Dajú ročné dieťa otcovi na víkend?
Zdravím, bývalému úplne preplo odišiel k milenke a teraz chce dať na súd že chce malú na víkend .
Ma rok , môže to súd schváliť ?
@petamich @minenkak
to, že dieťa má právo na oboch rodičov, tu nikto nerozporuje. Otázkou je tá primeranosť stretávania sa, keď je dieťa maličké. Nie je ok na pár hodín 1x za 2 týždne a nie je ok ani opačný extrém dať mu ho samé na celý víkend.
Ak to bežne funguje tak ako písali baby vyššie, že ročné iba v prítomnosti matky (nevieme ale frekvenciu), príde mi to v poriadku.
@petamich
@neznamaznama napísala, že mu preplo a nalejeme si čistého vína, chlapom po narodení dieťaťa často prepína
@lily246 kamoška má dvojročnú a stretáva sa otec na pár hodín s malou. Jemu tiež "preplo" ... 😑
@lily246 A čím si ma dieťa prechádzať ? Zakažeme dieťatu plakať za otcom / za matkou ? Alebo budeme akceptovať iba jeden plač ? A prečo ? Pretože tak to už len chodí , ak sa rodičia rozvedú dieťa sa stretáva nie len s matkou a s jej niekedy novým priatelom ale aj s otcom a jeho novou priatelkou. Súd pri rozhodovaní vo veci starostlivosti nezakazuje dieťaťu sa stretávať s inými mužmi / inými ženami v spoločnosti otca a matky.
@jenn177 preco by si ho nedala aj bez sudu. Ak nekojis samozrejme. Ved nech si užije aj milenka, neprespane noci.
@damian85 našťastie súdy vychádzajú z poznatkov o zdravom psychickom vývoji dieťaťa, ktoré potrebuje vo veku 1 roka pre uspokojenie svojich základných potrieb bezpečie, pre neho je to 1 domácnosť, 1 režim, 1 domov, v ktorom má svoju 1 osobu, na ktorú je primárne naviazané.
Chcem vidieť, ktorý detský psychológ by odobril aby ročné dieťa pendlovalo.
@lily246 V tom čo si písala , píšem poznám osobne kamaráta ktorý ma dieťa od 14 mesiacov na víkend - odobrenej nie len súdom ale aj socialnou pracovníčkou písal som mu odvolanie. Úplne nie je problém si to ak muž chce , vybaviť. Otázka je , či sa chce mužom hádať s hysterickou ženou ktorá ma pocit že vlastní dieťa ako akciu vo firme 😝 . Ak chce , kľudne nech ma navštívi spíšeme odvolanie na súd , pochybujem že akýkoľvek súd to odmietne ( pri zdravom dieťaťi , nekojenom , s úprimným citom otca , nie len snahou pomstiť sa matke ).
Mnohé sa tu naštvete lebo materstvo je pre vás v živote najvyššia méta úspechu.. ale, zato, že žena mala dieťa pár mesiacov v maternici ešte nie je lepším rodičom ako otec.. to po prvé.. a po druhé - na tejto stránke sú všetci chlapi svine, slabosi a čo ja viem čo ešte. Zamysleli ste sa niekedy, milé dámy, že či nie je chyba aj na vašej strane??
V maji si pisala ze ma 6m, teraz ma rok. Zaujimave🤔
@minenkak no presne o tomto píšem celý čas...to nemá byť o zbavení sa dieťaťa aby ho mal ten druhý a a kľud a pozerajme primárne na svoje ego, keď ide o ročné dieťa. Ak chcem vychovať psychicky zdravého jedinca, potrebuje v tak malom veku ešte aby sa viac uprednostnili jeho potreby pred potrebami rodičov. Čím je staršie, tým sa to môže postupne uvoľňovať. Veď tak bežne funguje výchova. Najprv sa všetko točí okolo bábätka, jeho potrieb a postupne ako spoznáva svet, viac rozumie a jeho zóna bezpečia sa rozširuje tak sa môžu rozširovať aj možnosti stretávania sa.
@lily246 a tu zónu bezpečia,predsa môže mať aj u otca, všetci sme si istý, že to dieťa nepôjde okamžite na prespávačku od prvého dňa rozchodu,ale ak sa otec doteraz staral prečo nie okamžite na celé dni pár krát do týždňa s otcom a dajme tomu v priebehu pár týždňov aj noc,veď predsa rodičia sú dospelí a poznajú si dieťa
Rocne dieťatko určite na víkend nie. A tym myslim aj nedojcene.
@jenn177 No keď si myslíš že súd takto funguje , že každé 2 mesiace bude nový návrh na zmenu starostlivosti , tak realita ti ukáže. Vy dvaja sa rozhodnete že sa rozídete , ak nebudete mať rodičovskú dohodu , respektíve spoločnú starostlivosť najskor pošleš vyjadrenie na súd , prečo manželstvo sa rozpadlo a ako si predstavuješ starostlivosť o dieťa. On na to pošle cca do 30 dní vyjadrenie. Pridelia Vám sociálnu pracovníčku , pošlu Vás do centra pre rodiny alebo psychologičke , či nie je možné obnoviť manželské spolužitie , sociálna , resp.psychologička podá správu súdu , zase prejde čas .........Takže ak dnes to podáte kým sa bude konať súd , bude + 6 mesiacov a potom tak ako výživné , tak ani starostlivosť o dieťa sa nemení každé 2,3 mesiace. Takže súd rozhodne tak ako som písal. Nefér ? Určite. Realita.
@damian85 to ale absolútne nie je o pocite vlastnenia dieťaťa, ale presne opačnom pocite - som tu pre to maličké dieťa, upieram radšej sebe svoj komfort, je to o poznaní toho, čo je jeho svet, čo potrebuje, kedy sa bojí. Píšeš veľmi egoisticky a necitlivo.
@top_manazerka mám mentálne náročnú prácu, dlhoročnú kariéru a materstvo nepovažujem za môj najväčší výkon ako ty píšeš kvôli tomu, že som bola 9 mesiacov tehotná. Obohatilo ma toľkými spôsobmi, že by to vystačilo na jeden veľmi dlhý a hĺbavý román. Môj manžel je skvelý, chlapi podľa mňa nie sú svine a aj tak si stojím za tým, že ročné dieťa nemá pendlovať medzi rodičmi každý víkend (z dôvodov obšírne popísaných v mojich komentároch). Ani môj manžel, vďaka tomu, že je múdry muž a vie aké citlivé sú detské duše, by na takú krutosť nepristúpil.
@lily246 👏 mam rovnaky nazor, som v podobnej situácii, hoci moje dieta ma uz 7 rokov. A tiež ma se.ie, ze, ako pises "otec roka", rok prdol na dieťa, nechodil pon, hoci mal nariadene súdom, vsade krical, ze on uz dieta nema...a zrazu akoby sa nechumelilo, pokracujeme, kde sme skončili. Lenze, moje dieta je tak citlive, ze za 2 roky nevie zabudnut na to co sa stalo a za svet s otcom byt nechce. A kazdy husti do mna, ze pre dieta je dobre byt s nim. No figu borovu, ked ma odpor, ziadne city a stres pred kazdym stretnutím s nim. Ale otec chce, tak hajime jeho zaujmy! Cele na hlavu, chudata deti, obzvlast tale malé ako ma autorka

@jenn177 Áno môže , kamarát tak mal od 14 mesiacov , ale cirkus okolo toho bol že o tom vedelo celé mesto. Ako jej " kradnú " dieťa. Dieťa umrie bez nej a v nedeľu keď sme boli von , revalo že nechce isť od neho. Takže otázka je ako silno bude chcieť , ak sú jeho city k dieťatu úprimné , bez problémov mu to schvália , kľudne mu s tým aj pomôžem. Ak je to iba " naťahovanie " sa s tebou , nebude mať pravdepodobne chuť pri tvojom odpore.