icon

Je normálne čakať dlho na rozvod?

10. okt 2024

Dámy mam taku otázku.. partner je v rozvod konaní od 2 mes 2023..žena žije v juž Amerike..nekomunikuje s nim a deti nemajú.. stále ho ale nerozviedli.ked sa ho na to pýtam hovorí ze jeho právnická ho zastupuje vo vsetkom a on už iba dostane rozsudok..zdá sa mi to ale strašne dlha doba
Je to normálne ..my už máme dieta a ké mi to nepríjemné že stále nie je rozvedený

hopsas
10. okt 2024

Autorka nie JEJ ide dlh ale JEJ a otcovi tvojho dieťaťa ide dlh, sú predsa manželia. Ani s týmto si asi neratala..

autor
10. okt 2024

@sense ma jeho priezvisko..jasne..budem to riešiť lebo mám z toho divný pocit..

autor
10. okt 2024

@hopsas no ona odišla v jeden deň.. bola tu zamestnaná a tým pádom poistená.. prišli sem z Ameriky spolu a žila tu s nim rok..preto sa aj poistila zdravotne

autor
10. okt 2024

@hopsas jasne viem ze by to musel za ňu splatiť.. len neviem kedy to zdravotná bude vymáhať

hopsas
10. okt 2024

Otázka nestojí čo ona robila ale že ak má dlh ona tak má dlh aj jej manžel. To znamená ten, čo si mu porodila dieťa s žiješ s ním

sense
10. okt 2024

Tak zrejme sama vidíš že ťa len ťahá za nos...a sa čudujem aj tomu ze si dala jeho priezvisko. Teraz keby ho chcela zmeniť máš smolu
A. By som neriešila vôbec, bohvie či aj v nejakej Amerike vôbec je

autor
10. okt 2024

@hopsas však viem..len vždy mi povie ze je to jeho vec a nie moja

autor
10. okt 2024

@sense nevedela som ze to takto bude..ale už to chcem riešiť lebo klamstvo to ja neznesiem..a ešte takéto dôležité informácie

hopsas
10. okt 2024

No hlavne keď to zdravotná začne vymáhať bude ten dlh už vo výške niekoľko tisíc eur zrejme čiže za mňa tvoje dieťa príde o nejakú kolobežku alebo bicykel aby tvoj partner mohol splácať svoje dlhy. Ale to už zachadzam priďaleko. Ako písali baby - spravila si si dieťa a žiješ so ženatým mužom....no commet

kavasmliekom
10. okt 2024

Tak pýtaj teraz. Ja som chcela vidieť aj rozvodové papiere, aj kvôli čomu sa rozviedol môj manžel. Nedokázala by som žiť s niekym, o kom by som nevedela takéto veci, zvlášť, keď som s nim chcela deti.

januska12323
10. okt 2024

Držím palce ale priprav sa na to, že to zase nechá tak. Daj si určiť výživné hlavne.

autor
10. okt 2024

@januska12323 sú to nepríjemné rozhovory..ale tak zase nechcem byť za blbca.. nikdy by som si nedovolila ja takú vec spraviť.. teda ak klame..to zistím
.

ahhola
10. okt 2024

Mozno to tvoj chlap s nou este nema uzavrete, ona sa vrati, zmojkaju sa a ty ostanes sama s jeho deckom. Ona nemohla, nechcela, nestihli mat deti?
Moze si mysliet, ze tam v J. A ona pride k majetku a ten by dedil, keby nieco. Aj ked zrejme sa na neho vyvalia len jej neplatene odvody na SK. Uisti sa, ze to chce riesit a ked chce, tak bohuzial len novy a drahsi pravnik. Tento uz predviedol co vie a moc toho nebolo.
Ked si na tom financne nadstandartne, vycestujte za nou. Niekde na ambasade ich rozvedu. Alebo apelovat na jej pribuzenstvo na SK, nech sa laskavo uvedomi. 🌸🌸🌸

maminkadeticiek
10. okt 2024

A si si ista,ze su skutocne v rozvodovom konani?

oktober3
10. okt 2024

Nech ukáže papiere, komunikáciu s právnikom a potom ok.

Ak nie, kľudne by som aj jej napísala, či je to pravda.

Mňa rozviedli za mesiac od podania rozvodu, dve deti.

Ale bratrancova žena sa s bratrancom rok rozvadzala, naschvál nechodil na súd..

autor
10. okt 2024

@oktober3 a aké sú to papiere..? Nejaký návrh?

oktober3
10. okt 2024

No na Slovensku musíš podať návrh na rozvod.
A druhej strane to príde tak do 10 dní a rovno aj a termínom pojednávania.

K návrhu dávaš návrh, sobášny list, kolok v hodnote cca 60€ a atď ...
Oni to musia orazit, celé zaevidovať.
To celé v počte kópií 3ks.
Ak sú aj deti, tak rodné listy a pod
Bez toho o rozvod nepodas.

Netuším akej národnosti tvoj drahy je a kde ten rozvod podal, avšak, ak ho podali aj v druhej krajine, musí mať doklad/ zápis, či minimálne komunikáciu s právnikom, ak ho niekto zastupuje

autor
10. okt 2024

@oktober3 on je slovak..podával tu..ona žije v južnej Amerike..

oktober3
10. okt 2024

Tak máš odpoveď.
Musí mat návrh. Orazeny aj s dátumom podania a podpisom súdu v podateľni s pečiatkou a evidenčným cislom
.pokiaľ to nemá, klame.
Musel to mať každý koho poznám, čo sa rozvadzal

janinque
10. okt 2024

Nech ti ukáže návrh, ako píše kočka vyššie. To musí mať k dispozícii.

autor
10. okt 2024

@oktober3 hovoril že potrebujete opis zo spec matriky lebo sobáš mali v Amerike tak na ten čakal dosť dlho..originál.zobrala ona..no a potom keď mu prišiel tak to podával myslím vo februári 2023..

autor
10. okt 2024

@oktober3 aha dobre..tak to vypýtam ukázať..ja som sa nerozvadzala tak vôbec neviem tie dokumenty

autor
10. okt 2024

@oktober3 ma ro mat on u seba.
Ci u pravnicky

kavasmliekom
10. okt 2024

Opýtaj sa ho tak...
Kde máš návrh co si podal na súd? Ako sa vola právnička, ktorá ťa zastupuje? Koľko stojí právnička, ktorá ťa zastupuje? Aké máš číslo spisu pojednávania?
A ináč, buď rada, že nie si za neho vydatá, čím skôr si daj určiť výživné, kým nemá exekúcie, kým nemá nejaké dlhy.
A potom to argumentuj tým, že mu neveríš, a ze sa chceš poistiť, aby tvoje dieťa malo aspoň strechu nad hlavou.

janinque
10. okt 2024

Aj u seba, aj u právničky. Tá mu to vie behom pár minút preposlať emailom.

oktober3
10. okt 2024

Áno, môže sa stať, že potreboval preklad.
Ale.. tak isto keď sa berieš v zahraničí, svadbu musíš dokladovať aj tu, ak sú obaja Slováci
( Chceli sme sa brat s mužom vo Francúzsku, tak viem ,).

A ak si ona menila doklady po svadbe, na jeho priezvisko tak to už museli mať v evidencii.

Každopádne, nič to nemení na tom, keďže píšeš, že návrh podal .
Musí mat zo sudu presne takýto návrh ..
A do týždňa - Max 30 dní mu musel prísť prvý papier s tým, že majú termín konania a kedy.
A ak sa ona nedostavuje, tak musí mať minimálne odročenia a pod.

Bežný človek ani právnika k rozvodu nepotrebuje.. ja som nemala.
Ani môj ex.
Takže neviem, kde tie papiere ma.
Právnika majú zväčša ti, ktori majú deti a komplikované rozvody. Alebo jeden s rozvodom nesúhlasí a naťahujú sa.

kavasmliekom
10. okt 2024

Keď ti povie, že u pravnicky, tak nech jej zavolá a stretnite sa spolu. Nech ti ukáže. Ináč neexistuje, že aj právnička by bola taka blbá, že by nevedela povedať jednu vetu, ktira by rozhodla. On žije v jednej domácnosti s tebou a vašim spoločným dieťaťom, čakáte len na to, aby ich rozviedli aby ste sa mohli vziať.
Už dávno by ste boli rozvedení, keby to bola pravda, že sa rozvádza a ma pravnicku

oktober3
10. okt 2024

Tiež by som sa nevydala za človeka, ktorý bude mať možno exekúcie.

Rovnako by som ani nedovolila, aby sa dieťa volalo po ňom, pokiaľ mi tieto veci ukázať nevie
Len pozor, aby to nakoniec nebol prvotriedny klamár, čo ti zničil zivot

srdeenko19
10. okt 2024

Myslím, ze taka dlhá doba je úplne v poriadku.
Na Svk, na niektorych sudoch trvá kým pošlú termín k súdu aj vyše roka a to sú manzelia Slováci.
Véd nech ti ukáže návrh na rozvod manželstva.

oktober3
10. okt 2024

Ale ako píšem, keď bratranec robil zle svojej žene, tak sa rozvod naťahoval.

Ale ak má tvoj chlap čisté svedomie, všetko ti ukáže.
A o všetkom by si mala vedieť.

Na koľko súdov od toho 2/2023 šiel ? Že povedal, že dnes je súd a je zvedavý, že či príde ?

Skús si jeho meno overiť - alebo jej , cez Google na dlžník.. dajú sa tam overovať aj dlžoby na soc.poisteni a pod