icon

Čo znamená neobmedzený styk s dieťaťom po rozvode?

renatkaema
12. júl 2022

Čo znamená neobmedzený styk s dieťaťom po rozvode ak je dieťa zverejnené do mojej osobnej starostlivosti

Strana
z3
pribinak
12. júl 2022

@renatkaema že otec môže prísť kedykoľvek po dieťa, že nemá určené v ktoré dni

renatkaema
autor
12. júl 2022

@pribinak dcéra má 4 a pol mesiaca, sme dohodnutí 3x týždňa po 30min. Môže si robiť čo chce ak cera ma taky nizki vek..

karhu
12. júl 2022

@renatkaema nemoze si robit co chce, musi sa s tebou prv dohodnut

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
pribinak
12. júl 2022

@renatkaema nemôže si robiť čo chce, neobmedzený Styk neznamená že si môže robiť čo chce
Musí zohľadňovať režim dieťaťa a jeho biologické potreby
Vy dvaja ako rodičia sa musíte dohodnúť ohľadne stretávania sa

liljana
13. júl 2022

Neobmedzeny styk znamena, ze mu nesmies svojvolne bezdovodne odopierat a zakazovat styk s dietatom. Stretavat sa s nim moze po vzajomnej dohode v dohodnute dni a casy. Ked sa nebudete vediet dohodnut ako casto, kedy a ako dlho, tak spisete dohodu s datumami (kto ma dieta kedy cez prazdniny, sviatky,... napr. kazdy druhy vikend, cas vyzdvihnutia, vratenia...) a o nej rozhodne sud.

modry1985
13. júl 2022

@renatkaema to skutočne ti dali súdne rozhodnutie a nevysvetlili ? Sociálna pracovníčka , sudca , právnik u vás na súde neboli ?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
renatkaema
autor
13. júl 2022

@modry1985 mne to jasne sudca visvetlil i jemu ale on je jeden sprostý človek co si robí čo chce a stále si len rozkazuje, mi dvaja sme sa dohodli ze bude vídať malú 3x do týždňa po 30 minút pretože bivame v tej istej dedine a momentálne pracuje v rakúsku ci kde tak mu volám cez messenger 3x do týždňa na pol hodinu. Lenže on si stále rozkazuje co on chce, neriadi sa podľa malej ktorá má 4 a pol mesiaca, výživné neplatí no proste je to hnus človek a robí si co chce aj keď mu sudca visvetlil ze ci nemôže robiť čo chce a ze si nemôže rozkazovať lebo mala je ešte veľmi malička. Koľko krát mu volám toľko krát mi vinada a malej sa nevenuje, celé 30min dcéra počuje ako mi nadáva ako sa vihraza ako mi smrť praje atď. Teraz si rozkázal že keď príde doma na 1 týždeň ze on chce vidieť malu každý deň na hodinu a ja stim určite nesúhlasím nestačí mu 3x do tyzdna a ešte mu aj volám teraz co je preč a už vôbec sa bojím niekam teraz s malou ísť čo zase je korona, on je poriadne na hlavu

renatkaema
autor
13. júl 2022

@elizabet173 áno my sme sa na súde dohodli aj keď mam v papieroch napísané že neobmedzeny styk ale bola to len rodičovská dohoda medzi mnou a nim

cacianka
13. júl 2022

Ne-vo-laj ! mu. Načo sa dáš takto trýzniť, aj dcérku.
Je to jeho voľba kedy zavolá a prejaví záujem o dcérku.

renatkaema
autor
13. júl 2022

@pribinak ja viem ale on je debil a on nevie nič pochopiť ja nechápem ze ci ja vážne na hlavu abo čo. I sudca mu jasné všetko visvetlil ze dcéra je malička ma 4 mesiaca ze si nemôžme rozkazovať co one chce a kedy že sa ma riadiť podľa malej, že aj keď sme dohodnutí medzi sebou ze ju vidí 3x do týždňa ze ne stále to tak bude lebo hoci kedy začne plakať abo niečo abo počasie je zle a teraz ešte ta korona ale on nechápe nič on by chcel abi som sa ja aj dcéra riadili podľa jeho režimu totálny magor to je 🤣🤦🏻‍♀️ nevie ako sa ma postarať o dieťa lebo nič nevie on sam je ako decko a dcéra koľko krát znou je toľko krát dcéra plače a ked znou ideme už domou tak sa mala smeje a je kľudná, strašne je to zlý človek

renatkaema
autor
13. júl 2022

@cacianka neviem co mam robiť stále sa mi vihraza ze keď nezavolám pôjde tam a tam, som mu povina volať ak sme len dohodnúť aj keď je styk neobmedzeny?
Ja už vážne nevládzem celé 9 mesiace sa nestaral ešte aj 3 týždne pred sobášom mi povedal ze on dieťa nechce, potom som zistila ze ma cele 3 a pol roka podvádzal tak som dala žiadosť na rozvod chaval Bohu nás rozviedli, psychicky ma celú zničil, ja keď ho vidím ja utekám zvracat normálne je mi zle niečo nenormálne

modry1985
13. júl 2022

@renatkaema v prvom rade na klávesnici existuje aj písmenko Y. Netušim prečo si podpísala rodičovskú dohodu ak nevieš čo v nej ( tie slová znamenajú ) veď toto obom museli vysvetliť - niekto tú dohodu napísal niekto ju podpísal.....Vyjadrovať sa na rodiča svojho dieťaťa takto ( z oboch strán ) je však čudné....každopádne ak sa ti nepáči rozsudok vždy máš možnosť požiadať o zmenu a v takých vzťahoch ako máte VY by som to aj nariadil.....presne stanovené dni a hodiny....čo áno a čo nie....takže UPSVAR a nová " dohoda ".....Netušim prečo si s tak príšerným človekom ako ho opisuješ mala dieťa - ale ak už si to urobila - budeš musieť s tým žiť najbližších minimálne 18 rokov.....

pribinak
13. júl 2022

@renatkaema pozri, ak to nefunguje tak požiadaj o úpravu styku
Rodičovská dohoda je pre rodičov ktorí sa vedia medzi sebou dohodnúť a riadne komunikujú

Normálne mu povedz že ak to nebude medzi Vami fungovať nirmalne, budeš musieť požiadať o úpravu styku

mamkalentedkova
13. júl 2022

V prvom rada teda gratulujem,že s tak strašné zlým človekom.si sexuálne žila ,nechránia sa a počala dieťa...Nuž ,zavarila si si svojím spôsobom sama ...
Že nerešpektuje režim dieťaťa,to svedčí len ontom,že je to naozaj blbec ..styk prebieha u vás doma ? Alebo chodievate niekam von ? Po pravde ..so 4 mesačným toho ešte otec veľa nenarobí ..môže ju tak voziť v kočíku ,nosiť na rukách alebo jej ukazovať nejakú hračku ...
Zavolať môže aj on .Nie len ty ...a ty mu rovnako telefón môžeš a nemusíš dvihnúť .. Sama si ho tak naučila .Kde si určiš hranice ,tam sú ..Keď povie ,že máš zavolať a ty zavoláš ,tak sa nečuduj...Vieš mu povedať aj ty ,že kontakt na teba má ,môže zavolať aj on ...
Na tvojom mieste by som zašla za koliznym opatrovnikom,ktorý vám bol priradený ( ak nebol tak normálne ísť na úrad ) a poradiť sa ,ako by si mala postupovať ,keď otec nedodržiava dohodu a nerešpektuje režim dieťaťa ..aké máš možnosti.Myslim,že si ho predvolaju a budú sa to snažiť riešiť aj a ním ...

janulka1802
13. júl 2022

@renatkaema keď to máte medzi sebou takto napaté, nie je veľmi šťastné riešenie neobmedzený styk. Treba si jasne dohodnúť pravidlá stretávania a ostatné by som neriešila. Ex by ma ani náhodou neprinútil volať mu a pod. Urči si hranice a neustupuj mu kvoli jeho hlúpym rečiam. Ak to nedokážeš, tak potom je potrebná úprava styku a to jasne vymedzená, kedy, koľko a nie takto. Ale neporieši to, že Ti ex bude znepríjemňovať život. Mne sa ignorácia osvedčila ako najlepšia možnosť, proste ex si ani neškrtol a ako veľmi chcel. Jedine Ty ho možeš zastaviť. Nikto to za Teba neurobí.

renatkaema
autor
13. júl 2022

@mamkalentedkova Viem je toho veľa kvôli čomu som sa znim vlastne rozviedla, styk prebieha von, dcéra má koliznu opatrovník, ďakujem za radu.

renatkaema
autor
13. júl 2022

@pribinak ďakujem, znim sa nedá komunikovať lebo nič nevie len vulgárne nadávať a vihrazat sa ale nič z noho lebo je to blbec

renatkaema
autor
13. júl 2022

@janulka1802 ďakujem, najlepšie je asi vážne len ignorovať to hovorí každý tak skúsim to

mamkalentedkova
13. júl 2022

@renatkaema držím palce..hlavne sa nedaj...ukáž mu,že máš nejakú hrdosť .Postav sa za seba a dcérku .Hranice nastav pevne..ak sa bude správať ako človek,potom je prípustná aj nejaká dohoda ...

renatkaema
autor
13. júl 2022

@mamkalentedkova ďakujem ešte raz musím byť silná už len kvôli malej 😊

cacianka
13. júl 2022

@renatkaema ukľudni sa a pozbierali silu. Keby si bola bližšie, tak sa s tebou stretnem, takze ti poradím a porozprávame sa iba tu na koni.
Nedaj mu najavo že sa ho bojíš, to mu dodáva silu aby ťa ešte viac buzeroval.
Neviem ako presne znie veta v rozsudku ako a kedy sa môže stretávať s dcérkou, kedy bol súd, ako a koľko má platiť výživné.
Odporúčam napísať mu list, doporučene, najlepšie na počítači aby si vytlačila aj 3 rovnopisy.
1x poslať jemu na adresu trvalého pobytu
1x koliznej pod ktorú patrí dcéra, nech založí do spisu
1x tebe, a kľudne si vytlac aj 5x do rezervy.
List:
A) napíš mu že podľa súdneho rozhodnutia výživné platiť musí , inak je to zanedbanie povinnej výživy a marenie súdneho rozhodnutia, 2 trestné činy za ktoré je basa.
B) napíš návrh stretnutí - taký mesačný rozvrh, keď ste sa už dohodli 3x týždenne 30 minút, kde uvedieš že navrhuješ napr. Utorok 15.30- 16.00 štvrtok 15.30- 16.00, v sobotu 10.00- 10.30. to je len príklad, neviem ako a kedy malá spí a papá, či spí iba v postieľke alebo aj v kočíku. Napíš aj presné miesto kde, ak sa dá radšej verejné, netahaj ho domov ani nechoď k nemu. Uved že ak bude veľmi zlé počasie alebo malá ochorie, dáš mu vopred vedieť - pošleš sms. A ty ho žiadaš aby ti dal 1 deň vopred vedieť , či príde či nie.
Napíš aj, že ty mu už volať nebudeš, jeho hovory zdvihnes iba v nevyhnutnom prípade aj to v čase pred stretnutiami. ( A naozaj nedvihaj, nemusíš počúvať jeho blbé reči, urážky, krik. Keď kľudne zavolá ,povedz základné info že malá papá, spinká, kaká , pije mliečko a je ok, ide jej zub. A poloz. Vypni.vypni ho hneď aj keď začne nadávať, kričať. On sa len vyhráža že pôjde niekde, no nech si ide, debil, ty keď máš čisto, poriadok, malá je obriadena, máš pre ňu vhodné jedlo, čistú postieľku aj oblečenie, hygienické potreby, tak sa nemáš čo báť.
List si premysli, poraď sa s niekým, a pošli. Doporučene, nech máš doklad a ten list budeš mať dôkaz pre koliznu aj pre súd, že si sa snažila dohodnúť, bola si ústretová.

Neviem odkedy má súdom termín a aký dátum, kedy má platiť, ale ak nezaplatí 2 mesiace, choď za exekútorom, nech to vymáha. Zaplatíš cca 20e, ak z neho dostane výživné tak ti vráti aj tie €. A debil bude platiť aj jemu náklady, aj rok ti bude platiť výživné cez exekutora. Keby neplatil, a nemá €, tak si môžeš požiadať na Upsvar náhradné výživné od štátu .
Tak sa drž a buď silná, neboj sa a bráň sa aj svoju dcérku

pribinak
13. júl 2022

@renatkaema ak sa ti vyhráža či je agresívny, tak tým skôr rieš úpravu styku
Zavolaj si na UPSVaR dohodni si termin a požiadaj o spísanie návrhu na úpravu styku

zuzsat
13. júl 2022

Velmi zle rozhodnutie suhlasit s tym na sude. Ja som pri rozvode chcela dva vikendy v mesiaci nech sa stretne s malou.🙏🙏🙏chvalabohu za sudkynu a jej skusenosti. Dala kazdu parnu sobotu od 15 do 18 a kazdu neparnu stredu od 15.do 17.30. najprv som nadavala a bola nespokojna lebo casovo som musela z prace odchadzat.skor atd atd...dcera mala 13mesiacov. Chodila do jasliciek. No a v podstate od zaciatku ten hajzel chcel vyjednavat... V stredu mu nevyhovuje ci nemozeme vo stvrtok a tuto sobotu nie ci nemoze v nedelu.od zaciatku som to nedovolila lebo som vedela.ze.raz povolim a bude zo mna gasparko na spagatiku a nitky bude tahat on. Vedela som ze on sa len chce hrat na otca a malu nema ani rad... Len mala byt pre neho poistka ze ho neopustim a on bude mat strechu nad hlavou a zabezpecim.ho.ale.nevyslo.to. a potom zacal ma natahovat tak ze ja som odisla z prace malu mi v jasliach pripravili tak aby o 14.30 bola hovota a ten hajzel o 14.59 napisal ze nepride... Niekedy ani nenapisal a tevalo to necely rok a prestal uplne... Uz to je 3.5 roka co ju nevidel ani nic... A mame pokoj.
Drzim ti palce ale ten styk jednoznacne treba upravit lebo ty prides o svoj zivot.

renatkaema
autor
13. júl 2022

@cacianka ďakujem ti skúsim to

katkine_terapie
13. júl 2022

@renatkaema dievca klud a nohy v teple😉 Tym, ze nemate urceny styk rodica s dietatom si vo vyhode ty, kedze neexistuje sudne rozhodnutie, podla ktorehoby si mu dieta musela dat vtedy, keď si on zmysli. Je to na vasej dohode a na dohodu musia byt dvaja. Dalsia vec - v ziadnom pripade nie si povinná mu volať. Komunikujj iba vecne a hlavne pisomne (sms, mail, list). Nenechaj sa vtiahnut do konfrontacie, utni ju hned ako sa on o nu bude pokúšať. Pokojne mi napis, ak budeš chciet, poradim ti ako s nim komunikovať.

renatkaema
autor
13. júl 2022

@cacianka a v rozudku je rodičovská dohoda a ze otec ma neobmedzeny styk v prítomnosti matky. V júni nás rozviedli, mesačne ma platít 80e každý mesiac 15-tého a nič ani sa nezmieni o tom

renatkaema
autor
13. júl 2022

@katkine_terapie ďakujem vám pekne za radu, môžte mi napísať do správy poradiť mi?

cacianka
13. júl 2022

@renatkaema urob ako som poradila - ten list nazvi rodičovská dohoda - návrh na realizáciu stretávania otca Fero Novák a maloletou Aničkou novakovou. Nakoľko 5 mesačné dieťa má ustálený režim schvaleny a podporovaný od pediatričky, navrhuješ tieto dni a hodiny stretnutí:
Ešte v liste dopln že o podstatných zmenách maloletej ho budeš včas informovať. A tak raz za mesiac napíšeš mejl, že je Anička vporiadku, mala 3 dni sopliky a vyšli jej 2 zuby. Papa mlieko, varenú zeleninu a inak je ok. 2 vety ,3 riadky
.... a môže ti fúkať práškový cukor.
Keby mal normálny prístup, tak sa určite viete dohodnúť aj na zmene hodín, dní, ale takto trvaj iba na dohode vopred. Nie si opica na gume aby si skákala ako on píska. Ostatné dni ho zablokuj v mobile.

Strana
z3