Je možné vypovedať na súde písomne?
Ahojte , ak je tu niekto kto sa rozumie do toho alebo mal niečo podobné budem rada. Jedna vec sa mi stala v roku 2019 kde som ostala s kamarátkou ako poškodená , odvtedy sa to ťahá zo súdom s dookola to isté. Za ten čas sa mi narodili dve deti a odsťahovala som sa do iného mesta. Bývam od toho súdu 100km a mám momentálne 4m bábo ktoré je dosť náročné. Som predvolaná na súd vypovedať , to iste čo som vypovedala aj pred pár rokmi. Už ma to unavuje že sa nič nedeje len dookola to isté. Kamarátka bola na tej výpovedi a povedala ze to bolo niečo strašne 2h ju tam trápili nemohla si ani len sadnúť , doslova nezmyselne otázky ktoré s tým nemali nic spoločne len zábradali ze išla odtiaľ psychicky vyčerpaná a mala depky ešte 3 dni. Nakoľko mne sa nedá takto s malými deťmi a nemá mi ich kto postrážiť a proste neviem si to predstaviť syna 2h bezomna nakoľko on je veľmi náročné bábätko. Je možné vypovedať písomne alebo sa držať tej svojej výpovedi? Neviem vôbec ako toto riešiť. Ďakujem
Ak nepôjdeš na predvolanie tak pre teba prídu policajti .Moja kolegyňa mala ísť o výživne na predvolanie ignorovala to a prišli po ňu do roboty. A po výsluchu ju doviezli nazad.
@alickapusinka ale jedna vec je ignorovať a druhá vec napísať žiadosť prečo nemôžem prísť
Ona neignorovala išlo jej o výživne na deti . Ak sa nedostavíš tak môžu prísť pre teba. Kde ja píšem že moja kolegyňa odmietla ísť na súd kvôli výživnému na deti od bývalého manžela. Skratka jej otec trošku taký premúdreli sa so mnou hádal. Ked som povedala že môžu prísť pre ňu policajti tak sa mi smial aké bolo jej prekvapenie že polícia prišla za ňou. Nie je to holubník. Myslím si že jedine platí ak máš že si v nemocnici a nemôžeš ísť vtedy prídu na výsluch za tebou ale ináč sa to ani nedá. A je tam aj pokuta.

Ahoj, pred časom som riešila niečo podobné (mne sa súd ťahá už od 2018, tiež ako poškodená)
Keď malo moje babo 6 mesiacov a volali ma na súd, napísala som písomne ospravedlnenie že za súdu zúčastniť z objektívnych dôvodov nemôžem. Súd presunuli o ďalšieho pol roka, kde ma písomne vyzvali ci už je moja situácia umožňujúca zúčastniť sa pojednávania nakoľko je to potrebné.
Všeho všudy som tam vtedy strávila 47 minút, z toho 12 minút obvinený meškal.
Brali ohľad na to že mám malé dieťa, sudkyňa bola veľmi ústretová a právnika obvineného s akýmikoľvek zbytočnými otázkami ktoré boli len za účelom "právnického grillovania" a snaženia sa nachytať, zrušila ako žiadosť na byt.
Žiaľ vypovedať písomne sa nedá, zúčastniť sa budeš musieť.