Čo patrí do bezpodielového spoluvlastníctva manželov?

laliaaa
2. jan 2012

Maminky potrebujem pomoct. viete mi poradit co spada do BSM? Manzel narobil pocas manzelstva velke dlhy a zobral pocicky o ktorych som sa dozvedela az ked nam zacali chodit upomienky a vyzvy na zaplatenie. Mame malu dcerku a bojim sa ze pridem o vsetko. Vlastnime spolu byt .

liz_lemon
2. jan 2012

@laliaaa uz je neskoro, lebo v BSM ste v tom spolu, teda dlhy su aj tvoje

tea333
2. jan 2012

teraz uz je trosku neskoro. ak su dlhy uz narobene, bude to problem. dovodov na zrusenie bsm by tu bolo .Za závažný dôvod sa považuje napríklad nehospodárne nakladanie jedného z manželov so spoločným majetkom. Ale spatne s dlhmi uz nic neurobis. skus vsak toto urobit co najskor, mozno vam to zachrani aspon nieco. hlavne neodkladat, takychto pripadov je vela, a nikoho nebude zaujimat, kde mate byvat. druha vec je vase manzelstvo, to je tvoje rozhodnutie, ci ho potom ukoncis, a z akych dovodov. pre mna je ohrozenie zakladnych potrieb pre zivot dcerky dost vazny dovod.

kaby
2. jan 2012

@laliaaa do BSM patrí vsetko co ste nadobudli pocas vasho manzelstva, teda aktíva aj pasíva..... bohužiaľ.....
Dlhy treba riesit, ale nie cakaním na zázrak a nariekaním... 😒

liz_lemon
3. jan 2012

este by som doplnila, ze do BSM nepatri dary a dedicstvo

laliaaa
autor
3. jan 2012

@tea333 takze co tym vlastne vyriesim ked dam zrusit BSM?

lili777
3. jan 2012

@laliaaa No keby ste byt vlastnili v podiele - čiže každý polovicu, tak na tú tvoju by nemohol exekútor siahať. Iba na jeho.

tea333
3. jan 2012

@laliaaa no sice sa budu delit aj dlhy, ale zachranis tym to, co ostane po odratani dlhov. cize budes mat svoju polovicu zvysku majetku, dufajme polovicu este niecoho co ostalo, a na tu uz ti nikto nesiahne.

laliaaa
autor
3. jan 2012

@tea333 Dakujem velmi pekne, si zlata 🙂

tea333
3. jan 2012

@laliaaa drzim palce, aby vam s dcerkou ostali peniazky 😉

lucia.kl
3. jan 2012

inak čo sa tých úverov týka, tak som niekde počula alebo čítala že do troch rokov môžeš podať námietku voči úveru - keďže si o ňom nevedela ale neviem čo to rieši - bolo by dobré si to vygoogliť...

laliaaa
autor
4. jan 2012

@lucia.kl dakujem hladala som ale nic take som nenasla ☹

laliaaa
autor
4. jan 2012

@tea333 dakujem

stanka77777
10. feb 2012

Ahojte, vo vzťahu k BSM a jeho vyporiadaniu vám dávam do pozornosti článok, v ktorom je detailne spracovaná problematika BSM a všetkého čo s ním súvisí.

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...