Ako zvládnuť rozvod, aby dieťa netrpelo?
Ja a manželka sa rozvádzame. Máme 3 ročného syna. Ako to zvládnuť aby malý čo najmenej, alebo vôbec netrpel ............
@nikuskacucuka ide mu predovšetkým ta vytrestat a to čo najviac, a možno má aj frajerku len ty o tom nevieš a toto bola dobrá zámienka ako od teba akože legálne odísť. Ale toto su len moje domnienky.
V každom prípade sa takto prejavuje manipulátor a vydierač. Ak sa dáš vydierať, bude ta vydierať a manipulovať s tebou celý život, príde daľšia hádka a on ti povie - ja som to vedel že s tebu sa nedá žit, nie si normálna si taká a taká , kakaná a bakaná .
Budeš žit vo večnom strachu , prejde čas si nájst vhodného partnera pre tvoje dieta .
Napíšem ti čo by som urobila ja :
Povedala by som mu že mi je luto čo sa stalo medzi nami ale že jeho reakciu nepovažujem za reakciu zrelého človeka a teda keď sa tak rozhodol že so mnou už žit nechce, dobre , dokážem žit aj bez neho a časom s niekým iným .
O čo vlastne ty chceš bojovať ? O človeka ktorý ťa bude stále držať v šachu , večne v strachu čo zas bude, čo sa mu znepáči a tak . Stojí takýto boj za to?
Keď mu ukážeš že nemôže s tebou kývať ako sa mu zachce, že máš určitú sebaúctu a schopnost prežit aj bez neho tak sám zneistí . Po manželskej poradni ak mu toto povieš, prestaň mu preboha volať, plakať do telefonu , jednoducho s ním komunikáciu utni. Máš nejaké kamarátky, chod s nimi von , chod si zabehať, do kina aj ked len sama, chod na kozmetiku , ku kaderníčke. Ten čas venuj sebe a len sebe, keď ti bude volať povedz mu že na neho nemáš teraz čas, že už si žiješ po svojom. Ak niečo budeš potrebovat , niečo praktické, napíš mu email povedz čo chceš žiadne obkecávačky a koniec.
Medzi manželskou poradňou a dalším vytýčením pojednávania vždy uplynie nejaký čas a dám za to krk, že keď prestaneš volat a začneš si žit podla seba ostane zaskočený a zneistený, takto i je príliš tebou istý a dovolí si robit takéto koniny.
Čítala som veľa kníh od Plzáka a ten napísal , na to aby sa manželia znova priblížili sa musia vzdialiť a toto treba vytesať do kameňa , je to svätá pravda. 🙂. napíš mi kludne do IP ak budeš potrebovat.
@nikuskacucuka ahoj,citam tvoje trapenie a co mi nejde do hlavy je to,ze tvoj muz stebou uz nechce zit,chce sa rozviest pre dovody ktore su asi pre neho dolezite.Ci je to opodstatne je uz ina vec.Ide o to ze nema zaujem stebou zdielat jednu postel,domacnost a vlastne nic.Preco potom nechce rozvod ked evidentne o teba muz nestoji?Preco ho nutis chodit do poradne?Pride mi to pre teba len predlzovanie trapenia...jasne nevidim do vsetkeho.Ale mne keby prisli papiere na rozvod a muz by mi povedal ze uz somnou byt nechce,tak potom ok...neda sa to vynutit.... ☹
@nikuskacucuka tiez mi to pride ako neskutocne rychla akcia. Prislo k hadke, pre neho "neakceptovatelny" stav, rychlo podat ziadost o rozvod. On ho uz mal napisany? Sa mi nechce verit, ze do dvoch tyzdnov od hadky pridu papiere k rozvodu. Tiez ma napadlo, ze ma niekoho ineho. V hadke sa vzdy vedia povedat velmi skarede veci. Dolezite je ale ospravedlnit sa, ak sme to prepískli. Nemate deti, jemu zjavne na tebe vadi nieco viac ako len to, ze si urazila jeho otca. Suhlasim s maminuskou. Nekontaktovala by som ho a suhlasila s rozvodom. On sa uz rozhodol, keby mu na tebe zalezalo, tak vsetko toto nenaberie taku rychlost..
@sisaha on má kamarátov právnikov a si myslím,že to zato to tak rýchlo šlo.mne sa nezdal ani ten termín rozvodu 3 týždne od hádky.a nekontaktovať ho je veľmi ťažké po toľkých rokoch,čo sme boli spolu.ja som musela odísť k rodičom,či som chcela,alebo nie...som nezamestnaná bez prachov a bez všetkého,čo som mala doteraz.ani osobné veci tu nemám.len rifle,čižmy,budnu , tepláky a pár tričiek
@nikuskacucuka nerozumiem, preco si musela odist k rodicom? Je to jeho byt? Pri rozvode mozes poziadat o vyzivne na seba, ked si nezamestnana.. Osobne veci by som si sla vsetky zobrat... Nechapem, ze sa nechas iba tak vyhodit..
@nikuskacucuka Tiež si myslím že by si mala za seba viac bojovať.. Nemyslím o nho, ale za SEBA.. hmm ako sa toto može stať po jednej hádke.. pred tým ste nemali žiadne problémy?? Ja by som sa s ním určite stretla a porozprávala sa v klude, určili by sme nejaké podmienky- ako si to obidvaja predstavujeme dalej ... ale toto je fakt čudné.. možno naozaj len čakal na zámienku, prečo sa rozísť... máš podozrenie že niekoho má? 😕
@yokralovnayo všetko je to čudné,mali sme výmenu názorov v septembri ohľadom jeho otca a tej jeho milenky,ja som svokrovi povedala,že to viem,ale všetko poprel a chcel odo mna dôkaz,ktorý som samozrejme nemala.aj môj muž dobre vie,že jeho otec má milenku už neviem koľko rokov,stále mi to hovoril.nemyslím si,že by sme mali nejaké vázne problémy,len také bežné,že som bola bez práce,že sa nám nepodarilo otehotnieť a tak...neviem, či niekoho má,nechodili mu žiadne sms ,ked bol doma,nevyvolával mu nik,z práce chodil domov...ale človek nikdy nevie.no nie?ja sa s ním chcem rozprávať aj ohľadom rozvodu,aj ohladom bytu a vsetkého,ale on nechce.ja som mu už povedala,že rozvodom sa nič neskončí,len všetko začne.no chápať to akosi nechce.uvidíme,čo bude zajtra v poradni,ja potom ostávam v byte,lebo do stredy mám úrad a dr,tak sa mi neoplatí cestovať každý deň a ešte teraz,ked nemám ani cent
@sisaha no ja som sa zrútila, triaslo ma,stále som plakala a nechápala,prečo udaj taký blbý dôvod na rozvod.však to ani dôvod nieje.koľko ľudí nadáva na svojich svokrovcov???milion a nikto to neriesi.ja som si otvorila ústa za pravdu,za nič iné a takto to dopadlo. kedže ako mi bolo povedané, my sme sa do bytu sťahovali v apríli a svadba bola v septembri,tak byt je jeho ,aj ked sme ho spoločne prerobili a ja som ho zariadila.predtým sme bývali viac ako 2 roky u jeho rodičov.všetko je to na hlavu postavené.
@nikuskacucuka tak neviem, mozno to mal v hlave prekalkulovane. Ziadaj od neho vratit vsetko co si do toho vlozila, ak ma hypoteku, tak aj cast zo splatok na ktorych si sa z dovodu BSM podielala. A zaroven si vybav to vyzivne na seba. On to mal asi uz dost dlho premyslene...je mi to luto..
@macamac tiez si myslim, ze to uz mal pripravene a ta hadka bola akoze zamienka.. Bezny clovek hadku najprv par dni predychava, zvazuje.., potom zajde za pravnikom spisat ziadost, podat, cakat na vytycenie pojednavania. Mozno to bolo podane ovela skor ako bola samotna hadka. ja som teda skeptik co sa tyka nasho sudnictva a takuto rychlost by som neocakavala ani v rozpravke... 😨
@macamac nie,nič nieje skreslené,pohádali sme sa 27,druhého dal návrh na súd,9 to prišlo poštou a 17 bolo pojednávanie.skreslené nieje nič.teraz sme mali ísť na IUI,všetko bolo dohodnuté,všetko bolo tak,ako to malo byť,tak nechápem,že na mna vytiahne takú somarinu,ako je jeho otec,o ktorom som aj tak mala pravdu a s milenkou bol už na druhy den ako svokra dostala infarkt,aj na tretí a každý iný den.povedala som na neho,že je k..t vy...b.y a že ja byť jeho ženou,tak ho vydhodím z domu.muž s ním tiež nikdy nevychádzal,vkuse sa hádali,vykrikoval mu otrasne veci a sám dobre vedel,že mám pravdu v tomto.ja som sa starala o svokru po každej operácii,ktorú mala,či už to boli nohy,alebo srdce,riadila som,upratovala,varila.aj ked som veľa krát šomrala,že sa mi nechce,urobila som to tak či tak. a načo mi potom človek povie,že on ma má rád,keď urobí toto?načo plánujeme spoločne zákrok,ked za tri tyzdne mi spadne svet????
@nikuskacucuka chcel dieta aj on? alebo to IUI bolo vynutene z tvojej strany? A dobre ti tu radia, si nevies predstavit ake by to bolo keby to spravil a mali by ste deti, ved by ta cez deti tak vydieral a kedze ma kamaratov pravnikov, tak tie deti by si vzal do opatery on a ty by si ich chodila navstevovat, spravil by z teba depresacku alebo nieco. Co si sa predtym nikdy s frajerom nerozisla? Ved vies, ze to poboli par mesiacov ale ved muzov je xxx. Otoc karty, zajdi za pravnikom a narokuj si od neho vsetko co ma, aj ked nemas narok, ale ten stres bude on mat do pojednavania, ober ho aj o gate. Dnes v manzelskej poradni mu povedz len jednu vetu "dakujem, ze si to zrobil pred IUI." Mozno ani frajerku nema, mozno mu jeho otec dohovoril aby sa rozviedol.
a načo mi potom človek povie,že on ma má rád,keď urobí toto?načo plánujeme spoločne zákrok,ked za tri tyzdne mi spadne svet???? - sama vies odpoved, nanic ti neni, ukaz mu kde ma miesto.
@diid áno, obaja sme chceli dieťaťko,túžili sme po nom od svadby. spoločne sme sa dohodli,že tam pôjdeme.v decembri mi on sám povedal,aby som nás tam objednala a ja som to tak aj urobila. momentálne si život bez neho neviem predstaviť a stále akosi verím,že si to rozmyslí. on nikdy nebol takýto,ako je teraz,nechápem,čo za tým všetkým je.kebyže je tam iná žena,tak ok.ale kvôli jeho rodičom,čo s nami ani nebývajú,ani nič,to nieje dôvod na rozvod,ked to povedal na súde,tak sa sudca smial.to bol zážitok :D. každý mi hovorí,aby som zabudla,áno máte pravdu,mala by som zabudnúť a myslieť na seba,ale akosi mi to nejde.prežila som s ním celú moju mladosť,všetko.možno vám pripadám hlúpa a naivná, ale momentálne to inak neviem precítiť.už by bolo povedané,že on príde za mnou s plačom,aby som sa vrátila...nezaslúžim si,aby mi niekto takto ubližoval a kydal na mna vselijaké klamstvá a svoje chyby nevnímal.zišlo by sa ho riadne prefackať,aby dostal rozum.potrebujem sa s ním rozprávať aj o tom,čo všetko sme dosiahli počas manželstva,chcem len to,čo mi patrí.ale ani o tom sa nedá.môj otec z toho skončil u dr s vysokým tlakom a behá po dr,čo aj jemu to nejde do hlavy.mamina s rakovinou je tiež na prášky.
@nikuskacucuka aj keby ste sa dali spolu znova, nikdy by si na to nezabudla a neodpustila mu to aj ked sa zmeni. Preco nutis niekoho zit s tebou ked on nechce? ty si zivot bez neho nemozes predstavit , on ano, on neni tvoj majetok. Preco sa tak podcenujes, ved ked jemu nevadia tie roky co ste spolu prezili ze ich zahodi, ked ma nejake problemy so sebou nech sa vylieci. Inac, hlupi zakon, tu v zahranici ked poda jeden z manzelov o rozvod tak sa nepytaju druheho ci sa chce rozviest alebo nie, ved toho druheho nebudu nutit aby zil s niekym kto ho nechce..
@nikuskacucuka co na to hovori jeho mama? rozpravala si sa s nou o tom? Vies, je mi aj cudne,ze napr. hoci od nadubudnutia bytu a svadby je cca pol roka, ze nenavrhol (a ty si sa asi nedomahala), aby ta napisal polovicou do listu vlastnictva. Ste manzelia a manzelstvo znamena aj urcite istoty. A ty ich nemas ziadne.
@sisaha áno,mamina o tom vie a je hrozne sklamaná zo svojho zaťa a nechápe jeho správanie a celú túto situláciu.ale to nechápe nikto,ked to niekomu poviem.dnes som bola za právnikom,povedala som mu naozaj všetko tak,ako bolo a je.povedal mi,že som tvrdohlavá ,to áno,to som a že som mala svokre aj napriek tomu,čo si myslím o svokrovi pomáhať naďalej.že sa mám s mužom porozprávať a rozumne sa dohodnúť.uvidíme,čo z toho bude,dnes je tá poradne.o 4tej máme stretko na káve a pôjdeme tam spolu.vieš,mna nikdy nenapadlo,že by to takto malo skončiť.ja som dostala byt od rodičov,ked som mala 19rokov,oni tam nadalej bývajú,ale ked mamka dostala rakovinu,tak podelili všetko,čo mali medzi deti.a to som tiež neprepísala polovicu na muža.ked sa dvaja ludia berú,nemyslia na to,či sa rozvedú.my sme sa brali fakt z lásky,robili sme spolu skoro všetko,stáli sme pri sebe stále.
@nikuskacucuka ja som sa pytala na jeho mamu..co ona na to hovori. Viem, ze ked sa dvaja beru tak sa beru z lasky, ale treba mysliet aj na ine veci...A to co si ty dostala ako "dedicstvo", to sa do spolocneho nepocita... 😉
@diid ja ho nenútim žiť so mnou, ja to len nechápem,ked sme plánovali zákrok teraz a on urobí behom troch týždnov toto,nikto by nebol nadsený.fakt nikto.a povedzte mi aspon jedna z vás,že vy ste sa takto necítili?že ste nechceli ostať s tým mužom???prvá kríza neznamená hned rozvod,ked som povedala právnikovi dátum hádky,podania ziadosti a súdu,bol zaskočený aj on.ja viem,že veľa záleží teraz od muža,viem,že je jedináčik a nedá dopustiť sa rodičov,aspon na mamu.človek v nervoch,ktoré má v danej situlácii povie veci,ktoré časom ľutuje.môj právnik má 4O rokov praxe a takúto absurditu nikdy ešte nezažil.
@sisaha ja neviem čo hovorí jeho mama.keď som chcela ísť k nim domov,tak mi bolo povedané,že načo tam chcem ísť.že nemusím chodiť nikam a muž povedal,že jeho rodičia sa do neho nestarajú. 😵 no dostala dostala,aj keď by som to chcela dostať za iných okolností a nie pre chorobu 😒 .
@nikuskacucuka ty si na druhom mieste, pokial budu jeho rodicia zit oni budu na prvom, v jeho rozhodovani vo vsetkom. Podla mna on to vase cele manzelstvo tak bral. chapes? taky je typ cloveka, a ked bude dieta tak bude druhe ty tretia. Ak rodicia povedia aby prisiel s dietatom k nim sam bez teba tak to spravi. Mozno jeho rodicia uz chceli vnuca a on im splni vsetko, nie preto aby on sam chcel ale aby boli jeho rodicia stastny. Rodicia mu mozno dohovaraju vela len on ti to nepovie, nikdy nic nepovie zle na rodicov. A taketo manzelstvo nema sancu on sa nezmeni kym jeho rodicia budu zit.
@nikuskacucuka vies ako som to myslela.. 😨 ,ze? Ja by som asi zasla za jeho mamou a porozpravala sa s nou o tom. Aby nedostala info iba z jednej strany...daj vediet ako bolo v poradni.
@sisaha v podani bolo dobre, bavili sme sa o všetkom. aj dr mu povedala,že takéto radikálne rozhodnutie nemal urobiť.že všetko sa dá vysvetliť a netreba unáhliť takéto veci.boli sme predtým na kávu,potom sme sli na večeru a boli sme doma.
@diid ja neviem,čo oni doma hovoria,a ak by som to aj počula,tak by som ničomu nerozumela ☹ .možno pár slov.viem,že jeho mama je , bola a bude stále na prvom mieste,lebo on sám s otcom nemá dobrý vzťah a stále bude stáť pri mame, lebo je chorá a podvádzaná žena. včera sme sa normálne rozprávali, smiali a bolo nám dobre.aj Dr mu povedala,že ustupovať treba a stále sa streba snaziť naprávať chyby.po dvoj hodinovom sedení sme boli vyrovnaní a kľudní obaja.len škoda,že potom tá jeho tvrdohlavosť zase prišla.a pýtať sa ma,aké má on istoty,že sa nič nestane,mu ako ja mám dať?ja nemám tiež žiadne isoty.je sranda,keď vidíte,že vás lúbi a aj napriek tomu robí opak. Dr nám povedala,že mi nevieme byť spolu, ale ani bez seba
Ja som od manžela odišla keď mala malá rok a pol. Manžel mi dosť ublížil, no ja som na neho nikdy pred malou na neho nenadávala, nesnažila som sa mu cez neho pomstiť, neznemožňovala som mu stretávať sa s malou. Nikdy z nás už nebudú kamaráti, ale je dôležité pochopiť, že určitý "pozitívny" vzťah musí medzi vami zostať zachovaný, práve kvôli dieťatku. Je to najlepšie čo môžete urobiť.
I keď podľa mojej skúsenosti sú i veci, ktoré asi človek nejako moc neovplyvní. Zmeny - či už rozvod samotný, sťahovanie, zmena škôlky, striedmejšie vídanie jedného z rodičov ... I to dieťa potrebuje čas, aby všetko nové spracovali a zorientovali sa v novej situácii. A ozaj trvá dosť dlhú dobu kým sa zožije s "novým životom".

@maminuska hm, ja som odišla po súde k rodičom,do bytu chodievam len zriedka,iba ak musím niečo vybaviť,tak tam idem.zajtra máme ísť do poradne,tak som zvedavá,čo pôjde a čo urobí.podľa všetkých, čo o tomto vedia, toto dôvod na rozvod nieje.nechápem,o čo mu vlastne ide