pises, ze jej frajer je suknickar, tak po urcitom case to olutuje...
teraz to vsak nechce pocut, ani keby to bola pravda a hlavne nie od teba.
skus pozbierat zbytky sily a hrdosti a odid. snaz sa byt k nej zdvorily, ale to je vsetko. skus si vyplnit cas, aby si na toto vsetko myslel co najmenej....
Ahoj mamicky, oteckovia,
ak by ste mali zaujem podelit sa so mnou o skusenostiach v rozvodom konani a o uprave prav voci detom (a o úlohe kolizneho opatrovnika), posielam Vam link na moj anonymny dotaznik.
Píšem diplomovú prácu, v ktorej sa zaujímam o názory ľudí, ktorí prešli rozvodovým konaním a riešili aj úpravu práv a povinností k ich deťom.
Anonymny dotazník - Úloha sociálneho pracovníka v rozvodovom konaní, je zamerany na skusenosti a nazory na rozvodovu problematiku. Dotazník je anonymný a bude slúžiť len pre účely mojej diplomovej práce.
Veľmi by ste mi pomohli.
Dakujem, Katarina
Link na dotaznik:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fo...
povedzte mi ci to je normalne aby si zena vydupavala veci cez maleho. Ja a jej mama odmietame aby sa s nim stretavala a nam nechavala maleho aj ked je to v noci ked uz spi. Zacala byt nervozna a zacala pred malym krycat a hadat sa s odovodnenim ze prestane az ked jej povolime sa s nim stretavat, ze na to nemame pravo a podla pravnicky sme sedlaci .......... Ako moze takuto vec spravit malemu? nech sa somnou hada vadi ale preco pred malym? Je ako nepricetna .... preco nevie pochopit ze malemu tym ublizuje? Tvrdi ze za to ze pred nim krici mozem ja.............. inak uz si nasla tuto temu takze zdravim moju uzasnu zenu..............
@marvar pozri, prežil som niečo veľmi podobné pred 1,5 rokom. Uvedom si - ona je teraz zaľúbená, trepú s ňou hormóny, chce začať nový život a zbaviť sa starého. Na ničom sa s ňou teraz nedohodneš, zabudni. Jej jediná túžba je, aby si zmizol, vyparil sa - a najlepšie okamžite. Dôvody teraz riešiť už je neskoro, ani nad tým už nerozmýšľaj, je to zbytočné. Šanca, že sa vráti, je tak do 3 mesiacov (ja som sa radil s jednou psycholigičkou, ktorá sa špecializuje na takéto problémy). Riešiť to má zmyslel, keby chceli obidvaja, ale ona zjavne už má iné sny 🙂 Uvedom si, ona sa teraz cíti viac ako milenka než ako matka.
Naša malá mala 6 - ja som to riešil tak, že mesiac potom, ako odišla so si vydupal striedavú dohodou - a ona súhlasila, len aby mala pokoj 🙂 Ale tiež sme mali viac konfliktov pred malou, proste kým neopadnú emócie, treba s tým rátať. Ja som robil jednu chybu - snažil som sa to zachrániť a nakoniec mi bolo povedané, že som za ešte väčšieho blbca. Tiež mi radilo mnoho ľudí, ja som nepočúval, ale nakoniec sa ukázalo, že mali pravdu. V tejto chvíli sa na ňu vykašli, dohodni si nejakú formu starostlivosti o dieťa a nerieš. Nech si žije svoj sen.
A čo sa týka právnikov - uvedom si, že o zverenie do starostlivosti môžeš požiadať aj ty. Len si pekne pre istotu zaznamenávaj, kedy Ti nechala dieťa, lebo mala stretnutie s milencom atď. To sú veľmi silné argumenty, ak by malo dôjsť k právnemu riešeniu vecí. Máš veľkú výhodu, že tvoja svokra je na tvojej strane 🙂 Moju ex rodičia podporovali v tom, aby odišla.
Máš to tažké, takéto veci už fakt nikdy nechcem zažiť. Normálne ma striaslo, ked som to čítal. Drž sa, počkaj chvíľu a potom začni riešiť vlastný život. Držím palce.
ahojte všetci, tak už aj ja sa pridávam do klubu rozvedených. môj manžel podal o rozvod po hádke,ktorá bola v januári - 27. , 9 mi prišli papiere zo súdu a včera sme mali rozvodové konanie. nerozviedli nás,ja som z rozvodom nesúhlasila, chcela som ísť do manželskej poradne. ako dôvod uviedol, že som sa neúctivo správala k jeho rodičom a ohovárala som ich a nadávala na nich.ja som fakt nadávala,ale na svokra,lebo mal milenku - aj má.svokrala dostala cez leto infarkt a on hned na druhý den bol s milenkou v meste,na další den na káve a tak to šlo vkuse dookola.povedala som hrozné nadávky na jeho adresu,aj to,že byť jeho ženou,tak ho vyhodím z domu.kedze môj muž je jedináčik,aj napriek tomu,že videl to isté,čo ja a zažíval to x rokov predtým sa postavil proti mne a chce sa rozviesť.vykrikuje mi strašné veci,aj to,že ja som nechcela mať dieťa,čo nieje pravda.dosť kruté bolo,že sme teraz mali ísť na IUI a on o tom už nechce ani počuť.nechce sa so mnou baviť,ja som musela odísť k rodičom. vyčítal mi po súde aj to, že nás nerozviedli,ako to on chcel.v pondelok máme ísť do paradne,som zvedavá,či sa tam dostaví vôbec.ničomu nechápem a všetko ma to hrozne bolí a trápi. nespavosť a nechuť do jedla sú moji jediný spoločníci
@nikuskacucuka ja by som to nechala tak a ten rozvod by som odsúhlasila. S takým mužom by sa ti ďalej veľmi zle žilo a okrem toho ak schvaľuje jednanie otca považuje to za zrejme normálne a mohol by ti robit neskôr to isté. Nemáte deti, pôjde to rýchlo a časom si nájdeš niekoho iného.
Prestaň s ním komunikovať, dvíhat mu telefony to sa len zhoršuje .
@maminuska kebyže sa to dá, tak to aj urobím,sme spolu 11 rokov,7rokov sme spolu bývali každý deň.neviem si predstaviť,čo bude dalej. teraz si život bez neho neviem predstaviť, len plačem. aj keď sa s ním chcem rozprávať,tak nemá čas...hrozne ma to mrzí...všetko to tak bolí
@nikuskacucuka pozri ono je to tak že čím viac tlačíš tak je to horšie. Treba sa odtiahnut a zostat nad vecou trocha, viem že to bude ťažké.
Vraj si nevážiš jeho rodičov , nie je to pravda, zastávala si si jeho mamu .
Viac to s ním nerieš, povedz dobre, rozvedieme sa bude to tak lepšie. On sa totiž momentálne v danej veci doslovne vyžíva, to je taký masochizmus a sadizmus voči tebe.
Ak schladíš seba a prestaneš reagovat a nechat sa citovo vydierat , lebo toto citové vydieranie je, tak vyjdeš z toho s menšími ranami na duši a s určitou úctou sama voči sebe.
Zrušit manželstvo po jednej debilnej hádke to vie každý zbabelec ,myslím si ja osobne že je za tým z jeho strany aj niečo viac. Prepusti ho, nech ide, s kľudným srdcom , nič tým nedosiahneš ak sa ho budeš snažit u seba udržat násilím .
Začni si pomaly zariadovat život po svojom. Svojím suhalsom ho zaskočíš a velmi zneistíš, lebo ak vás nerozvedu nič ho nedonuti aby s tebou žil nadalej alebo ak sa k tebe vráti budeš žit vo večnom strachu či zas nepovieš niečo čo sa mu nebude páčit .
🙂

@marvar pises rozumne, ked tvrdis, ze nechces robit malemu peklo zo zivota. Mozno tvoja zena teraz miluje ineho a ma ruzove okuliare. Tiez nikde nie je napisane, ze jej tento vztah vyjde. Tebe len mozem poradit, aby si ju pred malym nikdy nezosmiesnoval, nekomentoval zivotne situacie s ktorymi sa ti urcite bude zdôverovat. Hoci sa chcete rozist v dobrom do sudneho rozhodnutia si nechaj zakomponovat stretavanie s malym na striedacku aj pocas sviatkov, prazdnin a vikendov. Zenu neohovaraj, neurazaj, snaz sa o prijemnu komunikaciu, aj keby ti bola mozno proti srsti a mal by si na niektore veci iny nazor. Tym sa vyhnes tomu, ze by ti maleho z trucu nedavala...