Boj o spravodlivé výživné
Ahojte. Otec mojej dcérky zarába 2500 €. Sme pred súdom. Pred týždňom prišiel sem,a povedal,že máme sa dohodnúť,že bude platiť 200 € a hotovo. Ja som s ním nedohodla a povedala som,že nech určí súd výživné. Teraz jeho mama vyhráža,že čo chcem,aby zabil? Vždy ma psychicky týrajú….
Prepáčte za môj výlev,ale už fakt neviem čo robiť…
@anonym_autor jeho mama môže mat iba názor....ale na to su inštitúcie.....ktore rozhodnu...a podla predložených dokladov
Nepíšeš nič o veku dieťaťa, o Tom aké sú výdavky na dieťa, aký máš príjem ty. Vydierat sa nenechaj.
@anonym_autor mala si sa spýtať jeho mamy, či bude ona doplácať zbytok. A poslať ju do riti, aby ta prestala citovo vydierať. Trvaj na svojom, výživné moze byť 200 eur, ak je dieťa maličké a nemá žiadne špeciálne potreby. No vzhľadom na príjem rodiča predpokladám, že bude platiť ešte ďalšie eurá vo forme šetrenia dieťaťu, s ktorými ty nebudeš môcť disponovať
Co máš ronit trvať na svojom. Okrem klasického výživného ešte žiadaj aj preplatenie polovice mi pridaných nákladov: kupele okuliare strojček výcvik napr plavecky v prírode ….
Môžete dcére založiť sj sporenie
Aká stará je dcerka?
@pribinak dcérka má 9 rokov. My sme sa rozišli,keď dcérka mala 1,5 rokov. Do dnes platí mesačne 100 €. Ja už mám manžela 4 roky.
Dcérka má slabú imunitu,dosť míňame na lieky,okrem toho má okoliare,bude mať strojček na zuby. Chodí na ang. krúžok popri škole.
Jej otec má auto za 50 000 a povedal,že je to nepredá kvôli dcérke. S*re na ňu.
@pribinak dcérka má 9 rokov. My sme sa rozišli,keď dcérka mala 1,5 rokov. Do dnes platí mesačne 100 €. Ja už mám manžela 4 roky.
Dcérka má slabú imunitu,dosť míňame na lieky,okrem toho má okoliare,bude mať strojček na zuby. Chodí na ang. krúžok popri škole.
@anonym_autor tak žiadaj polovicu extra nákladov na strojček aj okuliare + vyšetrenia ak sú spoplatnené.
Určite by som priniesla papiere od imunologa a výpis koľko stoja lieky. Ak byvas často doma na OCR tak to treba povedať lebo máš nižší prijem
Ak chodí na krúžok tak treba zas dať koľko stojí a čo ešte kupuješ
Urob si tabuľku koľko tá stojí napr september. Veci do školy a povedz koľko prispel navyše
Samozrjeme nič
Ešte dodám,že iný vyživovací povinnosť nemá,žije so svojou mamou. Zarába 2500 a tvrdí,že má mesačne výdavky cez 2000 €. Neviem,či to mám veriť.
@anonym_autor urcite trvaj na tom aby tam bola aj klauzula o mimoriadnych výdajoch(škola v prírode,zubný strojček a podobne )
Ja opatrujem svokru,takže mesačne mám cca. 650 + 60 € prídavky.
@anonym_autor tak keď si dal platiť z pôžičky 1000€ mesačne na auto, tak môže mať také výdavky..ale súd to vezme do úvahy keď sa to spomenie. Lebo to nie je nutný výdavok.
@anonym_autor daňový bonus berie kto?
Ešte dodám,že iný vyživovací povinnosť nemá,žije so svojou mamou. Zarába 2500 a tvrdí,že má mesačne výdavky cez 2000 €. Neviem,či to mám veriť.
@anonym_autor výživné má prednosť pred rôznymi inými výdavkami takze tak
@anonym_autor jeho výdavky ta absolútne nemusia zaujímať. Inú výživovaciu povinnosť nemá. Trvaj na polovici nákladov na okuliare, strojček.
Teba nemusia zaujímať jeho výdavky, spíš si mesačné náklady, vydeľ dvomi a to od neho žiadaj plus výnimočné náklady na polovicu. Čudujem sa, že až teraz to riešiš.
Pokial viem, mozes ziadat do 30% jeho platu. Unho je to 750. Preto sa boji a navrhol ti 200
Pokial viem, mozes ziadat do 30% jeho platu. Unho je to 750. Preto sa boji a navrhol ti 200
@aleza máme advokátku. Ona povedala,že 20 % jeho príjmy,takže 500 €. A áno,za to navrhol ten 200 €.
Teba nemusia zaujímať jeho výdavky, spíš si mesačné náklady, vydeľ dvomi a to od neho žiadaj plus výnimočné náklady na polovicu. Čudujem sa, že až teraz to riešiš.
@januska12323 bála som sa,lebo vždy sa vyhrážali s jeho mamou…
Dones ajnto potvrdenie na krúžok angličtiny.
Čím viac nákladov vyčíslis tým lepšie pre teba. Okrem toho klasika oblečenie obuv vložky do topánok drogeria vitamíny lieky …..
@aleza máme advokátku. Ona povedala,že 20 % jeho príjmy,takže 500 €. A áno,za to navrhol ten 200 €.
@anonym_autor nevedela som ako je to teraz. Ale dam ti radu ktoru mi vtedy dala moha rozvedena kamoska. Chod tvrdo po peniazoch a nenechaj sa citovo vydierat. Presne ako ti tu radia. Ziadaj 500 plus väcsie vydavky na polovicu
@anonym_autor mala si trvať na vyššom výživnom ešte keď si nemala manžela, teraz dosť pravdepodobné, že budú posudzovať aj jeho príjem a výdavky celkovo. To ze ma auto za 50tisic, ty máš byt, tiež vám môže povedať, že máte predať a ísť inde. Ako mne.
200e výživné je asi minimum, čo by si mohla dostať, kľudne pýtaj 30% z príjmu, plus mimoriadne výdavky, ako sú okuliare, krúžky, výlety v škole, skolska taška a pomôcky, strojček na zuby neskôr atď.
A nech sa kľudne zabije, keď chce, každý dobre vie, že to neurobí. Nenechaj sa zastrašiť.
Realna suma, kt by si mohla dostat je 350 -400 + extra vydavky, pripadne sporenie, kt ona dostane v 18 stke. Vyzivne nikdy nespresiahne tvoj prijem, nakolko sa posudzuje kolko by si mohla ty zarobit, kedze by si mohla normalne pracovat a proporcionalne k tomu sa vyrata kolko ty davas na dceru a kolko on. 500€ ziadat mozes … ale tie ti pravdepodobne neda, pretoze je to na hrane 70% tvojho prijmu + mas manzela, ale neviem ci sa to posudzuje. Kvoli vyzivnemu sa este nikto nezabil … takze to kludne odignoruj
Ty môžeš tiež zarábať viac, keby si chcela. Lebo keď ti nestačí tvoj plat, tak si nájdi inú prácu. To ti tiež povedia na súde.
Ty môžeš tiež zarábať viac, keby si chcela. Lebo keď ti nestačí tvoj plat, tak si nájdi inú prácu. To ti tiež povedia na súde.
@anonym_1d7bbc vážne? Ma rovnaké možnosti rodic, ktorému je dieťa zverené ako rodic, ktorý nemusí riešiť vyzdvihovanie zo školy, rodičovské, OCR, vyšetrenia, zubára, prazdniny a pod.? Okrem toho, aj ta OCR jej znižuje príjem.
@anonym_1d7bbc zalezi na sudcovi, manzel sa uz skoro rok znova sudi, on chce styk s detmi a ex manzelka zvysenie vyzivneho na viac ako 1000 eur na dve deti. My mame dalsie dve deti, a posudzuje sa aj moj prijem aj nase vydavky, proste vsetko
@anonym_1d7bbc dobrá blbosť
Môžeš žiadať aj tych 500 ale nemusí byť všetko k tvojim rukám, časť bude výživné a časť sporenie. A tak ako súd nebude zaujímať v plnej miere že on spláca drahé auto , rovnako môže súd zaujimat prečo nechodíš do práce ale opatrujes svokru, keď chodením do práce by si zarobila viac.
Ale áno 100eur je málo na 9r dieťa ktoré nosí okuliare a strojcek
@anonym_1d7bbc dobrá blbosť
@pribinak nie je to blbosť, realita na súdoch. Mne povedala sudkyňa, že mám dať deti cudzej žene, opatrovateľke, aby som mohla viac zarobiť, možnosti sú, len treba chcieť. Mám manžela, ktorý tiež môže pomôcť, nato som sa vydávala atď. Proste toto nevymyslíš, len my máme takú predstavu, že je to moje dieťa a exove, ale bohužiaľ, je vydatá, on ma už povinnosť sa postarať aj o dieťa, ktoré nie je jeho (biologicky)
@anonym_autor trvala by som minimálne na 500 €. Kamarátkin ex zarába cez 6000 € mesačne ako advokát (platí si všetko poctivo, DP predložil). Na 9 ročnú dcéru platí 1000 €, na jej brata o tri roky staršieho 1350 €. Tiež sa nedohodli, on navrhoval 500 + 700 €. Súd mu to zhodil zo stola. Plus sa musí podielať na ďalších mimoriadnych výdavkoch.
200€ na dieťa je žalostne málo. Pri tom plate ako ma, by som v pohode ziadala aj 500. A nech sa posklada aj s mamičkou. Toľko moj názor.
Mne platí na dve deti 360. A co je to? Ved len ked zrátam náklady na bývanie, tak je to 200 na dieta. A stale nie sú najedeny, oblečený, nemajú zaplatené krúžky, lieky, atď...
Posledne som mu na súde povedala, ze ok, nechceš platiť viac, tak si to vymenme. Ty si zober deti, staraj sa o nich, krm ich, staraj sa o vsetko a ja ti pošlem 200€ na hlavu. Ci ti to vyda. Ten vyraz jeho tváre stal za všetko, sudkyňa sa pobavila. Celých 5 rokov sa neozval, neukázal, neprejavil záujem, na súde súhlasil s dohodou, ze ok, 360 dokopy na dve deti a preplacanie polovice nadštandardných výdavkov. Vieš koľko mi poslal naviac? Celú nulu za 5 rokov! Teraz ma čaká sud začiatkom septembra. Oficiálny príjem ma niečo vez 900€. Neoficiálne aj 4000 vytoči. Ale keby hneď nezarobil ani cent navyše, nezbavuje ho to zodpovednosti podieľať sa na starostlivosti, uz ked na výchovu serie. Nedaj sa. Robíš to pre svoje dieťa, nie pre svoje pohodlie
@pribinak nie je to blbosť, realita na súdoch. Mne povedala sudkyňa, že mám dať deti cudzej žene, opatrovateľke, aby som mohla viac zarobiť, možnosti sú, len treba chcieť. Mám manžela, ktorý tiež môže pomôcť, nato som sa vydávala atď. Proste toto nevymyslíš, len my máme takú predstavu, že je to moje dieťa a exove, ale bohužiaľ, je vydatá, on ma už povinnosť sa postarať aj o dieťa, ktoré nie je jeho (biologicky)
@anonym_669a1b tak za toto ju mal právnik roztrhať v zuboch
Akože ona keď je každú chvíľu na OCR tak jej príjem je nizsi, toto by mala sudkyňa kompenzovať a nie rieist opatrovateľku

Co máš ronit trvať na svojom. Okrem klasického výživného ešte žiadaj aj preplatenie polovice mi pridaných nákladov: kupele okuliare strojček výcvik napr plavecky v prírode ….
Môžete dcére založiť sj sporenie
Aká stará je dcerka?